標題: 易服變裝聊天 [打印本頁]

作者: Edward917    時間: 2020-6-25 17:25     標題: 易服變裝聊天

其實想問大家有冇真係試過變裝入女廁同泳池
8 J: I3 I8 m7 n+ ]! W4 q# \而又唔比人發現??
+ s' n7 X; H1 n$ G: R
9 w( f3 M9 T1 ?7 V我其實都想試下變裝入去
3 h9 P, q2 T, I: D但唔係為左偷窺,而係希望用到女裝身份入去唔比人發現
' g% V! A7 p7 ]  m" I3 P" Y得到認同感
0 c. `- Z$ W& L5 l: K" O不過我都係得個諗字,未試過做4 ^0 E" K  R& m$ u9 y& ?

" U/ W1 y- l. H% L* M但我就試過去旅行時著女裝係入面,再著男裝係出面* X! ^! k' x+ C2 v/ O3 R* T
會唔會有人試過去旅行直頭易服變成女仔
9 g. H* K0 K; {& l& L* M而唔比人發現??4 k. y9 W& T, _; X2 [2 y( N
如果有,我想請問矽膠義乳,假髮同假面可以上飛機??0 S$ v, Z$ `' s
. K# R8 z) `* A
不妨交流下心得! m# _4 U! B/ J7 V( L% P
另外小弟都有出售內衣泳衣等
" d+ ^4 W3 y5 b2 i% j  k有興趣可以加我WECHAT ID  y% p4 T: `, f/ r7 f- d5 f
Y71904991917
作者: Rachel    時間: 2020-6-25 17:48

如果我同你講試過,你又跟住做咩....8 b* t1 K& @3 E! }( {/ c* W
唔好搞呢d虛無既認同感啦,無乜值得自豪囉( W- E7 P7 Q7 z9 t3 u$ z: a! w. s8 _

( U% O: o3 u& [( A其實比唔比人發現有乜意義丫?- n, c" i: h5 {, ]2 L( [: B% a: b
況且睇護照果下都知啦
0 @  q% w3 R( k+ Z! D" t4 F# H去旅行係想好玩開心,唔係唔比人發現囉 sosad
) g# V( t! @9 K7 \' O; Y同埋我去過31國,無乜邊度咁牙痕會boy/man咁叫我! Y4 T7 z* p& L
所以你唔會知有冇人睇穿
8 G7 j9 d, O) I  L
) _9 a; f1 ^6 I" f; {P.S. 咩叫假面?唔明點解果三樣唔上得機
作者: Edward917    時間: 2020-6-25 18:44

我當然唔係講過關同搭飛機個陣啦=_=3 g- P) y5 ]( D% h
我係講去到當地入左酒店之後變裝出街去玩
作者: gila    時間: 2020-6-25 18:55

視乎國家, 場合, 行為, 衣著, 打扮, 很難一概而論.
+ x- I( A. l4 N. t; k4 S- _+ e- v0 ?1 X
引用:
原帖由 Edward917 於 2020-6-25 18:44 發表   
! O) P$ D* e: y) T5 A9 u  N我當然唔係講過關同搭飛機個陣啦=_=& X0 W9 W7 h# L3 I9 z7 ]% l" s
我係講去到當地入左酒店之後變裝出街去玩

作者: Rachel    時間: 2020-6-25 20:30

引用:
原帖由 Edward917 於 2020-6-25 18:44 發表   
3 N; T, j7 @2 z# P我當然唔係講過關同搭飛機個陣啦=_=
3 Q$ P' i; J( k4 x5 p% E我係講去到當地入左酒店之後變裝出街去玩
$ w# n! c  w' i2 U: w3 x  N
Sor...有26次係女裝checkin, 無為意 XD"4 a: G, s$ R2 H: X! q/ H- R6 V
你唔好覺得外國人似三姑六婆咁八卦,係都要爆人性別先得架..
( m6 D. M6 E) u' N0 }& z- x9 f況且人地講當地話都聽唔明啦~8 t) c  [7 m9 ~0 q- y6 n

1 a) o. P5 q# Q8 N4 Q# h被人當女仔?多卦....我都唔得閒理呢d啦/ b+ l3 Y, s* A( y
試過新加坡人同個孫講:Come here, sit with the princess.
4 e( ~! {; |" v* w係海灘有人讚sexy, 司機叫very sexy girl/ e( N% g+ _7 F& O2 n- M
都唔夠有小妹妹抱大腿甜笑咁深刻
9 P4 @  @# Y( T認唔到係男都唔夠香港人唔知我係香港人咁好笑啦
/ s1 S5 |4 p# J1 v: ]) X# ?7 r* E仲有係波蘭著波蘭主題既裙被當地人都幾得意 XD
作者: KT4135    時間: 2020-6-25 21:05

你覺得入到去就係認同感?7 q5 c- P/ ]; E4 o
相反女人仲反感喎
作者: cindyhk    時間: 2020-6-25 21:25

其實你要先反問自己能否接受失手的後果。例如入册及案底。
作者: Rachel    時間: 2020-6-25 21:33

引用:
原帖由 KT4135 於 2020-6-25 21:05 發表   % Q9 Y; c9 d0 T3 h1 |4 [9 R% ]1 c2 S
你覺得入到去就係認同感?4 f4 v+ {: I. \/ d6 i& Y! H
相反女人仲反感喎
( g. Y) C: q3 Y1 ~& O+ g- O# I無人知既話,真係唔知邊個認同佢% E  m$ E! n+ s( A
有人知既話...& G2 z6 {# J( x7 l' I0 f- ~0 a
引用:
第132BL章 公廁(行為及舉止)規例第 7條 標題:        男女分隔% B; O; H9 F- V# {/ N
(1) 在公廁內,任何男性不得進入撥作女性使用的部分,但年齡在5歲以下並由一名女性親屬或護士陪同的男童,則不在此限。(2) 在公廁內,任何女性不得進入撥作男性使用的部分,但年齡在5歲以下並由一名男性親屬或男護士陪同的女童,則不在此限。<<可處第1級罰款($2000)。+ e, e5 {& L5 ~" t: @
, c$ `% k8 y: z
第132BR章 公眾泳池規例第 7        條 標題:成年人不得進入分配給異性使用的更衣室
5 s% |9 `/ a* _3 R9 U) D' J' X超過8歲或身高超過1.35米的人不得進入保留給異性使用的更衣室或其他隔室內。<<可處第1級罰款($2000)及監禁14天。
9 a! P% v! U; `9 E9 m
' }( ^% n& K8 I8 \7 l6 G5 q. B3 }
引用:
原帖由 cindyhk 於 2020-6-25 21:25 發表   3 g8 n5 B+ q* U! }/ f; {3 I
其實你要先反問自己能否接受失手的後果。例如入册及案底。
: l+ p! D- n) L: M/ g
鐘意掩耳盜鈴咪由佢囉. k7 e6 c' Q, X, e% E# C
小朋友係都要係無聊野上挑戰自己既話....
作者: Edward917    時間: 2020-6-26 01:36

引用:
原帖由 Rachel 於 25-6-2020 21:33 發表   * t" y! |9 ?/ X6 g+ K
8 J' u) N5 e) S
無人知既話,真係唔知邊個認同佢
& B0 l8 k7 f4 D/ K有人知既話...; [  V  W% T. }
, p0 M( [6 P# y5 y
" M  v" C, q) q( S3 }2 A/ W
# i+ p4 @1 D. p& T, n
鐘意掩耳盜鈴咪由佢囉/ ?; N6 }$ g7 d! W' X
小朋友係都要係無聊野上挑戰自己既話....
1 L# ~1 q0 \+ C" p" k0 m# E$ m: `. h
我其實得個講字傾下姐
作者: tina.w    時間: 2020-6-26 09:53

我估樓主講既所謂認同感係女廁入面d人都當左你係女生咁解. O9 m1 E. [/ Z* [3 G6 t
比著我係廁所如果發現你我都會嚇親報警啦( K0 [6 X  I" G1 |# a. x( P4 Y
平時男仔點打扮行街好咩都好
1 g5 J' y) y1 ^$ L呢個係個人自由
5 E$ m2 K, t# j但係去入到廁所就引起女生恐慌9 P4 Z! N% q3 t! E0 T1 n' y
就算我平時接受到男仔變裝都唔代表接受到係女廁見到囉
作者: JoJo1217    時間: 2020-6-26 10:12

唔好意思- s  z& p( R7 k5 U- ^
真係唔明  Z6 A8 o: f* m* ~' M3 I
喬裝身份不被發現叫認同?! p/ ~2 v2 _7 o8 }/ r) d0 `: x' R
偷渡入境不被發係咪被認同?; U  N9 P" K  u1 z; h: U
我覺得如果你唔剃鬚不戴口罩穿女裝" W8 E6 P/ Z# S
大家都同你friend才是認同
作者: Rachel    時間: 2020-6-26 11:02

引用:
原帖由 Edward917 於 2020-6-26 01:36 發表   
3 c* I6 R0 g7 r
$ H+ o/ H" |& F2 M4 f* g( l6 [9 u
/ j+ V( ~6 P  d5 r" p* e我其實得個講字傾下姐
( d9 g4 T) l% b) h/ y9 C
佛曰:不可說,不可說,一說便是錯
作者: Rachel    時間: 2020-6-26 11:26

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2020-6-26 10:12 發表   / N+ m/ U5 f. P
唔好意思
; Y+ z, x4 v2 J真係唔明" i9 X% O  L7 b- R
喬裝身份不被發現叫認同?$ s" ^) F7 h8 S( f; Y/ O3 K  R
偷渡入境不被發係咪被認同?
9 P4 O+ |  T( S* A我覺得如果你唔剃鬚不戴口罩穿女裝1 h. f/ k) t$ k! i& U: [
大家都同你friend才是認同
3 s  P: \- ^# T" x; v不能同意更多 XD$ v4 p- t# R8 h4 m2 _

' Y9 @  X% U5 i; `! ?& x不被發現呢點真係東亞CD既迷思,真係無啦
作者: gila    時間: 2020-6-26 11:34

如果可以大方出街,人地接受你,願意同你傾計,共聚,拍照。可能認同感和滿足感會大一些。0 ^5 t* h2 t- b2 b

" u0 z: N5 K0 [, {) v" P, }不用偷偷摸摸,做那些事。
作者: denisews1018    時間: 2020-6-26 19:55

引用:
原帖由 gila 於 2020-6-26 11:34 發表   
8 d* m6 t% F. r: a' j( W2 u如果可以大方出街,人地接受你,願意同你傾計,共聚,拍照。可能認同感和滿足感會大一些。# E: G! q) u" m$ i# z) x$ \% ^

, c( ?0 c: v2 C" D- m$ r不用偷偷摸摸,做那些事。
! O0 i9 |+ h3 s9 d  L* W講得好岩吖!尤其最後那句: `2 Q  h" Q/ C  H
1 k& V0 {6 T- T6 C3 S) n( g$ C! b
如果有一日男性也享有和女性一樣的平等穿著權利就好了
作者: joey221    時間: 2020-6-27 14:14     標題: 回復 1# Edward917 的帖子

我在內地,好多地方,男女共用廁格

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0