標題: CD咁耐以來最悲慘遭遇 [打印本頁]

作者: aliansex    時間: 2019-12-22 22:28     標題: CD咁耐以來最悲慘遭遇

前兩日遇到我CD咁耐以來最慘一次。。。( t) p- L: D6 U) V" t
平時CD的記錄(相片、影片)我都收藏得幾隱蔽
- c; H. N" g2 [3 d/ ~前兩日唯一有一次放鬆警惕,落樓食飯,唔記得lock screen,2 B* M1 _9 \9 p0 |
半個鐘後返來就見到屋企人睇緊我CD果個folder,睇緊我前一排女裝自慰video...! k  K7 T5 S& B* E7 y
之後被全家批鬥、全家掃蕩,delete晒所有相片影片,掟晒所有裝備...
0 b  l& I; U# ~- L不過好彩$ X: O! j& @- U3 k5 T
佢地只係睇到過一條片
0 e* n! u" r- o; H; k未見到我以前約人口爆吞精
作者: annachan    時間: 2019-12-22 22:32

你家人連最基本的尊重都不懂
作者: aliansex    時間: 2019-12-22 22:32

未見到我以前約人口爆吞精條片
7 ~8 u. G- i/ W$ S5 R9 ^: G實乃不幸中的万幸..../ G7 g: [, A" [8 z4 e
以後可能要被屋企人重點關注了
5 ~6 H3 Z7 |7 _/ h9 T! \4 I" Y就唔可以開心釋放自己了.... _( D! c0 P# l
希望,有朝一日,盡快,我可以再次返來!
  Z$ o7 p' U, `4 }% h- y% u3 n( {: q在此之前,我可能只得“雲CD”一條路可以行了...
作者: aliansex    時間: 2019-12-22 22:34     標題: 回復 2# annachan 的帖子

其實係公用一部電腦,set咗唔同account,我未log out,佢地以為係佢地
作者: lalalajona    時間: 2019-12-22 23:58

唔係自己住真係好多限制
作者: 心若詩意    時間: 2019-12-23 00:15

還好我一人住,父母不常在家。很多事情我其實是不怕啦。
作者: aliansex    時間: 2019-12-23 00:19     標題: 回復 6# 心若詩意 的帖子

以前可以一個人住果陣,我都係,女裝完全唔收埋,就擺sofa度# s3 e/ x0 S* w& y7 J/ u% G' N
電腦wallpaper都係自己自拍
作者: 妮高娜    時間: 2019-12-23 01:53

同家人一齊住,重同用一部電腦,發生以上情況,實屬大意
作者: annachan    時間: 2019-12-23 03:35

引用:
原帖由 aliansex 於 22/12/2019 22:34 發表   8 P  i+ V. l4 D0 V' u& H
其實係公用一部電腦,set咗唔同account,我未log out,佢地以為係佢地
6 ~/ i7 B  E! v# c* X  _
不過我之前就是fb女生帳號沒登出~~某次我弟回家吃飯想用fb無意中發現我的秘密…(我當時不知道他看到)
. ^' K& u- s& H( z3 z( L% Y0 y+ P
7 W2 _% ^6 m$ L8 R# x這反而變成對他出櫃都可以省掉…) J, s& ^, O- b# a, z" r8 b# v

8 h- P4 m1 h6 A* @# `[ 本帖最後由 annachan 於 2019-12-23 03:36 編輯 ]
作者: melulu    時間: 2019-12-23 06:52

CD跟人同住真的要很有很大的緊戒心
作者: joey221    時間: 2019-12-23 06:58

引用:
原帖由 aliansex 於 2019-12-22 22:28 發表   * J# \$ W/ r; t$ n
前兩日遇到我CD咁耐以來最慘一次。。。& l9 ]* x! X- m: a8 j
平時CD的記錄(相片、影片)我都收藏得幾隱蔽
* \3 ~( f$ k# R7 C前兩日唯一有一次放鬆警惕,落樓食飯,唔記得lock screen,
9 U/ ]5 \6 X, W$ L9 c半個鐘後返來就見到屋企人睇緊我CD果個folder,睇緊我前一排女裝自 ...
/ G" X7 `- W! w% @$ w5 W- o# \6 `, [. |7 G2 s6 x6 a  ?9 X2 ~
家人必接受不了,他們覺得你怎麼會这様
作者: aliansex    時間: 2019-12-23 07:39     標題: 回復 11# joey221 的帖子

係,佢地過於傳統同保守
作者: cicilam    時間: 2019-12-23 08:40     標題: 回復 3# aliansex 的帖子

自己搬出去住就可以
作者: siying    時間: 2019-12-23 09:32

之后想变都好难啦
作者: misslady    時間: 2019-12-23 09:32

同 家人住,4 e4 M* Q3 a! J1 A; k/ {  @

! B% p9 m- Y& S! v0 Z真 是要好小心,# U$ R: M4 n$ S0 o
好收拾/ G" V; ?0 ]) P; ?: Z* w& W- m
9 E* B' h% e$ i4 m  v4 b: P0 L
(*^o^*)
作者: siumece    時間: 2019-12-23 09:44

上星期我也跟你差不多,我把用來CD的手機留在家被家人看到自已cd相不只還
作者: Rachel    時間: 2019-12-23 14:07

話說我弟一早看過小R照....* s; d, @- T9 d3 z# Z$ ^  l; S
反正懶R照都放在D:\Rachel
( d$ z& A# F3 A2 i電話lock screen是睡衣照,知情朋友看到都問:你不怕嗎?/你返工另一電話?& T& A% R' X5 u( d
電腦wallpaper是兩年前非洲合成照...wallpaper需要提神,要放威水史 XD
作者: alexbb    時間: 2019-12-23 14:57

再買過,同買部notebook 自用。咁就冇問題
. f0 w  W8 r3 H6 V6 |- k& q: |) D. y3 B3 I
不過屋企人用電腦見到account 唔係自己理應登出,再用。雖然自己大意冇得講,但呢啲我覺得好基本。
作者: joey221    時間: 2019-12-23 17:10     標題: 回復 12# aliansex 的帖子

家人想法可以理解的
作者: JoJo1217    時間: 2019-12-23 18:43

慘咯
8 F- v: x6 o" W* b  Q有排要守行為
作者: alexander    時間: 2019-12-23 18:56

我細細個一開始CD就俾人斷正過
1 F6 v/ F5 j& q" I+ e, B9 W都係要我扔哂啲野佢
0 E' X! F. `! p" u/ [所以至此之後做任何CD相關既事情都會百分之二百個小心# J* w* p, }0 o7 p
到大個左有能力就即刻將啲野搬哂入倉 寧願麻煩少少# V" o7 m9 Q% O+ z7 [5 ^7 Q3 r. `

* _- n( [0 H% h. c; P[ 本帖最後由 alexander 於 2019-12-23 19:00 編輯 ]
作者: squirrel99    時間: 2019-12-24 00:08

咁大意 ? 唔放 ext HDD ?  快D去買個有加密既ext HDD啦
作者: genessy    時間: 2019-12-24 09:29

慘...咁而家點?
作者: misslady    時間: 2019-12-24 14:53

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2019-12-23 18:43 發表   / g/ r" S* ^# J% L, M9 `
慘咯
' g+ g3 b$ z% G$ U; q$ T3 d( X: f有排要守行為
# X/ V$ m* \  d2 H! A2 D
+ r+ g0 H' u+ q0 s% q7 E
吾知,要守幾多時間   J) P1 T/ o: e; u- {
5 @, B# x2 V1 ~# b7 h7 j1 N
(*^o^*)
作者: 雨娟    時間: 2019-12-25 17:35

手機和電腦也要設定好密碼去lock才安全…
作者: aliansex    時間: 2019-12-25 21:16     標題: 回復 18# alexbb 的帖子

佢地電腦白癡...我估佢地都未發現唔係佢地account...
作者: sachoihk    時間: 2019-12-26 21:55

自己平平地買部notebook用..., |, b+ Q1 O( q6 m0 F) V$ U, d3 s, O
我都怕,所以好小心! ^- W0 t. {: ~. `
但只係做返自己,人生有幾多年命,開始唔諗咁多想做就做
作者: misslady    時間: 2019-12-26 23:17

引用:
原帖由 sachoihk 於 2019-12-26 21:55 發表   
+ d, C- l+ g1 R& n. S自己平平地買部notebook用...
' |8 D% `, m/ _1 m/ Q, q; T: a我都怕,所以好小心
0 c) D3 h0 R! G4 q. ]4 y) S但只係做返自己,人生有幾多年命,開始唔諗咁多想做就做
  Q; z3 N) B3 L% o: R, F6 o

. Y# ^( ~/ Y, ?: h/ P/ j: p支持姊姊 0 T0 O  [+ D# I& c; J* @% Q( i

+ R- S7 m" H0 u% Z(*^o^*)
作者: 校服收藏者    時間: 2019-12-27 12:52

我周不時都俾阿媽種族大清洗
6 t4 S' Z, M" P2 b: n& J, h幾年佢掉左我最鍾意個批絲襪(不少於30對)
, @8 n1 T" `( F0 L# {# W8 E執都執唔番
作者: alansze106    時間: 2019-12-27 13:26     標題: 回復 1# aliansex 的帖子

慘慘慘慘慘慘慘慘慘慘慘慘慘慘慘慘
作者: misslady    時間: 2019-12-27 15:29

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2019-12-27 12:52 發表   
  J/ q8 ]$ y! U" N7 v我周不時都俾阿媽種族大清洗0 j6 S8 S. C$ R% a
幾年佢掉左我最鍾意個批絲襪(不少於30對)
( c- c- h0 f6 A% N9 S4 P執都執唔番
" K3 A1 _$ t- L, \7 Q: L

2 o9 w( z! l5 M( |Endless game
+ s" F: \6 E6 L& P# t! n$ V1 y5 ?; k
(._.)
作者: Kkppkpk    時間: 2019-12-27 21:23

我會搬出來住
作者: JoJo1217    時間: 2019-12-28 20:48

引用:
原帖由 squirrel99 於 2019-12-24 00:08 發表   % p& a* y( p) g* I
咁大意 ? 唔放 ext HDD ?  快D去買個有加密既ext HDD啦
. }9 p/ u# z" s' w# S
" S6 ^( z3 Q1 ^4 C. y
就算軍用級加密都幫唔到佢
) B0 Z; o; j8 e& Y5 o8 \3 ?佢係無logout呀
1 U* D0 K  w  w/ v
作者: 亞渠    時間: 2019-12-28 21:08

已後要小心啲呀
作者: cindychan    時間: 2019-12-28 21:53

如果唔打算come out的話, 真係每次都要清理D紀錄呀
作者: misslady    時間: 2019-12-30 12:08

引用:
原帖由 cindychan 於 2019-12-28 21:53 發表   
2 q% o1 m1 G: X# Z如果唔打算come out的話, 真係每次都要清理D紀錄呀
" r% |9 ^% q! ]& h
3 O" r5 r5 k5 ~用 safari ,
6 l6 P* X3 g' [# c, b7 e2 _% `: ?" _# R$ Z( o. n9 g
有 private mode
作者: wh92115    時間: 2019-12-31 14:19

咁搞笑
作者: CindyLi1214    時間: 2020-1-6 19:41

噢!Take care man! 未試過口爆吞精,爽嗎?味道如何?
作者: aliansex    時間: 2020-1-11 02:05     標題: 回復 38# CindyLi1214 的帖子

爽!. f( W" v: [, p( \% W" a! q
口感一流~
作者: ping456    時間: 2020-1-11 04:18

我15.16歲果陣因為犯了事,家人怕警察會黎我屋企搜野,家人先返屋企幫我檢查,結果俾佢哋搜出一大袋裝備,但佢哋無丟晒,只係鎖左去佢哋個櫃桶度,等件事丟淡左先再俾返我,當然佢哋亦都鼓勵我唔好再沉迷落去。經過這次後又試過襯屋企無人就變裝自慰,點知撞正老母突然返黎換唔切衫…其實我都好想試吓幫人含,但始終無樓主咁大勇氣
作者: chansk9998    時間: 2020-1-14 22:45

呢排點5 w! V+ v' b/ g6 `& M
?
作者: aliansex    時間: 2020-1-18 14:11     標題: 回復 41# chansk9998 的帖子

忙於工作,未得閒再買、再玩5 [  X, E  J; ^+ M1 {& V# g5 ]
考慮緊,年後搵機會再來
作者: 2018    時間: 2020-1-18 14:44

考慮下同姐妹合租地方' G2 Y. G0 i7 c
費用唔貴
作者: 蒼翼之天使    時間: 2020-1-22 10:32

啲嘢冇晒,心痛...
作者: aliansex    時間: 2020-1-23 00:34     標題: 回復 42# aliansex 的帖子

感謝屋企人提早幾日出去玩
7 s* |5 s% \% G$ N" s留我獨自看家
9 T3 y2 @8 t2 L( |* Y: k, |又有機會啦哈哈~
作者: memei_hkhk    時間: 2020-1-23 01:58

點解唔放係USB harddisk? 加 password protection咪唔使怕!
作者: cdalike    時間: 2020-3-18 13:40

hkcd.space 有自動 lock screen 功能,希望幫到妳
作者: cicilam    時間: 2020-3-20 11:15     標題: 回復 1# aliansex 的帖子

家人知道的確好難接受既,所以最好都係獨住啊
作者: misslady    時間: 2020-3-20 13:29

引用:
原帖由 cicilam 於 2020-3-20 11:15 發表   : ~; E$ y( p& u% _1 F
家人知道的確好難接受既,所以最好都係獨住啊
* G6 C8 B4 X: t6 U+ n% x1 I+ L1 _/ F3 ]5 o- J" D0 a* ]
這個在香港,
% d. E3 ~% Q( ^8 H; k( c9 g實是 難 啲# h9 L3 a9 p$ a. @
% {% u& P8 A) a3 C/ V* V: `1 U" Q
(╯﹏╰)
作者: Itisaname    時間: 2020-3-20 23:27

家人守舊都明既 不過去到咁又真心多左d
作者: kwong0444    時間: 2020-4-3 00:01

支持支持0 @$ K# R8 j: g- B. @; P
吞精之外試過內射嗎?上網看twitter很多很想試一試
作者: michellec    時間: 2020-4-3 23:36

still cannot accept drink drink wor
作者: aliansex    時間: 2020-4-4 17:35     標題: 回復 51# kwong0444 的帖子

未試過,安全性好重要,未搵到信得過的“汁男”
作者: Babyblue    時間: 2020-4-5 19:19

引用:
原帖由 心若詩意 於 2019-12-23 00:15 發表   ' W8 t0 B& f& v" b/ w1 p! k4 R
還好我一人住,父母不常在家。很多事情我其實是不怕啦。
/ D' @/ k% G) h5 G# P8 F妳簽名的鞋子全是妳的收藏嗎?
作者: hka01234    時間: 2020-4-6 11:39

平平哋,租個迷你倉先,有人同住係要格外小心。
作者: tscat    時間: 2020-4-17 17:12

要感化他們啊!不要屈服
作者: kwong0444    時間: 2020-4-21 23:57     標題: 回復 53# aliansex 的帖子

對呢…雖然刺激但的確是危險啊
作者: skbbb0083hk    時間: 2020-4-26 14:19

好想睇

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0