標題: 最近一、兩年比較不知如何和部份男性相處了… [打印本頁]

作者: gmomo    時間: 2020-9-24 16:04     標題: 最近一、兩年比較不知如何和部份男性相處了…

最近這一、兩年遇到我在男裝時候也令我感覺有點奇怪的人。+ Q0 ^- \8 b% X6 |2 X0 ]" j
不知是不是我有另一個「內心的我」影響,總覺得有點…奇怪。
7 X- M9 j+ _9 h4 n0 F
5 T" u4 Y. @/ k7 D4 i! e4 y同事男A:有一次我工作時受傷了,他撫摸我的頭。之後,我覺得…他有點當我是女性看待,還有工作時經常跟著我,聊天等等。2 ^5 `. ]4 w7 i( A
(也許是我敏感吧?但我真的有了戒心了)--> 避!. W" V- g! E& }. n$ P5 o

7 M# w3 ~9 G" p點頭之交,朋友男B:每次見到我都問我電話號碼…我每次都拒絕,但他下一次又問過,不停地重復…
/ M% f+ }9 g5 C5 }3 d, J我只是巧合地經常遇到他而已。
7 B2 n$ \5 W$ a8 r0 E6 a  r% n6 Z6 y& n" D2 K# f0 a/ }1 s+ y
同事男C:這個工作上經常想和我聊天,工作時間以外也不停私訊我。已經避了很多次,但有一天他私訊想約我單獨見面。
* k$ o, B# O3 ^% d" s(那天是個特別節日) -->當然拒絕2 j2 M& K5 i! B1 F- i
9 i7 ^' Q& l/ h2 z$ i0 a
不知道是不是我太多心,但防人之心不可無。$ T. Y9 S) Y8 |
而且我是著男裝的。1 N9 _, S. R3 P/ |
究竟正常男性遇到這類人是如何處理的?
; L  g* Z( A" t; n" d" ~6 i  y/ z
. f, B. Q* b8 G& L9 k. u( i* N2 K/ f0 E+ }/ u$ W
. K2 U* I! K0 ?
作者: gila    時間: 2020-9-24 18:06

你想多了。
& Q! T+ T" W1 W3 h, j0 {/ a: t$ Y5 Y+ n
或者可能試下抽離,做返原本的你。
作者: JoJo1217    時間: 2020-9-24 19:19

看來他們已在這裡發現了你的她
作者: bigpig    時間: 2020-9-24 19:26

相中人是你嗎?
作者: misslady    時間: 2020-9-24 21:01

看通,姊姊內著了 爸爸,底底?
+ j/ |9 m7 h0 c; w! a
5 E. u  X; I4 [5 X^_^
作者: gmomo    時間: 2020-9-24 23:24

引用:
原帖由 gila 於 2020-9-24 18:06 發表   
8 n/ j( b. V% D你想多了。, B7 A$ \$ o/ i' `) L% |
4 i/ U0 d3 f) E; s; @2 B
或者可能試下抽離,做返原本的你。
8 x0 c0 Z. M3 C9 y& _
2 \/ H2 F; z6 Q1 A8 }* E3 x  ~我就覺得抽離左,正常返工都係做緊正正常常,但咁都覺得可能有野先驚。9 y* q6 ?2 S* h3 w  {% V

0 \9 C7 F9 e6 L% j$ B- N" M- o
引用:
原帖由 bigpig 於 2020-9-24 19:26 發表   
' R- n& [$ S; O2 f7 D) z9 }相中人是你嗎?
: ]# p* g* Y0 `! `% Z
  C2 U) o0 V% z; ]: G
是我呀0 |  [" O; {* [

; ~' B* m7 z2 @
引用:
原帖由 misslady 於 2020-9-24 21:01 發表   6 g% F3 ], X+ \: }; ]9 i# F: c( C3 V
看通,姊姊內著了 爸爸,底底?. E8 M) X5 B9 a  ~4 y

. z" T2 x6 r0 h! w^_^
3 r; [' e% x- I" q2 T
沒有,我上班男裝時是100%內外都是男裝的。
( _8 H& G# @6 e2 U" u6 a3 I7 v) O
' M+ r0 n- L+ K3 d. t# x[ 本帖最後由 gmomo 於 2020-9-25 00:05 編輯 ]
作者: Rachel    時間: 2020-9-25 09:30

引用:
原帖由 gmomo 於 2020-9-24 16:04 發表   . d6 q0 X9 M6 I) |5 h  ^3 Z) a
最近這一、兩年遇到我在男裝時候也令我感覺有點奇怪的人。
& \. o7 n/ O' F! l. c0 ]不知是不是我有另一個「內心的我」影響,總覺得有點…奇怪。
) s1 [" S# l4 Z! V7 N6 ~3 D: l# c$ Y7 J; k
同事男A:有一次我工作時受傷了,他撫摸我的頭。之後,我覺得…他有點當我是女性看待,還有 ...
4 k# z/ f& v3 o! x/ _" H或者咁講啦....正常男性好少遇到呢d野....
5 |; w0 n6 r  [! j8 ]7 g) R) b
. j' U5 e# J, c我自己就...上上份工有d case都覺得對方gay味濃,咪保持返d距離* s' T8 R- ]- Y) X  b
(因為公司有電話簿,所以無人問電話)
+ d" x  o! A% }7 q9 g. O2 H始終氣場唔同,吸引到既人都唔同$ ~# ]2 s7 z4 m2 O4 {
; X* Q1 o9 C1 H! [; A. ?
到上份工,同事細我好多,唔同世界7 b) E- \: j+ E. |! x
# J3 i8 I0 Q. V7 O0 I3 S3 u8 T
作者: gmomo    時間: 2020-9-25 12:20     標題: 回復 7# Rachel 的帖子

我而家主要策略都係避,但工作上遇到個d避無可避。4 x  L1 d/ F; I% \' T% i
有時坐係道,佢會自己坐埋黎同我傾計。  d" K) n% W6 G4 L& C' y
我故意同其他同事講野,佢都重坐黎道,甚至傾埋一份,
3 a: H. X, s8 N$ L. h$ {- v好討厭,都唔知點搞…
作者: Rachel    時間: 2020-9-25 20:27

引用:
原帖由 gmomo 於 2020-9-25 12:20 發表   * k; U4 N% d) H' K; P% ]; r7 s9 d
我而家主要策略都係避,但工作上遇到個d避無可避。
* |" b& k5 k/ ?3 v8 e有時坐係道,佢會自己坐埋黎同我傾計。+ y& _% n0 ]8 r. L( R- s$ n
我故意同其他同事講野,佢都重坐黎道,甚至傾埋一份,
( F: g8 ^4 }9 D/ s好討厭,都唔知點搞…
. W+ e+ G' H3 V; |" J2 y; q
公事公辦,參透下
作者: silksocksboy    時間: 2020-9-27 13:44

如果返工係男裝既,人地都唔知你令一個身份,我覺得其實好大機會你諗多咗。
9 }: F2 o8 d' q3 s7 o1 o* T- b
. V: _, ~0 |6 x$ ~1 v& f假如佢真係同性戀既,你個人本身由頭Man到落尾都好,佢都一樣可以有野既。
4 |! o' N" `' q
+ H9 N/ z2 K& |+ u! F7 t# R2 k5 T我個人習慣無人知我係CD既,所以生活上面對住男性朋友、同事,啱傾咪當兄弟,唔啱傾咪唔理佢。9 c" g$ F; j- k4 J6 J

) {. D' H. y" t( C5 T% J; j上黎呢度,就盡情發揮我地另一個身份啦。
/ @6 j4 d' O' V2 a( V3 |! _- j' O6 O2 O: V# S1 T
你對唔透明實色黑色絲襪好吸引 ,借黎幻想下打下飛機得唔得?
作者: ansonw20010512    時間: 2020-9-28 15:45

我在學校都有好多男仔借d意想識我,大多数系gay.
作者: sdmcmws97    時間: 2021-6-10 17:00

我男友最近很喜歡聊貿易融資企業融資的話題,但我對經濟沒興趣,我都不知道如何跟他聊天了。。。
作者: Larry8435    時間: 2021-6-10 17:27

漂亮喔,ol裝耶
作者: heidiqueen    時間: 2021-6-10 22:15

可試下抽離一下,做返原本的你......
* r' r( m( p+ h2 D9 d
作者: Marie0749    時間: 2022-3-1 15:47

引用:
原帖由 gmomo 於 2020-9-25 12:20 發表   
2 M5 k6 c; s, ]! e$ t* E我而家主要策略都係避,但工作上遇到個d避無可避。
2 |, m2 }4 T9 j5 u  d8 q: k! R有時坐係道,佢會自己坐埋黎同我傾計。
4 G: F! t! S. i# b3 O  |我故意同其他同事講野,佢都重坐黎道,甚至傾埋一份,! F3 d" d' n+ s9 w
好討厭,都唔知點搞…
/ l& v, `' A2 o# k1 H, N( U( x
證明妳有吸引力,正常男性根本唔會遇到啲咁樣既人
作者: gmomo    時間: 2022-3-1 16:46

引用:
原帖由 Marie0749 於 2022-3-1 15:47 發表   , r7 s0 b+ a: ^6 }( C
& r: j$ R+ i9 w( X, \
證明妳有吸引力,正常男性根本唔會遇到啲咁樣既人
8 L+ d4 p+ U" v9 Z* s# D% F. I* t+ o1 R9 W+ Q1 c
可能真係啦。都幾煩。
: J- P  K6 U1 J: v0 U. x( D上年又遇到另一個男人,係之前同事黎既,又重遇到。8 {  [& c8 T9 n: u6 {/ K  e9 ^
呢個呢次超過左,佢聊計傾都算,重摸身體部位。
% E9 I1 ]' t  z$ a# u( _9 g2 o; n) t  s: ~+ W0 h
後來發現,原來佢男女通吃,但好似公司男既受害者得我…
& e( r0 |  j+ F可能其他男受害者當無野啦,但我真係唔鐘意無謂既身體接觸,重要唔只一次。
9 h: W1 D( u$ \8 H! \" Y最後d女仔告發佢,比人抄左。
作者: cd31415926    時間: 2022-3-16 00:16

有沒有可能是男女角色轉換太頻繁
作者: cd31415926    時間: 2022-3-16 00:17

有沒有可能是男女角色轉換太頻繁
作者: MoodyBlues    時間: 2022-3-16 22:10

似係佢地gay想對你進一步

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0