標題: 畀人發現咗成個衣櫃都係女裝 [打印本頁]

作者: Iphone5s    時間: 2022-1-27 23:33     標題: 畀人發現咗成個衣櫃都係女裝

第一次開post就要講呢啲
1 d' ~3 ~$ A3 z& ~, m
% E3 m4 R5 X% g/ E8 a近排我阿媽執房,發現咗我啲女裝...但係佢冇反應,亦都冇提起,但唔知點解佢幫我執起哂成幾袋放咗我房衣櫃另一個格(平時我都係收埋同一個衣櫃,只係係咁易遮住,可能我自己潛意識都想人發現呢個喜好)
1 H% T8 ^0 P, r6 a9 i5 q
4 d/ b3 R- s% y; H2 X$ }仲要幫我加咗啲防潮珠,真係唔知佢咩意思,我而家都唔知點好...又真係唔想當面講呢個話題...
作者: VinVin    時間: 2022-1-27 23:44

可能阿姨佢一早就發現左你ge喜好
作者: Charlotte_Tse    時間: 2022-1-28 00:33     標題: 回復 1# Iphone5s 的帖子

咁就順水推舟承認左佢囉!
作者: 偽娘貓    時間: 2022-1-28 00:39

你媽咪接受到你女裝真係好,我媽咪大反應到好似發現我整炸彈咁
作者: Iphone5s    時間: 2022-1-28 00:46     標題: 回復 3# Charlotte_Tse 的帖子

都唔知點面對,既然佢冇講,又好似隻眼開隻眼閉咁,不如當冇事發生
作者: Iphone5s    時間: 2022-1-28 00:48     標題: 回復 2# VinVin 的帖子

都有可能...以前都會偷著佢哋啲衫,從中察覺都唔出奇+ v! w" t1 T& T% _2 z1 g; @* E( c

9 m2 K. D9 S% J; K- ?但係佢呢個舉動分明話我知我呢個秘密,仲要執過哂衫咁,好老尷呀7 l, x! V8 ~, t( Y" Z

6 p6 r9 [, E* }1 g8 S% ~[ 本帖最後由 Iphone5s 於 2022-1-28 00:53 編輯 ]
作者: Iphone5s    時間: 2022-1-28 00:55     標題: 回復 4# 偽娘貓 的帖子

我寧願佢扮唔知算,而家佢分明知
- }6 ~2 O% V0 {+ c) z/ G: L同埋我之前有女友,應該唔會誤會我係gay掛
作者: JoJo1217    時間: 2022-1-28 06:46

佢會唔會以為你掛住前度?
作者: christina01    時間: 2022-1-28 08:47     標題: 回復 7# Iphone5s 的帖子

可能在想你前度無執走d衫
作者: samou    時間: 2022-1-28 09:21

引用:
原帖由 Iphone5s 於 2022-1-28 00:46 發表   
9 c6 {8 c  r% X: Y都唔知點面對,既然佢冇講,又好似隻眼開隻眼閉咁,不如當冇事發生
4 P$ o1 a4 _8 d" ?- P5 Q
$ z( n9 n  P4 J6 X8 o. w3 J正解,我都認為咁係最好。
作者: Iphone5s    時間: 2022-1-28 10:36     標題: 回復 8# JoJo1217 的帖子

唔會啦,啲衫好明顯新買
作者: SweetDreamer    時間: 2022-1-28 10:56

暫時, 當唔知被發現吧.....................
作者: VinVin    時間: 2022-1-28 10:57

咁你唯有見步行步啦,可能最後咩事都無
作者: misslady    時間: 2022-1-28 13:35

你都放得,4 e" R7 ^4 M2 b  I, G
咁明顯. Z% f: k! H& j& g  L! H- X! y" M8 f

: J3 \- {* s0 J9 ^6 l" Y) o; Y(o^^o)
作者: idashe    時間: 2022-1-28 13:55

我會講我女朋友既
作者: 心若詩意    時間: 2022-1-28 14:35

我什麽都不説,就挂在外面的衣架上,因爲衣櫃都滿了。
作者: Iphone5s    時間: 2022-1-28 20:37     標題: 回復 12# SweetDreamer 的帖子

啱啱同佢食飯,佢同我講「啲新衫放咗上去嗰格衣櫃」
: b2 L! r/ A0 u& w$ x咁係咪佢接受咗我會著女裝😂
作者: Iphone5s    時間: 2022-1-28 20:43     標題: 回復 15# idashe 的帖子

我而家都冇女友,同埋啲衫多到唔會係瞓幾晚啲衫數量,一定估到係我買
作者: Iphone5s    時間: 2022-1-28 20:46     標題: 回復 13# VinVin 的帖子

而家佢真係當冇咩事發生😂或者好似你咁講,佢一早就知
作者: khman01    時間: 2022-1-28 23:55

我一早已經出佐櫃,我覺得我穿什麼是我的事,加上都睇佐醫生都話我係易服僻,我已經用了很多方法去引開自己的想法,早前還送了很多衣服給本網的網友,還有就是工作和工作,但到最後自己都是覺得穿裙子最好,反之就是更加想習慣去穿裙子,我只是覺得如果穿這個衣服會令你人生有動力就應該去做,如果不去做和死魚沒有大分別的情況,生存變得更加沒有意義.
作者: Nanase    時間: 2022-1-29 00:55

唔出聲就即係俾空間你 (但唔等餘接受), ?# r1 D$ c" H. H& S0 l- W8 D
唔出聲會係比較保守既處理方式7 y6 ?- a4 _9 ^0 ^8 ?% }: w
如果有考慮(必要?)出櫃 , 可考慮溫水煮蛙既方式4 W6 R0 i7 M. U( s& ~+ i
一步步引你家人開口 , 摸一摸家人既底線
' d1 a7 |$ l; h例如大膽小小掛1,2件響當眼處 / 放件1,2件落要洗既衫桶之類
; \* I  Q' n3 k- b% Q1 H- w  ?1 L* X: S) ~: t4 r( w* F* m) G& ?+ q& B

作者: SweetDreamer    時間: 2022-1-29 10:36

引用:
原帖由 Iphone5s 於 28/1/2022 20:37 發表   
- s5 n- \; x! t- E, {' g' `$ J. ^( q啱啱同佢食飯,佢同我講「啲新衫放咗上去嗰格衣櫃」
) a# W; a  {& }. i. u' I2 `; m咁係咪佢接受咗我會著女裝😂
0 W0 t) u+ M: o
3 U9 [/ p! Z" X: h% o
跟住, 有無問下你幾時開始, 點解會鍾意..........?
4 a$ r1 j9 D$ y! t- }如果無........我覺得她只是暫時不知如何處理...........
作者: misslady    時間: 2022-1-29 11:07

引用:
原帖由 Iphone5s 於 2022-1-28 20:37 發表   
7 B2 K( P! H3 g) X4 C( x啱啱同佢食飯,佢同我講「啲新衫放咗上去嗰格衣櫃」7 V+ R5 g! p' Q/ B+ w
咁係咪佢接受咗我會著女裝😂
4 b6 v) i  G% j5 {, I( t1 E. |
8 L8 N# i/ Z/ w1 N' ?0 \
吾知,知道多久?
1 c. J3 t9 n. n6 A; Q) P# d9 X( i" ^% i% V7 z. H; D
(o^^o)
作者: chammi    時間: 2022-1-29 12:18

最好租個倉來存放
作者: VinVin    時間: 2022-1-29 21:57

引用:
原帖由 Iphone5s 於 2022-1-28 20:46 發表   
) o: h, t! U" n而家佢真係當冇咩事發生😂或者好似你咁講,佢一早就知
& J* ?+ d0 A# Q/ }% d8 i$ t( _) v8 q1 R  i$ V) ^' G+ _
咁呢個時候,俾D時間大家,你遲下再同阿姨慢慢傾會好D
作者: kwyyds    時間: 2022-1-29 22:04

我覺得家人不會有甚麼意見,開心見誠做自己啦
作者: cder    時間: 2022-1-29 22:13

初時我比屋企人發現我幾對高踭鞋,佢哋已經話我,而家都好好由得我
作者: heidiqueen    時間: 2022-1-30 00:52

可能佢一早就發現左你的喜好  Q  R8 W5 T  [" X3 e- k

作者: yathei    時間: 2022-1-30 12:45

咁會CD又唔代表性取向係男既,佢都無尷開口同你講,你唔洗尷喎我覺得。
作者: 阿姨    時間: 2022-1-31 00:01

忍受與接受是兩樣嘢,唔出聲不等如接受,可能是未到紅線。視乎長輩平日對於新聞和電視裡有關跨性別、易服人士的觀感,自己再決定是否出櫃尋求共融
作者: 萌章機    時間: 2022-1-31 08:51

引用:
原帖由 SweetDreamer 於 2022-1-28 10:56 發表   " Z$ q/ Z( {. Z: I) R  ?
暫時, 當唔知被發現吧.....................
7 {4 N5 Y6 B+ `- I& \' r5 u  p. G. k3 O  s2 W0 y1 Q& B
防潮珠都幫佢加埋,應該好難當唔知
作者: Mrng    時間: 2022-1-31 11:10

我記得之前又係阿媽汁衣櫃都比佢發現過好多女性內性褲同衫仲次次掉曬佢 但佢又無問D係邊個 不過每次佢掉完我都仲有再買番 掉到E+ 都好少幫我汁衫 可能都覺得甘大個有自己又有經濟能力 又唔係做D咩衰野 接受左掛 $ g9 F/ O7 n3 {! Q

作者: misslady    時間: 2022-1-31 11:27

引用:
原帖由 Mrng 於 2022-1-31 11:10 發表   & p! i$ q0 `  T7 e# |
我記得之前又係阿媽汁衣櫃都比佢發現過好多女性內性褲同衫仲次次掉曬佢 但佢又無問D係邊個 不過每次佢掉完我都仲有再買番 掉到E+ 都好少幫我汁衫 可能都覺得甘大個有自己又有經濟能力 又唔係做D咩衰野 接受左掛 1 `; I' S/ {, @4 S( X) L8 h
...
8 f9 d) ]/ W9 X3 V0 ~* @' e! ], B. S/ S+ y5 I
這回事,
0 d9 y, m+ \& q* y4 ]: [細個對阿媽,; ]8 V6 W: _2 g  j! W; o! |
大個,就對女友 / 老婆! L5 G; W5 ?7 P& ?- d
* H* q3 a% E3 ^9 N. _8 ?7 T
(╯﹏╰)
作者: wchingw    時間: 2022-2-4 20:05

你需要大膽假設, 小心求證呢~
作者: 校服收藏者    時間: 2022-2-4 20:54

引用:
原帖由 Iphone5s 於 2022-1-27 23:33 發表   
6 E9 m, s4 v* e, r( u/ }第一次開post就要講呢啲 9 K& \& u4 F, E* a( c( V

4 P5 _& S( F+ s" C, @( w1 B" ^0 z( x' Y2 K近排我阿媽執房,發現咗我啲女裝...但係佢冇反應,亦都冇提起,但唔知點解佢幫我執起哂成幾袋放咗我房衣櫃另一個格(平時我都係收埋同一個衣櫃,只係係咁 ...
  D0 {) F$ w# Z0 p' `, P
; b; u7 J4 z( D% N8 K. g$ N
發現裡面D衫定係外面D衫先
作者: candiceyan    時間: 2022-2-8 15:27

我都試過比啊媽見到,但佢當睇吾到( x* c3 a* g& b+ }: D: e# s
或者佢都一早知

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0