標題: 我既戀物心路歷程 [打印本頁]

作者: tina.w    時間: 2020-5-7 11:52     標題: 我既戀物心路歷程

之前係新手報到區提過我係小眾之中既小眾(女仔戀物)
而家得閒再講下點解我會有戀物既癖好

首先我屋企管教好嚴同埋家人觀念好保守
覺得女仔打扮要密實唔好吸引人目光如果唔係就唔正經
所以中學果陣媽咪都係買d屋邨阿婆bra比我戴
除左返學出街之外, 媽咪要我係屋企都bra+底衫打底(因為屋企男人多)
加上我無咩身材(32aa)所以慢慢覺得身體要用好多唔同既野遮蓋同包裹住先有安全感同埋唔會突出自己身體既缺點
所以我對能夠隱藏自己身體既衣物同埋緊身衣物特別有種莫名既癖好

打底衫+冷衫
中學生一定會著,我上pe堂驚換衫比同學見到屋邨bra所以就算幾熱幾出汗都著埋
甚至會因為唔想透打底衫同bra,會夏天著冷衫,呢個我估大家都見過中學女生會咁著

高den壓力絲襪
讀u有時要著suit, 但我會著d唔多透肉既厚黑絲, 因為覺得太薄睇落會淫
儲到錢會試下買壓力襪褲, 將下半身包緊

cosplay
其實呢個主要係中學有個project要拍片扮power ranger
咁我係唯一一個女同學肯做
仲記得係暑假拍除左緊身衣仲要笠個頭套
係個頭盔裡面既感覺雖然好悶熱但係覺得好隱藏到自己
所以後來愛上左

zentai+kigurumi
其實呢樣野係因為扮power ranger之後愛上
著起zentai將自己完全隱身好enjoy
同時完全見到自己好平既身材...果種自卑感同羞恥感係難以言喻
至於kigurumi係我去日本人exchange時接觸
超級超級辛苦但係好好玩

希望各位有興趣可以係度同我吹下水
不過add就免啦我已經有男朋友
作者: tina.w    時間: 2020-5-7 12:10

可能打底衫褲對你地黎講毫不吸引
但係果種層層包裹隱沒自己既自卑感
特別係夏天
辛苦得黎係帶到快感同安全感比我

如果大家期待變裝果d
抱歉令你失望啦
作者: gila    時間: 2020-5-7 12:19

現實生活中,身邊有人知道你呢類喜好嗎? 男朋友知道嗎? 如果知道,可以同佢分享下。
作者: tina.w    時間: 2020-5-7 12:30

引用:
原帖由 gila 於 2020-5-7 12:19 發表   
現實生活中,身邊有人知道你呢類喜好嗎? 男朋友知道嗎? 如果知道,可以同佢分享下。
其實男朋友知我保守怕羞
同埋kigurumi呢樣野
自從我返左香港之後就係男朋友幫我搵到班中意影動漫既龍友
我扮佢地影
作者: misslady    時間: 2020-5-7 12:54

引用:
原帖由 tina.w 於 2020-5-7 12:30 發表   

其實男朋友知我保守怕羞
同埋kigurumi呢樣野
自從我返左香港之後就係男朋友幫我搵到班中意影動漫既龍友
我扮佢地影
又幾好 喎。

混到入男仔的興趣 圈內

(o^^o)
作者: CrossX    時間: 2020-5-7 12:57

你的戀物癖同我哋大部份(男扮女)既好唔同,我哋通常係平時著唔到,接觸唔到,想跳脫框架,來產生快感,而好少情況係已經自小習慣既野,仍然產生喜悅。
作者: zero2000    時間: 2020-5-7 13:04     標題: 回復 4# tina.w 的帖子

咁樣幾好呀,可以係公開場合滿足到自己既興趣,呢度好多朋友都要自己收收埋埋玩先可以呀
作者: tina.w    時間: 2020-5-7 13:15

引用:
原帖由 zero2000 於 2020-5-7 13:04 發表   
咁樣幾好呀,可以係公開場合滿足到自己既興趣,呢度好多朋友都要自己收收埋埋玩先可以呀
其實玩kigurumi呢d
某個程度係唔出樣都係收埋自己啊
關於power ranger同kigurumi我有時間都會寫下自己既體驗
btw, 如果我學tb紮胸然後再扮一個男性角色算唔算cd

作者: CrossX    時間: 2020-5-7 13:56

唔好怪我猥瑣, 和男朋友去到什麼階段? 要包實自己才得到快感, 要怎樣親密呢?
作者: yoyochan    時間: 2020-5-7 14:51

[attach]235142[/attach]

作者: tina.w    時間: 2020-5-7 15:00

引用:
原帖由 CrossX 於 2020-5-7 13:56 發表   
唔好怪我猥瑣, 和男朋友去到什麼階段? 要包實自己才得到快感, 要怎樣親密呢?
平時親密呢
當然可以同普通情侶咁既做法啦
zentai或者緊包只係我既一種戀物情趣
有時fetish同sex係可以分開既
作者: tina.w    時間: 2020-5-7 15:02

引用:
原帖由 yoyochan 於 2020-5-7 14:51 發表   
其實棉質undies舒服好多架
我著開平腳都驚比人笑似阿婆
所以著裙都打底
作者: wahwahwah333    時間: 2020-5-7 16:38

我大概想像到平時的你同戀物的你,果種反差
雖然行為跟物件上與男生唔一樣~
但過程上的心理作用,其實我們男女大家都一樣
點都好,戀物過程中都係一種舒壓,即使再變態都好,唔好滋擾到人就OK

作者: wky    時間: 2020-5-7 17:27

如果你男朋友有戀物癖(例如絲襪),你接唔接受到?
作者: tina.w    時間: 2020-5-7 18:39

引用:
原帖由 wahwahwah333 於 2020-5-7 16:38 發表   
我大概想像到平時的你同戀物的你,果種反差
雖然行為跟物件上與男生唔一樣~
但過程上的心理作用,其實我們男女大家都一樣
點都好,戀物過程中都係一種舒壓,即使再變態都好,唔好滋擾到人就OK
同意
反而緊包夏天著有d自虐而唔係滋擾人
其實我都想試男裝
引用:
原帖由 wky 於 2020-5-7 17:27 發表   
如果你男朋友有戀物癖(例如絲襪),你接唔接受到?
絲襪ok啊其他就想象唔到
作者: gila    時間: 2020-5-7 20:21

咁你係咪定期都有玩cos?

你係短髮既?tb look?

相信呢度有好多人對你好好奇。。。哈哈。
睇下你內心感受係點啦,每個人尺度都唔同,要面對既處境都唔同。看看自己原則和尺度係點啦。不過呢度係可以俾你舒發一下。
作者: tina.w    時間: 2020-5-7 20:53

引用:
原帖由 gila 於 2020-5-7 20:21 發表   
咁你係咪定期都有玩cos?

你係短髮既?tb look?

相信呢度有好多人對你好好奇。。。哈哈。
睇下你內心感受係點啦,每個人尺度都唔同,要面對既處境都唔同。看看自己原則和尺度係點啦。不過呢度係可以俾你舒發一下 ...
我長頭髮架平時普通女仔look
所以如果想扮男裝又d麻煩
平時cos要戴頭套都有d論盡
係香港都有試返kigurumi不過買服裝買頭殼都好貴
所以有班相熟龍友肯夾一齊d裝備都會玩下

作者: gila    時間: 2020-5-7 22:00

咁你會唔會儲一D 你喜歡的衣物? 例如: 緊身衣物, ZENTAI?
你仲讀緊書, 定已經畢業開始做野?
作者: ladyboy99    時間: 2020-5-7 22:18

打底衫褲,緊身果種,我都有買,近似人地減肥果啲,我喜歡佢滑絲絲感覺。其次都有朋友玩cos,都係女仔喜歡變男仔,仲要係花美男果種,因為冇 鬚根 扮起上嚟都幾靚。。。有機會影cos相都好開心。。。可惜在cd就未影過。
作者: tina.w    時間: 2020-5-7 22:25

引用:
原帖由 gila 於 2020-5-7 22:00 發表   
咁你會唔會儲一D 你喜歡的衣物? 例如: 緊身衣物, ZENTAI?
你仲讀緊書, 定已經畢業開始做野?
我final yr搵緊野做啊
緊身衣點都有d
zentai有,kig皮有,出kig既打底連身衣都有
返pt儲錢買既

作者: gila    時間: 2020-5-7 22:34

引用:
原帖由 tina.w 於 2020-5-7 22:25 發表   

我final yr搵緊野做啊
緊身衣點都有d
zentai有,出kig既打底連身衣都有
返pt儲錢買既
凡事取中庸之道, 戀物同CD 是一個無底深淵. 但適當的, 就可以舒緩壓力.
可能old school左D. 但因為你仲好青春, 有好多選擇, 好多方向. 視乎自己取態, 舒適自然自在就可以了.
作者: gila    時間: 2020-5-7 23:09

咁你平時係咩打扮? 好中意試唔同款式衣物的女仔? 定係平時都會著得密密實實?
作者: CrossX    時間: 2020-5-7 23:24

其實會唔會有相睇下呢 就算係齋影你的zentai+kigurumi 也好, 我們都對人家所戀之物很感興趣的,

自己入鏡就會怕羞的, 影下物件先
作者: tina.w    時間: 2020-5-8 13:16

引用:
原帖由 CrossX 於 2020-5-7 23:24 發表   
其實會唔會有相睇下呢 就算係齋影你的zentai+kigurumi 也好, 我們都對人家所戀之物很感興趣的,

自己入鏡就會怕羞的, 影下物件先
自己著zentai d相就無謂啦
驚成個木乃伊咁嚇親人
遲d開個po講下我接觸Kigurumi既經歷唔知大家會唔會覺得冇興趣?
引用:
原帖由 gila 於 2020-5-7 23:09 發表   
咁你平時係咩打扮? 好中意試唔同款式衣物的女仔? 定係平時都會著得密密實實?
平時睇情況啦
想hea著咪polo shirt或者格仔衫
想打扮下咪著d韓式貼身線衫囉
但係都會戴bra之餘著多件打底
主要都係密實爲主比較有安全感
作者: gila    時間: 2020-5-8 13:37

引用:
原帖由 tina.w 於 2020-5-8 13:16 發表   

驚成個木乃伊咁嚇親人
遲d開個po講下我接觸Kigurumi既經歷唔知大家會唔會覺得冇興趣?

平時睇情況啦
但 ...
zentai 本身就好似木乃伊, 唔見樣應該唔會嚇親人. 想貼就貼. 不過呢度應該好多人都期待你貼相.

衣著方面, 好多女仔都係咁著. 正正常常呀~~多D 起度分享, 傾下計.
作者: misslady    時間: 2020-5-8 15:46

引用:
原帖由 tina.w 於 2020-5-8 13:16 發表   

驚成個木乃伊咁嚇親人

平時睇情況啦
但 ...
幾時,會化妝 扮靚靚?

(o^^o)
作者: gila    時間: 2020-5-8 17:22

臨近weekend, 特登搵兩張相引下你先. Enjoy.
作者: misslady    時間: 2020-5-8 20:42

引用:
原帖由 gila 於 2020-5-8 17:22 發表   
Gila 又真人,示範
會使人,

weekend不安!

(o^^o)
作者: wai2002026    時間: 2020-5-8 21:21

有機會一齊玩zentai
作者: tina.w    時間: 2020-5-8 23:09

引用:
呢個係你自拍?
latex暫時未試過
感覺好似好難著
引用:
原帖由 misslady 於 2020-5-8 15:46 發表   

幾時,會化妝 扮靚靚?

(o^^o)
心情好時打扮下好正常嘛
作者: gila    時間: 2020-5-8 23:47

係好難著。初初都研究左好耐點樣先易d著。有少少心得咁啦。
不過玩左幾次就整爛左。之後冇再買。要度身訂造之餘,又要手工好,唔平呀。
已經好耐之前,果時都係貪玩買來影相。著上身就會明白被包緊果種感覺。

Zentai就未試過。可以share你d相。 或者pm我都可以。
引用:
原帖由 tina.w 於 2020-5-8 23:09 發表   

呢個係你自拍?
latex暫時未試過
感覺好似好難著

心情好時打扮下好正常嘛
作者: tina.w    時間: 2020-5-9 12:54

引用:
原帖由 gila 於 2020-5-8 23:47 發表   
係好難著。初初都研究左好耐點樣先易d著。有少少心得咁啦。
不過玩左幾次就整爛左。之後冇再買。要度身訂造之餘,又要手工好,唔平呀。
已經好耐之前,果時都係貪玩買來影相。著上身就會明白被包緊果種感覺。

Z ...
其實zentai自拍都唔容易
個hood既部份要包得比較實先會睇到下d物件既模糊輪廓
太鬆會睇唔到太緊會壓鼻唔舒服
btw,舊年halloween訂了呢件扮gwen stacy去玩
裡面著多左件全包淨係露眼既kig皮打底
係香港走街走都幾焗但係hide埋自己又好放鬆
作者: gila    時間: 2020-5-9 13:09

哈哈,到我問你,張相係你自己? 著zentai條件好好。著得好好睇。
作者: tina.w    時間: 2020-5-9 13:32

引用:
原帖由 gila 於 2020-5-9 13:09 發表   
哈哈,到我問你,張相係你自己? 著zentai條件好好。著得好好睇。
唔係我啦
我身材無咁好
只係想講買左呢件著
就係自己無d model著得咁好睇所以都好少會自己影相
反而出到去d人覺得特別就會同我影
作者: gila    時間: 2020-5-9 14:24

戀物呢家野,通常自己收埋自戀多。
更何況香港咁著出街好怪,加上天氣咁熱,都唔會舒服。係撞正cosplay event, 節日等先可以名正言順出去玩。

你又唔會同你條仔玩呢d.亦唔會搵人影相,只有自己穿下減下壓。XD.
引用:
原帖由 tina.w 於 2020-5-9 13:32 發表   

唔係我啦
我身材無咁好
只係想講買左呢件著
就係自己無d model著得咁好睇所以都好少會自己影相
反而出到去d人覺得特別就會同我影

作者: gila    時間: 2020-5-9 14:29

你自己係咩身型? 高高瘦瘦?定有d肉地?
作者: tina.w    時間: 2020-5-9 15:17

引用:
原帖由 gila 於 2020-5-9 14:24 發表   
戀物呢家野,通常自己收埋自戀多。
更何況香港咁著出街好怪,加上天氣咁熱,都唔會舒服。係撞正cosplay event, 節日等先可以名正言順出去玩。

你又唔會同你條仔玩呢d.亦唔會搵人影相,只有自己穿下減下壓。XD.
所以zentai我係唔會比其他人知我著啦
平時洗都要趁無人時慢慢洗
bf的確以前係完全無興趣見到我著zentai
但係佢知我中意,所以有時著起之後比佢任意愛撫都開心
我體形唔係肥唔又唔係好瘦
算高得黎標準既
只係腳比較粗背比較厚同前面比較平囉
有時幻想自己係咪可以反串power ranger d男角色
作者: gila    時間: 2020-5-9 15:51

咁應該買返套spiderman著。嗯,感覺你同同年女仔有d唔同。
多d再分享下。
引用:
原帖由 tina.w 於 2020-5-9 15:17 發表   

所以zentai我係唔會比其他人知我著啦
平時洗都要趁無人時慢慢洗
bf的確以前係完全無興趣見到我著zentai
但係佢知我中意,所以有時著起之後比佢任意愛撫都開心
我體形唔係肥唔又唔係好瘦
算高得黎標準既
只係腳 ...

作者: tina.w    時間: 2020-5-9 16:16

引用:
原帖由 gila 於 2020-5-9 15:51 發表   
咁應該買返套spiderman著。嗯,感覺你同同年女仔有d唔同。
多d再分享下。

其實除左呢d鮮為人知既一面
我覺得自己表面上睇黎都係一個普通女仔
不過正如之前有d板友講
呢度會有唔好既人
所以我都主要用文字分享下自己感受
唔想po相

其實如果埋spiderman著
我驚我個胸無咩線條比人誤會係男仔

作者: TYRONE_0113    時間: 2020-6-14 23:03

膠衣同好走過!!

歡迎交流,Pm傾傾,謝謝!!
作者: hm165    時間: 2020-6-28 17:08

zen + kig + latex 同好 揮手
好想聽多D故事
我係男 想玩唔敢玩
一直都想幻想識到女朋友玩呢D 但現實好難搵到 唉

作者: davidh    時間: 2020-7-30 14:43     標題: 回復 11# tina.w 的帖子

我自己都鍾意zentai
說服到同女朋友一齊著黎玩 佢話好舒服
作者: davidh    時間: 2020-7-30 14:54

大家不如研究下邊度買zentai好
而家taobao 我又唔放心 因為水災運唔到
日本車工同埋料應該好正 但唔識日文
平時都會睇開 zentai av, 佢地zentai quality感覺好過taobao

https://www.abv.jp/products/detail.php?product_id=31008

https://www.abv.jp/products/detail.php?product_id=32017
作者: JessBB    時間: 2020-7-30 15:34

2018年10月初次接觸Kigurumi,覺得好靚,又可以化身成另一個虛擬角色,而且非常喜歡Zentai那種緊貼的感覺。
作者: JessBB    時間: 2020-7-30 15:36

我喺淘寶訂製咋!我覺得手工非常好,亦都好貼身。
引用:
原帖由 davidh 於 2020-7-30 14:54 發表   
大家不如研究下邊度買zentai好
而家taobao 我又唔放心 因為水災運唔到
日本車工同埋料應該好正 但唔識日文
平時都會睇開 zentai av, 佢地zentai quality感覺好過taobao

https://www.abv.jp/products/detail.ph ...

作者: davidh    時間: 2020-7-30 16:15     標題: 回復 45# JessBB 的帖子

有無賣家介紹
作者: JessBB    時間: 2020-7-30 16:24

麥薇de潘多拉
麥姐好好人㗎!
引用:
原帖由 davidh 於 2020-7-30 16:15 發表   
有無賣家介紹

作者: tina.w    時間: 2020-7-30 17:13

引用:
原帖由 davidh 於 2020-7-30 14:43 發表   
我自己都鍾意zentai
說服到同女朋友一齊著黎玩 佢話好舒服
我bf都知知地我會著呢d同cosplay
佢唔算抗拒但係又唔完全接受到
你地可以一齊玩都幾幸福
作者: katalok    時間: 2020-7-31 17:13

引用:
不得了,見到實物不能自控
作者: 絲癮大發    時間: 2021-2-3 23:54

希望妳有更多體驗去享受,有時間時也來和我們分享分享,謝謝妳的分享

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0