標題: BRA & UNDER 大家洗完點辦吖? [打印本頁]

作者: cicilam    時間: 2017-9-27 09:43     標題: BRA & UNDER 大家洗完點辦吖?

妹妹想問大家一個問題,大家洗完CD既衫之後,點樣整干佢吖?尤其BRA SET,唔知點辦好?
作者: misslady    時間: 2017-9-27 09:56

引用:
原帖由 cicilam 於 2017-9-27 09:43 發表   
' u. o; M; D& i妹妹想問大家一個問題,大家洗完CD既衫之後,點樣整干佢吖?尤其BRA SET,唔知點辦好?
5 u0 }+ s( C* `6 Y1 H. q" k5 p9 u

, c9 L* }8 X) r8 j# G" Glive alone, or with family ?
$ m% D! i$ u/ Ewith family, if you have your private room ?
作者: gila    時間: 2017-9-27 10:15

附近有冇24小時自助洗衣店? 連埋自己其他衫洗,兼乾衣,一舉兩得。
作者: misslady    時間: 2017-9-27 12:13

又是香港地方細的問題。冇私人空間。
作者: cicilam    時間: 2017-9-27 12:33     標題: 回復 2# misslady 的帖子

同屋企人住啊,自己房就怕內衣唔干
作者: cicilam    時間: 2017-9-27 12:34     標題: 回復 4# misslady 的帖子

自己房空調風扇吹,但係咁始終唔好
作者: cicilam    時間: 2017-9-27 12:35     標題: 回復 3# gila 的帖子

內衣摞出去洗會唔會唔好吖?唔衛生?
作者: 陳玲玲    時間: 2017-9-27 14:21

我通常會晾到差唔多乾( _3 c7 `% g2 m6 O: p2 |' @) c
連同吸濕包一同放入密實袋( t$ W9 t$ a' K( P6 w( G& H
或者連埋吸濕大象放入真空袋放
作者: misslady    時間: 2017-9-27 15:06

引用:
原帖由 cicilam 於 2017-9-27 12:33 發表   
4 ]" K2 k* K$ Z1 w. c; @同屋企人住啊,自己房就怕內衣唔干
% d0 t8 P& C  c, o

& J2 ~) j* T$ W$ R# [panties is ok.# h2 }5 z) _, }' z7 S2 b
but bra... it always have the pad.   really not easy to dry.
作者: gila    時間: 2017-9-27 15:28

引用:
原帖由 cicilam 於 2017-9-27 12:35 發表   
  t5 \6 \' c- f' A: g" O內衣摞出去洗會唔會唔好吖?唔衛生?
4 @# h2 L8 k7 J# v$ g" u" v5 q
! J( A6 I  j2 e; ^9 l) p/ ]) d/ B, p
都係ga,所以要選擇一些比較好的自助店。5 y# y; n4 H$ ?9 }# |7 j
怕既唯有用內衣洗衣袋,再自備消毒劑。
作者: mikiz    時間: 2017-9-27 21:36     標題: 回復 1# cicilam 的帖子

我自己住,唔會霖咁多。不過唔方便咪去洗衣店噢

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0