標題: 普遍上,其實會不會男性,會接受 cd ,多過女性? [打印本頁]

作者: misslady    時間: 2018-5-8 12:14     標題: 普遍上,其實會不會男性,會接受 cd ,多過女性?

如題* N& O8 d1 W: s) ]3 C9 E
. W$ T$ E+ b& U2 D6 K
香港,普遍上,其實會不會男性,會接受 cd ,多過女性?
  Z1 _+ f& q  p  s
9 O$ S* g) u; p- ?# x) v6 r- j硏究討論下。
: V5 t/ H$ s6 O1 R  _% s我冇真實數據,例子支持的。
作者: moangelmomo    時間: 2018-5-8 12:21

我覺得會,因為男性喜愛CD嘅最終出發點都係基於鍾意女性,但女性好多時畀唔到男生幻想的效果,而某些CD朋友喜歡女裝後做出一些誘惑男生的姿態,包括我都係,所以男生會好好奇地去認識CD,而女生因為係同性關係,無咁大意慾去了解CD,甚至乎覺得嘔心,純粹個人觀感。
作者: altec0119    時間: 2018-5-8 13:07

做一個男生 比女生更懂男人想要什麼
  j# S2 e  J: \! t4 h% o* I無論視覺或.........
# P1 y) y2 V/ j  I# d8 X3 l5 o1 t$ o9 r* C+ y1 L4 O# U) k/ M
所以我覺得會
作者: 冰姬    時間: 2018-5-8 13:38

我身邊為例 其實兩者都唔少
8 c" C( R( t1 S1 f, S* q大部分人都好接納我偽娘啦
0 c& _* ^; f# K不過GID 係點就真係唔知
作者: shuinu    時間: 2018-5-8 13:46

有點男人鍾意同 CD  玩...  任玩...
% G! E7 ]0 e/ B* I$ e, Y1 U0 |/ P$ x
5 @( u: \  Y( a+ Y好少女人會同 CD 玩...  玩吾起...
+ Y0 |4 L$ k; a2 _: m* ~  C& u- v0 P" J
講下笑啦...
作者: joey221    時間: 2018-5-8 14:07     標題: 回復 1# misslady 的帖子

女性普遍喜歡較 man 男人,和要有安全感
作者: angel0317    時間: 2018-5-8 14:24

[quote]原帖由 moangelmomo 於 2018-5-8 12:21 發表   7 Z4 L+ W1 f' d! T
我覺得會,因為男性喜愛CD
作者: idashe    時間: 2018-5-8 15:24

女確實相對比較小,但都有例行TB都喜歡同CD會有征服既感覺
作者: annachan    時間: 2018-5-8 15:27

所謂的接受很多時是sex方面的~~如果要交往的話基本上香港的男人是近乎零...
作者: misslady    時間: 2018-5-8 15:58

不過,起碼 亞爸吾會接受。
作者: joey221    時間: 2018-5-8 16:32     標題: 回復 9# annachan 的帖子

非常同意,男女 sex 方面,接受者少之又少
作者: ·清雅·    時間: 2018-5-9 00:06

女性表面接受(扮大方)普遍想你介(暗中倒彩或說話)9 Y3 Q9 Y$ N: h; R6 [
男性表示gay咪濃(除非你和他是要好兄弟)
作者: misslady    時間: 2018-5-9 00:15

引用:
原帖由 ·清雅· 於 2018-5-9 00:06 發表     `: E8 D% a+ i) _) K
女性表面接受(扮大方)普遍想你介(暗中倒彩或說話)
6 a  G$ D' u+ r男性表示gay咪濃(除非你和他是要好兄弟)
8 w. N  \3 D2 L7 M
7 Z* I! B7 u, k- I. ~& E8 nOh。 冇想到 同性 !
作者: benny79    時間: 2018-5-9 07:11

接受完全女裝去約會/見面,但接受唔到佢男裝但又娘娘腔既時候
作者: misslady    時間: 2018-5-9 10:20

引用:
原帖由 benny79 於 2018-5-9 07:11 發表   / H5 r9 ]* n/ `6 A, D3 K1 W
接受完全女裝去約會/見面,但接受唔到佢男裝但又娘娘腔既時候
4 e/ |2 V: S2 A* z
9 b1 o! m! Z( z; I2 B: l" B'完全女裝'..... from inside the lingerie to full dress.
作者: graysky    時間: 2018-5-9 20:46

我是這麼覺得的。如果打扮完就像是一個女生,才有機會談會不會被接受的程度。  S8 Y6 f  `: H  M
- t5 j; i4 Z0 v1 A; F  z
如果半吊子的恐怕男女接受度都不高吧。
作者: lovegirlstuffcd    時間: 2018-5-10 01:16

引用:
原帖由 annachan 於 2018-5-8 15:27 發表   
, k' X7 a. }+ I) q+ m所謂的接受很多時是sex方面的~~如果要交往的話基本上香港的男人是近乎零...
7 X6 \0 n" ^2 r% h+ t6 I! K

* V. [( t& O- o% B* _+ y/ N同意,CD搵真愛很難
作者: meiy    時間: 2018-5-15 12:00

精神上我支持
3 Q) P5 E' I, ]- F生活中很難  我會學著接受
作者: misslady    時間: 2018-5-15 12:02

引用:
原帖由 meiy 於 2018-5-15 12:00 發表   - J8 U; C! t7 C9 v  \
精神上我支持$ v. Q  @5 l6 P5 O
生活中很難  我會學著接受
8 b1 v5 J( h4 B1 ?0 F

. b5 V3 C# i1 A6 P( M6 ?' T/ E我吾係好明白!
作者: Carol0122    時間: 2018-5-15 12:15

引用:
原帖由 graysky 於 2018-5-9 20:46 發表   
, K& P$ ?3 _6 o2 r/ e我是這麼覺得的。如果打扮完就像是一個女生,才有機會談會不會被接受的程度。
+ Y0 b9 ~4 g5 m2 ^/ M( z8 F& }) t# [1 L) j4 A. P1 @
如果半吊子的恐怕男女接受度都不高吧。
& P1 ]/ y( l+ D7 X

- d1 u' m# \  ?$ t! x
# \+ B6 p/ E$ E. f7 y我又唔完全同意
, Z% Q- F# H" Y. w: t9 d2 x: [; @「像是一個女生」8 S' _% ^5 Q0 A/ f4 B( j6 m
其實冇咩一個標準
3 U6 n0 X- x- u& ^5 n. P9 u3 ^! J9 n- s6 D/ Q1 c- b
還是心目中覺得「又要靚又要slim 又要身材好」 才是像一個女生?
7 T8 k$ w' U7 C: [- R又有多少女生 是 「又靚又slim 又身材好」
作者: 深兒    時間: 2018-5-15 13:48

引用:
原帖由 misslady 於 2018-5-8 15:58 發表   4 w# ]  K. `& U
不過,起碼 亞爸吾會接受。
6 ?3 ]/ R3 w( Z, H: M! }因為爸爸媽媽出發點和觀點都唔同~如果要佢哋接受我諗要慢慢& ]2 P' b0 G5 G+ x8 y0 B& V, T& C
用多啲時間了
作者: cd_anna    時間: 2018-5-16 11:51

都係嘅,女人都係小氣,你扮女人佢覺得你影衰佢地!
作者: misslady    時間: 2018-5-16 11:52

引用:
原帖由 深兒 於 2018-5-15 13:48 發表   ' a3 L/ R5 {0 P0 M. @
) e7 i6 I$ m6 U0 S
因為爸爸媽媽出發點和觀點都唔同~如果要佢哋接受我諗要慢慢
' s, l4 I3 ?% F5 D9 G1 X5 ?- J用多啲時間了
$ q+ R3 F/ v% I: j! b9 l
5 w! u6 w: Q! j, b& k. F+ ZMom may accept  F2 E( q$ O( N$ [
but Pa.     No way.
作者: misslady    時間: 2018-5-16 11:58

引用:
原帖由 cd_anna 於 2018-5-16 11:51 發表   
# O' _1 i+ h; V0 m& A6 ]) @都係嘅,女人都係小氣,你扮女人佢覺得你影衰佢地!
: `, o1 I5 w  z, \- r9 ^

3 R/ D% s8 V) d. o% g: r' Sbecause u may beaut than her.! N: J1 b0 l- p1 k7 G' J) i
worry you are 變態.' T, Z, x- v' V- J" p

作者: josephin0086    時間: 2018-7-5 03:41

我身邊是有男性中意女同ts, cd, 所有都中意

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0