標題: 為什麼喜歡易服? 大家來分享一下 (我的個人經驗) [打印本頁]

作者: alexander    時間: 2009-8-7 22:04     標題: 為什麼喜歡易服? 大家來分享一下 (我的個人經驗)

就我個人而言2 J, `+ j. ~1 \' ~
我今年19歲, 係8,9歲時, 有一晚, 我在外婆屋企同表妹一齊過夜, 表妹細我3年.
8 @7 a) b. j6 ]/ I, h當日佢著連身裙, 我突然對條裙產生好大興趣, 好想試下穿上身既感覺
/ L7 f; Y9 m; K, h) H+ ?到夜晚, 表妹換左睡衣, 擺左係廁所洗衣籃. 等到全屋人訓哂, 我就去試穿
' x* D  ^5 i& o+ b, [9 e花費不少功夫先穿上, 因為都幾窄下. 穿左上去, 第一個感覺係好貼服, 好舒服,心情亦十分高漲, 興奮, 好緊張.
3 w$ L" J2 F; t: K! |  F依個就係我第一次易服的經驗) b: V0 M* U5 S0 T5 G

# |( l/ R. p' l, {5 R( c之後係屋企, 我襯屋企無人, 攞阿媽d胸圍同底褲黎著, 自己擺下d姿勢, 有時到左深夜屋企人訓哂, 就去晾衫架偷d番房玩, 又有時會著佢d底褲出街.
( Z1 u; m5 Y/ N' I個陣我淨係知道個感覺好爽
  |0 x* x3 J# {* z/ }5 R: Q到左11,2歲, 有一晚, 我如常拎左個胸圍同底褲(我仲記得胸圍同底褲都係黑色), 玩玩下覺得好急尿, 但又唔想停喎, 就忍住...* Y" j! {! A& \! X# A
點知做到一個姿態時, 忍唔住...之後發覺點解d尿會咁"杰"既?  (不過我就唔記得幾時先知依d叫射精)$ `3 g& {1 m+ S; R% T
9 _# o# v7 j2 M
之後, 又試左著吊帶裙, 不過我屋企得一條咁大把, 成日著住黎打飛機; o( ?9 O, P. `/ q4 ?& X
去到13,4歲, 我對校服裙產生興趣, 成日好想買條校服裙著. 記得有一日放假, 我鼓起勇氣, 自己去校服店買校裙, 買左條白色圓領連身後拉鍊款式2 B: x$ M3 c" D+ X. o$ z$ x
次次屋企一無人就拎黎著, 打飛機.感覺好爽!!
6 P  I7 m0 O3 U, U: A$ D+ g6 w不過有一日朝早, 見屋企人未起身, 心血來潮, 我係晾衫架攞左d胸圍同底褲番房, 著住校裙鎖住房門係入面睇av
/ T8 w. m( H) }# O/ T無幾耐突然有人敲門, 我嚇到飛起, 第一時間熄電腦大掣, 諗住上床扮訓覺, 但過程中卻製造大量噪音, 房門又鎖唔實, 我未除校裙佢就衝左入黎9 U! M( t% k1 _6 x2 B
佢一見到我呆左, 之後我就係咁比佢鬧, 係咁問"點解你會變成咁"唔通話比佢知我著住黎打飛機咩(不過佢無發現我拎佢d胸圍同底褲黎著): V5 _7 F& [2 b: Y+ n
佢要我丟左d裙佢, 唔係就話埋比阿爸知...初初我都唔想丟架, 就收埋係床下底扮丟左, 點知第二日比佢發現, 話最後警告...最後我都忍心丟左佢
9 ?& A$ h: P5 Z/ O之後只好用番屋企胸圍,底褲同唯一一條裙, 黎頂癮
6 B4 V8 W( j4 ?6 B7 l過左一年, 我又忍唔住手買番條一樣樣既校裙, 但結果又係比佢發現, 其實係我自己笨, 擺番係床下底...% u4 A& H; s% B3 c# r
汲取左兩次教訓, 我識得點收埋d野, 跟手上網買左幾條校裙番黎, 有(保良局中學, 東華三院, 新法, 可立, 潔心),! l5 A; {- ?& ]+ O
但最後都係因為過於擔心會被發現而丟棄.0 ?; f8 W  T8 m' c" N
之後我識左女朋友, 就無買番啦...亦都無再用屋企d胸圍,底褲同裙+ z3 f2 k7 ^' N% r6 i5 C
近年, 因為我同女朋友既性生活太少, 滿足唔到我既性需求,
* Z! T+ I0 P8 E" D7 [我就自己去買情趣睡裙, 吊帶絲襪, t-back, 情趣水手服, 同以前一樣, 屋企一無人就拎黎著, 滿足一下自己同性需求5 r  w$ S  l, i7 ~
; T6 k) a( z0 `% l3 U2 J
我係異性取向, 著女性服飾只為滿足性需求
% Y/ j+ W. \- B! n9 u8 m: R
( K4 a' ]; H$ H) O大家都分享一下自己的經驗
作者: 楊乃武    時間: 2009-8-7 23:18

過程詳細而且吸引  D" o' p9 F) c% `& g" ~
我既經驗喺之前已經分享過了
% @- U; @: f' O; W' s: i非常感謝樓主跟我們共享你易服的過程
作者: secret159951    時間: 2010-1-25 21:27

我認同你既諗法
) g0 f& }" k5 U& h# J' F7 ^$ Z( U''我係異性取向, 著女性服飾只為滿足性需求戀之天地 ''
作者: alexander    時間: 2010-1-26 17:51     標題: 回復 3# secret159951 的帖子

同道中人??ADD我MSN : [email protected]
作者: 776439    時間: 2010-1-30 12:17

只迷戀絲襪、褲襪,變裝沒什麼興趣
作者: 08miki08    時間: 2010-2-2 00:23

我之前都比我呀媽發現過,佢問都無問過就掉咗d野,我勁唔開心囉,之後佢仲要喊住咁問我點解要咁樣,我果時都唔知點答佢!
作者: ztenica    時間: 2010-2-14 15:18

我也是這樣的啊!!
作者: adminstor    時間: 2010-2-17 23:56

想試下女仔著裙個種感覺
作者: cecichan    時間: 2010-2-18 23:04

我的想法和樓主差唔多
作者: 偽娘    時間: 2010-2-18 23:37

一開始系愛襪子!!
5 E+ v3 `4 u  @  e# y之後給媽媽發現!! ..個時好似系 11/12 old..又玩 cosplay!!  H8 F1 n* F, ?$ c
之後媽媽話幫我化{莊} 之後叫我cosplay !! 女裝!!
2 A7 v# q( n, k5 [
/ u% Q) H, _; }" n. f, d7 z之後愛上了穿裙子ga感覺..開想做 [偽娘] !
( e7 X4 c7 W! C  J+ G+ z& k) E4 M/ k: a
姐系平常家下都系 穿女生衣服 !! 出街一樣!! 學女聲!!
4 u0 d9 L! V* `; v* g到現在..
作者: bbyuki    時間: 2010-2-19 07:18

原來真的很多男生喜歡穿女服,我現在明白你們的原因和感受了。
作者: phman32    時間: 2010-2-19 07:56

引用:
原帖由 bbyuki 於 2010-2-19 07:18 發表   
7 ^, d" u7 [2 i原來真的很多男生喜歡穿女服,我現在明白你們的原因和感受了。
/ z" S- o5 g* y9 R' F  M9 b" ?  T7 C! f
are you like wear pantyhose?
作者: bbyuki    時間: 2010-2-20 03:51

我工作時是需要穿的,平時出街如天氣熱就不會穿,清涼或天寒就必定穿,因我是怕凍的
作者: ~RaVe~    時間: 2010-2-21 02:41

細細個已經鐘意睇女仔著絲襪同長boot( l1 J$ r% K7 [
之後自己試左著,跟住覺得女仔d衫好靚,漸漸想將自己變成女仔咁...
作者: 心絲絲    時間: 2010-2-22 10:48

引用:
原帖由 偽娘 於 2010-2-18 23:37 發表   
$ z4 t, N6 E5 {- W1 X一開始系愛襪子!!& w9 E: I- P/ |) {3 W7 R* K0 {
之後給媽媽發現!! ..個時好似系 11/12 old..又玩 cosplay!!
7 u+ Y) A! y: s$ u& Z3 j之後媽媽話幫我化{莊} 之後叫我cosplay !! 女裝!! ( E8 i! ?$ n; P  J: X: @" l
9 Q( b" C8 L" ~% P% j. @
之後愛上了穿裙子ga感覺..開想做 [偽娘] !
5 G2 o1 J4 i: s
: h9 R0 W- u1 {" Y, G姐系平常家下都系 穿女生衣服 !!  ...
% G/ U; q( h1 b7 {$ R! h
媽咪都支持,幸福呀
作者: ken7654321    時間: 2010-6-25 09:44

感谢楼主分享心情!!
作者: ameifule    時間: 2010-6-25 15:28

我只是單純想穿女衫,
8 |6 c6 l8 _0 q, @穿上就覺得心情舒暢," i) P* c# x6 Q, ^
早年看到鏡中的我會興奮,$ O7 j3 ?5 g, w' u. j
現在我知道鏡中的我就是我自己,很習慣了,
. e' X- Y' Q( Q現在只要看到胸部比我小的女仔,都覺得那個女仔很[失敗]
作者: Misscarolchan    時間: 2010-7-5 22:45

我看後都很感動,我也是因為穿姐姐放在洗手間的衣服開始做cd。
作者: kyoyuki    時間: 2010-7-12 18:14

跟樓主嘅情況差不多,不過我應該比你早d。我6歲已經偷偷地著住家姐一條紅色格仔裙係床下底玩(因細個比例細粒d),之後一直有著媽咪同家姐d衫呀裙同絲襪。中學開始就著學校既女裝校服,但比屋企人發現咗幾次就比人丟哂嚕...到出嚟做野開始買自己既女裝用品同學埋化妝。有試過為女朋友放棄再CD,但最後都係繼續落去。我已經唔記得因咩原因開始CD,只係知道著住女仔衫個心會好平靜,好舒服。我都係異性取向,但取了滿足性需求外,唔多唔少都有d想做女仔既心態!
作者: nuwkov    時間: 2010-9-18 00:36

我係10歲前后開始接觸啩,開始只係迷絲襪,會好想有自己嘅收藏,因為我媽都唔點用呢樣嘢。9 _7 U$ q8 M# `' c, s( |, J
后來,中學之后有自己去買,到20+就開始對女仔衣褲鞋都上埋癮……% _' K/ V# g/ p) u3 R; @  a
著住在身,個感覺真係好平靜,有做女仔嘅傾向啩,不過我想如果真係女仔,感覺可能又唔一樣了。& G  u, n& {8 m2 ]
手頭嘅收藏好多都係網購,而且易服機會唔多。' K5 Q1 j8 y! R% f
以后有女朋友,生活會好唔一樣啩。
作者: oenothera    時間: 2010-9-18 16:21

和我情況差不多,但我對現實中的服飾沒興趣...
! L8 v6 Q; _2 A7 J8 N% F! f& f個人喜好lolita,公主等服裝
/ i" F* |8 \6 n5 y9 @1 X' r0 ]0 w7 q每次被媽媽掉都很肉赤.....
作者: 五香肉丁    時間: 2010-9-18 16:33

小時候,,,偷媽媽和姐姐的絲襪穿,,,感覺很好
作者: connie    時間: 2010-9-29 23:39

樓主的感覺跟我十分相似~
作者: misslady    時間: 2010-11-12 23:36

Just for fun.
作者: bobbt    時間: 2010-11-15 10:46

我最早也只是為了滿足性需求,也會穿著女裝打飛機,但是現在已經慢慢習慣穿女裝內衣褲的感覺,每天日常都在穿,也不會經常那麼衝動了,只是感覺穿上心情很好。我的性取向也是異性,不過我同樣會把自己想像成女性,跟異性發生關係時會把我們想像成兩個蕾絲邊在一起。
作者: lucylau    時間: 2010-11-19 17:37

我都係接觸家人D內衣開始既我相信呢度好多人都係
作者: ft19962006    時間: 2012-6-18 15:37

樓主的狀況挺淒慘的。
作者: lyoko    時間: 2012-6-18 23:28

易服不等於性取向有問題
作者: sharonlin    時間: 2012-6-19 22:36

但易了之後性幻想角色不同了
作者: yy326    時間: 2012-6-22 10:53

好開心見到甘多人分享自己嘅經歷同感覺,8 r4 O, e' j/ G/ m

0 n& Z! j2 E4 m  o( [$ ?) k如果有一日可以集合大家嘅經歷出本書, 教育下其他人真正了解CD就好啦!!
作者: ckchan4000    時間: 2012-7-12 02:37     標題: 回復 1# alexander 的帖子

讚成買t-back 返嚟自己著.
作者: ydsncan    時間: 2012-7-12 05:11

著 t-back 玩玩無問題。但係日常著嘅話應該唔係咁舒服?
作者: liang    時間: 2012-7-22 21:17

ㄢ是小時候9歲4 E; x0 P  h- D; W" A' F+ g5 @
學校舞蹈表演
: K, f, R4 T( k) W5 _' X9 R扮演小天鵝- N' b: L$ Q  D, N% S
穿戴長白褲襪: f8 B0 C; P1 p# t6 N  n, l
感受到服貼的舒適感
: e4 H& {  J7 Q9 y) i漸漸迷上穿著女裝的觸感5 I2 E6 H! @. j4 v
+ W, ^2 U& s0 ?6 w2 B
以前以為自己的想法和別人不同  感覺有點病態
+ I: K! m: o/ V! J* _  L3 b原來和我一樣的想法的人  也不少
# K* m. }* u1 q( P8 f8 g在論壇可以和大家分享心得  感覺舒坦多了
6 B* D, o. M8 I多了一些支持的聲音  H: L+ N2 p& k' i' k! Z. N
/ |" g/ s" S7 R; l; n; B
謝謝姊妹們無私的分享
作者: england4ever    時間: 2012-8-20 02:11

我第一次著絲襪係5歲既時候 (但我會話我真正鍾意著係之後既事, 不過我照樣由頭講起啦)...變裝 | 戀物 | CD | 美女 | 美腿 | 絲襪. I$ H' I1 q. p. t
3 [, C! j) i: t- ^4 r; ~, U7 Z3 E5 M0 \1 o- k
9 V& W1 X$ N. W6 {3 m: i" A0 U5歲果時, 幼稚園畢業禮, 我要表演, 我角色要著,所以老師就要我買對絲襪(果d其實係小朋友著果d厚身的白襪褲),我阿媽幫我買左一對,我一著上去既時候就覺得好舒服,完全唔捨得除,我阿媽都知道,果時我一鍾意既話,阿媽都會俾我著住對襪褲係屋企慢慢玩。但我開始大個之後,佢就唔想我再咁落去,所以就掉左對襪褲,我好唔開心,同時我亦仍然深深記住著襪褲的果種舒服感覺... - Y+ ?, h4 [3 c/ W/ |. n4 Y- R9 g5 X* E
* S- _* `' D+ |% H* {# V
小學果時,有時發現阿媽會將佢著完果d絲襪擺係床度,我就忍唔住,於是就開始趁屋企無人時偷偷搵佢d絲襪黎著,但我始終驚俾阿媽發現,又覺得男仔唔應該著呢d野,我就壓抑住呢種慾望,所以都係間唔中先會著!( u5 A- d* @% t+ n% H2 g8 c

5 Y+ n/ S; j2 S直到中三有一日....我開始真正愛上著絲襪...www.hkcdtv.com4 ?7 a& v/ |/ ^  p+ S( p! i) T7 d, N4 n* ]1 {$ o" x

0 Q8 [, f' i5 _. g  e有一日,我發然床上有對佢著完的黑式薄絲,呢對我之前未見過,我一摸上去,嚇左一跳,係超滑,質地同我以前果d差好遠(以前果d都係d平價街邊課), 係美國名牌Hanes, 我從未摸過咁滑既絲襪,心想著上去一定勁舒服, haha, 我即刻忍唔住就除晒褲想試, 但我又諗,既然咁,唔著底褲咪仲high? 於是我就第一次直穿絲襪。' _2 ~) y6 O4 G, r0 n
, ^5 F; A. Y% z; p+ J" |# f" T
一穿上對腳時,已經滑到扯晒旗(畢竟係第一次), 跟住由大髀位慢慢拉上去腰部,再去到JJ位上面,由於JJ關係,我要再拉幾下先可以令到佢岩位, 而呢對絲襪連JJ位都係絲襪料,所以呢下野真係超爽! 我著完先知道,原來一對靚絲襪,加埋直穿真係勁舒服,我興奮得不斷摸自己對腳,又摩擦下對腳,擘下髀,真係超High! 但玩到一下,好似好急尿咁,後來先知呢d係射精,就咁樣射左第一次. 自始我就唔再著果d街邊貨,只著呢對,亦只會直穿.... 亦因為咁,幾年後呢對終於俾我玩爛... 而我亦搵唔到屋企再有其他咁正既絲襪,我又無錢,又唔敢自己買,我惟有等我大個左先去買啦, 所以我又停左幾年... # Z$ n) P2 e9 ?6 x) ?, O( k) t
/ h( y( F+ s, v2 f& f, ]* e' [! {6 w5 _7 d% f* {
後來我終於有機會去外國讀書,自己一個人住,真正第一次有機會自己買絲襪,每次都摸過曬d陳列品先揀d最滑最舒服既黎著,買左好多靚絲,比起之前既美國hanes還要滑溜,JJ位係絲襪料, 又有少少令身,真係好靚。有一次,仲買埋絲質全身睡裙。返到屋企,已經急不及待著上絲襪,當絲襪拉上去JJ既時候真係high到扯曬旗,仲未算,之後我將腳申入絲質全身睡裙,滑滑絲襪接觸到絲睡裙的感,使我不自禁的不斷摩擦雙腿,享受絲絲跟睡裙撫摸的強烈快感,磨了數十秒(為面早洩)才捨得將睡裙拉上身,最舒服更是趟在床上一邊磨擦、一邊扯旗爽著入睡,扎醒就打完JJ再訓過 ! _$ X! r+ v6 O( \2 i7 J# C5 @' f7 N
/ s7 h$ L$ R. q- z" `" I
自此,間中就著住黎玩,最後帶埋d絲襪返香港,可惜無帶睡裙。 R7 K5 @" G; @! D
" g1 b6 z4 ]: H* E& B' x/ W( n" a$ b變裝 | 戀物 | CD | 美女 | 美腿 | 絲襪! ^; b: f! T; D2 H8 F0 X- R9 X2 ^
作者: Eric9988    時間: 2012-8-21 00:04

我也是這樣的
作者: bacchus    時間: 2012-8-21 02:30

可以問下詹瑞文~~~
作者: elrickaa    時間: 2012-8-21 14:19

屋企人一定掉啦,唔想你變態落去...2 N, m# Y7 p" l4 u' k4 z/ c
玩絲襪就算啦仲要話易服出街- -
8 x0 Z( k2 K) ?) K0 S呢個世界唔係剩得你,人地會點諗,你屋企人會點諗?7 N- y& w/ X' F8 l+ u2 V4 z3 `
比街坊認得你屋企人既感受你地有冇體會?
. W  C' }; [8 d& \' n; `. D呀...唔係話易服有罪...但係我真係接受唔到囉
作者: mieo31meo    時間: 2023-6-2 10:28

引用:
原帖由 bbyuki 於 2010-2-20 03:51 發表   
) U/ m4 P4 X6 n1 c* w我工作時是需要穿的,平時出街如天氣熱就不會穿,清涼或天寒就必定穿,因我是怕凍的
( {( p( A) I; M: T/ W1 \
* `% a9 ?8 S1 R% a. \" r+ \% ]2 p2 t
引用:
原帖由 bbyuki 於 2010-2-19 07:18 發表   
& D/ E7 E# f  E: Y, l) W& Y原來真的很多男生喜歡穿女服,我現在明白你們的原因和感受了。
) F) P5 \3 p' f" Y- W, U+ t; O
你係女仔?多啲女性好似你咁有同情心便好了
作者: mieo31meo    時間: 2023-6-2 10:33

引用:
原帖由 偽娘 於 2010-2-18 23:37 發表   
+ J3 l& ]* T) L一開始系愛襪子!!/ ]- ~+ c. R" y5 B' c' ?% ^7 v6 c
之後給媽媽發現!! ..個時好似系 11/12 old..又玩 cosplay!!
, T2 P& k* p4 }+ [5 {0 s之後媽媽話幫我化{莊} 之後叫我cosplay !! 女裝!! , \8 W! Y7 z9 B! v+ Q; G

8 J, W  W; g6 ~+ B9 g$ \6 A% I9 M之後愛上了穿裙子ga感覺..開想做 [偽娘] !5 V# K8 [% i% n' F9 B$ G
5 Q4 ]+ F1 J% o) e1 j
姐系平常家下都系 穿女生衣服 !!  ...
$ n! Q6 p' }$ K包容重幫忙既媽媽真偉大!
作者: mieo31meo    時間: 2023-6-2 10:45

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-2-2 00:23 發表   # R5 q# m! z7 Q, S
我之前都比我呀媽發現過,佢問都無問過就掉咗d野,我勁唔開心囉,之後佢仲要喊住咁問我點解要咁樣,我果時都唔知點答佢!
8 u" M4 P* t" y
點解咁多家人都唔識尊重人架
作者: alpha2008    時間: 2023-6-3 19:04

有個開明既屋企人好重要

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0