標題: 未試過偽街 [打印本頁]

作者: soyi    時間: 2021-8-11 16:28     標題: 未試過偽街

今年40歲,因為唔係一個人住,從未試過偽街,但又很想試,
' r, R9 A4 o# b3 z有一個想法,等天氣冇咁熱的時候,帶d女裝衣物到較遠離島的酒店租住一日,
( g" v, e/ j& u: R, p, m$ {然後cd後岀去行,咁就可以享受做女人行街的感覺,又唔怕撞到熟人,感覺會自由d冇咁拘束
) n2 o6 ?( u/ [3 d4 K
8 c8 ^% `1 O$ @9 s1 U  {/ M2 }[ 本帖最後由 soyi 於 2021-8-11 16:32 編輯 ]
作者: cherrie    時間: 2021-8-11 16:39

引用:
原帖由 soyi 於 2021-8-11 16:28 發表   
1 A; v$ g: \: u0 [" E& o4 Y今年40歲,因為唔係一個人住,從未試過偽街,但又很想試,
- k0 [2 \8 u" q. P有一個想法,等天氣冇咁熱的時候,帶d女裝衣物到較遠離島的酒店租住一日,: h9 f( B3 j2 \# v1 _
然後cd後岀去行,咁就可以享受做女人行街的感覺,又唔怕撞到熟人,感覺會 ...
" Z+ z. K# I* ~: }講真。。出門口果下最難
作者: soyi    時間: 2021-8-11 16:44     標題: 回復 2# cherrie 的帖子

試過幾多次?
作者: mooncakeshanyue    時間: 2021-8-11 17:22

带上口罩和墨镜,根本不会有人想到这个美女是你呀
作者: Nanase    時間: 2021-8-11 17:26

除左離島...黃金海岸都係唔錯既選擇. D! J) W- g! P" P6 y4 z/ }5 G
1 . 酒店大堂出入口, Lift位同Reception距離遠...唔易引起人注意- o! `2 Y- A( W+ h3 t% C
2 . 附近好小居民
1 {+ w, Y( B' ~8 Q: B  v; {6 O3 . 附近環境都係比較黑 , 街燈較小% G" ]2 p) E7 Y( T' p6 P% R

r  w) }! e5 n5 m/ V) n/ rFYI
作者: applebaby    時間: 2021-8-11 19:03

偽街係會不能自拔。
' b! c9 n. W7 I數碼港也不錯的。
作者: cherrie    時間: 2021-8-11 20:15

引用:
原帖由 soyi 於 2021-8-11 16:44 發表   7 Y) E0 K7 N' E  I5 G! h1 {* s
試過幾多次?
# g0 f: Y& Z8 O3 U
10次左右
作者: soyi    時間: 2021-8-11 20:21     標題: 回復 4# mooncakeshanyue 的帖子

哈哈,好彩戴口罩😆
作者: soyi    時間: 2021-8-11 20:23     標題: 回復 5# Nanase 的帖子

而家疫情,出出入入酒店時,會唔會有職員問長問短?
作者: soyi    時間: 2021-8-11 20:25     標題: 回復 6# applebaby 的帖子

你經常偽街?記唔記得第一次感覺如何,順晤順利?
作者: maymay55699    時間: 2021-8-11 20:56

可以考慮帶衣服到有冷氣廁所換
作者: under1    時間: 2021-8-11 21:14

引用:
原帖由 Nanase 於 2021-8-11 17:26 發表   
+ C' v  s8 N+ |! ]0 q# i+ ?  `除左離島...黃金海岸都係唔錯既選擇
( ?1 y% Q2 ~7 [+ Q8 P3 ^- a1 . 酒店大堂出入口, Lift位同Reception距離遠...唔易引起人注意9 M; n% W8 M# Z
2 . 附近好小居民
2 r. J2 ]+ P4 @; }1 E3 . 附近環境都係比較黑 , 街燈較小8 H4 e9 ], c$ @3 M3 |$ j
) s' T* w$ o. O" ~: B4 W- E
FYI
9 q& w$ V! B/ K9 C# b
  3: 做賊咩
作者: Nanase    時間: 2021-8-11 22:01

引用:
原帖由 soyi 於 2021-8-11 20:23 發表   . q* ?- L6 E6 I/ [. K4 @( ~1 ]7 x% v/ i
而家疫情,出出入入酒店時,會唔會有職員問長問短?
& b8 ?! ?0 E( Y0 P# t. Z: c6 C. Z: ~, L# ^# H
唔會 , 進入時有電腦體溫測量 , 完無人手操控 , 無尷尬
作者: Nanase    時間: 2021-8-11 22:02

引用:
原帖由 under1 於 2021-8-11 21:14 發表   4 J4 [( p3 l/ I# F+ W1 a! _' q
9 ]* M$ M1 L/ B+ Q& K1 C
  3: 做賊咩
) H, u8 F3 l5 I  u6 ?. S  Z
2 c( e3 J  F4 |& E0 F什麼思想既人遷會諗到什麼...你懂的
, R$ w. h1 U$ R7 p) y7 C
( n# q5 U" R- G9 n% E8 Y1 Y
作者: heidiqueen    時間: 2021-8-11 22:58

出門口果下最難.........
5 ~( l% K, ]# Q+ z$ j! g黃金海岸都係唔錯既選擇
作者: cherrie    時間: 2021-8-11 23:44

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2021-8-11 22:58 發表   " z! J* S% H' y0 Q
出門口果下最難.........
4 c) B2 u' s' F8 R8 C黃金海岸都係唔錯既選擇
. u  Y4 e& o+ D7 o% G
住果邊就係既。。
作者: noel    時間: 2021-8-12 00:51

cdfamily 有合租地方, cd唔洗等staycation 啦, 言歸正傳我之前都去過中環staycation, 由於reception 在一樓, 地下大堂沒人看管, cd 出入一流, 酒店名不在此公開了, 有興趣可pm我
作者: soyi    時間: 2021-8-12 16:28     標題: 回復 11# maymay55699 的帖子

我想好舒服咁响一個地方cd,唔想咁求其
作者: soyi    時間: 2021-8-12 16:31     標題: 回復 13# Nanase 的帖子

但離島酒店好似好少有一人房間租。你係上網book定打電話book?
作者: soyi    時間: 2021-8-12 16:32     標題: 回復 15# heidiqueen 的帖子

想去梅窩銀礦灣酒店
作者: soyi    時間: 2021-8-12 16:35     標題: 回復 17# noel 的帖子

唔想市區,想離島的酒店
作者: noel    時間: 2021-8-12 20:24     標題: 回復 21# soyi 的帖子

中環晚上好少人, 順帶一提依家暑假閒日都好多家長帶小朋友去staycation, 你未試過出街, 所以就算去到離島你都未必敢出
; V2 A$ U1 e5 F/ ]0 u3 K; ]9 I* O! Y8 M4 v/ `+ C  d
作者: soyi    時間: 2021-8-12 20:43     標題: 回復 22# noel 的帖子

一定唔會而家啦,咁熱,等天氣涼D先
作者: tkcdream    時間: 2021-8-12 21:02

引用:
原帖由 soyi 於 2021-8-12 16:32 發表   : N/ g% z, y& p! ?: Q" @0 I
想去梅窩銀礦灣酒店
9 E! Z. y# G  n+ l
愉景灣酒店有兩邊出口
作者: soyi    時間: 2021-8-12 22:49     標題: 回復 24# tkcdream 的帖子

有冇一人房間租?兩日一夜大穊幾錢?
作者: tkcdream    時間: 2021-8-12 23:54

上網訂 一個人都可以入住 9月過後會平D 應該一千左右 依家平極都差唔多2千蚊
作者: soyi    時間: 2021-8-13 16:55     標題: 回復 26# tkcdream 的帖子

唔該晒靚女,希望天氣凉d時,我會有勇氣踏出第一步,享受做女人行街的感覺

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0