標題: 著校服回自己學校懺悔和改邪歸正 [打印本頁]

作者: hehehe1402    時間: 2020-11-14 12:41     標題: 著校服回自己學校懺悔和改邪歸正

係呢個站咁多年,應該好多同道都知道我係御三家死忠。once a 御三家, forever a 御三家. 盛名女校, 何用獻媚...!4 C$ G+ `5 r" g+ f

2 b3 z( e  [3 t3 G* B5 g$ q& C' S# z有些有緣的,甚至見過面,將自己最...paul co.n的外表給同道檢視. 7 w2 M0 T8 H+ _$ u8 v' h5 ^" d

8 }6 y( z2 ^; H* C) B0 b5 B( ]# f但因為疫情, 實情都無點出街. 又或者真係年紀大喇, 屈指一算竟然可以做學生妹達14年. 無論幾努力都好難遮掩歲月的疤痕.
1 n+ T; D2 Q+ W' k% S- ~8 L! R, H. }2 I! t
有樣野真係好提醒, 無化妝同有化妝真係好大分別, 呢個係一個CD前輩係見到我真身時不吝教識我, 好多謝佢教我點樣化得似學生妹, 亦都係度希望各位偽街時唔好吝嗇打扮的重要性, 要係街度看上來沒有違和感, 才是真正的成功, 而這是好難, 類似的難度包括:
$ p! F) y' r8 o$ }% y
, f3 H( x3 O0 d1 J-假髮唔可以太假. 搞到個頭太大都唔得 - 我同regina爭論過, 佢覺得只有長髮先可以女性化, 但有些人, 好似我, 一戴長髮係好唔得, 所以作為妥協選擇左及頸短髮.; {! a3 E, e% N/ @

9 y% K4 m0 b0 x% h-眼. 一個解決辦法係戴女性化的眼鏡, 一係就唔好戴, 要看你本身個樣點.- B: \$ z( e, U

% d" m" _  e1 Z8 K& _-搽好輕的唇彩同少少粉係ok的7 ^+ R* h/ s1 Q4 L7 ?, \8 b

0 H, ^9 S  d* K8 I  W-減肥 - 對不起, 我都唔太keep得好, 但過唔到呢關係唔得ga...- P% n0 `/ J( e" H& \* k

" n9 |) s. \& d1 E* |8 y% Z/ [5 k% q-還有點解我一路覺得學生最好呢...係因為成年女性開始衣服上show身材, 除非打荷爾蒙進一步變性, 否則係玩唔到. 高中女生無身材, 能夠賣的就是可愛同腿. 2 {, ~% g4 u% U2 a' p
有些校服, 好似mcs, ghs高, 旗袍, 完全係身材比拚, 我一路覺得沒有資格著..3 w4 h1 b7 I3 E9 ~7 v  D0 x6 o
請好好思考自己身體和現實的差距.
/ I# x/ }$ e7 y$ |! I6 P( o0 }
4 L1 @( S8 E0 I1 L$ l. i% a3 ~==============( D, E0 |/ J3 B( y
/ x6 U) B5 P0 C7 _8 m* T/ j
因為好耐無CD, 又係度分享下一個人生挑戰.$ ]9 h% _+ b- `  Z7 a- o
; i! J& c. _0 d& M# Y
我偽過好多街, 搭過小巴, 巴士, 地鐵 (的士你要開聲, 請勿買難受), 甚至去過彩虹橋...
9 i% K; Q1 n0 l! V, z1 H
0 o' p1 N% {0 p4 }8 G" y但我亦都去過自己學校, 走到禮堂跪下, 穿著校服懺悔...
! p. e0 _* q5 y9 z
+ G" a. i8 e* L6 h! C* ri mean, 御三家校服.
9 f4 Z5 V6 b# Y6 {/ _2 I
9 \- h1 Q8 c7 M8 V+ t" t) K「對唔住呀...如果你要我揀答, 我中學套校服係點, 想你原諒我, 我會答, paul co.n」$ T1 @* k! V9 f* y7 l. X+ e* I
; R+ V* S$ @. u  f2 Z( ^7 w
「以往我係度有著過去, 但始終有歸屬, 我會選擇成為, 女校學生妹」) }' N$ m( M6 x$ T; `
6 [* J* L/ J, v
時為星期六, 有校工, 沒有學生, 沒有老師.
) q( Q3 l) O& u1 Q$ Z+ ]% T- Z, c6 a9 x' v& M: e5 H# p2 H, [
但有一個經告解的學生妹, 從自己的過去走出校門, 身後無路, 昂然地認信自己的歸屬.( v0 s" X2 S( A) @7 R# m% S. L- s

% |' a9 i3 S3 I- Z====% t+ U2 A5 o( `% e" {# Q: }
3 G+ _' {# b$ B# S
最近一次偽, 擺左野係廁所鎖左道門, 全身都係學生妹look, 心想, 出事了.
9 J8 n4 g8 p( X. Q0 L8 s, F# M) \* ~, q& x( W
碰巧有南亞仔倒垃圾, 很不情願下走去和他說# k/ ]0 s- d7 ?  Y$ a/ g
4 q3 g3 l' n4 g  m
(嘗試女聲)"Excuse me do you have the key of toliet here?..."1 Y2 J0 n: c' H- t, }- b

/ \' @* A# }0 Z$ X南亞仔打量了我一會, 深夜不可能在商業大廈有學生妹吧..."which toliet?"
  l$ v3 K3 X5 _' z5 m5 j6 d
* p7 B8 S$ S- G( n我很不情願地指了指男廁...) n9 D) w$ H2 b
- ]; F4 G& V0 M: C4 F3 p( L
他接著對著我報以一個極奇怪的淫笑
2 p9 j1 V  z( m8 e9 Q2 L; S, n; ]' x5 n0 O& p
"are you male or female?": c$ E1 R+ M* c6 D' b# G: [

8 R# C! j' x+ k! n我做了一個害羞的神情.+ u8 ^  A- W/ T5 d

# j8 V, U8 {  c) a9 B+ c3 |"i don't have, maybe you can stay and wait for others"
5 F' H% T& f3 l% b( G) F8 ^
; K" b4 m" |3 E5 h9 s" @3 |1 V8 ~2 \"am i so awkard to you? sorry about that..."5 M4 a" j% a2 g7 i; c
9 a6 n' z* M7 l7 V* ?5 M( \
佢望住我對白襪黑白鞋繼續打量.
( `5 H5 t" Z. m+ s' P# I* T
* w) k0 l( q, y1 y我接著說"glad to see that you have reaction to me."
$ T: L$ ^# k( j9 l* l6 J- A9 m7 A' y4 m% j
如果他要我幫他出X, 大概我可能會願意的.
- K+ W. x' [; m/ z! u. A- e0 X$ K* ^% b6 b% C, ]# y
作者: LaPassor    時間: 2020-11-14 13:27

好羨慕你cd到咁多年而且仲有本錢做學生妹% s' {: q8 g. ~- q' I5 m
你真係好好睇睇到你上次post真係感覺好似女學生
作者: hehehe1402    時間: 2020-11-14 13:50

引用:
原帖由 LaPassor 於 2020-11-14 13:27 發表   ' p7 s- P) A) [
好羨慕你cd到咁多年而且仲有本錢做學生妹
1 p, ?2 i) [/ s' P* b你真係好好睇睇到你上次post真係感覺好似女學生
2 Y9 t3 b7 u* T& ~: f5 t8 a 千萬不要這樣說呀!' E& l; a+ r3 v# Y
. T" t7 [# U8 Z
我有我的缺點, 只是沒有拍出來而已.
, `( w* R) P: v. U( ^/ q" [" O$ N; r% h, K8 v: R. T! m
多謝你欣賞, 作為CD, 無野高興得過被認同係paul con學生
作者: joey221    時間: 2020-11-14 14:56     標題: 回復 1# hehehe1402 的帖子

我穿校服已經不好看
作者: Rachel    時間: 2020-11-14 15:40

多謝你篇文,諗起自己有套校服都十三年啦 XD"
  e0 e1 f/ l% t; C近期懶左,反而著返多校服,貪唔使諗配搭。6 _$ w- w8 n1 S& k) @
放學時成車學生妹,都覺得自己好老 orz
, @, K  a' C' `, l6 W. |/ j我都同意香港就費事搭的士啦
1 h4 ~5 y# I- e( _3 A# N1 e
% ?0 l! _& a( j' t+ s8 ~+ B不過同你或某會員唔同,我著校服都唔似學生,所以好耐無係香港著 (機場抵港除外)
+ R* B" i  X; D6 R0 n' G3 H近年多煩事,個樣殘左好多,唔似十年前素顏仲接受到,宜家我唔上妝唔得。& P( U" {. r# u

6 U" z& m4 F( k/ B! B: D髮型就...近年多左好多女生短髮 (同我男裝差唔多),不過CD就好難咁啦。
2 O" F& a9 x& ~5 `. v. m( T4 l" S化妝我都同平時LO差唔多,所以錯。
; Z& _1 a' m% h  p
+ e# B! a$ I) ?  n可能我老餅,始終都無諗過"返"自己學校,反而上年著校服去過幾沉重既地方。
作者: kidnappedyvonne    時間: 2020-11-14 17:47

好欣賞你有勇氣出街,我做咗學生妹咁多年,都只能夠喺屋企玩,而且仲未決定自己讀邊間,不過只要樂在其中,又冇俾人發覺,其實點做都冇問題
作者: 346    時間: 2020-11-14 20:51

引用:
原帖由 hehehe1402 於 2020-11-14 13:50 發表   
. a! T9 K! B# \! j5 u3 d+ I8 y% m
9 m" _$ @9 Z# x& l1 j: t/ p1 F 千萬不要這樣說呀!: o: c4 |, A1 S5 l
" r% e5 Z& H/ F* m) I, g( {
我有我的缺點, 只是沒有拍出來而已.0 ?- z) ^; W+ p8 L) Q0 v

" u4 ?9 k* D5 V2 G4 Q: y多謝你欣賞, 作為CD, 無野高興得過被認同係paul con學生
/ u8 a3 ?  s/ c5 w+ C1 I' [8 @
我早排都試過Paul con.返學校。見到成個銅鑼灣站都係一樣既學生,行埋同一路線。感覺真係一流
作者: hehehe1402    時間: 2020-11-14 21:15

引用:
原帖由 joey221 於 2020-11-14 14:56 發表   1 c% U% c) B4 m$ d& A" A8 @' A
我穿校服已經不好看
6 U! |% D- u; r7 p

* r' U6 y) N) b: G9 O" ]點解呀,我見你出post都出得好密,一定經常cd
+ B8 I3 F; U5 p: p2 h: V
8 j! E8 I$ J7 b+ p- C* Y
引用:
原帖由 Rachel 於 2020-11-14 15:40 發表   6 {7 a# c; U! w+ ^& S0 l
多謝你篇文,諗起自己有套校服都十三年啦 XD"' p# M4 w- |  N: T  V
近期懶左,反而著返多校服,貪唔使諗配搭。
9 c5 f0 c  \3 A, R) n放學時成車學生妹,都覺得自己好老 orz
! a" }9 r. x  u/ r3 E- V我都同意香港就費事搭的士啦
9 y3 q' k. c* V" ^
2 [2 M. H4 u3 [& h9 L6 `# j1 Y; C不過同你或某會員唔同,我著校服都唔似學生,所以 ...
( B# @4 |& y! T! [5 y

" M6 d1 n) x- V$ [: U. n5 s9 hrachel, 雖然無咩msg你, 但我一路都好欣賞你, 你真係完全偽街, 唔會理其他人目光. 當然, 係外國真係自由好多, 少好多守舊觀念
5 q1 Y4 `% F% {4 ~9 g  O2 `7 i/ O" m+ g
係呀...見到學生妹, 就會發覺自己老4 t+ x+ W7 N2 k( ?4 ^

L- L9 S5 b+ \2 Z- Z+ a2 m
引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2020-11-14 17:47 發表   5 w- e) ?' ~5 Y, }# x# {, y
好欣賞你有勇氣出街,我做咗學生妹咁多年,都只能夠喺屋企玩,而且仲未決定自己讀邊間,不過只要樂在其中,又冇俾人發覺,其實點做都冇問題
  u9 p5 |5 A1 B; g6 _5 m4 Y
- [; {& l% _  x3 b/ [
自己enjoy就得啦, 也不一定要出街, 出街總伴隨風險7 X$ d8 W4 ]0 R1 c: ?6 ?
" R* M  F2 _+ E' s% [% ~$ c6 F
引用:
原帖由 346 於 2020-11-14 20:51 發表   * v) C8 V: F" q4 x- {" f  D
7 H; D9 [8 C9 ^* U! W
我早排都試過Paul con.返學校。見到成個銅鑼灣站都係一樣既學生,行埋同一路線。感覺真係一流
  f; k  E* ^% a- ~" s# Q( o7 x4 i# {
嘩, 你可以著住校服同其他學生路過!?
; ^4 ~4 V" z$ ~) E( v9 R" d) O' M2 p! Y* A; I/ q: A7 M
呢樣野我到而家都唔敢, 做唔到.
2 O/ F% F! b+ a. D# p" Y/ N
- K# ~' G0 M- _$ O; l  o我可以深夜路過母校, 但日間好不夠膽面對人
作者: heidiqueen    時間: 2020-11-14 22:40

好欣賞你有勇氣出街
4 [* c7 P+ r6 X7 |/ p. Q  h: k/ ~
作者: 346    時間: 2020-11-15 04:42

引用:
原帖由 hehehe1402 於 2020-11-14 21:15 發表   ; `+ ]% u7 E2 ^* \3 E& U
. X. i) O$ c9 [- G  n! U
0 N& g8 Z6 N  z2 k0 k/ K" \
點解呀,我見你出post都出得好密,一定經常cd: K" n/ l7 r8 y8 |. T$ A9 {
, ?9 s8 Y2 i" o: J

3 D% m& e3 d+ Z
( C+ b3 w0 c+ ^6 {; V4 [6 rrachel, 雖然無咩msg你, 但我一路都好欣賞你, 你真係完全偽街, 唔會理其他人目光. 當然, 係外國真係自由好多, 少好多守舊觀念* j0 N# \1 v( D7 w+ K
3 r' Z* k6 r0 \% F/ d- E
係呀...見到學生妹, 就 ...
9 j9 l* h4 B& T( |* I
Check pm, ]$ ?" V; E+ e# r/ s
只係時間問題,你對自己唔夠信心
作者: Rachel    時間: 2020-11-15 11:13

引用:
原帖由 hehehe1402 於 2020-11-14 21:15 發表   5 v- Q2 B- s0 B
rachel, 雖然無咩msg你, 但我一路都好欣賞你, 你真係完全偽街, 唔會理其他人目光. 當然, 係外國真係自由好多, 少好多守舊觀念& _/ C0 Y# j7 M. U9 o+ i
3 @7 u1 ~, j: [. D
係呀...見到學生妹, 就會發覺自己老
  Q5 R- R0 V7 D1 aTHX~個R真出街,唔係偽街 XD" 有野想著裙去睇 XD
- p0 E# M2 n7 I7 n$ H/ J! r覺得自己係女仔就自然好多,目光就....我d裙好難無。
9 c/ N9 Z( ^: D8 H2 y4 M0 o' Y" Y  d; F5 T8 K4 T! Q/ C
其實守舊觀念唔係好存在,就算比較隔涉少外人既地方,佢地一樣有辦法應對。: p8 e/ [7 F7 w
與其話守舊,不如話華人多事幹 XD"! z' o* u" m- V9 ]7 |( H) e
  w* a2 O+ |4 E# D) v, a
校服係外國無特別就自由d,香港始終怕人舉報,始終太多case著校服見報。
' c! Y& `: }8 }6 i$ z. h* j+ w一直對名校校服無乜興趣,買既校服都唔係名校,無咁怕衛道之士,只係我覺得自己唔靚,費事比下去。
+ W' m  M9 s* ~4 {
+ f$ q; Y/ z' E  Q: h上年我試過嘛....仲要果日個wig唔似學生,怪到爆 XD"
作者: cyw    時間: 2020-11-15 12:06

作者: zero2000    時間: 2020-11-15 20:28

幾年前有幸同你見過一次面,我自己都著左校裙好多年, m9 }$ ^' o! h5 W  P2 P; ?4 k
都係最近戴口罩方面先多左出街行,其他時間都係去個冇乜人o既地方行行企企咁
作者: 可怡妹    時間: 2020-11-15 23:07

我曾經同同校服嘅妹一齊響街,一齊等車,一齊面對面搭地鐵,
, J4 N: U: z) `) f, k0 p但始終都翻唔到母校
( l, Y9 T% w8 l+ S8 G7 K' q; z4 B  Z) E) D: f' w1 W5 |
好佩服你呀,可唔可以講多啲星期六經歷呀
作者: sec2x    時間: 2020-11-15 23:24

引用:
原帖由 hehehe1402 於 2020-11-14 21:15 發表   # E5 o5 w, r3 W

& C' f$ ~7 p! ?! S
4 R5 w" ^1 |/ q點解呀,我見你出post都出得好密,一定經常cd
0 _. B  `) q* @5 d( c7 |, U6 m8 c

4 t+ I- t+ U1 c0 i! I
, v7 {+ p2 b4 k; a4 Hrachel, 雖然無咩msg你, 但我一路都好欣賞你, 你真係完全偽街, 唔會理其他人目光. 當然, 係外國真係自由好多, 少好多守舊觀念9 {8 T- W6 |9 `# K! _( `: b2 d

7 M5 _5 e' o7 [: U  e係呀...見到學生妹, 就 ...
; E# G% K, W  L深夜著女學生校服係街度行,唔係仲可疑嗎
. i: k  L& C1 ~( e, Y5 {, r4 x- l0 _2 i- x+ L/ Y
上次同你講過,著左冬季御三家其中一家冬季去旅行 (貪佢比較樸素好襯xd),轉眼原來已經成年前的事了xd: }8 k$ F9 m; r
地方,係咪仲係之前影相果到?
作者: 346    時間: 2020-11-17 12:25

引用:
原帖由 sec2x 於 2020-11-15 23:24 發表   
. Y; [( _+ W6 A( i+ {, e6 c9 m* |- h9 q& t" l  z
深夜著女學生校服係街度行,唔係仲可疑嗎
' }, ^  o5 h( k  q6 `. o* t! g7 n* a8 k% z$ u( O6 v2 q
上次同你講過,著左冬季御三家其中一家冬季去旅行 (貪佢比較樸素好襯xd),轉眼原來已經成年前的事了xd
) a* I) G( U) f3 K( j/ ?) F( J* v9 Z地方,係咪仲係之前影相果到?
( c) B4 X0 J4 C  b/ l一定少少怪,所以著校服係要睇時間做人
作者: tintaitai    時間: 2020-12-1 22:44

好想好似你咁勇出偽街

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0