標題: 黎緊換新身份證,有冇姊妹打算女裝影 [打印本頁]

作者: VanessaC_030    時間: 2019-6-19 23:53     標題: 黎緊換新身份證,有冇姊妹打算女裝影

Um..話說小妹未有咁快換
( G  p5 M0 k8 |# R% w但開始留緊真長髮,打算女裝換身份證
8 i& Z- Z% @6 e3 H想問下有冇姊妹係女裝換左或者打算女裝換9 n1 f. a2 M, `4 l
想問下有冇咩注意,化淡妝會唔會有問題?
作者: tfghghuhvcuigf    時間: 2019-6-20 01:01

換身份證職員受過專業訓練 應該忍到唔會笑出黎掛
作者: cdalike    時間: 2019-6-20 15:07

引用:
原帖由 tfghghuhvcuigf 於 2019-6-20 01:01 發表   
5 w* M- U9 W! U換身份證職員受過專業訓練 應該忍到唔會笑出黎掛
" L- y. V: q4 X8 L不可笑吧?應該是羨慕為吧。
作者: Rachel    時間: 2019-6-20 16:19

引用:
原帖由 cdalike 於 2019-6-20 15:07 發表   , t7 I' y1 o5 v$ T, }

+ M$ ~1 c6 |1 R' ^8 ]; ?不可笑吧?應該是羨慕為吧。
" r( e( Z9 x4 c6 g8 P! U/ X/ e" z有咩好羨慕呀?. G# h9 L3 Q! b+ f  I8 a
你估個個咁自卑?
作者: misslady    時間: 2019-6-20 17:33

會比嗎?- X! `+ v' z6 y  p7 H5 O

3 L' ^4 n" O: d; }4 D6 ?(o^^o)
作者: VanessaC_030    時間: 2019-6-20 21:40

笑唔笑都冇咩所謂,最重要係想做番自己,我諗我跟足影相指引,佢唔可以阻止我。
作者: tfghghuhvcuigf    時間: 2019-6-20 21:57

做自己? 咁你係男定女先 又唔撚想切 又要扮女出黎R野 連樣都吾敢po出黎見人 身份証淨係影你個衰樣) ^/ V. @( T: E. ]& \5 d
你估影你全身?話之你咩都唔著走去影 以為著條裙就係女人 男人樣咪又嚇死人 咪影衰其他cd 唔怪得班ts 去改身份証比入境岐視 就係你呢d怪物影衰晒
6 `9 ?0 A( H  s8 h( e3 }4 t
! @: \9 O' q: H% V1 F[ 本帖最後由 tfghghuhvcuigf 於 2019-6-20 22:12 編輯 ]
作者: misslady    時間: 2019-6-20 23:01

引用:
原帖由 VanessaC_030 於 2019-6-20 21:40 發表   $ `5 u7 I: o4 d+ A+ _+ u2 u
笑唔笑都冇咩所謂,最重要係想做番自己,我諗我跟足影相指引,佢唔可以阻止我。
: f, s& d, ]& E: m( Z% V& t+ j* }  ?; k$ H# Y, ?
姊姊,有排都未要換?: j. S6 S; L4 n( q; u

- a" C7 t& o# q& X& z; t( Y, S(o^^o)
作者: sec2x    時間: 2019-7-23 05:32

引用:
原帖由 cdalike 於 2019-6-20 15:07 發表   , r7 o  s+ a( M; S4 c

/ }1 V% H1 P% j  _不可笑吧?應該是羨慕為吧。
% L# t" e7 ~# O7 G
有咩好羨慕..
1 E; i, E- r1 ?5 t& e  t
" d, U& b9 i: e: ?8 t. j/ J番番正題,職員就受訓唔會有反應既,畢竟公務員工作上應該咩人都接觸過  g3 V0 `" t$ n$ E
更重要既係你將來會唔會後悔- D5 B/ F& t( O7 l0 y
例如覺得當日個樣唔好睇,張相唔好睇(which好多人都會)
9 u+ W- F) {6 d1 @3 J) T同現有其他證件相唔match1 r  J# h/ K9 ]1 R5 q
第日放棄左呢個念頭會唔會後悔自己當日哩個決定etc
" O+ m: ^9 q2 m0 G" _" f- p; R& F' @  V6 u0 B/ v- g
我知到時要解決上述問題既,報失比幾百蚊又可以再換) d, h% T3 r- m% F7 z3 m
只係我覺得你需要認真咁去諗,你既決心係咪真係咁大同咁持久
作者: cherry7962    時間: 2019-7-24 23:12

身份證相淨係影頭
作者: VanessaC_030    時間: 2019-7-26 02:06

好老實講,宜家留緊長髮,我要3年後前換,我會慢慢再諗下先

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0