標題: 第一次偽街,可以去邊?有咩要注意? [打印本頁]

作者: applebaby    時間: 2018-1-25 09:35     標題: 第一次偽街,可以去邊?有咩要注意?

各位姐姐,我從未試過係香港偽街,好擔心比熟人見到。見到下星期咁凍,馬莎又特價,雖然停了CD兩年,色心又起,唔知邊度D 來傻勁,好想著起全套女裝吹風,感受下涼涼滑滑,又冷又暖的感覺。1 q% E6 |; m" |7 `( q1 e( _, I* k; w
- v7 c, N- N' q4 s" P. y5 e7 h1 t+ \
不過,我真係好驚,又好緊張,有無姐姐可以教下我要點做?4 U# v% Q5 J, T: \' [# m
1. 只有日間時間出街,實在唔敢鸻商場,如果一D 偏僻D的公園,會人少D嗎?
2 B2 o" u/ t  e# q* d; K2. 我是肥底,不算太高。著衫方面,有無提議?我唔堅持著裙,只要舒服。咁凍天氣,可以點著?
. H$ p; o" T# h  w: u! f$ Z3. 我唔能夠全套女裝出門口。姐姐們可唔可以介紹一D公廁,近車路或停車場?我可以渣車,換完立即跳返上車。
7 w5 @! i: s% [" X$ n# E/ D
* q  T! c# k9 y" h7 k拜託大家教下小妹。
作者: regina1010    時間: 2018-1-25 10:11

日間真的幾麻煩,上山頂公園吧。
作者: JoJo1217    時間: 2018-1-25 10:40

你有車巳很不錯
6 g6 Q! k7 @; }6 u! H) }/ s車本身已經係變身電話亭啦
5 `" L  j7 H; u/ m6 ?
作者: cyw    時間: 2018-1-25 11:25

Add oil!!!
作者: moangelmomo    時間: 2018-1-25 11:57

如果想靜靜地練膽量嘅話,日間好多公園都會有好多街坊,當然你唔識佢哋,但第一次真係會好驚,我嘅第一次就去了元朗一間時鐘酒店,嗰度嚟元朗市中心有一段距離,喺公路旁邊,好少人行,我嗰次喺房裡面換好衫後行出酒店,不過一定會經過大堂,你唔好理照直出街,行出去之後就可以享受一下寧靜和清風送爽嘅感覺,可以不妨試下,酒店出面可以泊車,上次沿住高速公路旁行街,又靜又舒服,純粹個人建議,希望你找到自己的空間。
作者: alexbb    時間: 2018-1-25 18:21

去邊都得啦!唔使理人點睇的
作者: Nanase    時間: 2018-1-25 19:09

我妝都唔化就女裝出街都唔會有人理你 , 係會有人望6 e6 F- R. n7 X1 X) F( G
但其實冇野好驚 , 因為見到你既人分分鐘仲驚過你) s6 H4 V' X  e+ r# d: i* p4 E
  n; Y* o+ l, J( n. B) [; c' m( T

作者: applebaby    時間: 2018-1-26 15:42     標題: 回復 5# moangelmomo 的帖子

姐姐,多謝你。我真係未諗過元朗。我查一下先。
作者: Yukari    時間: 2018-1-26 22:21

你如果只係想著女裝出到街就OK 戴個口罩咪得囉 天氣凍當冷病合情合理1 _+ s3 w1 {. r2 J1 l2 z6 @6 w

S9 R3 e/ L$ z眼妝戴個大眼仔畫條眼線搽啲眼影已經好唔同
2 T: K# f$ H( H5 \  d  _+ s2 V- o1 \! S% }! h- o
最緊要其實係你個假髮自唔自然
2 K; b) k  ^2 {! ~; x4 E+ c
4 s2 D" n7 t  h6 p: F7 W6 T多人的商場其實仲安全 你去到人流少的地方單丁一個仲多人望 因為冇人遮掩你, i& q1 ]; `% l9 }
( V. J7 ~: N3 O" T
作者: Carol0122    時間: 2018-1-27 11:51

引用:
原帖由 applebaby 於 2018-1-25 09:35 發表   0 x( C/ C# ]# P; E
1. 只有日間時間出街,實在唔敢鸻商場,如果一D 偏僻D的公園,會人少D嗎? ...
  ^2 I- W  ?  u2 E, N
新界西可選黃金海岸6 \: w* S6 |4 D  F% P
新界東可選小瀝源/將軍澳+ Y1 ?5 b: @; _% N/ v
香港可選寶馬山/數碼港
& C1 q, C4 x( Q' y4 I# B4 u# C$ }九龍就都有既
" ~' K4 l1 U9 y. V7 F4 X
+ z. u2 \% a- D9 l' U  g. d只有有車,去得既地方係多十倍, A( S0 A  `* e: z
& Z8 d3 ~% l) S  S
引用:
原帖由 applebaby 於 2018-1-25 09:35 發表   
$ N/ N& ?& K) j/ H, y( R2. 我是肥底,不算太高。著衫方面,有無提議?我唔堅持著裙,只要舒服。咁凍天氣,可以點著? ...
0 |* J6 [, k- y8 T, ]
" R7 K4 z& k) P' M8 S  L如果本身唔係好女性化又唔Slim
9 P+ ?0 B+ X# n: G% ?8 k的確係容易穿煲
! X+ y- C$ m' J) U要顯高就要靠上下身比例* r0 j" h2 K! k1 B
短裙/熱褲 配襪褲
; b/ i8 b  p, N7 x4 r6 }) q3 s高跟鞋 或者 高跟長boot 都係好選擇
( F! A: l$ b4 p4 w$ y
4 y4 y& H6 c" ]; O- v- A
引用:
原帖由 applebaby 於 2018-1-25 09:35 發表   
8 o& o9 E1 e( x8 n. h0 y3. 我唔能夠全套女裝出門口。姐姐們可唔可以介紹一D公廁,近車路或停車場?我可以渣車,換完立即跳返上車。   ...
0 o  _% z0 q+ x6 Z$ Z
# Z8 _4 X: T( u睇你邊區
9 {' C* L; d& H6 x2 K0 a4 r黃金海岸、將軍澳、清水灣道、數碼港
作者: BETTY    時間: 2018-1-27 12:25

我多數去樟樹灘個停車埸。8 [7 u( ?. l& ?8 p) g
有廁所,帶埋飲食去,分分鐘玩成日都得。
作者: applebaby    時間: 2018-1-27 12:31     標題: 回復 11# Carol0122 的帖子

姐姐,你意思係唔係唔好著長裙?如果西褲又好唔好?其實我覺得西褲襯高跟係幾舒服又好睇。短褲好似只會顥得我更肥更矮。
0 `- ?. o' w4 l將軍澳有咩好介紹呢?求你教下我。
作者: 小兔奈0w0    時間: 2018-1-27 13:47

引用:
原帖由 applebaby 於 2018-1-27 12:31 發表   $ d$ r9 ~* \! v3 f# S* D
姐姐,你意思係唔係唔好著長裙?如果西褲又好唔好?其實我覺得西褲襯高跟係幾舒服又好睇。短褲好似只會顥得我更肥更矮。
% w  c5 s& r! S  S將軍澳有咩好介紹呢?求你教下我。
/ Z9 p4 M, P( j4 W, Z) `& d8 Y& {
短褲熱褲短裙才顯得腳長,腳長先睇落高d啊0 Z3 q( O7 H4 S& Z5 U: P
這是女裝基本!
0 P2 j0 a# a4 q$ Q2 {. M: Q( t肥的話可以著d無咁顯身形既衫,例如無剪裁設計方便隱藏身型
; |* o" O" s' V小肥妹字🙊有錯請告知
作者: BETTY    時間: 2018-1-27 13:52

高腰裙+短上衣+最少8cm高跟可能會好D。( @4 k1 Q% g: P9 T& e$ F4 B2 L

# `7 n3 Z( f/ h2 _( M) O0 b[ 本帖最後由 BETTY 於 2018-1-27 15:36 編輯 ]
作者: sally888    時間: 2018-2-2 10:45

戴眼鏡加口罩,其實都好安全0 g- c. a1 g" x
衣著就自己覺得順眼就好。唔好太sexy
" i3 `$ S  P! O; j2 o& v& J' d穿平底鞋比較好
, }& y! N$ F1 S" a3 f地點你有車可以去 megabox, 可泊車、多殘廁、平日人流比較少。
作者: applebaby    時間: 2018-2-2 11:43

星期一我偽街咗一個下午,去左好多公園,黃昏時候,突然膽大了,入了商場,行左四層。好想同大家分享故事,但未有時間寫。希望大家都支持我啦,拜託!
作者: regina1010    時間: 2018-2-2 11:53

快分享快分享
引用:
原帖由 applebaby 於 2018-2-2 11:43 發表   
- d% x; ?$ }5 S# L8 R. P星期一我偽街咗一個下午,去左好多公園,黃昏時候,突然膽大了,入了商場,行左四層。好想同大家分享故事,但未有時間寫。希望大家都支持我啦,拜託!

作者: sally888    時間: 2018-2-6 14:52

支持支持∼∼∼
作者: win    時間: 2018-4-7 11:42

入黑後到科學園
作者: cdtsmm    時間: 2018-4-7 13:18

夜间可以去一些公
作者: manfai_chan727    時間: 2018-10-12 17:09

去飛鵝山應該唔錯,果度勁黑
作者: 葉詩雯    時間: 2018-10-12 17:18

出旺角
& l& X: w! H3 `  F我第一次係街就是搭地鐵出旺角同人食飯行商場; G0 x& p7 k2 x) {: E
啲人多都呢!
作者: joey221    時間: 2019-4-29 23:07

引用:
原帖由 葉詩雯 於 2018-10-12 17:18 發表   * q% D7 C9 g! S0 G' i1 A
出旺角
( B( H% D! h1 ?  ?我第一次係街就是搭地鐵出旺角同人食飯行商場
# I- O" C+ m2 u$ c3 m啲人多都呢!
2 E3 i1 h$ f1 K+ q! j* W& t. ~2 C
2 P" F4 Q7 S2 S) H& J& j
其他姊妹至緊要,不可穿著太性感,不用穿著太高的鞋
作者: joeycd123    時間: 2019-4-30 08:10

我是晚上在外地酒店時第一次偽街。帶大眼鏡,假髮,有穿加pad的內褲。反而没穿裙,穿了較slim的長褲。這看來較casual的女生。
作者: bkkss    時間: 2019-4-30 08:12

去一啲冇咩人流
作者: Chansinyu    時間: 2020-7-23 08:50

引用:
原帖由 Yukari 於 2018-1-26 22:21 發表   " q7 V. E- ~' Z
你如果只係想著女裝出到街就OK 戴個口罩咪得囉 天氣凍當冷病合情合理
* E7 {2 X8 `) e1 S, |2 w
7 i2 ]$ t" R& e8 C8 G2 ^  s/ u眼妝戴個大眼仔畫條眼線搽啲眼影已經好唔同
' u, s: ^8 W, E1 b: G+ ~: O+ M5 l2 D5 X3 i- K
最緊要其實係你個假髮自唔自然
+ D0 g9 n8 ^; W) h, }
2 E2 n( n. G4 b# j多人的商場其實仲安全 你去到人流少的地方單丁一個仲 ...
$ A" z: j3 l$ R  i  B3 f9 b; B" D, d
假髮真的好緊要。自然為要點

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0