標題: 有冇人準備移民英國??? [打印本頁]

作者: aukwokfai    時間: 2021-4-17 18:13     標題: 有冇人準備移民英國???

有冇人準備移民英國???1 B/ ]# {  P/ k2 @
5 J7 B4 ~% y+ I; w0 m: u. h0 O( o
在英國起碼可以公開穿女裝出街& W" T* u. a# z" E, V
5 Z* {; X6 w4 i' k& Z& [
有冇姊妹想一齊移民??
作者: suedemi    時間: 2021-4-17 18:29

想,不過冇錢
作者: HKReindeer    時間: 2021-4-17 18:39

引用:
原帖由 aukwokfai 於 2021-4-17 18:13 發表   
5 W' ], r4 |. Z& [5 w, S: ~有冇人準備移民英國???
) [( P! {* j; t& w5 [0 V
; m6 T$ Y, |* g在英國起碼可以公開穿女裝出街9 `% t0 z0 O, R0 x" u3 ~# M
5 o+ v. ^$ g3 B" O5 `6 c* M
有冇姊妹想一齊移民??
$ B; v0 x( [, S. a0 y/ I, A8 n, x: S4 n3 x: v! c
移民? 你唔好講笑啦! 發下夢就得,真係咁容易移民咩, V7 g( V+ `" W

; I( W/ v7 i+ J3 x, _5 _& R. g, T) H移民有條件嫁,(錢就必需既,所以唔多講)( ~) i3 o7 t. j5 b. K  n  T
  L4 a6 j% Q+ M& @
而且除左錢之外,你既個人技術要好特別,例如:你係C朗本人、美斯本人....等等
( P; d( B5 b# c  A/ l9 i' o: _( w. Y+ D+ _6 r0 ^& ^. q
人地先可以有機會考慮下,唔係話你要移民,人地就會安排你乜乜襪襪,真係當自己入超市買野咁簡單咩# v% `( A4 y3 p% E/ z0 S

( l( [9 U6 H" {8 s" k0 O0 H2 |; s& z9 [; p! \
~~注意:如果純粹講下笑、吹下水...等等之類,咁就冇咩問題,但如果係認真、講真既話,冇可能移民得到~~~
" s2 q" R  F6 W% d
3 w; T. e- }7 G; D$ z8 w[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2021-4-17 18:47 編輯 ]
作者: gila    時間: 2021-4-17 18:49

人地可能好有米,好有條件呢。呢度都有cd/直男有地。
4 f% I$ s2 N. y# ^2 s
# x  @5 }3 s! W7 \8 @都係嗰句: 走左就唔好考慮返來喇。唔好有輸打贏要的心態。有骨氣d., V) B% E! J3 W* F/ M9 j- R
( T1 U( _1 a5 A; I
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-4-17 18:39 發表   
/ R  Y8 d. X  ]7 L) ]$ t4 i& r. f
- P7 c7 V1 M# `' B8 S9 \. r
移民? 你唔好講笑啦! 發下夢就得,真係咁容易移民咩' g' q; j! Y5 y) ^& q
7 @) f$ D) ?( c6 w
移民有條件嫁,(錢就必需既,所以唔多講), ]: s7 @7 \, U+ i! F6 X! X
( V: l& k1 k- L: c% @- ^
而且除左錢之外,你既個人技術要好特別,例如:你係C朗本人、美斯本人....等等
& Z5 O8 i" h3 e% n4 T! a$ P6 P
4 b. x3 f; C" D人地先可以有機會考慮下,唔 ...

作者: HKReindeer    時間: 2021-4-17 19:04

引用:
原帖由 gila 於 2021-4-17 18:49 發表   $ L& P" ^1 v5 h
人地可能好有米,好有條件呢。呢度都有cd/直男有地。
1 \0 j" U8 n- o  o9 n1 L+ w6 V" ~/ b- O! ^. F) a# [' D
都係嗰句: 走左就唔好考慮返來喇。唔好有輸打贏要的心態。有骨氣d.
7 d! P: O$ n% O* X( p$ b5 @' V- p2 o+ p
9 [7 W" s* e. D7 {% i. s$ ]
% R  i9 J" c7 |/ H; C: Q
有算佢父母真係好有錢,作為父母個仔或女,都未必有機會移民得到3 s: o# y& {: j. o- y6 I  @" E6 X
- w1 A. E: N. N' f4 }
話唔埋移民個條友會問番個仔或女,你有咩獨特既能力,(記住係:獨特既能力)/ \% `) l* A* Z- \

( n2 \6 t+ t( F4 k- }答唔到或答得一般般既,就再見係咁先
作者: lskph    時間: 2021-4-17 19:20     標題: 回復 1# aukwokfai 的帖子

其實係邊度都可以`公開穿女裝, 問題是你能否接受別人的眼光
作者: Br_Y    時間: 2021-4-17 19:28

在下亦考慮緊移居英國& W8 `' e+ h" V5 Y
其實移民與否,有需要的話,想移咪移。
0 m* {2 Y( o( k# ?個人認為移民只是人生其中一條路,只係條路可能難行少少,或者好似一條在林中
作者: aukwokfai    時間: 2021-4-17 19:28

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-4-17 18:39 發表   
/ n. G: u0 R2 U- z
: b* A  y. \5 D9 a1 R5 J0 p0 n; j1 U0 c
移民? 你唔好講笑啦! 發下夢就得,真係咁容易移民咩
9 t0 M  S, I  G3 s3 M, E$ C  u9 f" n7 T8 q
移民有條件嫁,(錢就必需既,所以唔多講)
5 L% E: G/ }* y" d9 V3 C* P
/ C$ o  z7 j. ?3 s* o4 G) K4 d而且除左錢之外,你既個人技術要好特別,例如:你係C朗本人、美斯本人....等等+ y; {7 w! Z& R
2 y4 y5 u+ h* @1 ^+ o5 J2 D* ]
人地先可以有機會考慮下,唔 ...
) U* d4 W$ @; f" l6 |
  o; [* S% c. o' T9 c- n8 o' {
我在97年7月1日前,父母曾經幫我申請左一本BNO
3 I3 B, S, T# s2 T$ p8 F: [* A0 ^7 j8 K) Y/ e5 S2 {7 _
所以我有意用BNO VISA移民。
作者: HKReindeer    時間: 2021-4-17 20:11

引用:
原帖由 aukwokfai 於 2021-4-17 19:28 發表   
5 l  [* e2 J8 H8 x8 _0 e2 F2 ?' Y$ U5 X
" ~! ^) e4 S4 K. a" v, I
我在97年7月1日前,父母曾經幫我申請左一本BNO
) N% ~! E$ v2 i
1 B) s- x1 O1 `所以我有意用BNO VISA移民。
( ?9 K( t% t+ d" p( f
" |3 ^$ y/ W9 `9 |* _9 e& p8 j, U我都有一本啦!不過個本野,除左我好細過望左幾眼後,依加個本野過期過左幾耐,我都唔清楚,. n' B9 ]5 m# ]; \$ E

1 N. r6 {2 S2 l: \2 `8 \; x同埋當年申請,正常程序要雙方要有咩英屬唔知乜野先可以簽到名,(當年我好細個)2 w+ B! r/ T0 }+ W( {* M  x' }

. e1 k' @# P, p7 e+ H但好多人為左方便,好多都隻眼開,隻眼閉,即係:同一個唔識既陌生人,可以輪流幫你簽- Y& b# d* }6 X

0 ?9 t0 ], I. R" Y同時當年處理BNO個D職員,名知道同一個唔識既陌生人,可以輪流幫你簽,佢都故意放行申請成功# K+ V8 u" n) l  }5 _* C7 |, V5 z
8 I2 _2 J! ^$ b& z, M
不過依加要續返本野,恐怕真係難。
1 w% J- _0 g3 U" D; \
9 W9 e  u" J6 Y) r4 [+ B0 A2 V6 N. Q[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2021-4-17 20:14 編輯 ]
作者: uniformx    時間: 2021-4-17 23:35

》移民有條件嫁; n; X. n2 g6 o% c% m
同意
* k6 Y& u2 z6 t, s; P5 @. h% i不同國家大不同
% {) a; i2 y: Z3 Z0 n3 |英國而言" C, b$ G& i+ y5 r
走BNO Visa* y0 w1 u# W$ ?: `
機票+半年生活費+BNO辦理簽證+續領簽證+醫保……百萬港元內可搞掂
* p) S/ X8 b7 V% K依度有一班負擔到幾百蚊一晚酒店+三兩百蒲酒吧+幾百請專業化妝師+幾千買條裙……玩一晚,當然唔係個個咁有+ M. C: Q1 y( G* {  w* N4 `
, m& E  A/ u# Z
技能方面,中廚、貨車/巴士司機、會計師、工程師……你以為呢度冇咩?當然唔係個個都係
作者: Charlotte_Tse    時間: 2021-4-17 23:57     標題: 回復 1# aukwokfai 的帖子

儆諗過喎!你有乜好介紹呢?
作者: oral_sex    時間: 2021-4-18 00:48

其實著女裝出街呢樣野我覺得首先是你自己過唔過到自己,之後是你著左似唔似女仔,有d人純想著女裝,唔剃鬚又唔剃腳毛就著女裝,如果係呢種我相信在那裡出街都預左俾人打!
作者: Eva0313    時間: 2021-4-18 02:07

引用:
0 g+ S: M' @" t7 `
9 V: {  K5 U2 d( E& d3 a" Y) ?$ K
( y7 m: {2 @8 k' z% j移民? 你唔好講笑啦! 發下夢就得,真係咁容易移民咩
0 x) t: g! [' W% E) b
0 T  H# k8 e; {移民有條件嫁,(錢就必需既,所以唔多講)
' T) U; ~6 l: p/ {; y
2 r- V& [4 C# `2 v1 A0 F而且除左錢之外,你既個人技術要好特別,例如:你係C朗本人、美斯本人....等等0 {  o* q1 h0 W7 W6 H) ?# L
! f  r" u* I  R! Q  x
人地先可以有機會考慮下,唔 ...
, R' ~8 W; _6 g$ @你訓咗幾耐?BNO 5+1 計劃講咗起碼半年啦喎
作者: gmomo    時間: 2021-4-18 02:13

識得有人用BNO移英國。3 q! G4 `9 X& x( h
唉,又另一個移民潮…
作者: Eva0313    時間: 2021-4-18 02:16

btw, 一樣還一樣,cd 出街其實喺世界上大部分地方都得,只係英國依家天氣仲涼,出街冇咁辛苦啫。最緊要就好似上面話齋,對自己畀返啲要求,令自己好似個正常女仔咁嘅款的話,咁邊度cd出街都問題唔大嘅
作者: Rachel    時間: 2021-4-18 08:59

引用:
原帖由 aukwokfai 於 2021-4-17 18:13 發表   3 [/ X$ l/ g4 S/ N( H8 w6 Q
有冇人準備移民英國???3 q, Y5 ^, `) j' ]2 g

5 Y4 u6 q9 u4 d6 X) f( _$ W在英國起碼可以公開穿女裝出街4 W" S: ]: o* i+ m& b! G7 V
" }; m4 c! W; c! y: @
有冇姊妹想一齊移民??
. i1 i: o, \' z0 m* H* J- m# o
Sorry, 笑左,移民為公開著女裝出街& c, g. g4 P0 O% ^: \# \3 Y* a3 ~' V
香港都得架,咁你唔使走lu....
6 {' W& a2 d) A
6 z- x8 Y5 Q7 F* a  r# }其實俄羅斯都得,你去唔去
9 n$ T$ b5 i' _2 y3 B
5 H. r! t; T& `  c0 Z' h  A8 B利申:兩度都去過
' ~- \% T2 ?. t+ C4 p# @- M* Y: i' p; s; J  l% C# S: Y
話時話,上年七月你都問過一次喎+ }! O/ `6 J% w7 l! B7 q! j5 u

) z/ @- d$ j2 e5 Z2 B; g' Y[ 本帖最後由 Rachel 於 2021-4-18 09:03 編輯 ]
作者: HKReindeer    時間: 2021-4-18 12:27

引用:
原帖由 Eva0313 於 2021-4-18 02:07 發表   
" F4 ]& M' F. J) I+ \
- n: g* d- D+ P1 c; o0 X你訓咗幾耐?BNO 5+1 計劃講咗起碼半年啦喎
; y6 \9 Y+ y% u, _
3 Z( i9 |" K0 d: g你真係仲唔明,我既意思想講D乜。我既意思係:「今時今日可以申請BNO、可以續BNO」3 u# X: z4 f& _# `2 G, R

$ ?7 Y% @  M6 M# ^6 J/ l* W但問題係:今時今日,科技先進,就有好多煩瑣程序職員向你問東問西,話唔埋問到你你口啞啞都可以
: ]$ ~/ X# p: Z. m5 K
6 R& }- T- `7 R: Z8 o或表格上填好多好詳細資料去核對或核實,核到你都唔知填緊乜,都仲得(如果唔識既話): v/ s$ N7 y+ G0 ~' O( T
$ ]0 |, o7 y0 K2 c. B1 y( r
比起當年,想隻眼開,隻眼閉申請或續期方式,恐怕今時今日已唔得啦!
% _- n( o  m! P* }- K. |2 v. x
; ~! G/ i# V* G講白D,今時今日申請BNO或續BNO,仲難過買樓,買樓起碼銀行審查你,) W- U! \! G; r$ z, u; T1 K

! Q8 M3 z: t4 |# t7 q申請BNO或續BNO可止銀行審查你,每個細節都問到你傻或填到你傻啦!0 h% c, a% {3 i

{; s$ m; t7 `8 ~2 q3 }- V: A2 ]最後唔好只係睇D咁既計劃,以為好正,真係咁簡單咩!' z, P* d4 A( B% T. C$ z  b

* j" l) t! d2 e+ g1 D& h[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2021-4-18 12:36 編輯 ]
作者: gila    時間: 2021-4-18 13:13

姐姐, 睇開D啦. 要申請的人總會有辦法申請到. 要走的人總會有辦法想走.! S' ~, U0 U9 q' r- O9 b) J+ t* X" X
但背後動機, 想法成唔成熟, 係為咩原因想走就見人見智.) g4 w, E2 z& E
唔需要著意太多.
/ h; S0 U' C; f5 b8 C唔好"輸打贏要", 已經對留底起度既人好好了.
, |9 P) m+ v# h' J5 L+ K
  a- z' c( F* s
$ R5 u; Q. X- v+ H7 Y1 [+ s# p
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-4-18 12:27 發表   ) [  M# l' t; J+ D) @! m

( g3 c/ T7 g% [3 m6 M7 Q6 M2 `- d: m7 Y4 C0 B# \
你真係仲唔明,我既意思想講D乜。我既意思係:「今時今日可以申請BNO、可以續BNO」8 s9 K. h2 |6 [2 {* g6 b# Y3 d; X

* O1 B! F! L! G但問題係:今時今日,科技先進,就有好多煩瑣程序職員向你問東問西,話唔埋問到你你口啞啞都可以
7 h- m" ?3 ?5 T
: b" G& f( i( ~2 y9 w# O或表格上填好多好詳細資料 ...

作者: HKReindeer    時間: 2021-4-18 13:57

引用:
原帖由 gila 於 2021-4-18 13:13 發表   
8 x1 o3 M3 O  @# r3 @姐姐, 睇開D啦. 要申請的人總會有辦法申請到. 要走的人總會有辦法想走.  Q: Q* o) R9 l) {3 h& y9 l- j
但背後動機, 想法成唔成熟, 係為咩原因想走就見人見智.
" k/ l1 ?$ T& v0 m; T唔需要著意太多. * Z1 Z2 h+ G( l# p" C
唔好"輸打贏要", 已經對留底起度既人好好了.- z" _: R/ m+ _0 f
) ]6 z) h1 X5 N* E: @
$ Z- P# a/ m' X1 ~+ H+ F
  o& u$ c6 `3 }$ Y2 C
. H) ]/ b$ d- E
可能你會覺得激動、輸打贏要,其實我只係以事論事* O- C! F- ]  t8 v# A

! y. K: D% k# a- U- n' C再講,佢地要移民既,我無權干涉,8 Y8 F! ]. o" _, x% U) w
) |& ^8 k" U/ j, o6 G
但有D野,睇野唔好只係睇表面而已(我指:今時今日移民既程序)* ]5 O& Q$ J+ E! w

. A+ ]* G! O" I; X3 B- }就算你話我難聽、唔尊重、語言過激、好串...等等,都要講埋(如下)
& R8 ~2 i1 ~+ ]* |* [: L& U; C" l' x  @. ]. {1 K1 \& j. W. e
「移民真係當遊山玩水,玩玩下?」被問到口啞啞、填表格填到懷疑人生係應該7 _2 [* ]0 W" [- G

1 U1 ~' y& ^, t2 C- W[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2021-4-18 14:30 編輯 ]
作者: yathei    時間: 2021-4-18 14:19

引用:
原帖由 gila 於 2021-4-18 13:13 發表   . H( }. }8 y! X9 I6 i, P" p4 R: ]
姐姐, 睇開D啦. 要申請的人總會有辦法申請到. 要走的人總會有辦法想走.& m/ c; I5 b1 D' [3 f
但背後動機, 想法成唔成熟, 係為咩原因想走就見人見智.
/ r, o6 v, U6 d/ C- Q唔需要著意太多.
# E$ P) c- p! s9 F' t: w唔好"輸打贏要", 已經對留底起度既人好好了.
' W/ y2 I8 w' E: h  P* n6 \7 f " q' c$ ?8 y3 w6 j" ~( X3 o

1 _! z8 R; L+ J& C2 b6 C
# l  {- U$ a" R* z5 o; [

8 J/ m( K- D, P互相專重真係最緊要5 o  t3 X7 x: {- S' ?+ p
唔洗問做咩要走,亦都唔洗問點解留,家家有本難念的經
7 r* |; }4 H# r$ z& g( b3 |; a  L7 z7 ^7 }% ^
p.s. 補充回答返上高,其實補領BNO唔係你想像中咁複雜,除非你成本野唔見左,否則無人會問你野的。係睇你肯唔肯比千幾蚊出黎。6 Q9 A5 p7 }. d! ?: u
( W% N9 d( r0 B2 g! `
作者: Rachel    時間: 2021-4-18 15:33

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-4-18 12:27 發表   , q5 u" P4 h: _! Q
0 a5 B! e# c6 g0 y1 L1 w4 n
' @8 U( [) z+ b5 H4 ?# ^
你真係仲唔明,我既意思想講D乜。我既意思係:「今時今日可以申請BNO、可以續BNO」) }' P* O! k; t8 i" T' S
* N8 f  r) u- j
但問題係:今時今日,科技先進,就有好多煩瑣程序職員向你問東問西,話唔埋問到你你口啞啞都可以: t, M! m8 [! T; h. S

% }" A& ~- C4 F或表格上填好多好詳細資料 ...
- b% n. }9 K% }( u  T. g# ?) }宜家除左included child都無得申請BNO啦1 ?: `, t' d1 N7 B) _2 P0 j# f  _: U7 G
改左表後續期填多左野,但其實鬆左,因為果邊積壓太多,唔會查咁細- C; L) N& r( z$ U6 |% }; }  j1 r

9 J% @+ {" |. u$ g/ ^9 c講真論煩都唔夠美國護照卦3 G0 r( s4 v% p% j% p
但比心機填,準備充足,去到又咪好快批
作者: Rachel    時間: 2021-4-18 15:38

引用:
原帖由 yathei 於 2021-4-18 14:19 發表   - w8 ~* M! k5 d1 D$ C; E: ^0 b; d

/ |- O5 ]* f5 S% s) J/ b* W
! o1 F6 J$ n0 M互相專重真係最緊要
2 g: N9 ?4 a' q- ~# {4 o& _唔洗問做咩要走,亦都唔洗問點解留,家家有本難念的經0 O- d/ p" Z. z: O7 q$ I6 p5 Q
8 a8 W7 v, ?9 ]- G  j  Z& I1 a1 A
p.s. 補充回答返上高,其實補領BNO唔係你想像中咁複雜,除非你成本野唔見左,否則無人會問你野的。係睇你肯唔肯比千幾蚊出黎。
/ o$ ~) o$ z0 h% G% j
堅,個人取捨無乜好講,不過問完又問就驚釣魚啦, B! U/ g/ P% ^6 }
不過forum太多post都似徵文比賽,都無感覺lu
, d/ D1 ^8 Q4 E' W. L3 T1 R% U" D5 W, b3 E( A! v
補領BNO真係唔知難係邊 sosad
- P; k: _4 R- K仲要有埋guideline講準備d乜
  X! \9 r9 |1 D3 T- m, S就算唔見左,都係交報案紙je
# L, J+ R; d/ B6 mincluded child果d就真係煩d,果邊無紀錄,要多d資料
3 \$ u) S, {0 s8 I3 f! k' D2 u  x. g5 b, C8 t
作者: sec2x    時間: 2021-4-18 16:27

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-4-18 12:27 發表   ' `5 S* I8 A! ~/ v' W0 a+ W

, l9 s1 _- K) F/ k* k3 h% z! ^" {$ e$ \$ T" H$ C
你真係仲唔明,我既意思想講D乜。我既意思係:「今時今日可以申請BNO、可以續BNO」; _, p4 Q1 f( g( C8 G4 l  e5 [
8 y" ]6 P+ h- z6 Y
但問題係:今時今日,科技先進,就有好多煩瑣程序職員向你問東問西,話唔埋問到你你口啞啞都可以
4 n( J0 h% c  L
( s7 k* h. Z1 h# q( T5 Q6 ]; }或表格上填好多好詳細資料 ...
7 l. O$ z6 v, H. l3 E7 B; a當年18無countersign直接續左本BB相BNO, 再幫屋企人續埋都無野 lmao1 [, z6 Z2 ^: s1 W( Y" j
就連d親共人士送仔女, 甚至自己移民外國都未驚過, 一般香港人就真係唔覺有咩問長問短係要驚 (唔會夠美國visa煩掛? )' n! I/ ]5 @8 S7 S- g: O2 I
係驚都驚適應唔到生活習慣同環境好過啦   d' Z* @! H* J' r* R# u& U
% O* R$ a2 X- _$ X- I
言重既話講聲失禮先, 但呢種"點會咁大隻夾乸隨街跳"既諗法真係好唔得
+ C8 P$ m: I6 J8 J6 H% S; n( I8 C你知我知單眼佬都知, 到底英國係因為邊個國家做過d咩先出呢個offer啦
作者: Eva0313    時間: 2021-4-18 17:55

引用:
原帖由 sec2x 於 2021-4-18 16:27 發表   5 r$ b% Q) W% I8 L

2 l+ E2 ~- K9 A$ Y當年18無countersign直接續左本BB相BNO, 再幫屋企人續埋都無野 lmao
  e+ Z" ^1 {/ i0 P- R  q+ @' i就連d親共人士送仔女, 甚至自己移民外國都未驚過, 一般香港人就真係唔覺有咩問長問短係要驚 (唔會夠美國visa煩掛? )
2 S- C; M; b* L" A( {" i+ A+ J係驚都驚適應唔到 ...
' t' \0 J2 x, X0 n* g8 R
睇嚟係因為果個人真係好驚人走啊
作者: lztt    時間: 2021-4-18 18:12

睇第一版以為上緊鄉討
作者: Rachel    時間: 2021-4-18 20:22

引用:
原帖由 sec2x 於 2021-4-18 16:27 發表   6 _1 Y4 u7 l6 E1 \0 A" H. j
8 i( U; Z) J* d& H! R
當年18無countersign直接續左本BB相BNO, 再幫屋企人續埋都無野 lmao
3 j6 n* ^, l' d- T就連d親共人士送仔女, 甚至自己移民外國都未驚過, 一般香港人就真係唔覺有咩問長問短係要驚 (唔會夠美國visa煩掛? )7 h- d) i8 Q% B) A9 A
係驚都驚適應唔到 ...
) W" I3 D* `" f7 e2 `' F) l
好鐘意你結語 XDD
! X( @# H0 t2 V; ?/ z+ N' x擺明走難plan, 當然唔會問長問短,救左人先講
! a  h9 \# X+ A* l! N0 V  g; f9 U都知有fd無countersign都續到,就算要都唔難...咁多舊同學,總有人簽到卦,咁多行業總有人中
6 R( B0 ]0 E  L+ I5 x# p8 i% u6 p( P4 X; r, m! |  \' l
講真中學英文水平都搞得掂既野,真係唔知難係邊 sosad
1 E8 V* y, X2 X美國visa就堅煩,張表長到..../ Q, |) K( c$ R  t' \4 G7 A, C
然後入境再審一次,一聽到我去d冷門位,即係問我去果度做乜,識果度人 etc- s& l+ V/ d" p! }! M; _
我唔識讀邦聯個字,開Excel比佢睇我列晒Richmond博物館開放時間, [4 l* s3 ?7 d/ _5 s
講句"你係歷史迷"就放行
) [2 C) g# Y/ T$ h然後第次女裝入境,個關員第一句 咩風吹你黎" C# I% ?* P3 l& i
我無玻璃心,只係覺得好好笑; c  k, Z0 z% \# _6 h& _, e
9 {+ |; s5 m3 [
作者: Rachel    時間: 2021-4-18 20:24

引用:
原帖由 lztt 於 2021-4-18 18:12 發表   4 w$ Q7 c: L' [8 y. N/ b" E/ G! z
睇第一版以為上緊鄉討
1 {" W1 `* K1 P- {- n
唔掂,見到你呢句忍唔到笑
作者: ckytommy18    時間: 2021-4-18 23:45

有諗過,不過現實不太會實行...
作者: pandalo123    時間: 2021-4-19 00:15

的確其實係香港定英國都可以著女裝出街, 就算一眼睇得出, 香港既路人多數都費事理你XD
! H$ g& \* k: d6 d/ B
3 y& O+ |' V9 b) N不過英國好似係同性婚姻合法, 呢種開明對於cd既生活唔知有冇唔同呢 (其實我都未去過XD)3 M. A. C, K% r$ c+ @0 P  H9 \
3 X6 W% L5 J; v
BTW 我都係included child, 不過香港既工作係自己興趣, 去到都要搵到生活費先得啦, 莫講話cd嘛
作者: jasper818    時間: 2021-4-19 23:39

我都想認識下喺英國既cd,如果喺英國既sis可唔可以pm交流下
作者: peterxx    時間: 2022-1-12 00:13

如果有人在英國住又好,讀書又好, 可以好像係香港GUM開個CD活動約會。
4 M( E  _7 _) l有時係外國D活動/約會, 個個都太高大

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0