標題: cd一定要化妝 [打印本頁]

作者: soyi    時間: 2021-8-13 00:40     標題: cd一定要化妝

有冇姊妹cd時一定要化妝?
. o' ^" w" ^1 L6 N我就會,覺得如果唔化妝就覺得自己唔太似女人,因為鬚根太明顯了,挮咗都見青,要撻好多粉遮
作者: gila    時間: 2021-8-13 01:12

你落左妝我都認得你就叫化妝,你落左裝我唔認得你就叫喬裝!1 s9 K2 y6 p5 g) D2 W. d
1 r1 z& y% E: k8 A* t
CD到底係化妝定喬裝?
作者: under1    時間: 2021-8-13 07:26

引用:
原帖由 gila 於 2021-8-13 01:12 發表   8 ~1 C6 N) k( L/ T
你落左妝我都認得你就叫化妝,你落左裝我唔認得你就叫喬裝!" u6 j, x9 H3 B& D8 y

" |, z% ?. p) Q  R& j5 N& I  BCD到底係化妝定喬裝?
( V( X- t8 f9 E* x% S! q" L咁好多女人都係喬裝
作者: ph~rh    時間: 2021-8-13 10:00

我可以素顏女裝出街,化左妝我會精神啲囉∼
作者: misslady    時間: 2021-8-13 11:10

識化,就話。1 w' ]6 c( |  i* A5 H$ N7 v0 p3 V
^_^
作者: mooncakeshanyue    時間: 2021-8-13 11:25

我觉得化妆是cd乐趣的一部分呢
作者: soyi    時間: 2021-8-13 16:51     標題: 回復 6# mooncakeshanyue 的帖子

係,就好似一個女人在享受化妝過程咁
作者: 心若詩意    時間: 2021-8-14 00:41

不化妝就不CD,所以我已經死了很久了,人太懶了。
作者: soyi    時間: 2021-8-14 00:50     標題: 回復 8# 心若詩意 的帖子

你很美,哈哈,,化妝又真係好麻煩,所以我一星期只cd一次
作者: FAI1    時間: 2021-8-14 18:24     標題: 回復 1# soyi 的帖子

都想學下化妝, 但係冇人教無從入手, 同埋要買啲咩基本嘢?
作者: soyi    時間: 2021-8-14 20:12     標題: 回復 10# FAI1 的帖子

我得粉底,唇膏,畫眼影眼線。
  d8 s  j& u3 N7 G$ s( x; b你可以响youtube揾教化妝ge片1 t5 u7 g. e: y7 I- }; X7 U

8 w; s1 Y% |5 ^) B  q/ |0 `2 R& [[ 本帖最後由 soyi 於 2021-8-14 20:14 編輯 ]
作者: misslady    時間: 2021-8-14 20:16

引用:
原帖由 soyi 於 2021-8-14 20:12 發表   
: M0 a- _# }2 J6 ~+ W0 T2 @  u7 O我得粉底,唇膏,畫眼影眼線。
% |! k+ U* Y* y# ~0 m( |2 ?$ S# ]5 W你可以响youtube揾教化妝ge片
+ y2 V# A0 A' o/ K1 w/ }2 G$ Q( c2 U9 N: J8 }. D$ U9 H, C$ D
皮膚差,
1 d+ e/ v" @7 q7 E/ B9 w, l6 P- h化物都死
  n' R  M' T5 S1 J, z$ b" S7 {9 W8 F, q& c4 I
(*^o^*)
作者: soyi    時間: 2021-8-14 20:26     標題: 回復 12# misslady 的帖子

如果皮膚差,可能會越化越差
作者: fanbellayuki    時間: 2021-8-14 20:51

我就一定要化妝~

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0