標題: 求救,有冇淘寶假胸介紹 [打印本頁]

作者: FAI1    時間: 2021-10-7 21:16     標題: 求救,有冇淘寶假胸介紹

有冇淘寶假胸介紹,買過一款放耐咗會出油, 每次用之前都要洗乾淨,油油的好難洗,好討厭, 各位有冇用過唔出油
作者: sheepkiwi    時間: 2021-10-7 23:15

我有套背心唔想要? 你要嗎?/ C7 b! g; B, T. b6 c/ q
my tg :n13579g
作者: FAI1    時間: 2021-10-7 23:33

引用:
原帖由 sheepkiwi 於 2021-10-7 23:15 發表   
1 t, M! W" ?6 b! \9 p我有套背心唔想要? 你要嗎?  M1 j1 e! d$ r4 ^4 c0 _& [0 Q- }
my tg :n13579g
0 A, N- n7 o& Q" s' H; ]) N0 o謝謝你,我打算買個新,同買個細啲size
作者: tiffany0914    時間: 2021-10-8 00:35

淘寶search媛野
作者: 心若詩意    時間: 2021-10-8 02:44

硅膠材質用過之後要塗爽身粉保養。
作者: june5167    時間: 2021-10-8 08:11     標題: 回復 1# FAI1 的帖子

每次洗完風乾後記得用爽身粉搽上
作者: FAI1    時間: 2021-10-8 10:20

引用:
原帖由 tiffany0914 於 2021-10-8 00:35 發表   2 @6 @2 _- t+ i1 _
淘寶search媛野
! O' d0 V) u  {; x4 W) d) e! S" x
1 ]; H5 y! K# y# O$ Z7 n8 Q4 T
而家用緊就係媛野,膚色幾自然同有皮膚紋理,
! ?- H/ I; L$ j: \% j/ l6 q) l- h( K0 P但放耐就會有層油,可能一年前舊款係咁,5 X% b2 F6 L  r/ A5 G0 i. }% a7 A
唔知新會唔會
作者: FAI1    時間: 2021-10-8 10:23

引用:
原帖由 心若詩意 於 2021-10-8 02:44 發表   
! d6 i8 L" V+ L* v- R/ A" D2 |硅膠材質用過之後要塗爽身粉保養。
. z1 n1 O/ K. O+ o& F3 Y; U/ p4 c+ t! H1 P0 v
有用夾身粉呀,好似醃肉咁茶滿佢
作者: gila    時間: 2021-10-8 10:25

一般矽膠物料唔用一段時間都會出油, 或物料老化. 用完要注意清潔擦乾, 落粉同定期通風就可以.
2 H* x+ C  w' B- {2 Q3 I
# a5 h* J" y8 \- _/ p% W) d8 r9 ?
引用:
原帖由 FAI1 於 2021-10-8 10:20 發表   ( K4 B& D2 r# M# l3 _8 j# }
' _/ t# E- L+ [1 v% N& e! ^

; r6 x; f! a* J$ O" @而家用緊就係媛野,膚色幾自然同有皮膚紋理,+ Z" _! |2 J* [7 b6 i) G, n! x% Z6 s8 ^
但放耐就會有層油,可能一年前舊款係咁,
0 [+ a" x+ @- p' A7 b唔知新會唔會

作者: FAI1    時間: 2021-10-8 11:10

引用:
原帖由 gila 於 2021-10-8 10:25 發表   
  ~. [6 P& |1 k! f0 {  ?1 ], K2 M一般矽膠物料唔用一段時間都會出油, 或物料老化. 用完要注意清潔擦乾, 落粉同定期通風就可以.
% @8 X2 d  ~- [& S; B3 n
% o* y4 z2 i6 i1 j7 k! U
# w7 r  l  Y9 B: y2 A1 r3 ?4 z4 @
, f2 V6 B: {& X& ^明白,即係唔好放太耐唔用,要經常帶住出去通下風
作者: gila    時間: 2021-10-8 12:04

我都有一個沒有用半年. 開始變質了. 用埋今年都要報銷.
作者: FAI1    時間: 2021-10-8 12:32

引用:
原帖由 gila 於 2021-10-8 12:04 發表   
' x: O, }2 Q. k( t) m我都有一個沒有用半年. 開始變質了. 用埋今年都要報銷.
- b9 X3 h; `5 f- u, L
跟住你會買邊隻?
作者: gila    時間: 2021-10-8 12:50

跟住升級轉形, 巨胸2.0 ; K/ ]3 j" N* A1 \/ |9 k/ T
( @0 R# C: _( h0 ]% R
對我來說,假胸唔會點帶出街,所以都比較少用。我仲有其他假胸,都夠用。1 T, N. a  C% v, X  W3 j
0 |, z" u4 ?% i. }
引用:
原帖由 FAI1 於 2021-10-8 12:32 發表   ! R: [$ A+ q5 |
0 }9 c4 v( t/ o0 j
跟住你會買邊隻?

作者: gila    時間: 2021-10-8 12:51

不如你等雙11買,有平。
作者: maisie    時間: 2021-10-8 13:21

引用:
原帖由 FAI1 於 2021-10-8 10:23 發表   
1 `3 ^5 T% ]* M9 W$ I
& H, F; E2 v$ h& [' [* G: I' q, ^9 r# ~8 k
有用夾身粉呀,好似醃肉咁茶滿佢
" S5 |- y3 R. e2 J  f請問裡面都要茶粉嗎?我都是好耐冇用,有的黑點.好像發霉咁,洗不掉,要買過新.想買 A或B罩級,好難買.多數是C.各位姐妹,有好介紹嗎
作者: gila    時間: 2021-10-8 13:38

有黑點即是已發霉, 那是霉菌已經在矽膠層生長繁殖. 出現黑點主要是穿著後沒有澈底清潔好所致. 汗中的細菌轉移至矽膠上繁殖. 必須進行殺菌和去真菌處理. 極其量只可多用幾次.1 Q% f8 R* P, C/ H. R7 e

9 v8 i% R& \$ D因為是緊貼皮膚的不透氣物料. 如果細菌和真菌 長期緊貼皮膚, 有機會會有皮膚炎. 這是比起貼身內衣更為嚴重. 若位置在胸脯位置, 最嚴重有機會出現腫瘤/乳癌.4 V9 a: M* h0 ~
! v5 q+ `$ U8 Q" o) v' Q" p( f
引用:
原帖由 maisie 於 2021-10-8 13:21 發表   
; X& U: ^6 E  h1 B2 o6 b
3 r0 K5 F* }0 Q, J! i" u' a請問裡面都要茶粉嗎?我都是好耐冇用,有的黑點.好像發霉咁,洗不掉,要買過新.想買 A或B罩級,好難買.多數是C.各位姐妹,有好介紹嗎
; A! g( s, J1 G$ q4 J4 N8 D3 z# X% k, |
作者: FAI1    時間: 2021-10-8 17:32

引用:
原帖由 gila 於 2021-10-8 12:50 發表   
! h* e$ ~% C% `3 Q3 n. E. R跟住升級轉形, 巨胸2.0
6 ^0 ^0 Q9 P5 \9 B
9 A9 ^6 S* F2 V: V對我來說,假胸唔會點帶出街,所以都比較少用。我仲有其他假胸,都夠用。3 p% y: I) d1 r

# B" t7 j3 i# x8 w8 s
- [, A9 I; l3 m/ D8 t9 g
; R2 t+ \- z( j0 E( R+ M# b# M巨胸我也有,Gcup的超大,但出街就有困難,太唔自然,除非扮大肚1 ?; \  g# v& |" Y# c
因為我決心要出街,所以今次要買一個自然啲細啲
作者: tkcdream    時間: 2021-10-9 00:22

忍唔住買左媛野b cup小號 不過要等30日
作者: FAI1    時間: 2021-10-9 21:15

要等30日,咁好賣?
作者: 校服收藏者    時間: 2021-11-2 23:13

引用:
原帖由 FAI1 於 2021-10-8 10:20 發表   
" v) L' v4 l5 d  T+ y% ]) x" y) P. G0 \' f% w; M# N

+ I9 N2 v2 u: x- b1 E3 s. `; x  D而家用緊就係媛野,膚色幾自然同有皮膚紋理,
! n1 G4 t; c1 |6 {7 W  a但放耐就會有層油,可能一年前舊款係咁,: u- K' }! G5 l: u7 y3 A0 G; ^
唔知新會唔會
- {! r& J6 e, {: }

4 |4 F' c) Q* W" \1 x' m# m佢D野好似好貴
作者: FAI1    時間: 2021-11-10 01:20

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2021-11-2 23:13 發表   4 m* L/ K3 O2 Z% g( |
0 R) |- C1 Y; z! y

! Q4 c+ o- `, P! X1 G佢D野好似好貴
  ?. e; Z; v/ E$ V0 W2 {8 E6 l, |# `
& x( i# E7 h$ a上-次買佢,今次想試下另一牌子睇下會唔會好啲,+ H8 S( p. G  E, O
想搵隻唔出油同埋唔黐頭髮,各位冇分享??

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0