標題: 如何遮體毛? [打印本頁]

作者: ckk49    時間: 2021-4-18 17:19     標題: 如何遮體毛?

依加夏天呢到,有時真係熱到暈...加上我熱底勁易出汗1 n+ L3 N; i0 S1 j; f9 H: }
講講我做法,ps.我唔係野人, i, B$ ~9 z% H5 Y" }0 X
腳毛就容易啲解決,一係著長裙或者leggings就得,手毛就已經盡量用長袖薄衫去遮
1 S* k) `0 h! H# r4 f但係夏天真係好熱,無可能永遠長袖
. b, c$ F7 `3 n9 {* @: G  U究竟仲有咩方法去遮體毛?- q  {3 O+ A( T9 x5 W1 X& l
求各路大神解答
作者: Eva0313    時間: 2021-4-18 17:53

遮?脫咗佢唔好咩
作者: joey221    時間: 2021-4-18 18:47

引用:
原帖由 ckk49 於 2021-4-18 17:19 發表   5 N- e0 l, _; W0 ?
依加夏天呢到,有時真係熱到暈...加上我熱底勁易出汗
3 ~5 h5 Y+ Q. \8 y3 }* ^5 [講講我做法,ps.我唔係野人3 g% O* |+ B' W1 }0 _* C) a" I
腳毛就容易啲解決,一係著長裙或者leggings就得,手毛就已經盡量用長袖薄衫去遮
/ k* l6 n6 [1 z( [4 S$ K* U: I但係夏天真係好熱,無可能永遠長袖
/ Z* C& l. B6 U( b2 m+ I究竟仲 ...
3 ?* g' B2 O: b# {

% G. A# u+ X7 F: \& J) S我把下面, 修剪成小三角, 像女生
作者: JoJo1217    時間: 2021-4-18 19:02

如果毛多但唔打算脫毛
8 S2 K* L. @2 j. p就好似大隻佬要著女裝
作者: Eva0313    時間: 2021-4-18 20:46

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2021-4-18 19:02 發表   : k  Z8 e, l( W3 P; l0 j
如果毛多但唔打算脫毛. r" F9 D. D4 V
就好似大隻佬要著女裝
8 J; u) t6 B- @& H4 ~
其實男仔脫毛家陣都好common 喎,所以唔明想女裝點解唔脫咗啲毛佢
作者: Charlotte_Tse    時間: 2021-4-19 00:26

剃毛或者用脫毛膏囉!都唔係好難啫!
作者: pandalo123    時間: 2021-4-19 16:05

唔知你係咪唔想剃曬, 咁剃短少少會唔會容易d遮呢~
作者: heidiqueen    時間: 2021-4-19 22:14

脫咗佢唔好咩
作者: nicholasfai    時間: 2021-4-20 00:00

激光好貴 但係剃又會出紅點
作者: SweetDreamer    時間: 2021-4-22 17:24

我天生無手毛, 腳毛............
6 p  o3 r) \) G
( x9 w( c/ ^* s腋毛.....要遮好易遮, 要唔遮好易唔遮.................
作者: ladysarah    時間: 2021-4-23 12:48

一定要脫/剃, 唔係真的好難看. 要做女, 去儘啲.
作者: jaycdboy    時間: 2021-4-23 17:10

我先用電鬚刨再用脱毛膏都脱得好清好白
作者: fluinggg    時間: 2021-7-17 11:46

全部拔了 淘
作者: VinVin    時間: 2021-7-17 17:09

引用:
原帖由 Eva0313 於 2021-4-18 20:46 發表   ; N/ s: K  C4 S9 b0 ~  _
/ t' u' M6 g" C  j+ J' a
其實男仔脫毛家陣都好common 喎,所以唔明想女裝點解唔脫咗啲毛佢
" z" ^' u6 C" ?: h; ?1 B* |同家人同住,突然走去脫左會好怪,我就係咁,父母會問長問短,以為我唔正常,畢竟佢地係好傳統果種人,覺得男人就係應該有毛。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0