標題: 啱啱見到有個姊妹喺恆安站落車.... [打印本頁]

作者: yoda0806    時間: 2017-11-29 06:51     標題: 啱啱見到有個姊妹喺恆安站落車....

妳衣著動作都很自然喔!如果唔係再三看到妳雙手確認,跟本分不出!想認識妳喔!如見字有意請pm,thx!
作者: HKReindeer    時間: 2017-11-29 08:28

引用:
原帖由 yoda0806 於 2017-11-29 06:51 發表   * I0 h% n2 e/ m" P8 e; X3 D% W' h
妳衣著動作都很自然喔!如果唔係再三看到妳雙手確認,跟本分不出!想認識妳喔!如見字有意請pm,thx!
; n( E( i" Q5 S$ E' L% K- y% U! |
單純文字表達而且要人地相信你說話機率只得30%( l2 b- Q# E( g8 ~4 f

7 t/ o" R8 _% K+ f. r( v! d* O冇圖冇影片,我只當一般反應回覆你,
$ B6 B8 t; U% \6 o; j9 |; ]- d+ ?6 B2 M1 e5 b
而且扣除你會修圖、你會Cut左小小剪接位,8 Z6 z/ Z* X. a) Z% T
9 C. e& {2 U0 l4 Y; ^
比起冇圖冇影片既話係唔同D,+ b, `' W, W" P
1 E6 g  T" d0 B& x
即係話:我寧願你左Cut右Cut、左改右修圖,
; s6 m& J8 j/ Q& e% Z5 o' m4 S0 C9 G+ G; }
都好過單純文字表達。' x, }7 @) ]/ l# E% ~
3 o$ r; o) A2 v# Q, G
作者: yoda0806    時間: 2017-11-29 12:46

我都明白這點,但係我更加明白隨便偷拍別人係唔好嘅行為⋯( z$ O% j3 x1 o' Z& @
普通女仔都算了,何況CD?
2 J: {+ l- l+ y當時我跟她是面對面的坐,而且我目光有在仔細地打量她(失禮了)
1 l  v& `; ?0 X  E6 @! V) z" q佢會點諗我?佢會唔覺得我會張佢嘅露臉照放上網來㖿喻一番?
  F, g, X9 o9 ^6 |8 o; k5 P( d' x4 B會唔會因此而被一些認識她的人知道她是cd呢?
( k, u7 |* i0 G! r這對她來說是可能會很麻煩的
作者: okmijn    時間: 2017-11-29 12:56

姐姐說得很對不應隨便的偷拍了別人。這是對人最基本的尊重無論她是真女生還是CD。
作者: swcharlotte    時間: 2017-11-29 14:52

好奇想知點樣睇對手就知係cd
作者: CrossX    時間: 2017-11-30 09:46

對手比較粗糙, 手背手掌紋比較深, 骨架比較突出, 就算係日本一些重度CD 個樣點樣似女仔, 對手都遮蓋不了
$ \  g& u5 X& F2 \7 e1 R4 E, \4 _: E! ?7 N+ y; d! Y9 Q9 z0 K
- F, Z7 `# n$ L& m# `' {, P! y$ u. T) ^. F9 c
留意下左邊果一位, 掌紋都好深, 所以好多人都戴手套
作者: hazelwong    時間: 2017-11-30 19:54

可能係我。。
作者: Carol0122    時間: 2017-12-1 10:58

[quote]原帖由 yoda0806 於 2017-11-29 12:46 發表   . I) s5 u. d# c" q$ m9 q' f
我都明白這點,但係我更加明白隨便偷拍別人係唔好
作者: mizuho    時間: 2017-12-2 21:06

又上來認人團聚
作者: Carol0122    時間: 2017-12-4 16:26

[quote]原帖由 yoda0806 於 2017-11-29 12:46 發表   / B% R2 S: ^& M# t( |8 i
我都明白這點,但係我更加明白隨便偷拍別人係唔好
作者: Carol0122    時間: 2017-12-4 16:27

返手睇返先知冇左D 字
  C  m: l6 R! q5 p0 S/ s  O
' T4 G; u0 V. N5 E" z  G0 T3 M& M; `' ^" |5 n/ X
原文︰" F5 c8 @# O' I' c9 |! X+ u

$ ~' ]) d! j( }4 n' d: m5 S% {我完全同意呢個睇法
+ V( r4 q& Z/ _% L$ u其實都係將心比己' [8 l  @5 v- @: [
反過來說,自己出街會唔會想人未獲同意而偷偷地拍照$ N: I7 F' Y0 o* ^
. t& I( \; R5 K- v6 V& a
如果7 P8 w; i; \3 z4 F
即係如果( @$ I2 l! A1 M
我又slim 又fit
1 ~. C6 n6 M$ M* k' ^O個日又well dressed up ( J2 A& m% p* M! Q; D
個妝又OK% s! R' `# r* {: \. V  @  u
重點係家人朋友都知我係以女性身份生活! U7 W% e- [: ~: S+ ^
我都未算好介意人地影我放上網
- b, N" J+ d  T1 Y  j
" u. @* l8 g" g$ n8 N6 j# j" W何況,我唔認為今次事主係呢個情況。4 I* o5 r+ m! [/ J+ }
5 p- g2 N4 j# u/ R
就唔講家人朋友一點8 {; h3 n( H% y, ^- _# c) a
就算一個普通女仔
2 t: R9 [. W$ h: {如果O個日冇咩dress up 冇咩化妝
8 s3 n4 l, s$ `, Z. }' m都未必想人影$ E+ O. j& s# d+ L
更加唔好話放上網
9 B& q" F; W1 i5 V
; n6 ]/ R" x/ [5 q將心比己啫
作者: vivienne    時間: 2017-12-6 04:22     標題: 回復 11# Carol0122 的帖子

有道理。 未得人同意,任意影人放上網,是侵犯隱私。不應任意而為

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0