標題: 易服男被拉,令姊妹擔心? [打印本頁]

作者: soyi    時間: 2021-9-9 16:19     標題: 易服男被拉,令姊妹擔心?

我覺得又唔駛太擔心ge,只要打扮得好睇,又唔算大隻,都似女仔的話,唔會做啲令人反感或不安ge野,正正常常行街,都唔怕ge!
& Y" e2 m5 r/ i: ~( w) _) E講真,有d又真係太男人,太大隻,d行為舉止一睇就知係男人,又的確令一d唔了解cd ge人不安ge
作者: MissDoris    時間: 2021-9-10 03:59

引用:
原帖由 soyi 於 2021-9-9 16:19 發表   + E9 w" t* U3 l1 ^4 y
我覺得又唔駛太擔心ge,只要打扮得好睇,又唔算大隻,都似女仔的話,唔會做啲令人反感或不安ge野,正正常常行街,都唔怕ge!
% ~. [* R& t1 I, {% u/ {講真,有d又真係太男人,太大隻,d行為舉止一睇就知係男人,又的確令一d唔了解cd  ...
. U( _; k% g/ U4 v' W% E( k2 l, Y, y: Y. [6 n* G, `
太大隻 << 傷好多人心,女人都好多肥婆啦
作者: 陳玲玲    時間: 2021-9-10 05:36

唔知係咪影響呢度,"遊客" 大增?
作者: nekokun    時間: 2021-9-10 08:47

佢被拉係因為爆格,原因唔係易服喎。
作者: Algol    時間: 2021-9-10 09:01

引用:
原帖由 soyi 於 2021-9-9 16:19 發表   1 Q( k( {, c) g- F9 b
我覺得又唔駛太擔心ge,只要打扮得好睇,又唔算大隻,都似女仔的話,唔會做啲令人反感或不安ge野,正正常常行街,都唔怕ge!) }6 m8 M- T0 j
講真,有d又真係太男人,太大隻,d行為舉止一睇就知係男人,又的確令一d唔了解cd  ...
* W' i1 ^& ^8 R$ \- o; p7 [: ` 易服冇犯法, 走去開人家門有不軌企圖先係問題,唔好錯重點喎!
作者: wh92115    時間: 2021-9-10 09:21

無人擔心囉,呢啲人一早應該拉佢啦,樓主咁擔心去探下監囉
作者: juventusandy    時間: 2021-9-10 09:34

我哋可以分得清楚,cd無問題,但出面市民吾會甘諗,佢哋只會覺得易服就已經係有問題。但只限男性易服,女性易服都係無問題的。
作者: smcd    時間: 2021-9-10 11:54

梗係會呢,仲非常擔心!怕被貌似anson的警員捉返去。之後,被他滑滑雙手在身上,四處亂摸,最惨不忍島是後庭也逃不過,被他弟弟進內搜索
- B$ C, r# h* B% |8 y
; @" U: b2 o( g2 v! q' b, f[ 本帖最後由 smcd 於 2021-9-10 11:58 編輯 ]
作者: soyi    時間: 2021-9-10 13:29     標題: 回復 7# juventusandy 的帖子

好彩你明白我意思,我一直都係講緊果d唔了解cd ge人會當cd變態,令佢地不安,唔明其他人會認為係我覺得,大家都係cd,我又點會唔了解呢?有d人真係太過敏感
作者: cindyhk    時間: 2021-9-10 14:33

佢係自己
作者: christy7122    時間: 2021-9-10 15:27

其實我都好大隻好高
8 W- e6 ^/ B2 o$ _我女裝出街係有人望,但冇人理! q/ _5 P* Q: p: Q7 C$ s
試過警察查身份證,查完仲話thank you miss
作者: sec2x    時間: 2021-9-10 15:52

引用:
原帖由 smcd 於 2021-9-10 11:54 發表   
) {" ^7 D6 w  @; E* ~- g梗係會呢,仲非常擔心!怕被貌似anson的警員捉返去。之後,被他滑滑雙手在身上,四處亂摸,最惨不忍島是後庭也逃不過,被他弟弟進內搜索
# J& L- x- I: Q- s
你自己都係社會少數仲開其他lgbtq玩笑係咩玩法
作者: sec2x    時間: 2021-9-10 15:54

引用:
原帖由 soyi 於 2021-9-10 13:29 發表   ( s) t; A9 ^/ A. \% T& V6 R
好彩你明白我意思,我一直都係講緊果d唔了解cd ge人會當cd變態,令佢地不安,唔明其他人會認為係我覺得,大家都係cd,我又點會唔了解呢?有d人真係太過敏感
' k/ Z" e/ i& g) A1 s$ ~/ @
呢到以前都出過喺舊樓"洗樓" "執人地跌左既內衣褲"既人啦
( t! o3 m% T6 `仲大把人讚好添2 B. {. r0 |) o' R* R7 c; ^9 |
係咪真係個個都咁有意識,真心有d懷疑
作者: soyi    時間: 2021-9-10 16:12     標題: 回復 11# christy7122 的帖子

我自己都有180高,手臂又唔算幼,膊頭都算横,我又點會唔明呢。只係話好多唔了解cd ge人同我地思維根本好唔同,我當然唔會歧視cd後仍然似男人ge姊妹啦,但人地就唔係咁諗呢。
作者: soyi    時間: 2021-9-10 16:17     標題: 回復 13# sec2x 的帖子

所以,唔一定係姊妹都會自律,總會有害群之馬,我覺得cd姊妹有分好多種,不過慶幸我見ge多數都好nice好明白彼此心態
作者: CDAries    時間: 2021-9-10 17:28

唯有小心d,我會好好打扮去好出街但未試過偽街
作者: user9527    時間: 2021-9-10 20:51

自己關門,約朋友去酒店玩最安全
作者: Marie0749    時間: 2021-9-10 21:19

引用:
原帖由 nekokun 於 2021-9-10 08:47 發表   0 O! U5 I" s! m1 `
佢被拉係因為爆格,原因唔係易服喎。
& t1 q9 M- N' [" T9 Z, p8 ]5 E
- D9 w0 |$ X$ R7 c5 _" T" P
引用:
原帖由 Algol 於 2021-9-10 09:01 發表   
2 L2 S- X9 O6 `# J3 J
+ q- ~6 W" X7 ?( j+ G 易服冇犯法, 走去開人家門有不軌企圖先係問題,唔好錯重點喎!
$ e, M% O2 W2 J5 J3 _- M
咁即係佢以為CD左就算比cam影到都無人認出佢係邊個係好蠢
作者: book3300    時間: 2021-9-11 00:59

我都有1.8米高,亦試過出街....只要唔做D奇怪野都唔會多理你既....依家我都BOOK左酒店享受緊...所以我又唔係太擔心有D咩事發生
作者: MissDoris    時間: 2021-9-20 04:54

要匿埋喺酒店玩真係慘...
作者: Marie0749    時間: 2022-9-8 21:49

引用:
原帖由 soyi 於 2021-9-9 16:19 發表   / I- |9 z' ?4 z( x* E# r
易服男被拉,令姊妹擔心- ^5 X* R; k7 V/ o/ T; L. v
  ...
) B! M4 Y1 \  @7 r
耐唔耐又有的新聞

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0