標題: 想問大家會唔會用男裝身份去買女裝? [打印本頁]

作者: maymay55699    時間: 2019-11-11 03:04     標題: 想問大家會唔會用男裝身份去買女裝?

想問大家會唔會用男裝身份去買女裝?
% p! l# z- e( z& i- z0 g1 ?0 U% M& b! I  s: G5 U7 y- T; Q
如果會,大家會去邊度買?
作者: FAI1    時間: 2019-11-11 04:03

以前有試過係女人街|/福華街買內衣褲,而家都係淘,冇咁尷尬
作者: gmomo    時間: 2019-11-11 09:32

我反而覺得CD買重尷尬。
8 N- Z) t) `) d8 c9 ]男裝買好好多。5 z( l! X) r* {# V/ g. T3 S
咩店鋪都會…
作者: cicilam    時間: 2019-11-11 09:46

我會喔,可以話喺幫女友或者老婆買,不過就唔會現場試咯
作者: Rachel    時間: 2019-11-11 12:07

上星期先男裝買完....店員見R望住條裙咁耐,仲拎落黎比我睇2 M8 V+ E7 K5 l% {+ h4 y' g( `2 U
我仲指住牆上張相話呢條我都有! n. j& ^3 o2 k: @

5 w: ~" ^0 L' A3 |( t; N& G. F9 U女裝行得多,反而無買過 XD"
作者: 中國人    時間: 2019-11-11 14:51

其實男裝去都無咩特別,我經常男裝去6ixty8ight買bra同底褲
作者: siying    時間: 2019-11-11 15:09

男装去买女装は问题啊
作者: misslady    時間: 2019-11-11 15:51

引用:
原帖由 中國人 於 2019-11-11 14:51 發表   
9 i" V" R2 w) R( o: a其實男裝去都無咩特別,我經常男裝去6ixty8ight買bra同底褲
" H1 q5 A: P- ?* l( g) R0 |. G+ u1 v2 M+ C
我都,有去 68 看看% o( i$ o: B7 ~+ Y3 v* p
(*^o^*)
作者: joey221    時間: 2019-11-11 19:27

引用:
原帖由 maymay55699 於 2019-11-11 03:04 發表   : a, k$ f2 Q: D6 E8 S6 l3 P* {
想問大家會唔會用男裝身份去買女裝?9 H8 x  B/ _8 u! [

7 T# a3 W! M; d+ X) w7 Q如果會,大家會去邊度買?
+ V- T! j/ ~1 @) v* r
9 M2 I3 i' ~5 S7 C/ h
我以中性打扮,穿著䯳身衣服
作者: Qwer1967    時間: 2019-11-11 20:36     標題: 有乜問題

本人(男性)有一次經驗,走入專買女性內衣店,買性感內褲,當時真係有點尷尬(係女售貨員),咁個女售貨員同我講又乜尷尬,現在都唔知又幾多男人來買!(買來自己著)
作者: joey221    時間: 2019-11-11 22:32

引用:
原帖由 Qwer1967 於 2019-11-11 20:36 發表   
3 e/ J# @1 U% U+ \/ X( @/ K6 |; p本人(男性)有一次經驗,走入專買女性內衣店,買性感內褲,當時真係有點尷尬(係女售貨員),咁個女售貨員同我講又乜尷尬,現在都唔知又幾多男人來買!(買來自己著)
. f0 `8 v" G+ i7 z. _
0 s8 K# H5 F/ G) G: \' q- t我在國內,入試身室,試朿身內衣也無問題
作者: misslady    時間: 2019-11-12 13:20

引用:
原帖由 joey221 於 2019-11-11 22:32 發表   1 T3 m! M- u0 A9 W3 S* ]! T3 n
9 P, A' c/ [- Y$ S  L; }% m
' \# u4 r# C8 F1 `2 k7 l1 I
我在國內,入試身室,試朿身內衣也無問題
) j1 y% F! b# |' z3 g  R. P4 k' E' R4 T6 t
太好了; r. b7 H" o; Y9 M0 |5 M
(*^o^*)
作者: cicilam    時間: 2019-11-12 15:14

真系???男??女?
作者: Charlene1122    時間: 2019-11-12 17:21

我都有在旺角女人街買女裝,冇乜問題
作者: joey221    時間: 2019-11-12 17:42

引用:
原帖由 misslady 於 2019-11-12 13:20 發表   
6 T  e$ U/ |1 k' X$ n& y7 Q2 m* V  t4 c$ _% b
  l' `; ^3 ]% X" `
太好了# T& z& @0 O; z! M
(*^o^*)
; V6 M9 e0 }1 b: `2 M- ?! M/ o1 z5 @3 K1 T
於國內超市,通常有內衣櫃位
作者: aliansex    時間: 2019-12-23 00:38

我男裝買過幾次女裝$ u0 ]$ x- X3 h) z" d* H  k
不過都唔會將實話係自己著,亦都唔會去試衫( f/ M6 e& r# Y1 \" n. W/ g, g. h) R2 C
做戲做全套
; E% r0 s( P. a; L7 L5 s5 [提早手機入面打好shopping list或者size% D9 F2 u' l. @8 O: G
扮作幫人買,其實好輕鬆/ a! E/ p8 E4 J( {* @$ o
「GF矮過我小小,不過佢好肥,blabla...」
作者: candycandy    時間: 2019-12-23 02:36

唔敢啦,買都上網搵鋪頭買
作者: 心若詩意    時間: 2019-12-23 03:13

臉皮要厚!如果問起,就實話實說。
作者: annachan    時間: 2019-12-23 03:38

引用:
原帖由 maymay55699 於 11/11/2019 03:04 發表   
1 J( S  O2 j8 s+ W8 ^% z想問大家會唔會用男裝身份去買女裝?2 l0 k+ o7 k4 c! h( O
; [* x6 M5 H  Z1 e$ L
如果會,大家會去邊度買?
0 ~. w) l: @) A; S* |以前在香港還沒全天候女裝的時候常這樣做啊~~通常去旺中買…
作者: annachan    時間: 2019-12-23 03:39

引用:
原帖由 心若詩意 於 23/12/2019 03:13 發表   
, L5 w" B5 [- Q+ c* u) s! v8 n' q臉皮要厚!如果問起,就實話實說。
0 F/ Y" ?9 ]- n! a
我會被對方自動假定我是買給女友…
作者: alexbb    時間: 2019-12-23 15:02

開頭一定男裝去買啦。都冇得揀。但其實冇咩問題。
0 ?- b* D0 V9 T) J1 n( s/ i  i! e, J6 I4 g# X0 E% }  O, x+ B( d
佢地驚你入來唔幫襯多過驚你尷尬
作者: Yoshihk    時間: 2019-12-23 16:38

無論胸圍,襪褲都是男裝去買,售貨員都假定你幫老婆女友買,但一定定好晒size,以前在絲襪專門店買到好熟,佢地話大把男人買,胸圍店初初去買有d唔好意思,佢地一樣話大把男人買,"唔洗監介喎".咁耐係買過一次羊毛襪褲就話明自己箸,因為羊毛襪褲錯size,著唔到就箸唔到.
9 B; H. s6 q. E4 ^: ?台灣塑身衣發展好勁,以前試過去旅行,起行前約好晒去一間塑身衣專門店度身定做,但只可以做男裝款,但就一定合身,因為男女身型唔同,就咁買基本好難完全合身.
作者: aliansex    時間: 2019-12-28 16:37

考慮緊,今晚男裝去搵間HM或者ZARA,買女裝
( P# q0 M+ \( J/ h! d# w難得屋企人出去旅行,留我一人可以放縱幾日~
作者: Rachel    時間: 2019-12-28 16:49

仲未試過女裝買 sosad" h2 I" E" v( S; W8 ~( E
雖然呢期成日女裝去巡視業務 XD
作者: ebullient    時間: 2019-12-28 16:59

以前試過下既...
作者: aindy    時間: 2019-12-28 20:35     標題: 回復 1# maymay55699 的帖子

大方就可以....
作者: kerubinc    時間: 2020-3-17 19:15

直接男裝乜都唔理入鋪買,尤其 M&S 無人理既~
作者: littlemiko    時間: 2020-3-23 01:45

用女裝身份去買,打扮再好,一出聲就破功了吧: [" ]* @0 M+ ?; B1 X4 T5 Z- o

0 M, e; {2 M8 a& H2 X- ?+ u) P我的話絕大多數就穿男裝正大光明地買,萬用回答幫媽媽、女友、老婆買
, b; G) _! \5 _8 F) L) l3 F; W5 X$ M3 ]% N, U  Z
態度越大方對方越不會對你有奇怪眼光

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0