標題: Long Time No See - 心儀CD研習班 [打印本頁]

作者: 心儀    時間: 2020-10-21 15:03     標題: Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好: j# L3 \0 S$ O8 o9 o% F/ O! ~1 r
首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑
" m% I6 g! ]- @, C+ i先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?
# w- W( Z" I. d7 I8 T" I. a1 C# ]# n! b' k- Z1 Y1 K) y
我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?
( X3 `/ ?6 p; \! K2 w/ r% \3 J. n2 {& v& f" Q4 h
課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排
2 B! C5 W. a7 B
& l+ a( G% T1 s8 `" `- t4 b當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手
! u8 d$ m" B5 x5 m4 O2 N& C1 C* ~$ _7 z. S# }4 E/ w% {1 Y8 ^) s
不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚' d6 c: P4 u' D
9 M3 L! W) }7 P2 p" f% p; ~
當然也歡迎舊朋友找我聊聊天
; n/ j  `/ k: ~: ]& T: w! k, v7 }5 A$ R1 r6 l. Q( D! u( F8 e
作者: aac    時間: 2020-10-21 15:13

心儀姐姐終於出返黎
) i" `  t  A: A+ D& G$ I& Z- N4 g# V心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相. q2 d( B( w0 Y( h* h5 y
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復 2 w8 A1 x: D( [3 o
突然又無聲走人,妳要對我負責
( N; _' F. Q. @" ^8 Y+ u祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗
% G7 E" H9 {  z2 Z8 \# n5 M6 [9 A* A8 ]2 W  Y
PS.上文提及erica女神不是我# ?. w( M# H9 {5 r
) |6 I: I! v; @
作者: alexbb    時間: 2020-10-21 15:16

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。  n9 x7 d$ Y) o& z
; _# R( Y  i/ v
加油呀!
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 15:19

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   
7 k& g/ U6 @% O4 I6 j 心儀姐姐終於出返黎8 R& q6 V' c% s0 [3 l* {
心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相4 l. c9 r8 b& b# E5 I2 p1 r3 d2 l( a1 f& G
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復 4 I0 f! r( v. m, C
突然又無聲走人,妳要對我負責
$ L* s3 g# g# g2 d' h9 v祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
. ]1 _5 q  T0 c$ W! g& G2 i! T3 l終於能正式在這跟erica對話
( g3 C2 T$ u. ?之前都一直私下交流. D& _& A* m- l5 I
Erica女神不是你是誰 / k% y. o/ G- I7 v; ]
我是專推人入坑的怪姐姐
作者: rita    時間: 2020-10-21 15:20

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 15:24

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表   
) h. h3 l& u& w; s0 K' _, B$ d心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
* k8 n3 Y4 n( A& _1 R) u' ]" e0 v* ]! U* x5 H( G
加油呀!
$ B, n- a. l2 y% y& i
會有人記得好開心. V; @8 w7 }( t' G+ p2 d& B4 H
不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵
作者: ruby    時間: 2020-10-21 15:29

我有興趣學下丫…
  o* k5 [' v+ z# w$ R( o自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
' O8 Y1 P6 {* A之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…$ ]- [6 u1 D' j& F& }% H
但都唔係我想要既淡妝( D' E9 Y5 O# j" X& F7 v! G
好困擾丫…
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 15:36

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表   
4 d; ^  G8 c9 V9 h我有興趣學下丫…0 O& j' ]4 \7 [0 \; j  C7 v
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
/ R* Q/ O; v' R5 E4 A: P之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
: b  B% z# F  f( H" K但都唔係我想要既淡妝2 O' ^( s( }) f" d' M3 N
好困擾丫…
' i/ S% j" W  x8 T4 `( \
如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質
' L9 V1 V' u6 N- [想知你想淡到咩程度: e* _' r: Z. `) |; v0 q  s
我本身都用超重粉底先勉強遮到3 b7 Q/ {$ p! }& G. r6 [8 M+ y) `
你可以PM我留你TG( ~  M2 Y7 I2 ~: K( V' O/ ]
# s, v- T: C" R1 X9 U8 ]
作者: Jessica2019    時間: 2020-10-21 15:43

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉2 Q: t) ^/ c8 h- G

0 ]# A: E6 d' K[ 本帖最後由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:45 編輯 ]
作者: aac    時間: 2020-10-21 15:46

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   
2 a' N5 G9 z- y( Q我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
( u/ I3 u; h  T3 J9 ~1 a% |: Y

; V+ {& _! ]; d. O你唔好攪我偶像個場好喎
2 M7 W3 f1 ?, U) j; I# D; G* g# d; K, ]. D
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
& l% q1 b. S( ^7 _2 _( @( ?% n$ D9 f2 ~8 Z7 j6 C8 l
唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路1 R$ q  ~. H( B) w

1 X6 H9 c+ C" e9 K/ v+ x唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦
作者: Nanase    時間: 2020-10-21 15:55

想學想學4 z" Y7 Z+ d" u- K7 s
$ o% d8 a0 g4 Z

作者: 心儀    時間: 2020-10-21 16:54

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表   
  W6 E5 f9 H' x" A/ X識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
' m5 s8 r6 N3 U: j" N9 I我都預左會有人咁講,我都覺得好正常
* R& G7 N! Q& y7 @最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 17:02

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   
- P3 y2 Z# H+ ^) K/ Z* C' n想學想學
# x: q; [/ R, }; P0 Q5 |6 J: @+ o3 ?! z6 N1 @( [; D
% ]" t6 Q# w4 k* q( h4 W能偽街的程度還要學嗎?% X/ p8 }& A( j" L/ N/ C
應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD
9 v) G4 G* Z% U- W" d3 O8 f% V6 Y- g/ s+ b
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 17:09

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   
8 z, C: S- {6 a, }- Q2 d! E; y: z# E+ m

1 f0 _5 }) x; y! t$ F7 e你唔好攪我偶像個場好喎
$ ?) w+ V$ x7 w& \. I5 J& m: ~$ [
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我' v8 J6 f8 [- c0 J
( x% ]" T% w$ F" r2 g' [
唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路. N: s4 g- F, s( `

& `, y) k% b/ j  _& C唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
! m2 Y, M; d9 F2 Q  {: PErica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?
作者: joey221    時間: 2020-10-21 17:30     標題: 回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來
作者: Rachel    時間: 2020-10-21 17:43

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD
( A( y3 c- J8 I8 m6 N( }) F, x$ ?' X9 `我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD8 @% m% y' `8 `4 n/ ]

x3 v9 D, G0 g* T& Z) T我有TG呀,唔知有冇遇過心儀8 C8 y" Y& Q6 V
! K& N+ }/ o" G2 X
作者: liz    時間: 2020-10-21 17:50

歡迎心儀姐再度歸來!
6 M$ t" |$ F6 `' U' }2 M0 A想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 17:51

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表   
8 ?( X! ~4 X  @7 j9 w" |6 L/ [Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD
- J8 Q- _: M: G- A" O7 I' F5 o
# I) d& V/ V/ g& c5 x9 c( R我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
) o% Y! a1 i. A( E5 n
小R還是心儀的小R不會老XD0 M! d2 E0 L# V9 X% V
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
作者: Rachel    時間: 2020-10-21 17:59

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   0 \0 o. O& G1 Z

/ v2 B! B$ W5 I' \小R還是心儀的小R不會老XD9 W3 p& [5 Z. [
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
" S, p6 v! C- V; a: c, U2 RTHX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多2 v" ~0 f( s9 w* w: y

1 g: |0 [7 {' o" D! S5 G" C, R* ]TG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 17:59

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表   
6 v9 R- [) O% n/ k- d歡迎心儀姐再度歸來!
$ d$ y7 @: d2 ~' u) Z; C" ^- S* a5 Q想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
+ V1 k- P0 R6 Z. q# Q同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?! K8 A) X. D. H" d6 w
要來認識一下姐姐嗎?
作者: Sherman    時間: 2020-10-21 18:01

竟然會復活
! R7 x) B7 Z7 r' h
) V8 ]. e* Z, r1 d- L
/ e7 k: k& P3 v. V2 l  N8 f' z7 H" [Btw 我好奇的是。800蚊係每位 定係攤分xD7 `4 A! ^" Q, `6 [2 ]$ j8 s
: B1 c/ R. l% ^& N+ U
教D咩
作者: Rachel    時間: 2020-10-21 18:07

引用:
原帖由 Sherman 於 2020-10-21 18:01 發表   ! a$ Z$ |, H4 y6 T) X0 Y! {2 }
竟然會復活
; b& D7 @2 Y5 t: `2 X
7 T( G! c% ^" ^- J
# f1 x# D0 N& Y8 x' l$ bBtw 我好奇的是。800蚊係每位 定係攤分xD: j  r& \1 Q7 D' @* u. @

7 h  C$ j  J  y" k8 f! |- l教D咩
8 F2 O) T7 v/ _6 u8 ^. A( q! v我諗每位...其實好睇total幾多個鐘,同租咩場既
作者: connye    時間: 2020-10-21 18:09     標題: 回復 1# 心儀 的帖子

聞名已久,從未交流。1 V3 Z) `5 c9 V2 A
支支持,加加油。
- h4 a& I! b. j) P+ z0 u. v% h你好心儀,我係Conny姨姨6 {% r2 x, Y9 u4 I: R4 R. p/ X
, r1 L, i5 I: J6 s3 ]5 U/ Q
作者: Eliza    時間: 2020-10-21 19:09

希望你順利開班!我都係新同學,兩個月前來的.
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 19:23

引用:
原帖由 Sherman 於 2020-10-21 18:01 發表     S$ ~7 O' Z: n4 n; W5 s4 O
竟然會復活
- x0 S  @* `7 d  a) h
4 u5 |$ e" m+ B9 `* S, D1 L" y2 H9 l3 o1 a
Btw 我好奇的是。800蚊係每位 定係攤分xD
6 g3 X8 K# o3 T+ w+ j* R( g" T! R2 T  h9 U2 q
教D咩
- Q1 [7 ~0 a) y; @) \
與其話咩咩技巧,反而會講多d經驗果d,等新手走少d歪路. j/ q1 b8 H9 d& @" X+ `0 D
不過化妝都會係偏多少少時間,甚至會講下蛋蛋點收(不會當場示範)& x4 ]4 v& @1 V8 M3 @+ F* I
想做的是比較大範圍覆蓋到所有CD經驗、用品、技巧,簡單來說是推新手入坑的course
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 19:30

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 18:07 發表   3 ]. B/ I1 j; v' W

, ], j- W: N+ @: T: v& Y* r我諗每位...其實好睇total幾多個鐘,同租咩場既
( i& l3 j( D, N% E/ f3 r9 ^' x3 O
每位啦,可能都係酒店或者借其他CD的工廈一用" }; [" k1 B. z
打算8-9個鐘,仲已經係濃縮住黎講,想講既野範圍太廣,基本上好多Cd野我都試用過,有好多心得話比大家知應該點做同點買點揀
作者: liz    時間: 2020-10-21 19:32     標題: 回復 20# 心儀 的帖子

每次我想認識你個陣,你咁Q 就退左坑呀⋯ ( ;’Д‘)
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 19:38

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 19:32 發表   
' e7 q* _# k+ Q% P5 ~每次我想認識你個陣,你咁Q 就退左坑呀⋯ ( ;’Д‘)
' D4 W: _9 \5 I* E1 w$ b
每次?我有退過好多次嗎?
4 }0 F$ S# `1 Y2 d+ e) ]% s, k我要搵新電話卡開TG,你pm id我我add你
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 19:39

引用:
原帖由 connye 於 2020-10-21 18:09 發表   
( Y% l0 F1 n8 T: `5 Z聞名已久,從未交流。, q/ E, Z$ ~! @4 R6 n
支支持,加加油。  K- ^, I$ S% f5 a
你好心儀,我係Conny姨姨
1 X# Y+ e/ e" @; U你好conny姨姨你好靚
作者: misslady    時間: 2020-10-21 20:12

心儀,回歸
4 ~5 I- y3 F- j' M1 t6 ?& ^心儀,回坑
8 v' n6 ]  n8 p9 f: ^2 Y* ^8 |& M% |" G4 A) k
以為,心儀 是歷史了
7 v* C$ r! M4 _$ _(o^^o)
: H8 v  k8 A$ c7 E$ h
8 I8 q) _: p8 T[ 本帖最後由 misslady 於 2020-10-21 20:13 編輯 ]
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 20:33

引用:
原帖由 misslady 於 2020-10-21 20:12 發表   
/ z! o- A% ]. B% \心儀,回歸# R+ c- h, E- t
心儀,回坑
  K: D; Q: n- j  w$ o7 e0 f4 O0 h+ t2 o1 A0 a8 [& J
以為,心儀 是歷史了: q; E. }/ R7 }2 H( c! w+ s0 P
(o^^o)
, `5 v& I( f8 n
阿,我沒有說回坑...心儀已經是歷史了呵呵呵
作者: kinkink    時間: 2020-10-21 21:41

有興趣....求pm
作者: 2018    時間: 2020-10-21 22:03

支持發展CD事業
4 l% z9 o6 m9 n( E9 U' ]/ I+ M  R: }- |: P
有冇IG可以follow
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 22:15

引用:
原帖由 2018 於 2020-10-21 22:03 發表   , L# c; y' l  D# c+ E- G- E/ Q. V
支持發展CD事業 & p& |- \, [' i

2 h' {3 d5 J8 w有冇IG可以follow
4 Y# a1 [$ H6 H4 _. t" B( P+ Y無ig,心儀已經退隱了,不過可加TG交流
作者: Nanase    時間: 2020-10-21 23:31

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:02 發表   
0 s4 d- @1 }/ o' D8 V7 n! R
0 _' w( \; t" Z7 x7 C( ?  V$ g. R能偽街的程度還要學嗎?" h0 x# Q* Y( c3 l$ e( r! v
應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD
& l0 S$ T4 g2 v0 r' g) |

) {+ l" j( n0 p! C, D% Z學海無涯 , 要吸收多D知識充實自己4 g1 V, |# g5 P* _
自己永遠都睇唔到自己既錯/缺陷
: r, M0 q$ s: Z" h; w; V1 d相信你既經驗可以帶到俾我一個不同既概念
4 w" O% ^+ u- K0 s7 }5 p  o
1 I' T: p0 Q( k- f
作者: Rachel    時間: 2020-10-22 11:43

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 19:30 發表   
: j; g2 u& k8 g+ e
1 @# n; Q9 _8 Z* \/ j每位啦,可能都係酒店或者借其他CD的工廈一用
3 N' j+ v, @# T) i4 K打算8-9個鐘,仲已經係濃縮住黎講,想講既野範圍太廣,基本上好多Cd野我都試用過,有好多心得話比大家知應該點做同點買點揀
; d% L: L7 o; m& r5 a
其實8-9個鐘有d趕....一次活動就太長
, H$ Z% |2 d( O! z$ b4 F5 Y$ m" S+ V/ e/ S9 f  b
之前懶R寫左篇心態文,見太多人中原教旨毒,走火入魔,離出路太遠
0 Y+ T$ v8 C! I8 L0 {, U- k, @. q' @. Q
我成日笑自己唔係CD,nu-bra玩左排無再用,breastform/墊都無用
作者: 心儀    時間: 2020-10-22 11:46

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-22 11:43 發表   
- E% f& D* u+ r# I5 G
; k! U/ e1 M/ Q8 {其實8-9個鐘有d趕....一次活動就太長
7 y# k9 _0 p/ ~
( x6 N7 P# d- o& ~+ l之前懶R寫左篇心態文,見太多人中原教旨毒,走火入魔,離出路太遠) F; o7 @" I3 F" H
' s( C8 J( u3 n0 f' I
我成日笑自己唔係CD,nu-bra玩左排無再用,breastform/墊都無用
# _, }( l7 y" E2 J& L朝十晚六差唔多啦,不過實際我都係想睇反應先決定$ C! W& G% z7 I% K$ Z7 x, {  N
咩叫原教旨毒?
作者: fanbellayuki    時間: 2020-10-22 11:55

番黎囉∼ 我都係新手呢∼ 要跟心儀好好學習~
$ y' P- b( O' ^: E2 V9個鐘一次過有啲辛苦呢∼
作者: 心儀    時間: 2020-10-22 12:32

引用:
原帖由 fanbellayuki 於 2020-10-22 11:55 發表   
5 A) ^* B9 f7 U! {! l% E番黎囉∼ 我都係新手呢∼ 要跟心儀好好學習~; h$ s  @& t. Q7 W& d$ r
9個鐘一次過有啲辛苦呢∼
- t, B. _- F2 i! R# x$ R
你新手?新你頭個XD
+ u( n7 q5 p3 f3 U( i: h我唔算復出呢,哈哈
作者: misslady    時間: 2020-10-22 13:32

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-22 12:32 發表   
! O$ B' I" b) z2 [% g9 h+ H
, m  r" {6 ]3 R  ^0 K- F你新手?新你頭個XD
4 F" z& _; z" t2 v, B我唔算復出呢,哈哈
% q' o6 m' D) G( W" k
4 r, y. H% g% l  ?  `4 ^浮潛。
% l) i' K0 i- b( D不過這口氣潛水,都好長⋯⋯
2 r3 K! l, K4 p( \" q' B3 ~3 `* k* {
(o^^o)
作者: 心儀    時間: 2020-10-22 13:41

引用:
原帖由 fanbellayuki 於 2020-10-22 11:55 發表   
" |5 O) g) N' r7 g( _1 |8 N番黎囉∼ 我都係新手呢∼ 要跟心儀好好學習~
9 i+ s$ C8 x' P8 Q3 D9個鐘一次過有啲辛苦呢∼
& o( m0 D5 z9 q+ y
你新手?新你頭個XD" Q- q+ B% s; m% s/ ^5 N
我唔算復出呢,哈哈
作者: sls17289    時間: 2020-10-22 14:08

入坑時都係自己亂咁周圍睇人講 而家有埋課堂上 真幸福
作者: Rachel    時間: 2020-10-22 15:21

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-22 11:46 發表   
3 x+ |+ B9 l$ R8 D1 W( `" t4 I6 y1 U  ^* t
+ Y; U& a1 R& F1 g$ Z& p朝十晚六差唔多啦,不過實際我都係想睇反應先決定
/ O0 H4 h( G: m3 ?咩叫原教旨毒?
" f9 k: D% D8 V# K- J, ?以前讀書就最憎成日上堂,腦閉塞 XD
9 T+ u8 B! _# j2 u5 R1 S7 @- }: o- i% L! K
原教旨<<TG答左,懶R唔抄啦
! M6 u/ a5 F$ n簡單講就自古以來果堆迷信、迷思
作者: misslady    時間: 2020-10-22 18:22

Zoom 上堂?
( i& u7 a% ~9 W- T3 H# N+ `, c  i; W5 N( K8 }
(o^^o)
作者: chiwfung2018    時間: 2020-10-23 00:37     標題: 回復 1# 心儀 的帖子

我有興趣,但唔知係咪要上好多堂?(因為我係全日制學生,未必有太多空餘時間)Anyway,請pm我,thanks
作者: vivienne    時間: 2020-10-24 23:54

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 15:24 發表   
; V" a; n9 o. M( K
+ o* z' S0 z6 J0 G- o會有人記得好開心
+ O5 M7 X* c1 G) X8 F5 K$ x9 M不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵
5 j3 ?  w6 `9 m: ~# ?( J' ^

; F7 w& M, |! S& H你都話恐怖。好多人要删相。2 U% m, |0 a2 P4 r" k( A
你出山教後進,圈中多幾個靚靚心儀
作者: visentpoon    時間: 2020-10-25 22:20

好有印象。。雖然未打過招呼就是啦=w="
* n6 P2 ~+ E0 J( i, H7 @  U好耐好耐剛剛開始cd之前就羨慕的對象xdd
作者: daniella    時間: 2020-10-25 22:34

我記得n年前幫襯過你買絲襪xd 而家大家都老啦
作者: misslady    時間: 2020-10-26 17:07

引用:
原帖由 daniella 於 2020-10-25 22:34 發表   
. J- y0 p# N' t' l& T我記得n年前幫襯過你買絲襪xd 而家大家都老啦
% p4 y; e! |( R2 R( D/ q6 B
+ F1 F1 L+ e! @' k) L
只是 熟女
8 T' z1 b/ N0 d7 u6 ?' E0 g; p& @1 h" D" D! Z3 O/ h% L, l
(*^o^*)
作者: 加里    時間: 2020-10-27 13:58

只能說大家都長大了
作者: 露姬    時間: 2020-10-27 17:21

好久不見
作者: haruka    時間: 2020-10-30 01:40

回歸回巢回坑回乜都得
  Q  K% y& R+ R3 v( ?5 a/ V: T$ e回來就好了 long time no see
作者: misslady    時間: 2020-10-30 16:01

引用:
原帖由 露姬 於 2020-10-27 17:21 發表   : ~7 |% a1 n7 T2 e* h# E- d9 b; ^
好久不見
4 A, @/ Y; ]% G/ R. N, e4 G( D. `3 P6 R0 k2 Q
心儀一岀手,
0 V, w: S4 ~5 {# q# W4 _$ H$ S* @好多 以前的姊姊,也岀貼
% x6 j- l" y8 R( M, n' T1 `& |
/ `2 w$ B0 a0 W# }! M6 e: q(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
作者: ivy_c    時間: 2020-10-30 21:00

Long time no see,我細細個就看心儀姐姐 ka。
作者: 露姬    時間: 2020-10-31 01:27

引用:
原帖由 misslady 於 2020-10-30 16:01 發表   
% Q$ m* z4 z" V& g* ?. ^$ c8 m  E
9 k2 w, V/ `% k4 M* m; ]& [4 T0 t! Y- N2 u1 j
心儀一岀手,
6 u7 R4 G; B" ~1 v5 w+ F9 g% B1 O好多 以前的姊姊,也岀貼# ^5 ?  ^+ m  X9 C6 f

( q/ @  ^0 i: T% M3 x7 Y7 \4 ](⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
# y$ t: h% ]* o, T! B7 P7 f7 T$ L
因為不知說什麼好
作者: maymay55699    時間: 2020-11-2 00:39

我都有興趣呀,心儀姐姐

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0