標題: 買衫地點一問 [打印本頁]

作者: 1011025    時間: 2008-3-20 22:28     標題: 買衫地點一問

我想問大家平時係咩地方買衫ga?  u; L8 ^) `3 A; e: t& p1 Y" E
我未試過買衫,所以想問問。
1 q9 W  F9 v( c3 t; j, |# q' F) O我想買上身衫同埋d短裙、短褲等,我想知有無得試身or唔arm著可以換ga?
! H8 a; T8 O* W/ v! V# s仲有我買衫個陣有咩要注意ga?
% j0 O8 r2 b, R希望大家幫幫我,txs﹗
0 \" j$ V" h. ]) _7 u4 T5 {/ U4 Z; v" R% p% o( H
作者: cdtv    時間: 2008-3-20 22:39

我諗冇乜特別野要注意啦/ {/ n% `) _( ^$ O9 r
我都係買過好少次0 T+ E4 M; y1 K( M
上次係去葵芳o既葵涌廣場
2 @  U: d0 r7 Y- K7 \' n旺角o既旺角中心都係一個唔錯o既選擇,好多野賣
! v: k0 p  C  F9 A- d. i& X; h, i) q5 U星期一至五兩點至三點一般地方都好少人
' k- `2 Y( |% \$ ?; Z: D* f要抓緊呢個時間,其他時間一般都好多人
1 s# k6 q- ^5 [7 N& Y
. t7 u( b; d- v& R/ M! n. ]5 A) G試身o既話,我勸你就唔好喇,因為個老闆唔知會唔會歧視你
0 u, b4 P. }4 y4 I$ E你o係屋量清楚自己身材size先,再問清楚件野o既size就得
1 `3 F( ]: \, r唔o岩著好多都有得換
作者: noel    時間: 2008-3-21 01:17

其實普遍如旺中, 花園街,  葵涌廣場等舖頭也很少可以試身的, 多數係唔岩可以換, 而某些連鎖式店舖如maple,update,in&out等都會有部份有試身室, 同樣地你買左唔岩可以換, 而最近在另一cd 論壇都有人分享UNI QLO, H&M等店舖試女裝無人會理, 你也大可一試, 不過都係建議你度下自己胸,肩,腰,臀圍先啦, 就算無得試都知size ar ma
作者: 1011025    時間: 2008-3-22 01:22

今日出左去旺角買野,買左條褲+一件衫。1 v! q7 K5 T" I- N
多得你地提醒要自己係屋企度身,去到好快攪掂。
- N/ ^% x/ u& g  j" }; z其實買女裝又唔係咩衰野,同平時買男裝一樣,d檔主都唔會用有色眼鏡睇你。
/ F0 h$ c6 z0 v- M8 O我地又唔係做犯法野,明買明賣,唔駛驚woo,
$ h2 q  k/ q" z; j' F. j同埋,d途人都唔會望多你一眼,唔駛怕其他人目光,未見過男人買女裝咩?
6 q3 Y4 M2 b. q) R3 ~: e7 f; F年中不知幾多男仔買衫比自己女朋友,咪又係咁買﹗
0 p0 L, ~0 e; B7 c所以,大家可以放膽d出去買衫。
# z) F% C' _8 k. _) B  O: ^仲有條裙睇中左,聽日買埋佢先。3 V1 e! K5 c6 L8 r
p.s.我係黃昏個段時間去ge﹗
作者: kinomodosakura    時間: 2008-5-10 02:55

我試過去KOREAN 試裙...換完出黎見到幾個靚女係度睇衫添^^~佢地都冇用咩目光黎望我都係望左我一眼
6 ~- A" S. f: m5 `+ wSALES 不知幾好人又話邊件會襯D~
" x& x# b" e2 h5 _PS.呢間店要小心D 因為更衣室係得一塊簾架咋~
% ^5 d: X9 A6 ~: ^+ g8 F# E+ F* B+ U1 t: c
商場既店鋪就睇情況~3 F0 H# }5 t' L# o# O
我去過幾間都話唔比試...牛仔褲先得. s; K, `# f; c
樓上店一般都可以試大可放心去試...當然要唔介意人地點睇啦~
( T3 _5 m* g/ SPS.我男裝去買裙仔都說明係比自己著 ,自己樣唔靚手腳粗都唔怕.. SALES 好人既話會介紹埋邊件岩...最緊要唔好怕醜! ?0 O; {& v# E3 j$ [* }3 a4 e/ N

) H$ B$ J7 {, R8 U[ 本帖最後由 kinomodosakura 於 2008-5-10 02:59 編輯 ]
作者: angel    時間: 2008-5-10 11:37

我都試過去KOREAN 買裙!! 不過無試~
9 H8 u8 _' m- @) }6 m佢D 女SALES好好! 只會勁SELL你買野!!  : T2 @/ H8 `3 D/ j  c

4 I, Q) ~! d$ v$ D' [: w[ 本帖最後由 angel 於 2008-5-10 11:39 編輯 ]
作者: kinomodosakura    時間: 2008-5-11 03:38

引用:
原帖由 angel 於 2008-5-10 11:37 發表
! g& u) E2 I0 x# V* n3 O( H我都試過去KOREAN 買裙!! 不過無試~
" x" ?  C& P( o佢D 女SALES好好! 只會勁SELL你買野!!  
' h! g+ X0 A' X7 @. ?
咁得意?5 C6 Z1 M% y9 Q5 ]: p) A! f. S
我去左幾間都試過試裙
$ {- X0 m- {1 S我仲試左好多成十條裙2 J/ q) t8 N7 o7 B& }
先買左1條裙
7 }8 p( \& e7 [; W( L! t: j9 @本來想買多條裙..但個sales 話不如等新款出先好再去...佢話起碼款會多d同埋話唔好一次買咁多; C0 O: T) H  L8 f, f8 i
話咁好晒錢 4 c, d  G! k$ A+ C4 g6 @* m. E
佢對我真係好好~
作者: gmomo    時間: 2008-6-1 00:53

咁都得?
' T; e0 |! |- W- E+ I& o今日都見到有d衫好靚。
作者: kr_12    時間: 2010-4-7 16:32

多數啲大型百貨公司試衫買衫都ok,最緊要唔好動作古古怪怪咁就得架喇,明目張膽去試啲人就唔理你咁多 ^^

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0