標題: Sogo執到寶(2) [打印本頁]

作者: applebaby    時間: 2020-10-28 08:12     標題: Sogo執到寶(2)

靜雞雞影咗張相,希望大家唔好笑我傻。😊
6 Q/ m9 z3 M& F
* Q/ S% x( l3 C2 i; _: b[ 本帖最後由 applebaby 於 2020-10-28 08:15 編輯 ]
作者: JoJo1217    時間: 2020-10-28 10:12

當然唔會& \  T4 K& |3 ?3 A2 i
只係投訴太細張乜都睇唔清
作者: CrossX    時間: 2020-10-28 10:44

本來對Atsugi 無咩印象, 但提到爽、指、魅、止就知道, 呢款絲襪都好common, 好多地方都有賣, 買過一次都唔係太喜歡, 因為它們真係為亞洲女性以設, size 都偏細, 咁價錢都反映質素, 不夠順滑, 我都唔係成日著, 有心情著就希望著高質少少啦
作者: uniform    時間: 2020-10-28 15:23

引用:
原帖由 CrossX 於 28-10-2020 10:44 發表   
4 C* [( Q' W" y, o本來對Atsugi無咩印象,但提到爽、指、魅、止就知道,呢款絲襪都好common,好多地方都有賣,買過一次都唔係太喜歡,因為它們真係為亞洲女性以設,size都偏細,咁價錢都反映質素,不夠順滑,我都唔係成日著,有心情著就希望著高質少少啦
Atsugi透好舒服,可惜無LL。
作者: misslady    時間: 2020-10-28 17:02

Atsugi 太子 鋪, 冇了  c3 ^5 E# x( M& u+ i# ~3 Z
4 K$ L% H* J% Q; d5 Q

作者: joey221    時間: 2020-10-28 17:29     標題: 回復 1# applebaby 的帖子

我生活在国內) [! \- ^4 u1 s+ w' V# s
平時也是穿上平便貨品
作者: ngyl1394    時間: 2020-10-28 17:46

wow! 樓主真是買了很多對呀!
作者: applebaby    時間: 2020-10-28 18:56     標題: 回復 3# CrossX 的帖子

多謝你既提議。對於絲襪,其實我無咩認識,連止、爽、魅是甚麼,我都不知道。只是幾年前有次無意中買過著過,覺得都幾啱自己,咁未著落去囉。. X2 z6 w3 o) L! Z* W

3 g4 ^$ q2 S# F% |' h今年商場好靜,有機會同售貨員傾咗一陣,才會知道有止、爽、透、魅幾種。我真無知。( o4 T+ ?- ^$ _1 A4 ~$ K

9 b7 x9 T5 ]& M( L: ~姐姐有咩意見呢,教下我可以嗎?拜托。2 y  z+ j1 E1 S
" U6 ?8 E9 k6 u/ S# G3 b: T, ?# e
作者: applebaby    時間: 2020-10-28 18:59     標題: 回復 7# ngyl1394 的帖子

$25/對,好難忍手💁♀
作者: heidiqueen    時間: 2020-10-28 23:37

樓主真是買了很多對呀!( T% F! C% l1 n, S5 j

9 y$ _. V7 D4 T, z9 T& O, e; d; v本來對Atsugi 無咩印象, 但提到爽、指、魅、止就知道,可惜無LL。
; I" x) j8 R6 @2 y/ e
9 @9 n0 s' g& Q* ~7 m: K" P
作者: xxxhh    時間: 2020-10-28 23:59

引用:
原帖由 applebaby 於 2020-10-28 18:56 發表   
  q  j) E/ z& S* V1 U多謝你既提議。對於絲襪,其實我無咩認識,連止、爽、魅是甚麼,我都不知道。只是幾年前有次無意中買過著過,覺得都幾啱自己,咁未著落去囉。, R" d+ ?& e* o+ Z5 J
. g  L  \- s! l; z& Z$ i
今年商場好靜,有機會同售貨員傾咗一陣,才會知道有止、 ...
, ]; `; X- m/ ]+ I% l
我對呢個牌子有興趣呀,
( P' h3 x. [  P我想知道果幾種有甚麼分別...
作者: meisze    時間: 2020-10-29 00:18

呢個品牌自己都曾經買過很多,不過我反而嫌佢普通款較厚,個人推介指,呢個價位超值!
作者: et0510    時間: 2020-10-29 06:48

我反而對 鍾情 輝
作者: applebaby    時間: 2020-10-29 06:57     標題: 回復 13# et0510 的帖子

為何鍾情輝?: t' x- y9 C5 [$ ~3 R2 f

, m- ^0 w& A6 j$ _[ 本帖最後由 applebaby 於 2020-10-29 07:56 編輯 ]
作者: ivy_c    時間: 2020-10-29 08:23

以前都係主要著呢個牌子,「輝」在佢剛推出的時候都有試過,屬絹嘅質地(Satin),不過就好易爛囉⋯⋯
作者: applebaby    時間: 2020-10-29 16:06     標題: 回復 15# ivy_c 的帖子

你講到幾舒服,似乎要試下喎。
作者: wky    時間: 2020-10-29 18:08

引用:
原帖由 applebaby 於 2020-10-28 08:12 發表   - Q- v" @- c; N
靜雞雞影咗張相,希望大家唔好笑我傻。😊
) {# j& K" W; Q, j2 r
最近Calzedonia
作者: wky    時間: 2020-10-29 18:09

引用:
原帖由 applebaby 於 2020-10-28 08:12 發表   
; k8 Z  t9 Y: D1 Z, A7 m/ {: l% L靜雞雞影咗張相,希望大家唔好笑我傻。😊
0 Y" G  J- x1 v2 N# N" ^- w
最近Calzedonia的sheer to waist絲襪做特價,$139有5對,有8、20同40 Denier唔同厚度同顏色任揀,好過買日本牌子絲襪,11月1日之前有買襯手
作者: applebaby    時間: 2020-10-29 18:46     標題: 回復 18# wky 的帖子

有無款式介紹?
作者: wky    時間: 2020-10-30 10:01     標題: 回復 19# applebaby 的帖子

自己上網睇有幾難?
作者: pantyhosemancc    時間: 2020-11-4 16:56

原來無LL,真係吾講吾知。謝謝分享!
作者: 23040965    時間: 2020-11-8 13:35

好多絲襪,天冷穿剛好
作者: luna2020    時間: 2020-11-8 14:43     標題: 回復 18# wky 的帖子

是那個意大利牌子的襪店嗎~ ?
作者: luna2020    時間: 2020-11-8 14:45     標題: 回復 4# uniform 的帖子

超討厭香港的分店 通常只有L,大多時候又比日本貴好多...
/ z9 l& }3 E( C! [6 F  i9 Z0 t露娜比較鍾意肌~
作者: Skyvan    時間: 2020-11-8 15:10     標題: 回復 23# luna2020 的帖子

中環娛樂行応有街舖

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0