標題: 大碼尖頭 [打印本頁]

作者: Jackily    時間: 2020-9-20 12:26     標題: 大碼尖頭

大家好,小妹182高,普通波鞋要穿us12,好似冇咩地方買到d咁大對的尖頭高踭鞋,有冇姊妹同小妹一樣咁大隻腳?同埋你地去邊度買鞋?
作者: hf-1141    時間: 2020-9-20 12:29

我諗除左m&s ,可能要外國訂先有咁大。
作者: Jackily    時間: 2020-9-20 12:46

咁我去m&s睇睇9 ~  U* x2 h$ f
淘寶都有但係佢地d碼同香港唔同,有幾間問多2句都冇覆了🤷🏻♀
作者: ae111    時間: 2020-9-20 13:29

Orienral Traffic, 最大去到EUR 43號
作者: Nanase    時間: 2020-9-20 14:15

引用:
原帖由 ae111 於 2020-9-20 13:29 發表   
- p! m8 B3 m0 `: U8 d/ S! A4 oOrienral Traffic, 最大去到EUR 43號
0 M1 q* b% N9 x4 m2 N1 g

- C: V2 n  ?4 w6 p+ h. TUS12 = EUR 46
作者: Nanase    時間: 2020-9-20 14:19

如果唔介意無得試...網購既
0 {) V0 Q. O1 @' N+ m8 D: S上Amazon Search large size high heels就會有大把
作者: HKReindeer    時間: 2020-9-20 17:31

引用:
原帖由 Jackily 於 2020-9-20 12:26 發表   - U' |% Y* f2 G, y4 H
大家好,小妹182高,普通波鞋要穿us12,好似冇咩地方買到d咁大對的尖頭高踭鞋,有冇姊妹同小妹一樣咁大隻腳?同埋你地去邊度買鞋?
  u' W! {( ]+ u+ _" a
不要怪我這樣說,你腳掌這麼大,真是沒有這麼大碼高跟鞋給你穿,: V$ b6 ?, X  v3 s  O2 r
$ O6 y4 l3 D0 O9 {& L0 p3 ?
正常女性外國牌子的歐碼高跟鞋42.5-43碼已經是極限,至於你想要名牌US12鞋碼可能真是要私人訂造,% r* s8 c' p2 e3 x

% y' A9 I% b8 v5 G9 z否則你可以在淘寶網搜尋一下,基本上淘寶應該會有一、兩款你所需的鞋碼,但品質如何就見仁見智,心中有數吧/ ^# \8 e. f* |/ w

; n% ^8 T% J$ O& K' w( V; d8 G[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2020-9-20 17:33 編輯 ]
作者: CrossX    時間: 2020-9-20 18:02

US12 就算大嗎?我之前在另一個姊妹既post po 過,有個外國網站賣優質高跟鞋,女士至男士大碼都有,所有款US 5 至US 15 !! 好推薦,平均每對US$40 左右
7 a$ p2 {8 c  y8 b6 U) _1 I
  C* D7 C- Y2 K) T6 l2 F0 S https://www.onlymaker.com/collec ... -on-high-heel-pumps
# [8 K1 t; ~9 ~: C- j' z7 V& u% ]4 i4 _9 g4 G
我US9 EU40 都唔會有膽喺街試,最好就係搵有得退貨的,唔啱size 唔鐘意就換到啱
作者: noel    時間: 2020-9-20 22:02     標題: 回復 3# Jackily 的帖子

m&s 最大只有eu 42, 唔洗睇啦, 近年香港有幫人做大碼鞋既店鋪亦俾淘寶打冧晒了,灣仔最近有間老字號做大碼女鞋既都頂唔順執笠0 y( w& g! T/ _

" Q; D- N3 U& E9 u5 [% @0 ][ 本帖最後由 noel 於 2020-9-20 22:05 編輯 ]
作者: JessBB    時間: 2020-9-21 15:17

我都係在淘寶買。(EUR 46)
作者: samou    時間: 2020-9-29 11:16

淘寶好多大碼鞋,找"大碼高跟鞋",不過多數冇得退,交多幾次學費就知,以我經驗,買大一碼一定冇錯。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0