標題: 一件頭arena 泳衣 [打印本頁]

作者: ckk49    時間: 2018-11-17 16:07     標題: 一件頭arena 泳衣

小妹好鐘意泳衣的那種貼服感,這是我一部分的泳衣,曾用過下水的有誰也喜歡這個感覺?歡迎留言話我知
作者: joey221    時間: 2018-11-17 16:24

引用:
原帖由 ckk49 於 2018-11-17 16:07 發表   
2 s: ^. N% d9 p& V9 M" P& l1 S小妹好鐘意泳衣的那種貼服感,這是我一部分的泳衣,曾用過下水的有誰也喜歡這個感覺?歡迎留言話我知
) [7 V+ [" e% n" W9 ?8 [4 d# M/ A7 h6 b* j4 X4 Y7 o/ X) W6 U1 u
好看,可惜不能穿著遊泳
作者: KT4135    時間: 2018-11-17 16:29

引用:
原帖由 ckk49 於 2018-11-17 16:07 發表   5 e( S- d" S7 k( v( W- R
小妹好鐘意泳衣的那種貼服感,這是我一部分的泳衣,曾用過下水的有誰也喜歡這個感覺?歡迎留言話我知
$ }+ @2 n+ j, d- M( u' p1 v( j
我都有幾件一件頭,唔止係arena,好想落水著住游
作者: misslady    時間: 2018-11-17 16:49

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-11-17 16:29 發表   " Y) v+ a, g) z9 G. J9 b& C

2 ~  ?; l! _1 J0 X; s6 m) \& f我都有幾件一件頭,唔止係arena,好想落水著住游
; |7 e) q0 w8 z# H

9 T3 ~9 y$ j2 b8 N要試,都要下年了。
作者: willy    時間: 2018-11-17 17:51

我自己都有同牌子泳衣, 著上身同街邊買GE係兩回事
作者: jacjac    時間: 2018-11-18 10:15

第二件款式幾可愛
作者: jackiechan    時間: 2018-11-18 10:44

有穿上身圖嗎?
作者: zakugotch    時間: 2018-11-18 11:19

* }0 Q6 U% e/ y; H# P: w
作者: MANYAN    時間: 2018-11-18 16:16

邊度買會方便?
作者: Frank123    時間: 2018-11-18 18:22

放響邊道好 , 哥哥找到問媽媽 , 要你解釋?
作者: jackiechan    時間: 2018-11-19 21:16

穿呢兩件收藏下體方便嗎?7 `/ g! d' b0 v# E2 R$ {( Z( P. ]  F
同埋容易露毛嗎
作者: KT4135    時間: 2018-11-19 23:04

引用:
原帖由 jackiechan 於 2018-11-19 21:16 發表   
7 n1 ]! x0 L' v; R* d! i# D穿呢兩件收藏下體方便嗎?; n. }$ u5 f. Q% e* `: C
同埋容易露毛嗎
4 j# h3 G% p, @
所有泳衣都好難收下面,一定要剃毛先遮到
作者: naughtylittlecd    時間: 2018-11-20 01:10

芭蕾舞leotard 體操leotard
作者: Carol0122    時間: 2018-11-24 15:25

都幾好睇喎
' K& s/ ]" {1 i% J1 x  s0 x. V呢D 款/ B0 Q, E% k# d) @
著埋落水都得
作者: mizugi2018    時間: 2018-12-26 22:48     標題: 回復 5# willy 的帖子

真的,布料有分別,而且有彈性很多,肩帶和邊位濕水也不覺得刮肉。
作者: wammaw    時間: 2018-12-26 23:42

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-26 22:48 發表   8 N0 z9 _2 Z" K9 ^/ H7 K% R
真的,布料有分別,而且有彈性很多,肩帶和邊位濕水也不覺得刮肉。
& S( `) T6 Z9 i* ]
! q" f( Z% _  d. x# N你著過落水游?
作者: mizugi2018    時間: 2018-12-27 03:10

引用:
原帖由 wammaw 於 2018-12-26 23:42 發表   
4 z( K$ r( F# Z* \, g- ~0 J# d; `* B; A( X

& ^( T; k6 _7 J4 w' {0 U! J1 @你著過落水游?
  ?2 o6 Y9 o. e- M
# S8 t- H* N2 |  E上身外穿件長袖防曬衣,游就沒但下水浸下。街邊檔有一隻misuca也是不錯的,80%萊卡,不過壽命短些,七八十,一分錢一分貨。不過沒牌子的摺合位會銀住不舒服,可能因為布料厚,所以疊住縫合硬了一舊,浸水時會刮到頸,腋下和大腿。
作者: wammaw    時間: 2018-12-27 05:49

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 03:10 發表   1 C5 F$ F" O( V& C  \
$ K/ X9 p. }- K1 d7 a4 Y5 d+ Z

8 d$ A9 L) n; i8 G* V4 G& M0 O上身外穿件長袖防曬衣,游就沒但下水浸下。街邊檔有一隻misuca也是不錯的,80%萊卡,不過壽命短些,七八十,一分錢一分貨。不過沒牌子的摺合位會銀住不舒服,可能因為布料厚,所以疊住縫合硬了一舊,浸水時會刮到 ...
2 W. U6 {8 {7 b6 d( `# }* N# O

8 \8 d% g8 x. w6 W* c$ [. L防曬衣係遮蓋全件泳衣,還是只遮上身露出腰下的泳衣?
作者: mizugi2018    時間: 2018-12-27 06:43     標題: 回復 18# wammaw 的帖子

半身的,只遮住上身的那種,3 M/ A. x' P/ z% I" M
像長袖T恤,不過是泳衣布料和貼身一點。
1 ^- }+ r, L, O. |
0 j2 ?, K4 D& q, N- b4 g千色店和吉之島也有,顏色也很多之選擇,$ y! N' g- ~# S7 o1 N, F& X6 d
有灰、黑、藍、橙色,營光黃,不過我的是深色,1 N5 t* Q5 b3 h# _
配深色連身泳衣,無違和感,也沒引起注目。
作者: wammaw    時間: 2018-12-27 07:08

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 06:43 發表   
6 @0 X( Y* S& F6 _) K半身的,只遮住上身的那種,
, z" O8 |# h3 [4 L# Z像長袖T恤,不過是泳衣布料和貼身一點。" P% u+ u3 _% M3 K: s# J# L5 D

3 ?+ P- {2 @  w1 M千色店和吉之島也有,顏色也很多之選擇,
1 q& [2 i) U3 n, y& W; |: _; {有灰、黑、藍、橙色,營光黃,不過我的是深色,9 N0 @- M4 W7 a3 F
配深色連身泳衣,無違和感,也沒引起注目。
. o. Y8 i9 F: e% S

8 I( E. _+ j, w: K0 b競泳款比較高叉有難度,學校款應該容易d?/ ]! Y9 }) }9 i# H4 A
落水時防曬衫會反起嗎?
作者: mizugi2018    時間: 2018-12-27 07:23     標題: 回復 20# wammaw 的帖子

是學校款,平腳和三角也試過,# \6 `: u% Y" o* K% A
本身防曬衫緊身,下水後會更加貼身。3 h+ n, J" y5 h) T
$ `& q( K  r. W) S; w& S
不過沒有太大動作,應該也不會發現。
作者: jackiechan    時間: 2019-1-8 14:58

試過係邊下水? 方便收藏下體嗎
作者: sec2x    時間: 2019-1-8 16:43

引用:
原帖由 jackiechan 於 2019-1-8 14:58 發表   ! A4 j. d/ [$ h1 B/ B
試過係邊下水? 方便收藏下體嗎
/ P8 O3 u+ `. Q, O! h泳衣如果就咁收唔推蛋的話
$ w7 x. O3 E1 U& k+ q) E! s因為佢本來就無設計比你收埋, 一般都會突番出來
2 P1 A! E, z! r0 H' Y7 S5 R4 _# o' a& y
自己著親泳衣都係房到著, 到底落水會係咩體驗
作者: hf-1141    時間: 2019-2-23 12:01

自己鍾意純色多d,比賽款
作者: kenny_apple    時間: 2019-2-24 12:39

仲以為你會post你著住既相
作者: uniform    時間: 2019-8-16 17:52     標題: 回復 1# ckk49 的帖子

邊度買?唔知最大去到咩size?

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0