標題: 有沒有想過做鞋或服裝的職業? [打印本頁]

作者: abercrombie    時間: 2008-4-4 22:47     標題: 有沒有想過做鞋或服裝的職業?

有沒有想過做鞋或服裝的職業?
7 `" t# }# K3 T如sales, merchandiser等,咁就可以成日對住,寓工作於興趣啦!
作者: cdtv    時間: 2008-4-5 00:20

我有諗過
; Z0 T. F" Q8 ]$ D賣呢d都唔錯* X1 |6 E  _3 }' @
我仲可以用呢個論壇
/ z3 R! L- X! c$ m7 a幫到各位唔敢買野o既壇友,咁就 very good 喇
作者: NWFB_970    時間: 2008-4-5 02:24

我最多都係諗過做絲襪大王(高跟鞋大王就有啦, 絲襪大王好似未有)!!!!!!!
作者: 小軒    時間: 2008-4-5 03:58

我就沒想過
作者: s200110621    時間: 2008-4-5 09:22

我覺得可以一試,但本人還是一名學生,未有經濟能力
作者: noel    時間: 2008-4-5 10:05

賣衫的已做過了, 但當時還不算很喜歡cd, 所以無乜感覺7 Z* e, O" {. D& z/ S9 w
另外絲襪唔係時時興, 我都識人賣絲襪, 無想像中咁好做
作者: mmlee    時間: 2008-4-5 22:16

我曾經有呢個想法
( r# \! _" l! |. V9 K( K; e
3 N, {  ]. `' a" H不過cd始終都係玩既性質, 我唔會因此而犧牲終身職業9 N+ Q. y; H$ N8 L, i3 j. p
8 H' }; r& k8 N
但如果走投無路我或者會考慮4 _1 P7 {/ ?& p7 @( {$ I. L
# b3 x* K* E0 L' }4 l
作者: ie2007    時間: 2008-4-6 08:25

有咁想過~~~不過實際唔多可行~~~響女人街賣cd野就搵到食~~~其他地方? = =
作者: 豆豉鹹魚    時間: 2008-4-8 00:33

成日對住,做到厭咗咪好慘
作者: ~RaVe~    時間: 2008-4-9 02:59

正ar,可以睇到d靚女換鞋
作者: Rachel    時間: 2008-4-9 16:16

無諗過~~有興趣就更加唔想做有關行業~5 U& [* d+ A; V6 G
唔想做到厭....笨R對鞋/服裝沒有生意頭腦~
作者: Misscarolchan    時間: 2008-6-22 14:19

我其實都想賣下校服。
作者: 346    時間: 2008-6-23 11:38

think before# u$ i9 Z$ }6 f4 N& V
but it is very hard to do it
作者: pantyhose29    時間: 2008-7-7 13:46

我都想....有冇好介紹啊?
作者: kof_1998    時間: 2008-8-22 12:20

我成日都諗住去做校服店既Sales....可以成日對住D校服
作者: xcherie    時間: 2008-9-15 06:05

上個星期見到校服公司讀人, 勁想去in..........不過佢既人工少過而家, 怕比家人問長問短, 所以.............
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-1 22:34

做果樣厭果樣架喎- f5 Y1 i# u& c; a3 w/ G0 d0 o5 o
所以都係做消費者開心好多
作者: cecichan    時間: 2009-5-3 14:20

厭, 我就覺得唔會啦. 只是隨時會受到刺激而興奮.
: ?$ ]! h( N( Y* p9 E加上放棄自己的事業. 實在不太理智.
, X4 R3 c) h$ U
; w2 M1 n8 l* ^) `  e不過如果咁巧, 同條事業路甲得來, 就真係唔錯.

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0