標題: 中性打扮生活 [打印本頁]

作者: jasper818    時間: 2022-1-20 03:45     標題: 中性打扮生活

本人現時喺英國住緊。
) L1 Z9 A+ @" ]0 y; M
1 }. o9 f3 b7 E# w# O- ]5 {上次講到我老婆發現左我CD之後,佢竟然接受左 (見詳文)http://hkcd.tv/thread-80110-1-2.html
6 T6 T' O# ~- \) \. Z- @! f自此之後我就開展左新既生活,開始買較中性既女裝,例如女裝衫,比較緊身既女裝褲,女裝Jumper、冷衫、女裝褸等,每一日都可以過住著女裝既生活!只係我同老婆有協議,我平日只可以中性打扮,著衫唔可以太女性化,唔可以太離譜(例如出街果陣唔可以喺佢面前著裙),如果真係要CD出街就自己出。同埋最緊要係我留長左頭髮!呢個對我既CD旅程真係有好大影響!5 {; [' h& ~! t1 A
6 K0 `" u! ], a1 n+ k- X; p- Z
於是乎呢幾個月,我就買下買下變左大部分都係女裝衫 (好在呢度有個網站賣二手衫,仲平過淘寶),不過全部都係老婆既接受範圍。
+ E/ R* T' ~9 Y4 B2 h" ]2 _& W7 a7 y  \% G2 m" b9 S5 h
平時我通常都係Jumper+冷衫+大褸+緊身牛仔褲(入面多數著埋Legging/絲襪,天氣真係好凍),配埋頸巾同冷帽,咁樣襯通常效果都好好,加埋我個樣都有D似女仔,好多時人地見到我真係當我係女仔,好多時我去女裝部睇衫都無人care 8 c# L( l0 O, }4 ^4 p
# X, O- j! A& n
而且有好多次我入男廁果陣都比人嗌住同我講呢個係男廁,或者D人見到我係男廁果陣就再望清楚個廁所,懷疑自己入錯 每次咁樣好有滿足感,仲有D興奮tim
. {8 f) d) k) {% r9 i: Q& j
# J9 p) x4 e% U+ g* A可以做返自己真係開心!
作者: rac    時間: 2022-1-20 06:19

恭喜
作者: p12345    時間: 2022-1-20 08:48

作者: ngyl1394    時間: 2022-1-20 09:00

wow! 真是恭喜樓主
$ z1 V7 e" W& S1 N4 R5 j% f: {. [6 [賀喜樓主
作者: SweetDreamer    時間: 2022-1-20 11:31

多謝分享......................
作者: 1677    時間: 2022-1-20 14:59

恭喜,咁樣先係真正做返自己。
作者: heidiqueen    時間: 2022-1-20 22:08

真正做返自己
$ A/ b3 n$ p. B( [% d) u' w
作者: 陳玲玲    時間: 2022-1-21 05:32

真好
作者: misslady    時間: 2022-1-21 09:59

太太, 也是 香港 人 ?
作者: sasalady    時間: 2022-1-21 13:26

you are so luck~~ admire~~
作者: JT1030    時間: 2022-1-21 15:21

恭喜樓主,身邊另一半接受真係好開心,出街又可以自由打扮
作者: ckk49    時間: 2022-1-23 01:24

恭喜你 有得著自己鐘意的衣服最開心
作者: cyw    時間: 2022-1-23 09:44

作者: pigpigpigpig    時間: 2022-1-23 10:23

恭喜你,真羨慕
作者: kenny_apple    時間: 2022-7-31 23:07

光明正大CD真係每個姊妹既dream, congrats!
* A6 W" {# G7 `" s- \( C快D學埋化妝同用香水
作者: Charlotte_Tse    時間: 2022-8-1 00:39     標題: 回復 1# jasper818 的帖子

咁就太好了!妹妹加油!
作者: aoi.cd    時間: 2022-8-1 11:13

老婆接受 good

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0