標題: 有冇CD有買藥食? [打印本頁]

作者: yancd    時間: 2020-7-25 23:31     標題: 有冇CD有買藥食?

想知有咩門路買, 想身材同皮膚好D
作者: Rachel    時間: 2020-7-25 23:39

又黎....唔好當呢d係萬能藥啦& |9 O) }6 {4 t- A8 i$ L- A. b) o. \
: A- \% P, X! q+ n9 g6 `
爬下文啦 sosad 記得睇到尾
) P- O5 X' ?' `0 `" Y- S( s+ uhttp://hkcd.tv/thread-75110-1-2.html
作者: Nanase    時間: 2020-7-26 00:07

俾得起錢就同我買丫
/ D2 y! T6 d! y( l8 [: i. r, G) v& _千幾蚊左右一個月藥' b  s# x( j' d; ]) H1 C
6 E, l8 l$ ?* `: Q- S: M: a) F# t  q" T

作者: yancd    時間: 2020-7-26 00:45     標題: 回復 2# Rachel 的帖子

唔係當萬能,只係見變性人都要食。6 _: u0 @' u& Q+ I8 e9 m* K
因為我都打算儲夠錢去做手術。
作者: yancd    時間: 2020-7-26 00:51     標題: 回復 3# Nanase 的帖子

你本身有醫生紙買?
作者: Nanase    時間: 2020-7-26 13:24

引用:
原帖由 yancd 於 2020-7-26 00:51 發表   & J9 U' X7 C) ~5 D( K
你本身有醫生紙買?
6 g6 P5 a# ]$ H' A; {  I* V5 p: r! G
總之有門路啦
+ S8 d3 N/ H$ V: D" o- v3 F3 a& Z$ Z( e

作者: CD萌妹    時間: 2020-7-26 14:34

我唔會食lo,除非真係有諗住去變性,以前細個會諗去變性,依家上身骨架比較橫,變左都唔靚,所以冇去考慮,加上成世食藥,老左好多會病痛。皮膚想好,不過去買d療程去做仲好,我自己都係咁。係會有改善
作者: unikoey    時間: 2020-7-26 18:35

唔好買, 會打亂你既荷爾蒙分泌,之後爆瘡爆到想喊
' `1 o8 D2 }! r  t5 }過來人
作者: Nanase    時間: 2020-7-26 18:58

註冊日期...昨天...新Register , 0交流
+ m* J/ [$ B  l4 o$ Z都唔知係咪買既 , 食唔食得起都成問題3 h; F) C5 ^4 v" E" k# F) ?! N
直接送上路 , 講完7 `) r' Z0 e8 u9 f' W3 u
$ i3 y/ O: Q7 m% T

作者: yancd    時間: 2020-7-26 23:05

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-7-26 18:58 發表   $ T, G  U8 r9 l9 M- \# T
註冊日期...昨天...新Register , 0交流
( M. ]0 a) k: d6 }都唔知係咪買既 , 食唔食得起都成問題
4 Q8 \* U% M3 w直接送上路 , 講完$ R0 m; {" ^5 b5 E

/ `( X0 _4 x: b6 h* f' [; T
2 c5 w/ |" T3 `9 K- j3 g* N3 J" }- Y7 R) ^. A# q
新註明有咩問題? 尊重下大家OK?
作者: Nanase    時間: 2020-7-26 23:32

我有唔尊重你咩...8 K; ]) S( I7 R
幫你幫到盡添啦..." R& h0 p. l" M* M* y" u  o0 m7 v
有藥賣俾你Bor
* x+ {# R' k, w你有門路駛上黎問+ u/ k4 `$ G: P% k) S& S1 W8 T

0 G0 f8 ]! B  C3 m) h; B" q
作者: yancd    時間: 2020-7-26 23:45

added you..
作者: Saya    時間: 2020-7-27 02:29

引用:
原帖由 yancd 於 2020-7-26 00:45 發表   $ I" t* w& E) P" i" X
唔係當萬能,只係見變性人都要食。
! {* J5 s9 s* S" |8 O" p因為我都打算儲夠錢去做手術。
3 j* j, v$ a  o; x4 e6 O0 w, a8 S
2 p) O: [; h2 C% ?+ x5 I0 K
* v5 e, O- g5 D7 V' Z8 [. B
聽人講呢家泰國做手術要正規醫生證明,TS 拿到香港醫生證明後 再去泰國做,早d 問清楚當地醫院/Agent ,唔係會浪費好多時間
作者: Nanase    時間: 2020-7-27 10:22

你有無醫生紙呀?3 m' T& J: {1 c3 B! |% L$ P
處方藥物Bor,話買就買牙?7 w( ^' v+ n& e$ H" g
尊重下醫生,尊重下自己啦!
3 i1 Z' G2 k" G# @; ]/ O
) [. {4 @9 N8 p9 D# |
作者: yancd    時間: 2020-7-27 10:27

引用:
原帖由 Saya 於 2020-7-27 02:29 發表   " q9 `+ j2 c& ?+ c+ z
' `0 f5 C9 U1 V" B

& R" z. X# q6 O, B) \6 I* }4 h, ?0 l/ A: d: W* i% |( W0 l
聽人講呢家泰國做手術要正規醫生證明,TS 拿到香港醫生證明後 再去泰國做,早d 問清楚當地醫院/Agent ,唔係會浪費好多時間
; y' B; O% R# d" e
我都打算等遲下疫情好d去果度旅行順便問下。0 M" D8 y' [6 \. F
淨係聽人講話香港d程序好麻煩。
作者: Nanase    時間: 2020-7-27 11:12

2年RLE,1年HRT(HRT可以同RLE同期),完成後Pass就可以排期做手術
4 m' m7 G0 I, O7 i: F9 v7 D( W5 _8 A6 ]+ i$ U
香港一啲都唔煩,而且一條龍式安排
6 s! H' z! V! n( _頭腦有問題既人先會覺得煩0 }) q5 ]% t5 b
因為Handle唔到個過程,所以衍生出煩惱/麻煩& y, ^8 X7 Y7 W( c7 o# y1 v

' B" |8 d: g8 ^+ P) _, `[ 本帖最後由 Nanase 於 2020-7-27 11:14 編輯 ]
作者: milotene    時間: 2020-7-27 14:07

年龄大一些就没什么效果的了
作者: Jany    時間: 2020-7-31 21:02

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-7-27 11:12 發表   ' V4 b& d6 Q1 V7 x
2年RLE,1年HRT(HRT可以同RLE同期),完成後Pass就可以排期做手術
9 f5 L$ d6 q3 ]+ r) \4 b$ U2 v+ N0 l$ l+ E. n  y) q% \  ~$ d/ F1 T( T
香港一啲都唔煩,而且一條龍式安排+ a; |8 K# x2 {0 A8 t1 t
頭腦有問題既人先會覺得煩
# D5 w+ h3 U* V/ Q: J7 ^; a! l因為Handle唔到個過程,所以衍生出煩惱/麻煩
) s# y+ |7 ^9 G* ]9 |- W  @, A
你已經順利過曬成個過程?
作者: annachan    時間: 2020-7-31 22:48

香港程序比較統一~~台灣才煩…
作者: Nanase    時間: 2020-7-31 23:21

引用:
原帖由 Jany 於 2020-7-31 21:02 發表   $ |% |* s6 s; V

8 V& m  `% Z! k6 \* H你已經順利過曬成個過程?
$ j( q- ~8 y9 J7 C  l5 o4 P$ A, [3 J! W
沒有& o* C/ l2 x9 N6 K

% X! t/ ?% o7 D# e. j- F
作者: applechoi    時間: 2020-8-1 10:40

食藥解決到對身體的不滿
9 U9 H- N% c7 N但留意...
$ _; \& Z3 J3 g% l1. 滿意自己身體不代表附帶足夠自信及/或社交能力
( b* H6 i$ E' o6 ?5 A3 o直白講:完成荷爾蒙療程沒有朋友附送
; p* S, q( q1 W; k2. 性別承認有好多種。有人可以完全不進化藥物或手術療程但用女性身份好好生活而且過得十分好。+ D' E/ l  a0 ~4 M2 k5 v
3 [9 |1 B  d- p& A4 s7 R! l
自己參詳下
作者: Nanase    時間: 2020-8-2 02:59

引用:
原帖由 applechoi 於 2020-8-1 10:40 發表   
/ a* S* w: `2 g% w" u* l2 B食藥解決到對身體的不滿4 ?! D9 K  K7 x6 u- N
但留意...
" J4 l% m$ f5 M% A1. 滿意自己身體不代表附帶足夠自信及/或社交能力/ Y* t% M: _6 B$ N# x
直白講:完成荷爾蒙療程沒有朋友附送
+ X2 X4 r) z7 B: T4 Y2. 性別承認有好多種。有人可以完全不進化藥物或手術療程但用女性身份好好生活而且過得 ...
  l0 Z6 ?2 ^/ o: W) ?3 y: o( g+ y$ ^$ L: q
呢點我非常認同
% G/ Z( U- |# o有D Pre-OP既Sister (我識既而又食緊荷爾蒙/排緊期既); l* y) m+ F' a/ l6 T
其實就係響男性人生活得不理想  , 不如意
  C1 q1 J& y4 ^- |' ^2 g認定港人社會女主意識較好 , 係女人就會得到更優厚待遇
1 k) ?' T4 ]8 j$ J, {" {(事實係你的樣貌如何 , 得到的待遇也必如何)$ n( h/ Z9 v: {2 R7 J2 t0 {
而呢類既Sister , 十個有十個既社交能力都係有問題9 F' w( P3 Y& i  M- F9 U  w
思想負面 , 認定走去變性重新刷卡就會有所改變- V6 l) P, B9 L3 g" s0 w, D
其實大錯特錯 ,  性別可以改 , 但性格係無得改
% X; U  ^# I- [7 f0 A; t" v9 W再食埋荷爾蒙影響埋情緒下 , 再要Handle比男生更難既日常生活/社交
2 t( e4 F  k( q- Y1 s/ C5 v2 Q' e( u只會令下半身同下半生 , 活得更慘 , 更不如意 , 朋友圈會更小
作者: Rachel    時間: 2020-8-2 09:32     標題: 回復 22# Nanase 的帖子

好同意兩位,十幾年前都唔明點解咁多"怨婦",人大左先明人品先決
) v# l7 e2 x" c1 `& T+ p4 j; d' x我宜家成日講:下醫治病,中醫治人,上醫治國
: O# a2 B2 d1 b! \唔係人人有藥食就天下太平,安居樂業
' M& U' g% ?" U# _3 _1 W. `6 d
/ I- }$ O$ X/ D3 E! N! b% WApple 仲有學歷、技能 orz 見d人本身都謀生不易,以為變女就人生重來...最正係佢地鼓吹/相信女性靠樣同XX先生存到,又唔正視下自己個樣,果d真係出硬事* y* M$ f. t/ Q4 g+ `/ b/ o

/ h2 h) G- G# O- r7 ENanase 段文好有畫面sosad cdtv都見過。另一種係幻想自己行晒成個儀式就好似某某咁成功,果d應該係你形容果類
& Y3 R5 A, J7 r  ^
$ L1 i! O5 _  y+ H3 s[ 本帖最後由 Rachel 於 2020-8-2 10:02 編輯 ]

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0