標題: 激素治療報告, 盡量詳盡記錄 2/12 更新 [打印本頁]

作者: humenfemme    時間: 2018-6-4 21:13     標題: 激素治療報告, 盡量詳盡記錄 2/12 更新

要做的始終都要做, 終於決定開始激素治療
7 e) u, M1 X4 J雖然唔知可以維持幾耐
6 F" n) A. a( s2 N- a但既然去做, 不如去盡啲, ) p* |/ h/ z1 V# n
記錄一下自己呢段時間各項變化啦2 Y# l5 b, e5 p, @* F
$ \. f( N: _' H
循例講句, 用藥前請三思, 並徵詢專業人士, 再作判斷
* j; X! a- [5 N: g' X7 p( Z, `- u5 O& o; q, J9 o7 x5 C6 q# H& `$ \
作者: humenfemme    時間: 2018-6-4 21:14

開始日期: 1/6/2018
4 R( V4 A  T# }9 ~  I. S: w身體狀況: / V) p8 t# r5 s  ]; V' i; U6 N1 Q9 T
身高161 cm, 體重63.2kg, 血壓117/72, 體內性激素水平一切正常
  F& _& G1 [2 x, ]8 d面貌:
5 P% c- z# w" R- V( \$ Q零化妝零cd有一半機會俾人叫做小姐(要剃鬚), 喉核冇外露3 m& h+ L/ r4 \; [
體格:
  |; Q+ U! V. ^  f' k- G上身肉厚, 胸腔稍大, 若以M&S男裝恤衫來計, 著38cm 領口(白色),短身(2"shorter), tailored fit
2 v3 S) O# @% X/ u3 J8 Q, I7 q4 r有女乳症, 女性乳暈, 可穿 85a/38a 胸圍, R4 A* |. t' X( }
下身有小肚腩, 32吋腰, 腩位34吋, 雙臀唔算突出
9 F* p0 n9 k7 M% F. N9 o" f# Y體毛:
; H5 O/ i- W1 D5 O2 `2 t# f. ?) ^濃密而且佈滿全身 毛質幼長但烏黑 未受脫髮困擾. f: N8 t$ O. o
$ C- ~: h5 U5 h
是次藥物處方: 4 Q' s. t! n) C9 Z
雌二醇2mg, 一日一粒+ u) b1 ]- ^, P& E9 r# `; a. H
螺內酯25mg, 一日一粒' e( ^& G3 ~% b7 r; O+ F* a' c7 O/ @

" Z; g' A& C- c4 W0 K24/9覆診後藥物劑量! R4 w' \# T* Z5 G- t
雌二醇2mg, 一日一粒
" P* _) y4 J% i  U4 v6 Z: n2 [: R, d& ~螺內酯25mg, 一日兩粒
. n/ S  T) }( W; i+ ?) ~- j: R0 W
作者: humenfemme    時間: 2018-6-4 21:18     標題: 身體變化摘要

用藥兩週:
! u" ?+ a, W* U' s+ F; ?1 \4 d1. 小腿少量酸痛
  e6 v: w* r( g2. 乳房微漲. k# j0 g/ b  p% C$ {0 P1 j: U% ?

+ H, H& K" M+ M" [: u. L用藥四週:
  [! o& X- p; u! U3. 體力下降& m1 T& Y7 L9 W7 e
4. 體毛生長速度減慢 (鬍鬚除外)
* t* l% g. C) h8 ?0 y2 S6 t" ^* W: {1 _/ [0 s  Y) v; ^
用藥六週:* _; M5 k- d  K  m. Z) u+ t8 ]
5. 睪丸縮小' P* w: f6 h  O/ k$ k
6. 新陳代謝率改變(加快)
% q  a3 r- z7 P5 X- n
9 Y% X% c5 i+ X用藥效果因人而異, 僅作參考1 \* C* i5 Y* X3 k3 G* E$ R/ t
2 b' v: q3 z- \& q
作者: humenfemme    時間: 2018-6-4 21:47     標題: 第一次見激素治療醫生

由於我有因女乳症睇過內分泌科, 第一次見醫生之前
) e: I4 T# d  O) u) W已經驗過一次性激素, 血糖同肝腎功能
7 v) U* J4 h5 T, v: |; m, G+ O所以唔需要再抽血就已經有得開藥
  t+ @4 p+ A# N3 [醫生循例問下家族病史, 同有冇意向做手術
2 l) I! C) |! j" W# j3 f9 D( f3 g跟住就講用藥有咩潛在風險, 包括:) s- H% [. T, k5 ?, L' _! f( l
靜脈血管栓塞, 乳癌, 精子數下跌=不育
1 z( I3 X' u: ]* n, a; H尤其最後一項, 係唔敢擔保停藥後會回復成點(因人而異)
" ^6 _* f: W( \2 U; \5 C8 q) N( B1 t- a# a9 ^8 n% Y+ A8 p4 y
作者: acm2007    時間: 2018-6-5 09:09

加油
作者: xiemei    時間: 2018-6-5 09:25

有圖有真相,Please
作者: cyw    時間: 2018-6-5 09:56

加油  
作者: joey221    時間: 2018-6-5 17:38     標題: 回復 4# humenfemme 的帖子

我也有吃女性荷爾蒙,吃後體毛明顯減少
. F% T" Q+ J6 l7 Q以前有点胸毛,現在冇哂, ~. |& R8 p4 @+ I! M& b' E( @
腿毛只剩很少
, @% t2 c; @& e# t- Z% v0 X( ^) j& V而胸部大了点,有些肉,. O- M& h) n, \5 J" u% ]+ |
但下體明顯細了,早上起床也冇起
作者: pigpigpigpig    時間: 2018-6-5 17:53

加油
作者: humenfemme    時間: 2018-6-5 21:48     標題: 第一次見激素治療醫生 part 2

續part 1
& A6 c2 H8 @3 H& K$ T7 ?, Y$ G
6 ~% [  w# e# k; U6 i/ I醫生講完用藥風險後, 就提及用藥後有咩變化' z6 S1 e9 W# V
主要係脂肪分佈, 肌肉量同體毛量
/ i5 t/ N, ?  U) V% ^0 ]+ Y(醫生按: 應該都係我想見到既變化)' J, N8 F, n+ y6 i1 H
跟住醫生就話剛開始會用細劑量/ J0 A3 e. I1 \& w8 ^" w
再慢慢加量: X* M% }- {* i
我就隨口問問會唔會模仿真女人生理周期5 m/ U) _; V' S
幾種雌激素周期性起跌" ]5 o' X+ P8 Q; n- a: J( E
醫生話: 激素平穩仲好呀, 冇咁多情緒起伏
7 [* Z& l3 E6 J" M+ w
. Q, u. G0 h) ^; [. n( Z1 e, x[ 本帖最後由 humenfemme 於 2018-6-5 21:58 編輯 ]
作者: humenfemme    時間: 2018-6-5 21:51     標題: 回復 8# joey221 的帖子

我下身本來就細
- q- P' W7 p5 z. u但起頭的確令我困擾7 a) ]+ k0 J" p. G
要用藥都係想佢唔好再起來
& S, A8 Y6 p/ s6 m
& f  x9 q! p% W# L! o1 U) A/ W[ 本帖最後由 humenfemme 於 2018-6-5 21:52 編輯 ]
作者: joey221    時間: 2018-6-6 07:06     標題: 回復 11# humenfemme 的帖子

你想切底改做自己?
作者: flashgood    時間: 2018-6-8 23:26

請問一下你地係唔係威院見醫生?
作者: humenfemme    時間: 2018-6-9 06:48     標題: 回復 13# flashgood 的帖子

我係威院睇6 V  z! c; x2 c( Y; Y+ D
當其時係膽粗粗去私家診所拎轉介信
作者: humenfemme    時間: 2018-6-9 06:52     標題: 回復 12# joey221 的帖子

如果可以當然想成套摘走
3 r. P) Q, }) G2 s6 }. A4 j$ n; f我本身情況係佢唔充血係唔會突出來. l7 @; ~8 A9 Y6 {1 K
但一充血就....
作者: joey221    時間: 2018-6-9 08:48     標題: 回復 15# humenfemme 的帖子

長期吃女性荷爾蒙,
; l/ z$ f0 M/ B- J0 B( j/ ]下體縮小,在性興奮時,也不能好硬的" u9 v8 b! b' q; W
而精液會變小,及不夠濃1 o5 j; r2 N: K- S! |. A
伱最好自己想清楚
作者: flashgood    時間: 2018-6-9 23:16     標題: 回復 14# humenfemme 的帖子

我都係掙扎左好耐,上一個月先鼓起勇氣去睇街診拎轉介信。! l5 a- S9 J1 S+ C
我自己食左荷爾蒙有半年幾啦,基本上最近兩個月都無乜反應啦,但係我好滿意而家O既狀態,本身我好唔鐘意個鐘性衝動。; Y8 d+ u1 l( _4 {  C
我想問下有經驗O既前輩,去威院後O既程序係點?
* s- G( G9 w8 b8 i6 h' P我上個月一拎到轉介信就第二日去左威院約期,咁下次同之後係要做D乜?
5 c$ h, I. p$ W5 i唔該哂
% R) H+ k6 t- O2 F* @
" W5 C! d9 H* b* Q1 `1 H8 ^/ D[ 本帖最後由 flashgood 於 2018-6-9 23:24 編輯 ]
作者: flashgood    時間: 2018-6-9 23:17     標題: 回復 14# humenfemme 的帖子

Sorry, 重複回覆左
- Q5 k* U+ D  a' o7 h3 j8 D& A* \* X) |5 _9 O* V
作者: flashgood    時間: 2018-6-9 23:18

* S: Q' _4 V! K8 b. W3 I! b+ ~$ m( \& J6 N% Z- H
作者: flashgood    時間: 2018-6-9 23:19

% o' G& g! J2 u5 q; f2 h9 [  m& q% j7 N/ {2 e
作者: flashgood    時間: 2018-6-9 23:20

Sorry, 重複回覆左' \6 l; {4 g9 o: g! u
$ v- O3 L/ R' @4 @6 L% V  v
作者: flashgood    時間: 2018-6-9 23:20

& O, x5 D  U/ a0 M# I' e5 E4 X5 J& f
作者: humenfemme    時間: 2018-6-10 07:50     標題: 回復 17# flashgood 的帖子

威院GID診所有四個專科5 p) }9 a7 N% [# r- R* {- |2 ^; H
精神科, 臨床心理學家, 內分泌同外科 (手術)$ G7 v; f. @4 a9 k2 C
我第一步係睇精神科醫生, 之後去見心理學家2 R7 y% L7 t+ M& S8 V) P- d
我就因為家人反對手術, 又怕用藥效果太明顯
7 X3 h& Q2 \( R% Y  g: N1 ^所以都傾左幾年先開始用藥
作者: flashgood    時間: 2018-6-10 10:07     標題: 回復 23# humenfemme 的帖子

咁時間上幾耐返去見一次?
作者: humenfemme    時間: 2018-6-11 18:36     標題: 回復 24# flashgood 的帖子

醫生會按你情況判斷
8 B: S  I5 b: x) q- W: m7 x' S快則三個月一次, 慢就半年一次
作者: flashgood    時間: 2018-6-11 18:48     標題: 回復 25# humenfemme 的帖子

好O既,唔該哂
作者: humenfemme    時間: 2018-6-16 21:35     標題: 用藥後兩星期變化

9/6返左去威院抽血驗肝腎功能
3 i( f* g3 s' n% d( O# X到今日都未收到電話通知有異樣
8 d, c  N8 U6 Z2 E: p3 Z8 T2 A咁即係可以繼續用藥 ) L  b, ?1 T* J4 a3 ?
1 m, u6 k: Q( H2 {
用藥後第一個變化係幾日後發生
  R* k% r7 @) F6 U% @! b; a0 F起身既時候覺得小腿有少少酸
9 }3 P3 F+ f2 A7 q. w可能係血液運行差左, 或者係肌肉量減小3 G" M% B1 D& E6 H
, D4 |9 @' ]8 w8 V3 k+ d
另外, 隱約感覺乳房微脹
: l. T9 C( }' N& T睇黎我應該算係快見效嗰種人
" x" u3 t7 ~9 `$ J5 F4 O2 N  j2 T3 i+ W
. P5 a; c* A& p( r至於體毛生長速度未見減慢
0 m3 o9 }7 w( i9 k都仲係朝早剃完夜晚就見到黑點+ R$ P% |; K- G: N
3 E# X4 |& x. q: D/ h! q0 h( X! g
作者: flashgood    時間: 2018-6-18 14:59     標題: 回復 27# humenfemme 的帖子

妳的用藥反應好快啊
作者: RZ5946_259B    時間: 2018-6-19 10:39

咁其實你係ID卡寫
作者: humenfemme    時間: 2018-6-19 20:01     標題: 回復 29# RZ5946_259B 的帖子

男性阿, 染色體也是XY
作者: humenfemme    時間: 2018-6-19 20:09     標題: 回復 28# flashgood 的帖子

其實我用藥主要想減少勃起) ~7 W8 X$ R4 y
如果外顯效果不大
5 P2 f* X* t( P9 h" F) V就可以考慮唔做手術, 雌雄莫辨6 U. O( s' ?6 t- f% ~* ~) e" s
如果用藥令條腰幼返少少
) z7 ~* I/ }& B+ z5 k8 Npat大返少少, 當然最好. U$ A8 A1 K4 ]( o) r& w1 L" }
胸反而唔想大2 m. U& K+ Q) S2 y, T% x" M7 S
不過家母都係大胸
8 |9 k2 L/ p& n+ a3 c睇怕走唔甩
作者: flashgood    時間: 2018-6-22 12:07     標題: 回復 31# humenfemme 的帖子

好羡慕吃藥就能有大胸啊...
作者: Hihibaby    時間: 2018-6-22 12:39

而家用藥量偏少哦。如果咁都有反應,你對藥物反應都好敏感哦。還是你本身屬於女性hormone 偏高體質?
作者: humenfemme    時間: 2018-6-22 20:00     標題: 回復 33# Hihibaby 的帖子

驗血結果話雌雄激素都冇特別高
0 o- l! t9 m& P  h2 k但未食藥已經有女性乳房同乳暈
4 r4 J. A0 B: Q+ o0 X6 C而且骨架 (面, 肩骨, 四肢, 手指) 都好女性化  m/ q8 I. E8 u% ^5 G% Z
可能天生體質對雌激素特別敏感6 o7 ?$ c/ e* ~/ A4 Z! l2 z; `
如果唔係體毛多, 可能個個都會當我係女人
作者: mioting    時間: 2018-6-25 03:37

前輩可唔可以介紹你睇既私家診所我知 2 D1 q* Q9 ?% Q, i
自己上網見到幾間都唔知好唔好......自己又唔係好識表達自已,好驚搵到唔好既醫生....唔該你!!!!!
作者: samleung3000    時間: 2018-6-25 18:38     標題: 回復 34# humenfemme 的帖子

其實好多女仔都多毛, 剃密啲就唔覺架啦
作者: flashgood    時間: 2018-6-25 19:32     標題: 回復 35# mioting 的帖子

你係想拎轉介信嘛?
作者: humenfemme    時間: 2018-6-25 22:33     標題: 回復 36# samleung3000 的帖子

其他地方啲體毛都仲話得$ n7 N: n  A5 O' W) y$ R
但面上啲鬍鬚生得太快, 又黑
3 q7 I% g# ^3 ^% U; x朝早剃完下晝三點就見到黑點
9 ^! m) U6 g7 f" t$ P雖然外國網話鬍鬚量唔會因用藥而改變
" |+ N+ P( u% ?& M, l* W9 d* M/ \! g但用藥效果因人而異, 試下點先
作者: humenfemme    時間: 2018-6-25 22:43     標題: 回復 35# mioting 的帖子

我相信香港絕大部分私人診所啲醫生2 n. @7 V3 Z4 g( f
都唔知威院有GID診所 (包括我當時嗰個)
2 T/ ~, l( r, T: W/ Z不過寫封轉介就賺你三百蚊診金, 佢實唔會問長問短 - M$ ]/ C, z8 i
所以去邊度拎轉介信係其次1 h& u/ Q4 S( h, c5 F
大膽講出來先係最重要  c' e) @! f, U# n  f
同埋最好講清楚係去威院性別認同障礙診所
1 |  A8 v0 I/ ^7 q, v等個醫生容易啲做野
7 s4 e( D: F' e) g1 c/ O* E& S) Q1 _! @1 ^
作者: Hihibaby    時間: 2018-6-26 13:51

其實用激光脫左佢就ok, 而家平左好多,如果唔整全面淨係鬍鬚位果圈,好似5,6已經ok..
. R* N/ o  p8 m. U
- h9 \& ]# E$ J0 _" a- V% T3 U9 Z9 ^' S) B+ L& f7 l+ g( }% e/ c
3 H- Q# \+ Q7 N, }8 y" t( c
ote]原帖由 humenfemme 於 2018-6-25 22:33 發表   1 }2 |0 A  J: d& Q0 _
其他地方啲體毛都仲話得
/ [+ M' K) F+ l+ p. f( {但面上啲鬍鬚生得太快, 又黑
  u( Z3 T% `5 [; A% T朝早剃完下晝三點就見到黑點 - L4 D: h. T4 k: q" |
雖然外國網話鬍鬚量唔會因用藥而改變
' y% q$ J& I, o# ?/ ~! ]但用藥效果因人而異, 試下點先 [/quote]
作者: mioting    時間: 2018-6-26 18:16     標題: 回復 37# flashgood 的帖子

嗯嗯,要拎轉介信先得
作者: mioting    時間: 2018-6-26 18:21     標題: 回復 39# humenfemme 的帖子

哦~咁者係是但一間都可以囉,講清楚就應該得咁樣?
作者: humenfemme    時間: 2018-6-26 18:43     標題: 回復 42# mioting 的帖子

係架, 而且只係需要講專介邊度就得  `4 [' I7 c1 _0 ~8 v  q. W/ L
反正見下嗰邊醫生又唔一定去到做手術
作者: flashgood    時間: 2018-6-26 23:22     標題: 回復 38# humenfemme 的帖子

其實會讓一小部份鬍子變淡色,效果就像沒有一樣,可是也只有很小的部份
作者: flashgood    時間: 2018-6-26 23:25     標題: 回復 41# mioting 的帖子

我分享一下個人經歷,我係去政府門診,同醫生講想拎專科轉介信,然後佢會簡單問一下,點解你覺得你要轉介專科,有D咩徵狀令你覺得有需要。只係好簡單幾條問題,睇你開唔開到口清楚講出黎
作者: Hihibaby    時間: 2018-6-27 10:53     標題: 回復 41# mioting 的帖子

其實有心理醫生都好熟呢方面ge 問題 , 我覺得講起上來會冇咁尷尬。如果你需要可以pm 我。
作者: humenfemme    時間: 2018-7-2 18:34     標題: 用藥四星期.....

明顯覺得體力差左
) Q+ R5 ?* l7 [/ U* H本身工作有少許體力勞動/ Z7 o2 u& \9 q/ F0 y
未用藥前收工都唔算太攰
& c$ n+ l' z2 c+ I! T0 \2 |但呢排收工真係好攰 7 \; e# g: ]1 k4 F/ F
當然, 可能同天氣及年紀有關! z9 O0 d% u4 h- T3 f2 o% B# ]/ S
9 g0 j# j$ V$ M2 m2 [7 f$ w
另外, 雖然我唔係定時剃毛- G$ v7 H" D' a3 E8 i, b* ^6 [
但今次剃毛時發現體毛量的確有減少" v) K% R) _: y
雖然鬍鬚依然冇乜少過 * O9 P! `2 E8 J

$ \# ?, Q& `% X. E: C$ y至於乳房, 就係脹一排唔脹一排
( T  d; r$ [5 L( b呢個應該係正常反應
( j0 t: }6 {$ U3 R8 j反而左邊乳頭唔知做咩無啦啦會痕
作者: 黑絲襪    時間: 2018-7-2 23:49

曾在網上看到一篇,說有個男生(10幾20歲左右)給家人發覺乳房大了很多,所以帶他去看e生,才知那男生原來吃了兩年女性避孕丸(女性避孕丸好像也是雌激素)
$ j: y# X, w6 r7 m$ }! s1 n: ]所以,想請教一下,其實只吃女性避孕丸,和去看e生給的藥,是否最後效果也一樣?
作者: flashgood    時間: 2018-7-3 14:29     標題: 回復 48# 黑絲襪 的帖子

我回一下吧,這是從網上找到的資料
/ o# Z) s7 _* }第一,避孕藥的雌激素含量偏低,不足夠MTF的人使用。而且因為要模擬女性的生理周期,會額外有黃體酮等。這些額外的對MTF是否必需,網上的資料是很含糊。
2 P6 e& b* a5 x7 C9 }+ X* }% N% `第二,我只提醒一下,不是教你如何吃藥,但是只是吃雌激素,會造成體內雌雄激素雙高。正確是要以其它藥物去除雄激素的影響再配合雌激素。
作者: flashgood    時間: 2018-7-3 14:29     標題: 回復 47# humenfemme 的帖子

乳頭痕同痛都係正常,發育係會咁
作者: Hihibaby    時間: 2018-7-3 17:43

我反而想補充 .. 其實hrt唔係神藥。除非青春期前開始,否則唔好expect太多效果7 \8 M4 ~" {8 O$ w7 }  b& o7 {, A6 F

k" K& {/ T& i" }
引用:
原帖由 flashgood 於 2018-7-3 14:29 發表   
9 E0 {1 ~% z$ m* A# |我回一下吧,這是從網上找到的資料
0 d/ n  j; q2 b, c0 o& N第一,避孕藥的雌激素含量偏低,不足夠MTF的人使用。而且因為要模擬女性的生理周期,會額外有黃體酮等。這些額外的對MTF是否必需,網上的資料是很含糊。; Q! ^/ L; p8 w* E
第二,我只提醒一下,不 ...

作者: visentpoon    時間: 2018-7-3 19:17

是這樣呢~ 感謝分享     不過有一點想說。。 要是大家打算自己吃藥的話,看醫生吧..  
1 C/ W( c8 p+ c" L( m2 K1 P! n3 v- I! B( s$ q$ k9 R4 \: g
理由很簡單, 醫生給你開藥以後 也可以為你開女洗手間通行證,而且在香港看醫生的費用(本地人的話)比你自己買藥貴不了多少.. (安全問題當然也是一個因素
作者: visentpoon    時間: 2018-7-3 19:18

要是你連吃藥的覺悟和勇氣也有了, 看醫生對你來說難度應該更低吧
作者: humenfemme    時間: 2018-7-3 19:53     標題: 回復 48# 黑絲襪 的帖子

我用緊隻藥係畀更年期女性使用
1 L+ O/ a& d6 u3 t" h! B一日一粒, 一粒劑量等同十幾粒避孕丸
. _6 Q1 ~$ j/ s5 \8 E' j# {/ m往後仲會加到一日兩粒0 s" M7 z, ~0 O* ?
所以用避孕丸效果應該弱好多+ s' ?3 ?* m2 B3 D
再講, 當你照食番相近劑量* q- y) s. `. a2 l
去買避孕丸, 價錢應該係政府醫院開藥百倍以上
, |9 A# i7 ^/ ^4 l; w2 i8 Z4 D. i% U
另外, 正如visentpoon所言
: {. ^4 F- r' z% `  \! H0 ]' }3 T) c如果政府醫院醫生肯開藥俾你
2 x; N: R0 u, ?- t, J要其他人接受你TS都會容易啲 (希望係咁啦, 你知啲香港人 )
作者: Marie0749    時間: 2018-7-3 22:35

小心保重
作者: 黑絲襪    時間: 2018-7-3 23:10

引用:
原帖由 flashgood 於 2018-7-3 14:29 發表   ; R  s5 _1 [6 f4 U  K# h
我回一下吧,這是從網上找到的資料
7 ^/ n2 Y' D. |. B第一,避孕藥的雌激素含量偏低,不足夠MTF的人使用。而且因為要模擬女性的生理周期,會額外有黃體酮等。這些額外的對MTF是否必需,網上的資料是很含糊。
0 P  J# K0 U6 I第二,我只提醒一下,不 ...
7 G, s" n4 D: U. {3 G感謝你的解答,因我看網上那例子,說吃了女性避孕丸兩年就會增乳& V7 ^, x  ]- n5 q: R
不過你也說的對,網上很多含糊,而且每個人体質不同,也不能一概而論
7 ]* A( `7 w: V& A  u7 v( d總之,感謝你的解答令我更了解,謝謝
作者: 黑絲襪    時間: 2018-7-3 23:14

引用:
原帖由 humenfemme 於 2018-7-3 19:53 發表   
' o/ w2 P' r+ R; _我用緊隻藥係畀更年期女性使用* k1 g) o5 L; I1 w: y) y$ ^/ ~, y2 F
一日一粒, 一粒劑量等同十幾粒避孕丸 * l9 q; r: R7 L/ B. @" M2 w
往後仲會加到一日兩粒: a4 y/ |% F) E% C" l+ Y6 J
所以用避孕丸效果應該弱好多
; P$ z* r$ p' {* Y再講, 當你照食番相近劑量
$ M* M2 Z, l! \3 T8 {去買避孕丸, 價錢應該係政府醫院開藥百倍以上 ...
3 m% L( E2 x. P" z9 R! O- o! I明白,感謝分享,又知多一點點,謝謝
作者: 黑絲襪    時間: 2018-7-3 23:17

引用:
原帖由 humenfemme 於 2018-7-3 19:53 發表   
$ o8 C# r* i7 B8 X1 x9 i2 o" p+ t我用緊隻藥係畀更年期女性使用! e! T- p4 D2 `: r3 r& S! G
一日一粒, 一粒劑量等同十幾粒避孕丸
2 \& Y& z: {! i" A/ I往後仲會加到一日兩粒) n; B+ p9 c( }
所以用避孕丸效果應該弱好多
2 p. X& j7 T3 Q6 r7 n3 i. U6 C再講, 當你照食番相近劑量
# h9 R3 M, s: H; q8 y去買避孕丸, 價錢應該係政府醫院開藥百倍以上 ...
0 K$ L$ u* O/ h) t) ?
先前有在網上查看,女性避孕丸,萬0屈人寺都有得買,230幾一盒一個月,即平均約10蚊一日
8 @4 U( F7 m- d$ {0 x2 |1 r% B咁吾知同看e生的差幾多呢?
作者: humenfemme    時間: 2018-7-16 19:47     標題: 用藥六星期

感覺到蛋蛋開始變小
: ?9 ]1 [7 _6 S伴隨而來係精液變稀
. H! Z3 v( t, f3 v" X+ p1 ~) y8 c8 N% w5 R* v# a
另外, 新陳代謝居然係加快 $ ^1 Z; v+ O; {# ]. q
以往做運動要十分鐘以上先覺熱
* |8 T8 ], x$ u! C/ J/ W1 M最近開住冷氣做兩分鐘已經覺熱
  N. V* d7 e3 \; W  u9 B3 Y4 i
' F3 j/ I; t+ |! y# ]; A5 l今日返工居然有男同事話我皮膚好嫩 + m' U4 t2 W/ o& ?! q
仲問我有冇敷mask
' J* l* E; w- n, \( p乜男人都會留意呢樣野架咩
作者: qqqqaaaazzzz    時間: 2018-7-16 21:33

引用:
原帖由 humenfemme 於 2018-7-16 19:47 發表   
" ?  L3 c3 n( g% \% p% Y7 |感覺到蛋蛋開始變小
, o& u- k. ]" r3 y伴隨而來係精液變稀
9 P  J4 E0 L: |0 l9 Q
3 S7 J. r, j) M7 I, n4 i3 ], l另外, 新陳代謝居然係加快 - c, y, W5 r8 c1 e8 Q
0 }/ t4 W1 y3 j  p最近開住冷氣做兩分鐘已經覺熱5 o6 x; B# h2 a4 R# @% `6 K
; `' H3 \: c& ~+ K
今日返工居然有男同事話我皮膚好嫩 9 Y" J( i& U! C' J; c
...
3 v9 _. m( }2 M! d) `4 [8 ^+ _
% X* Z! r3 R  ]' e, M
可能個男同事只係留意妳姐~
作者: Jany    時間: 2018-7-17 00:27

引用:
原帖由 humenfemme 於 2018-7-16 19:47 發表   4 h% t3 }$ p; ^- P, I' L
感覺到蛋蛋開始變小 ) f! b2 r$ N8 S- s. T
伴隨而來係精液變稀 / P# J; P. o' O
5 u  j! j' M3 }( v  [
另外, 新陳代謝居然係加快
1 n$ j3 b) z# o" R5 a; u$ p以往做運動要十分鐘以上先覺熱, }9 O/ ]; p8 c+ @
最近開住冷氣做兩分鐘已經覺熱
  T# {; e# e0 d5 z5 p+ Z  @) v! L' o" D  }+ F
今日返工居然有男同事話我皮膚好嫩
# k5 p4 e, B8 y9 h3 C$ U2 t) x ...
, E8 \. x% Q: ?; n9 W咁大變化,定你本身真係有fu mask 0 V% ?) ?6 w% h
同事知唔知你MTF?
作者: humenfemme    時間: 2018-7-17 22:57     標題: 回復 61# Jany 的帖子

平時冇敷mask習慣
, e2 {6 G9 m9 R* u4 Q0 |一向靠飲水同早睡 . ?8 B7 g, ?- _- G; }  o; L
返工冇人知我mtf
作者: qqqqaaaazzzz    時間: 2018-7-17 23:59

引用:
原帖由 humenfemme 於 2018-7-17 22:57 發表   
5 `# E6 q) _6 d! W平時冇敷mask習慣4 F& B; k" _' t& i
一向靠飲水同早睡 4 f; o$ L9 v8 E1 Y
返工冇人知我mtf
: c( E" Q! L4 e$ b* E( @

9 H" T8 ]& @+ {6 e, Z4 F8 |天生麗質真係好丫!
0 l$ e% M& M& n; S' E( ]點解會無人知你係mtf既?
- A/ n* N8 n5 {4 I就算一入職已經full set女性打扮,見工個陣都要show身分證或者醫生紙嫁~
4 j, B- F" j' J7 c3 Z/ X$ x始終都未完成手術身分證都改唔到既
作者: humenfemme    時間: 2018-7-18 20:26     標題: 回復 63# qqqqaaaazzzz 的帖子

男性身分返工   X8 B8 t' M7 Y
主要因為家人反對, 又未有條件搬走
5 y( h' B; O" G5 t- u根本冇乜時間試下各種女性打扮, 同作比較6 H, K& X! ?. y2 \* `$ L
好彩現時我返呢份工可以牛記笠記2 i- a, M7 I) J9 m1 d
而我本人唔多抗拒牛記笠記
) I" f# x, _3 A, d! z% ~. j6 ?
- L" v* Y# ]  W! F今日食lunch都有餐廳職員叫小姐
作者: Jany    時間: 2018-7-19 00:24

引用:
原帖由 humenfemme 於 2018-7-18 20:26 發表   0 j" Q: Q% U1 u! O3 O' ]- ^
男性身分返工 ; W' [$ g- a+ a9 |2 b
主要因為家人反對, 又未有條件搬走$ H! q+ G/ A; s
根本冇乜時間試下各種女性打扮, 同作比較
( w3 z3 h9 P: I8 f, G好彩現時我返呢份工可以牛記笠記
' m1 W* }  Q! U而我本人唔多抗拒牛記笠記 . d  m( a2 y. P( i  E8 T+ A: Z* n$ q2 a

4 I0 o+ _3 Q( f+ M/ K今日食lunch都有餐廳職員叫小姐
$ X! R2 i0 r- m- \牛記笠記都叫小姐,頭髮好長?
作者: qqqqaaaazzzz    時間: 2018-7-19 15:12

引用:
原帖由 humenfemme 於 2018-7-18 20:26 發表   % `& r4 y( J" h/ H8 l7 i
男性身分返工
, A3 y4 p: H, K. m3 ]9 f' K, Q主要因為家人反對, 又未有條件搬走5 m7 Q+ \; u" ^* f/ k1 C) l
根本冇乜時間試下各種女性打扮, 同作比較
( K5 \7 _0 @" S" x2 J! H  k好彩現時我返呢份工可以牛記笠記" z5 x  w; l: c, _7 v( }
而我本人唔多抗拒牛記笠記
, K2 |. c) t- n( T+ \& j) L. @. q: k- Z. Y3 R3 x
今日食lunch都有餐廳職員叫小姐
4 R; G. k1 i- b" i) Y3 U嘩∼∼你無乜點試過唔同既女性打扮就決定去睇醫生,你都好大決心bo∼厲害!!
, N5 G  U+ H6 H: i5 }8 a+ v家人反對,咁你姐係無同過佢地講丫?咁你之後會唔會考慮同佢地坦白丫?" b8 k# k/ Z  c& B2 X! I2 f
好想同你做下朋友仔添XD 4 Z& n8 l  `7 f, e
因為同你情況差唔多,但係我就中性偏女裝反工,但係就仲未踏到出去睇醫生個步
作者: sec2x    時間: 2018-7-19 15:55

引用:
原帖由 humenfemme 於 2018-7-16 19:47 發表   
% p3 q. g8 P6 t; C8 u' A. [感覺到蛋蛋開始變小
* @4 [2 I: }5 y  B9 ~3 W伴隨而來係精液變稀
- A* B" M3 F4 B0 g% U" A8 ?4 \$ W$ {$ ^( b+ b5 s( w$ q% ^; M
另外, 新陳代謝居然係加快 : R# \0 ?& d& i1 _
$ m3 S5 z$ j% c. S7 X  ?0 Z最近開住冷氣做兩分鐘已經覺熱# j! k3 O! _9 N8 T2 K' l( e+ _

1 ]; O2 l4 N; _8 @2 [8 M5 ]. q- c今日返工居然有男同事話我皮膚好嫩 * f* B3 T9 x8 @2 s$ ^& o. n3 k- S
...
# z- Q% D# |( j男人敷mask同護膚而家唔出奇啦 - A. N! E, l' V8 _% c, X* s
係唔知幾時接納度會再高d
作者: humenfemme    時間: 2018-7-19 18:40     標題: 回復 65# Jany 的帖子

長乜鬼 0 Y" n( [6 e$ {! b- |6 }
只係剛剛遮到耳仔
作者: humenfemme    時間: 2018-7-19 18:56     標題: 回復 66# qqqqaaaazzzz 的帖子

我個情況都算特殊' {  l' i' e/ T8 ?' ]: a$ e
因為我男校讀書, 學晒男人d麻甩野 6 P8 Z/ @; t6 {5 }+ I
亦冇同任何同學仔發展過戀情 (反而試過追女仔, 同女仔拍拖)) m1 p2 v6 R# @* G/ r8 Z, r2 C- T
所以一向對男性打扮零抗拒, 見工都係恤衫西褲 (雖然恤衫西褲都試過被叫小姐 )
" Q; e- U" l  A# e/ a1 {當然, 係真係抗拒兩腳中間件男性器官先去睇醫生啦
+ Z8 O0 f: C: ^. ~/ }2 ]9 j而且都真心羨慕打扮得靚ge女性( ?/ i- O: w1 A" p

, a6 I( q( Y( m: I6 \: W3 v7 d: S至於父母呢....
0 i8 c% j: D: v其實我幾歲開始就一直有"挪用"家母d內衣褲同絲襪
4 Z) M( b7 G" K; T# r佢地一直到知, 十幾歲時仲問我使唔使去睇心理醫生9 M+ H; V! S: v( K* J
評估下做唔做手術 (當時我件男性器官仲未識企起身, 所以理性地講話唔使 )
. e( s7 x7 ~. g唔知做乜而家反而大力反對
作者: humenfemme    時間: 2018-9-25 07:08     標題: 覆診

終於要返去見醫生
$ d. K0 y2 W+ k. ]醫生問下呢段時間有咩變化
, \0 [6 `! E7 b同講下個抽血報告4 j) f7 J/ `4 S: ~
報告話雌激素有上升(86升到256)
) u8 X. w/ `, u: w, X. o$ R但睪酮冇乜減少(20跌落18)
, w+ I1 {5 l4 w, X& D  x[難怪體毛冇乜減少 ]5 D$ N4 E( l& C# _3 \
於是抗雄由一粒加到兩粒
作者: Hihibaby    時間: 2018-9-25 10:39

你現時睪酮水平就算男人來講都唔算低,抗雄係咪真係要咁少?
3 k4 h- h: Z0 d3 X$ X; Y' R# U8 }: n: m1 Q+ `, w  J1 |
! Z0 u3 J, a2 g3 C4 A2 x2 X
quote]原帖由 humenfemme 於 2018-9-25 07:08 發表   
  K# Y; l! q+ f/ R- y終於要返去見醫生
4 |+ O8 J# c  A4 P7 c醫生問下呢段時間有咩變化( M3 Y& s, e; `2 Y7 |
同講下個抽血報告
: T) L% e! |; Y4 Z- o報告話雌激素有上升(86升到256)
1 E$ z1 n; Y% S5 L- _8 f) h但睪酮冇乜減少(20跌落18)1 l' K9 T. W' i, h
[難怪體毛冇乜減少 ]% ]; y4 x7 G# c, t8 K
於是抗雄由一粒加到兩粒 [/quote]
作者: jackiechan    時間: 2018-9-25 10:55

平時去洗手間更衣室係去男定女
作者: humenfemme    時間: 2018-9-25 12:58     標題: 回復 71# Hihibaby 的帖子

醫生話抗雄最多八粒
: L1 s8 S$ @- K但都係慢慢加較好$ g9 F9 U' E. V7 E5 E+ S1 L* L
當然時機成熟我會考慮同蛋蛋bye bye
作者: xiemei    時間: 2018-9-25 13:01

相都無張,又話人地叫你做“小姐”,難以理解。請問你去私家定公立覆疹?
作者: humenfemme    時間: 2018-9-25 13:01     標題: 回復 72# jackiechan 的帖子

洗手間用男的 (雖然會嚇親人)1 E# h, b) a7 c; N+ b' I6 ]4 B. b8 I; X( q4 ~
所以我都用尿兜2 H" N4 h# }" g6 ~. W! S) L
更衣室好耐冇用過
作者: treesang    時間: 2018-9-27 17:06

樓主睇你bmi應該都唔少" A  L+ F3 J" `8 C' f: U  k
我睇怕你到臨做手術時醫生一定叫你減磅
作者: humenfemme    時間: 2018-9-27 18:37     標題: 回復 76# treesang 的帖子

BMI 23.5 都叫高?
作者: 變裝家務奴    時間: 2018-9-27 21:34

BMI 只係一個參考數字) D# o. H, k* k7 J* z% ]
Body Shape 先係皇道
* k1 Y. z- G: P0 P
* k/ \9 r( B4 w3 A) iBMI 20 左右, 但男性身形, 都係唔似女仔
作者: treesang    時間: 2018-9-27 21:48

引用:
原帖由 humenfemme 於 2018-9-27 18:37 發表   % h  I/ H: M% B# Q1 j9 @
BMI 23.5 都叫高?
% }5 V! H1 |6 f, B你計清楚d至好wor2 r8 S( T2 e" K9 }, Y
; d0 Y/ W0 }" Y
不過我識好多mtf,都係趁hrt時間不斷增肥唔知點解
作者: Hihibaby    時間: 2018-9-27 22:08

我估以審美角度女性161cm 63kg 就係重左d , 除非係有健身習慣體脂率較低就唔同。不過普通男孩子來講絕對係健康,唔需要特別減。
作者: humenfemme    時間: 2018-9-27 22:12     標題: 回復 79# treesang 的帖子

其實我最近有磅過, 變咗61.7kg
/ q4 P( O+ ~4 o7 ^( k% S0 {( W# ~張電腦飛寫23.5$ f- @; n8 `2 U2 w
. t+ u. e0 I: ~5 n2 \
小咗雄性激素, 新陳代謝減慢
+ c; Y; b& s3 s- w  ]. p梗係會肥咗
" b0 u' C* }+ g9 u, n我諗好多mtf都唔想
1 m9 _3 ?4 ?* F: n) j! o7 v, v$ P- q' ^
作者: humenfemme    時間: 2018-9-27 22:22     標題: 回復 78# 變裝家務奴 的帖子

我當然知腰臀比先重要. j4 u8 Y; u% d  [0 ?7 x
但就算我冇左個肚腩1 y# i, ~9 k/ w5 q
都有31-32寸腰
( q/ ^7 V2 L0 M; c+ t6 w6 K! o, S要有靚腰團比就要40吋巨躉
作者: xiemei    時間: 2018-9-27 22:45

直接去切左兩個蛋,願望好快實現。
作者: ahbee9603    時間: 2018-9-27 23:01

睇到呢篇嘢,我突發諗起7年前日子都差不多,唯獨係無睇醫生,食左1年藥,日日照鏡睇到自已既變化,雖然下面多左啲野,但感覺好實在,回到家裡,討厭既哥哥突然問我點解近來個樣變左,諗起啲女優(我係逐條清哂毛,都係頭髮到耳仔,都係畀人叫小姐,有次成堆小朋友過黎叫我係咪姐姐)
7 C1 |( Q' g% Q7 d因為我哥經常借我電腦睇咸網,: F$ B( s* u/ B
不過講番,食藥唔可以斷,否則問題很多
) c  u& H) S: _6 j% ]# i. [
( e% @. |8 E+ h6 `' i0 a[ 本帖最後由 ahbee9603 於 2018-9-27 23:03 編輯 ]
作者: treesang    時間: 2018-9-27 23:42

引用:
原帖由 ahbee9603 於 2018-9-27 23:01 發表   * n, u) D# R$ k2 C4 \9 m  L( W! i
睇到呢篇嘢,我突發諗起7年前日子都差不多,唯獨係無睇醫生,食左1年藥,日日照鏡睇到自已既變化,雖然下面多左啲野,但感覺好實在,回到家裡,討厭既哥哥突然問我點解近來個樣變左,諗起啲女優(我 ...
' w% g4 e3 E/ V. r& h/ F: {6 l
基本上無乜可能,就算你食的藥係醫生開,臨做手術都一定要停
作者: ahbee9603    時間: 2018-9-28 00:33

引用:
原帖由 treesang 於 2018-9-27 23:42 發表   
, {- N4 t# b& Q7 Y& @2 A7 a, J. p9 X$ J
基本上無乜可能,就算你食的藥係醫生開,臨做手術都一定要停
+ k. Y, f' j; o5 ^我做過手術(其他), 術前當然乜藥都停,防止影響麻醉藥作用
! Z; ~& u3 w. f% [, Q9 b我既意思係如果食開藥,無心變,就唔好食,否則好多問題(包括我)
作者: espial    時間: 2018-9-28 09:32

161冇肚腩都成31吋,其實你話自己似女仔果陣有a冇少少心虛, V5 W; e% R  z
* u! Z. b# X) Y# k* B
引用:
原帖由 humenfemme 於 2018-9-27 22:12 發表   ! c% L5 m  G$ V: p6 s/ r# Y
其實我最近有磅過, 變咗61.7kg8 `- e+ I3 X# {& U+ b0 G
張電腦飛寫23.5
: _( P, w8 j2 V/ K8 z( y" X
$ G. B* w" o2 ~1 O) D3 r% }% b* m小咗雄性激素, 新陳代謝減慢  \* e+ e  a1 \
梗係會肥咗
) V; R1 e( q' O1 _1 t我諗好多mtf都唔想

作者: treesang    時間: 2018-9-28 17:09

引用:
原帖由 espial 於 2018-9-28 09:32 發表   
% F- j& P7 t  l0 n161冇肚腩都成31吋,其實你話自己似女仔果陣有a冇少少心虛/ n; K% Z6 B& g0 l* R
4 y, G4 ?* P, D3 C" g7 |+ l
  bmi先係重點* x0 H% @2 Z; c
引用:
原帖由 ahbee9603 於 2018-9-28 00:33 發表   
7 [, t  \' T' k! E( P, ?/ [1 b. {5 ~
我做過手術(其他), 術前當然乜藥都停,防止影響麻醉藥作用- e/ K; x9 X0 x' I! Z& N) f# A; T9 m: D
我既意思係如果食開藥,無心變,就唔好食,否則好多問題(包括我)
3 L* E: R& f+ F( g+ p& [" g如果食藥,變性係出於變裝的話,叫佢地返去諗清楚把la
作者: espial    時間: 2018-9-28 18:05     標題: 回復 88# treesang 的帖子

我都係為佢好,身型比例真係冇所謂,健康就ok啦。但行得呢條路仲要自我感覺太良好會出事,做左小醜都唔知咋。真係睇到我打冷震4 q* K2 [; w$ {9 Y
4 Z- q( B  |. }) k) }
作者: ahbee9603    時間: 2018-9-28 20:16

變裝還變裝,同變性其實無直接關係 切左又著番男裝,切黎做咩😂; ^' `# c- ?% O  Q& {& U
% T# g2 K0 C2 {: R
作者: humenfemme    時間: 2018-9-28 20:46     標題: 回復 86# ahbee9603 的帖子

從來都唔係為左變裝而用藥! c; N; O" j2 O% {% H6 _
只係想整走下身嗰樣異物
' F! G( }8 J5 e從來冇諗過做尤物或者搵人養
# ]% o  K3 U% C5 g# L. P& M% v所以根本冇需要放相% O, U. h; Z) q
! H7 ?9 u3 d& @0 g6 K8 o
而且我都男仔頭, 又鍾意女人5 h, n% ]' E7 L" [
除左想留長啲頭髮之外/ y0 N& I. Y% J: f
做完手術繼續男人裝絕對ok & A# Q2 {! x5 K* b. P
而且條街大把妙齡少女都係牛記笠記3 V# G! B7 b1 s, o8 j
咪又係靚女一名/ V- z% U5 [- [2 ]
我就唔會因為我著男人衫覺得自己唔係女人囉
8 H7 l8 p% o0 x% ]3 ]$ @" F: r" ?% c0 h& G! @/ P( n; J  N( R
再講, 真女人都燕瘦環肥, 有靚有醜" E, C7 g$ C! Y* W, y$ p
使乜同啲無聊人一般見識7 s5 L! s. V4 ~: h

" D* R( B) o' |" q[ 本帖最後由 humenfemme 於 2018-9-28 20:49 編輯 ]
作者: Jany    時間: 2018-9-28 20:51

引用:
原帖由 ahbee9603 於 2018-9-27 23:01 發表   / m" _# |7 r  S) W2 j
睇到呢篇嘢,我突發諗起7年前日子都差不多,唯獨係無睇醫生,食左1年藥,日日照鏡睇到自已既變化,雖然下面多左啲野,但感覺好實在,回到家裡,討厭既哥哥突然問我點解近來個樣變左,諗起啲女優(我 ...
1 u0 i" L$ }7 g5 m4 o8 c
自己食仲要得1年...個樣變化有幾大?
作者: jackiechan    時間: 2018-9-29 10:35

不如影幾張分享下
作者: treesang    時間: 2018-9-29 13:35

引用:
原帖由 Jany 於 2018-9-28 20:51 發表   
5 g* s8 G- Y. ], e  [& z7 Z, K: R- `2 t- _/ Y; _2 z) x. T" n
, J  p* [3 i) U4 t8 w& B; x呢樣野,就睇你點食,幾時食同埋食左幾多la
作者: treesang    時間: 2018-9-29 13:37

引用:
原帖由 ahbee9603 於 2018-9-28 20:16 發表   : E0 |& f* f  i- R
變裝還變裝,同變性其實無直接關係 切左又著番男裝,切黎做咩😂
+ Y! j, c0 g; K遺憾的係真係有人因為女裝而走去變性: ^$ s4 C, ~! \6 g0 u) ]
至於切左又著番男裝果d
作者: atr182    時間: 2018-9-30 02:52     標題: 回復 50# flashgood 的帖子

我食緊都有這情況
作者: ahbee9603    時間: 2018-9-30 10:44

引用:
原帖由 humenfemme 於 2018-9-28 20:46 發表   
% d; q; v* K: ^6 X從來都唔係為左變裝而用藥
  o8 ~$ j  T" y1 W9 D只係想整走下身嗰樣異物0 J3 z, O) Q$ ^! m
從來冇諗過做尤物或者搵人養* S; u2 o2 j& F% R2 }
所以根本冇需要放相
( ~$ `8 q. \  o' X6 T) a1 H3 \9 q5 X, d
而且我都男仔頭, 又鍾意女人
" w, Z( x5 @! j& q/ {5 d除左想留長啲頭髮之外
) y, P1 L2 O2 {4 q做完手術繼續男人裝絕對ok , N. v* ?5 x$ l) y: c0 g2 r
而且條 ...
3 ]1 w% Y; q2 a5 D( k) G% z9 W自知道自已係ts之後,好似有一種第六感覺醒,我們背負了作為女人既思想出發,亦知男人如何男性角度看待事物(特別女人和性)6 |6 i5 I3 |: V: H( B, f% x& U
人既敏銳度,感性,知性,警覺性高左,同時理性低左,8 b5 ]6 ^7 F+ s8 ^  [6 K8 P( X
不過因為知道而不會介意,反正這條路,無論切與不切,用藥那天開始就回不了去
作者: ahbee9603    時間: 2018-9-30 10:57

引用:
原帖由 Jany 於 2018-9-28 20:51 發表   , D6 O- {, l6 j& `( K5 W3 C( B
7 l7 L3 W5 t, R. {4 `
, j) g3 |! A5 W, y; M如果只講樣,
3 b8 g7 X; {  ?' h臉型尖左(因為肌肉紋理開始隨荷爾蒙變化) ,
/ v# v/ d3 c8 A9 }  c皮膚白左(可能體內酸性增加左,敏感度高左,所以整親會痛左,但因為本身沒有女性對痛楚基本抗性,未必增加太多腦內酚抗痛)+ z; h  d! n6 o  p2 H
的確氣力少左(肌肉力度難集中)4 J7 q: k3 K% D$ i; K
盤骨會增生(如青春期服)
$ ]3 [2 J/ \) I! g權骨位會增生
0 T* O+ s8 q# T$ M3 x細佬會縮到得5cm, 左右(但勃起收就唔係啦)
1 R8 M7 \( [9 S6 R. w8 [6 ^頭髮會增加,容易生長,就算剪到陸軍裝
# E9 Z: H4 ^  ~  a" k/ }半年後都會長到落肩(最長去到腰)
& d, z& X9 n" q3 \* J# \以上因人而異
作者: flashgood    時間: 2018-9-30 14:39     標題: 回復 96# atr182 的帖子

我食左成十一個月啦,仍然會有時痛有時痕,有問過其它女生,只係話係正常,但係持續幾耐就未知
作者: humenfemme    時間: 2018-9-30 18:51     標題: 回復 99# flashgood 的帖子

乳頭而家超敏感
3 Z- r0 i2 O( S. [' p掂到少少就已經好覺+ v8 J, m% W2 `- ^. l
戴胸圍真係有其必要

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0