標題: 有關胸圍 [打印本頁]

作者: suki.love.suki2    時間: 2020-10-21 18:07     標題: 有關胸圍

香港有冇實體店買到厚墊的胸圍
作者: teresatlan    時間: 2020-10-21 23:56

I just bought three bra-top with pad from In&Out, only HK$50 for three, one-size, luckily it fits.
作者: Nanase    時間: 2020-10-22 00:13

引用:
原帖由 suki.love.suki2 於 2020-10-21 18:07 發表   
' b% S; S2 @# j0 E& c' t: A% n香港有冇實體店買到厚墊的胸圍
1 n, V8 Y: V: F4 ]/ l
2 s& x+ i# B  ~6 E0 }  Z! e  \要幾厚 , 2,3CM既大把
- N7 s9 V# z9 m& \要到4,5CM+就很小
作者: yoyochan    時間: 2020-10-22 09:12

厚墊的胸圍好多專櫃同零售內衣店都有!係睇你夠唔夠胆入去問, 又或者個款你鍾唔鍾意。
作者: yoyochan    時間: 2020-10-22 09:16

依家個市都靜! 走入去睇ok。
作者: suki.love.suki2    時間: 2020-10-22 21:37

我都試過買,係間鋪頭附近行左好耐,見冇乜人先入去,入到去都唔知點,應該睇款先定講size先呢?
作者: Nanase    時間: 2020-10-22 22:04

有D鋪頭係分Size放
4 W, d& X7 W& R) N# Y有D係分款放 , Push Up一堆 , Light Pad一堆+ F0 F5 Y! m$ c; E& c) X- O. L
前面細Size後面大Size
% i4 w, W. {. T' A" o: p要自己睇# d3 y% Z# v% M
可以Request一下試身同量上下圍.../ H6 Y% d# A7 F8 D
我自己就直入Fitting , 都有試過搵人幫手量一下尺碼4 l7 u. b7 b) {* @9 C$ U/ ?8 I" R
唔同品牌唔同Pad , 尺碼會有出入 , 就算同品牌...唔同Pad尺碼會可能有出入( H7 {2 x3 _! Q  o, I3 i) J1 {
E.G Victoria Secret我著75 , Blablabra著80 , 68有時80有時75要試...
作者: suki.love.suki2    時間: 2020-10-22 22:32

我未試過去大型的店舖,只是細型的,都唔敢去試身
作者: Nanase    時間: 2020-10-23 00:00

其實你想知D咩呢9 p- Q5 Y" x3 q! {
你第1個問題係厚墊
8 M, [4 [6 y) m+ E$ K1 w( k厚墊就即係Push Up
, K5 D! d  Z0 _+ \6 x' V基本上個個品牌都有呢個系列9 c9 R6 C: N5 R: R4 G$ G
8 {0 U, T/ G! W5 m
你如果要去實體店買 , 又唔敢叫人度身既..首先就要知自己下胸圍咩尺寸
% I7 I+ Q; Z. u. ]/ `: N9 e) w之後就再揀Cup , 有尺吋同Cup Size , 咪揀你想要既囉
+ l! M% n/ K, J  ~, E: Q; t
- L  k' G2 n# m3 |鋪頭擺放方式通常都係呢三味
, k% Z9 t* b7 v: W" ^: w1係尺寸 , 1係分Pad , 1係分系列
3 M, p& S4 K3 _' m% Q- i6 S% @& `( [( h: n7 n
想打飛機就大膽D吧5 U! Y9 _+ K. v" ^

/ K: m; h2 N- Z1 D
作者: suki.love.suki2    時間: 2020-10-23 00:21

我係買來著出街的,因為假胸好似太大,我又唔想太突出,所以想買個厚身的bra用。多謝你提供的意見,下次我直接問有冇厚身的bra啦
作者: Nanase    時間: 2020-10-23 02:34

你好彩...我有睇到你到Post, ~2 O% _. i' x& J1 }6 |" A
你唔係需要厚墊Bra , 女仔講厚墊既意思係把你D肉推出黎(Push Up Bra)
+ Q3 {* A- ^1 F! @3 `你而家係想要個"胸型"而又唔想太軟會穿崩
) {5 T& N# t. G: c3 ]你係需要Full Cup Or 3/4 Cup , 入面可以加胸墊既Bra
# L3 E+ `0 K! k3 l! r8 i, }又或者係杯罩厚D既Full Cup Or 3/4 Cup既Bra
作者: suki.love.suki2    時間: 2020-10-23 07:30

謝謝你,咁我入去直接問佢有冇全罩杯,加配厚墊
作者: Rilakk    時間: 2020-10-27 04:19

去68睇下囉,咁多分店
作者: suki.love.suki2    時間: 2020-10-27 21:55

68d bra係咪尺碼較細,我要用38吋

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0