標題: 未試過偽街 [打印本頁]

作者: soyi    時間: 2021-8-11 16:28     標題: 未試過偽街

今年40歲,因為唔係一個人住,從未試過偽街,但又很想試,
* J8 D$ n. p; e  i有一個想法,等天氣冇咁熱的時候,帶d女裝衣物到較遠離島的酒店租住一日,% I# Q* L' y% g$ h% }. g
然後cd後岀去行,咁就可以享受做女人行街的感覺,又唔怕撞到熟人,感覺會自由d冇咁拘束
2 A0 s9 \0 ]8 n0 o' s3 L' i/ ^; M1 E
作者: cherrie    時間: 2021-8-11 16:39

引用:
原帖由 soyi 於 2021-8-11 16:28 發表   
+ `8 C: k( |1 J, V9 r! K/ h今年40歲,因為唔係一個人住,從未試過偽街,但又很想試,& S4 U2 l' ~2 p' l- I2 c
有一個想法,等天氣冇咁熱的時候,帶d女裝衣物到較遠離島的酒店租住一日,, V8 I% y2 x" C" A- u8 a" |
然後cd後岀去行,咁就可以享受做女人行街的感覺,又唔怕撞到熟人,感覺會 ...
$ ?: ]- V3 P' o+ w) }講真。。出門口果下最難
作者: soyi    時間: 2021-8-11 16:44     標題: 回復 2# cherrie 的帖子

試過幾多次?
作者: mooncakeshanyue    時間: 2021-8-11 17:22

带上口罩和墨镜,根本不会有人想到这个美女是你呀
作者: Nanase    時間: 2021-8-11 17:26

除左離島...黃金海岸都係唔錯既選擇
3 Z& d  Q. i) E) b! W1 . 酒店大堂出入口, Lift位同Reception距離遠...唔易引起人注意. h. Y; E( v! S+ J8 d7 U7 {! \
2 . 附近好小居民, Y. r5 n# w/ D( r; ^( q; @; v
3 . 附近環境都係比較黑 , 街燈較小
, U  L$ e! ^, r
) O% s( x) h, S; OFYI
作者: applebaby    時間: 2021-8-11 19:03

偽街係會不能自拔。
8 N3 R& I/ ?! w% R$ J數碼港也不錯的。
作者: cherrie    時間: 2021-8-11 20:15

引用:
原帖由 soyi 於 2021-8-11 16:44 發表   ; Z5 \' M2 e0 n3 J& _
試過幾多次?
: p! q6 z$ k: i9 \10次左右
作者: soyi    時間: 2021-8-11 20:21     標題: 回復 4# mooncakeshanyue 的帖子

哈哈,好彩戴口罩😆
作者: soyi    時間: 2021-8-11 20:23     標題: 回復 5# Nanase 的帖子

而家疫情,出出入入酒店時,會唔會有職員問長問短?
作者: soyi    時間: 2021-8-11 20:25     標題: 回復 6# applebaby 的帖子

你經常偽街?記唔記得第一次感覺如何,順晤順利?
作者: maymay55699    時間: 2021-8-11 20:56

可以考慮帶衣服到有冷氣廁所換
作者: under1    時間: 2021-8-11 21:14

引用:
原帖由 Nanase 於 2021-8-11 17:26 發表   4 l' V, M- S" I- }
除左離島...黃金海岸都係唔錯既選擇
  j' U6 @- V! O( o" ]7 T. K# i1 . 酒店大堂出入口, Lift位同Reception距離遠...唔易引起人注意% E+ _2 n. k' [; x. H* S
2 . 附近好小居民5 y* ~  Q/ F8 e% A  V
3 . 附近環境都係比較黑 , 街燈較小
5 T4 f& j% A# Z
3 x* ?; N: `" p) S! ~: D9 uFYI
: j) X7 z$ n8 t  3: 做賊咩
作者: Nanase    時間: 2021-8-11 22:01

引用:
原帖由 soyi 於 2021-8-11 20:23 發表   
8 e. v7 z, d6 h" t+ ?  o而家疫情,出出入入酒店時,會唔會有職員問長問短?
! x$ w7 }& G7 L) ~7 f- f" n; ?* r. o! x1 j8 _. Q. X: T
唔會 , 進入時有電腦體溫測量 , 完無人手操控 , 無尷尬
作者: Nanase    時間: 2021-8-11 22:02

引用:
原帖由 under1 於 2021-8-11 21:14 發表   4 A0 q) x. W% Z* Z

- o) _6 m; j. p: p. D! n  3: 做賊咩
/ v, k! X9 {. R1 z( B5 N2 S
( V+ H, }; W  o8 _" {什麼思想既人遷會諗到什麼...你懂的
6 R$ R% ^& m! ~- u+ j3 d5 a+ k  b' p

作者: heidiqueen    時間: 2021-8-11 22:58

出門口果下最難.........) O% h# p9 `4 Q! W) |2 A
黃金海岸都係唔錯既選擇
作者: cherrie    時間: 2021-8-11 23:44

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2021-8-11 22:58 發表   9 `9 ?3 i$ N7 e
出門口果下最難........." w- j) y& `3 H5 ]
黃金海岸都係唔錯既選擇
5 [3 O2 v# H: k4 G- M! J住果邊就係既。。
作者: noel    時間: 2021-8-12 00:51

cdfamily 有合租地方, cd唔洗等staycation 啦, 言歸正傳我之前都去過中環staycation, 由於reception 在一樓, 地下大堂沒人看管, cd 出入一流, 酒店名不在此公開了, 有興趣可pm我
作者: soyi    時間: 2021-8-12 16:28     標題: 回復 11# maymay55699 的帖子

我想好舒服咁响一個地方cd,唔想咁求其
作者: soyi    時間: 2021-8-12 16:31     標題: 回復 13# Nanase 的帖子

但離島酒店好似好少有一人房間租。你係上網book定打電話book?
作者: soyi    時間: 2021-8-12 16:32     標題: 回復 15# heidiqueen 的帖子

想去梅窩銀礦灣酒店
作者: soyi    時間: 2021-8-12 16:35     標題: 回復 17# noel 的帖子

唔想市區,想離島的酒店
作者: noel    時間: 2021-8-12 20:24     標題: 回復 21# soyi 的帖子

中環晚上好少人, 順帶一提依家暑假閒日都好多家長帶小朋友去staycation, 你未試過出街, 所以就算去到離島你都未必敢出
+ v, d, O; D, b6 d
9 n: }# ?7 M+ W0 q[ 本帖最後由 noel 於 2021-8-12 20:31 編輯 ]
作者: soyi    時間: 2021-8-12 20:43     標題: 回復 22# noel 的帖子

一定唔會而家啦,咁熱,等天氣涼D先
作者: tkcdream    時間: 2021-8-12 21:02

引用:
原帖由 soyi 於 2021-8-12 16:32 發表   
3 S: u1 m+ |! s6 H0 C2 ^想去梅窩銀礦灣酒店
9 }+ a0 ]  W. y5 e' j
愉景灣酒店有兩邊出口
作者: soyi    時間: 2021-8-12 22:49     標題: 回復 24# tkcdream 的帖子

有冇一人房間租?兩日一夜大穊幾錢?
作者: tkcdream    時間: 2021-8-12 23:54

上網訂 一個人都可以入住 9月過後會平D 應該一千左右 依家平極都差唔多2千蚊
作者: soyi    時間: 2021-8-13 16:55     標題: 回復 26# tkcdream 的帖子

唔該晒靚女,希望天氣凉d時,我會有勇氣踏出第一步,享受做女人行街的感覺

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0