標題: 邊隻女性止汗劑/香水好? [打印本頁]

作者: xrm6013s    時間: 2021-8-27 12:42     標題: 邊隻女性止汗劑/香水好?

買左呢隻好唔掂, 成陣廁所香芬味, 即刻抺左佢1 p* d* t+ R; V1 S; Z9 H
請教邊隻好? 5 j! ^/ G# f4 @+ J" `9 S/ X8 e
會唔會用女性止汗劑/香水然後出街/返工?
2 a$ G0 L9 v! V- b; z
! h' k( l$ i7 |; N[ 本帖最後由 xrm6013s 於 2021-8-27 12:43 編輯 ]
作者: halo2002    時間: 2021-8-27 14:55

香水,CHANEL 基本上隻隻都OK,只看你喜歡哪一隻!
作者: halo2002    時間: 2021-8-27 14:57

我平時返工都會噴一下在左手腕,之後按到右手腕上,加兩隻耳耳背!! E& G: k7 x& w8 n
不過建議不要用太濃的就好
作者: jesscd    時間: 2021-8-27 15:38

同問, 都想知道
作者: halo2002    時間: 2021-8-27 15:55

想知道什麼呢?
作者: xrm6013s    時間: 2021-8-27 16:03

引用:
原帖由 halo2002 於 2021-8-27 14:55 發表   
- b1 y5 s, Y  f3 E香水,CHANEL 基本上隻隻都OK,只看你喜歡哪一隻!
( G' W0 T" o5 L
5 C6 [( N% }9 u: l  P3 u; f咁止汗劑邊隻好
作者: halo2002    時間: 2021-8-27 16:05

止汗就不太知道了
作者: heidiqueen    時間: 2021-8-27 23:31

香水基本上隻隻都OK
' \  ^( ^1 U4 g
作者: halo2002    時間: 2021-8-28 00:16

都不一定的,如果買香水都係買大牌子好點,以前買過一些平的同唔出名的香水,5 a( \: G, U9 w" U- `- W, r6 I
真的不行差好遠
作者: jesscd    時間: 2021-8-28 11:15

用費洛蒙香水囉
作者: gmomo    時間: 2021-8-29 00:28

香水我用CHANEL的兩款。/ G1 B% R5 }5 D3 z! e" O! H; L9 s
止汗濟我唔會用。治標唔治本。
; J( i' A/ W) W而且有更好方法。
, O7 [' `+ y2 R重有,我會用花露水…相比CHANEL,平好多。3 `% ^) R' N+ x% f: e, d: X; `0 v  E
4 f  F$ V- c: D7 n+ F
返工唔會用香水了…就咁用洗頭水已經比d女同事話我好香…
+ w6 m. {# U/ }/ F! K5 M) U6 c& A$ J2 |
作者: xrm6013s    時間: 2021-8-29 17:48

引用:
原帖由 gmomo 於 2021-8-29 00:28 發表   : ^, c/ v" T2 l  K% t
香水我用CHANEL的兩款。
) p) J0 K8 P+ n. M2 j  E0 D止汗濟我唔會用。治標唔治本。/ \% S) ?& L4 A! d) B+ D" m! Z) z
而且有更好方法。
' x4 a3 m7 t2 w% U( a6 U; P5 y重有,我會用花露水…相比CHANEL,平好多。
# L2 D1 A5 |! F$ S, d/ h4 M8 }) I1 O
返工唔會用香水了…就咁用洗頭水已經比d女同事話我好香…
- [8 d/ l$ k; V3 X
% o% b, F7 P( Q) N+ n8 J8 r邊隻洗頭水咁香?? 乜都唔洗用?
作者: halo2002    時間: 2021-8-29 18:15     標題: 回復 11# gmomo 的帖子

我都想知道你用哪隻洗頭水可以隔一晚返到工還咁香呢?
" P$ ]4 ?( @3 j5 N6 L另外我覺得香水係會使自己心情愉快同花露水完全不是兩回事!+ {5 {* S  z; |3 y- c! a, v
雖然比女同事話用女性香水,但自己心情愉快就好!但不要太過濃郁影響到別人就好!
作者: qwertyuiopo    時間: 2021-8-29 21:03

止汗的还真不知道
作者: xrm6013s    時間: 2021-8-29 22:19

引用:
原帖由 halo2002 於 2021-8-29 18:15 發表   # \/ x' B0 x+ e5 w( E  X+ U9 A
我都想知道你用哪隻洗頭水可以隔一晚返到工還咁香呢?
5 B) j1 T4 e2 T+ e) \另外我覺得香水係會使自己心情愉快同花露水完全不是兩回事!# N4 f2 z$ m" _
雖然比女同事話用女性香水,但自己心情愉快就好!但不要太過濃郁影響到別人就好!
* w' n# f6 v' w6 E, F5 ^% q
% b: I4 L, r2 Z* \4 B+ {我都唔like花露水D味3 |' w- Q7 S& X) F9 w
比女同事話, 咁你點回應?
作者: halo2002    時間: 2021-8-30 21:43

其實都冇回答佢地,之後都不了了之了!因為都不影響到他們!: V: `2 X' b4 t1 c5 @3 e9 t# [0 c
正常他們都不會刻意去講你的,由其現在長時間要帶口罩😷!; a/ m3 G: n7 o* A. D
最重要真的不要用太濃的同一些不太受人歡迎的香水就冇事了
作者: skinhk    時間: 2021-8-30 22:39

都想聽下大家分享
: ?0 a2 {4 f3 `2 w香水的話我幾中意Dior Addict 同YSL Mon Paris
作者: cyw    時間: 2021-8-31 16:00

Try Channel Chance.
作者: soph    時間: 2021-9-1 01:47

香水既話我自己會用jo malone同penhaligon’s,會盡量揀d花香
4 M6 H# |4 x& Y) Z& w8 s不過其實都係因人而異,自己鐘意就可以
作者: xrm6013s    時間: 2021-9-1 16:13

有冇人知邊隻香水/lotion有奶香味?
作者: jesscd    時間: 2021-9-1 20:15

其實止汗劑有香味得唔得呢……
作者: Danielle12    時間: 2021-12-25 12:13

止汗可以試Nivea美肌淨白

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0