標題: 戴住少女Bra Set去行街買Lunch [打印本頁]

作者: Johnlovebra    時間: 2022-2-5 01:44     標題: 戴住少女Bra Set去行街買Lunch

前幾日屋企人外出好夜先返,而且十分凍,所以自己一個落去買午餐…我又戴Bra Set啦, f& w# K/ h/ P! U- [

7 H: z5 \3 x1 B0 H6 W5 s今次呢套係6ixty 8ight少女Bra Set,但因為實在好凍,所以加多件淘寶買的莫代爾吊帶背心(如圖),尤其呢個Bra比較箍,所以非常好Feel;外面著正常去街衫同大褸。不過因為吊帶背心屬於交叉帶款,實在好容易露肩帶,如果無著大褸就肯定會走光,著上大褸走光機會就較微。其實…我真想知道當日出街過程中,我有無不慎露出吊帶背心的交叉肩帶!
; V; A. I7 a& ^0 ~4 v) ~5 z" c* G$ z0 h- A- o  D1 J" w
除了去買午餐(無錯,當時正值中午!),我亦去到屋企附近一個商場,在一間Bra舖研究有無邊款學生Bra我有興趣買,亦曾經走入6ixty 8ight分店看看最近有甚麼新款的Bra,可惜款式不太合心意,所以空手而回  D; Y, O  p! O

2 \' u8 Y: D4 h0 B' n; g7 Y是次外出期間曾經兩次問店員我需要的物品有無貨,亦曾同老細講過一次電話,總計大約一小時,繼上次戴Bra Set落樓、在屋企附近找尋老友的銀包後,又一次戴Bra Set外出,而且時間、走動距離都比上次倍增,實在太刺激好玩!& i7 A% x9 e7 ]4 i* a. A; b, l

4 x% \0 g1 F2 }0 I  O! ]/ Z, F/ }期待再下一次戴Bra Set外出,到時候再分享+ L" \& \; z& i7 f/ q4 _8 N( [

+ v- S0 ~+ l) w  H# {/ m[ 本帖最後由 Johnlovebra 於 2022-2-5 01:47 編輯 ]
作者: khman01    時間: 2022-2-5 02:14     標題: 回復 1# Johnlovebra 的帖子

6ixty 8ight少女Bra Set 應該係都唔肥啦 ,因為6ixty 8ight少女Bra Set都係比較細
作者: Johnlovebra    時間: 2022-2-5 02:26

引用:
原帖由 khman01 於 2022-2-5 02:14 發表   
" }* a  x3 Y6 C6ixty 8ight少女Bra Set 應該係都唔肥啦 ,因為6ixty 8ight少女Bra Set都係比較細
1 e$ R. n: H+ I" J3 [/ t, i8 y! z
8 k5 N( D; s0 a( Z最緊要著上去好Feel,呢套我依家都著緊
作者: applebaby    時間: 2022-2-5 07:36

好好享受下
作者: SweetDreamer    時間: 2022-2-5 12:30

多謝分享....................
作者: user9527    時間: 2022-2-5 15:18

Self Love 屬幼邊
! g3 P6 w3 F0 Y: f1 d, s都幾靚
作者: p12345    時間: 2022-2-5 17:14

妹妹都是喜歡少女風
作者: Johnlovebra    時間: 2022-2-5 19:09

引用:
原帖由 p12345 於 2022-2-5 17:14 發表   7 B2 O! L# c8 T) W8 F
妹妹都是喜歡少女風
' Y" j' M& E7 T: q$ @2 P) E5 ?+ a7 W# F, x8 |
我只係鍾意少女款、學生Bra,其他就興趣不大啦
作者: misslady    時間: 2022-2-5 19:45

引用:
原帖由 Johnlovebra 於 2022-2-5 02:26 發表   
0 f" r, j  x* v: s0 J; a* a  S# [/ C% s" n/ b: _' V

# P3 s- i; \, `/ V9 h# o# a( o, d$ w最緊要著上去好Feel,呢套我依家都著緊
; ~* R9 Y/ p7 b$ [: [9 q& J/ N1 y( E2 ^4 h$ u( T
好享受。
作者: cyw    時間: 2022-2-6 11:51

作者: phbaby    時間: 2022-2-6 20:41

可有穿上後的相分享呀
作者: Johnlovebra    時間: 2022-2-6 22:25

引用:
原帖由 phbaby 於 2022-2-6 20:41 發表   - X+ M( N  v$ c, w. |
可有穿上後的相分享呀
6 F, F5 w; n' b) H% ]! x

' o  g3 T  B" }* i' u2 X8 H不會分享穿上後的相啦
作者: 二三三    時間: 2022-2-6 22:40

多谢分享喔
作者: silkypanties    時間: 2022-2-7 13:53

下次又會再行遠D, 快D再來一次, 好快又夏天架喇
作者: kk012003    時間: 2022-2-7 17:13

唔錯唔錯, 我都希望將來有機會帶bra 去街~
作者: 中國人    時間: 2022-2-7 19:52

我都試過冬天著bra出街,薄墊款,我大部分bar同底底都係6ixty8ight
作者: heidiqueen    時間: 2022-2-7 21:58

不錯!! 不錯!!% _  m: Q+ I! r  m. }% G

作者: Johnlovebra    時間: 2022-2-7 23:16

引用:
原帖由 silkypanties 於 2022-2-7 13:53 發表   " [2 X5 Y, e4 O1 u( A' n
. g# t! o5 @  w8 m
. S1 M; U$ o* Q/ S$ Q' R% K要有機會先可以啦,雖然我都好想快D再有呢個機會
作者: Johnlovebra    時間: 2022-2-7 23:17

引用:
原帖由 kk012003 於 2022-2-7 17:13 發表   
" U) ]7 s) {* ?- }2 k/ O唔錯唔錯, 我都希望將來有機會帶bra 去街~
% l) r) f# o- W

# P) E! h6 k. B/ H- |5 T會有機會的
作者: Johnlovebra    時間: 2022-2-7 23:18

引用:
原帖由 中國人 於 2022-2-7 19:52 發表   ) ?; A2 \1 }7 Y# F* {- i3 j) x
我都試過冬天著bra出街,薄墊款,我大部分bar同底底都係6ixty8ight
7 e0 A# q3 e: b0 I, R& `: C
( E. L* J4 C' \% X7 B& p
有興趣睇睇你的薄墊款Bra的收藏
作者: misslady    時間: 2022-2-8 12:49

引用:
原帖由 silkypanties 於 2022-2-7 13:53 發表   & _  e0 T& M- I& w# N& M- B9 b
& s3 T8 z# A+ I/ Y  l' \& V" o* k

; e# a: Y, c, y, z夏天會,好現。; d' M! Z# |. o3 r1 ^1 I! j
' [% T/ n4 [! b4 T
(o^^o)
作者: Johnlovebra    時間: 2022-2-8 17:05

引用:
原帖由 misslady 於 2022-2-8 12:49 發表   / H) G1 C- ]8 x0 s2 k

6 o3 a4 z+ g' d) l! A6 N6 }
! d; J- K7 C: F" _0 e夏天會,好現。
: F+ O. c2 F0 T
3 a- Y1 l) q. K# R0 {' G6 O(o^^o)
7 n1 J+ g* {* }% `8 L
  C, p5 D2 g. p1 @& y7 K
夏天唔敢咁樣玩
作者: alansze106    時間: 2022-2-8 20:55     標題: 回復 1# Johnlovebra 的帖子

一般般
作者: 中國人    時間: 2022-2-9 01:11     標題: 回復 20# Johnlovebra 的帖子

我果d全部lace款,仲有幾件連身款
作者: Johnlovebra    時間: 2022-2-9 01:25

引用:
原帖由 中國人 於 2022-2-9 01:11 發表   5 X9 O; s4 P7 c7 R) M; O& a
我果d全部lace款,仲有幾件連身款
2 D' H. Z$ u* D% p3 b: V! E4 e' g' o& B/ w) I8 T( E8 r
應該都幾好著
作者: 中國人    時間: 2022-2-9 12:06     標題: 回復 25# Johnlovebra 的帖子

都幾好,薄墊夠貼胸,我試過入面淨著bra加件風褸就落街,一係入面著sportbra
作者: Johnlovebra    時間: 2022-2-9 15:45

引用:
原帖由 中國人 於 2022-2-9 12:06 發表   - v2 X: E, f  [. D) R* t8 c
都幾好,薄墊夠貼胸,我試過入面淨著bra加件風褸就落街,一係入面著sportbra
! j2 @+ U5 G) p8 f- i* z( c
" ~! [  E; r/ g) t. ~) ^8 v2 oSports Bra應該會比較容易走光?
作者: misslady    時間: 2022-2-9 16:01

引用:
原帖由 Johnlovebra 於 2022-2-8 17:05 發表   
6 t9 c6 B1 J6 ]+ \
, N# g+ \: `( Y; u6 F2 z! |- K
; M1 f/ {3 \9 D4 d. I( d夏天唔敢咁樣玩
+ N  R# @1 Y. E3 x1 N+ N
' ]" Q, Y: V: ~8 v現在天氣,正合適  {. a" T" {* F9 ?# A+ D# M! C! \5 b
3 x' \2 Y( n& b' g6 {3 p
(o^^o)
作者: Johnlovebra    時間: 2022-2-9 23:23

引用:
原帖由 misslady 於 2022-2-9 16:01 發表   . H0 u8 C! u* w5 d( o  q5 g
  G8 R+ W7 ~! b6 ?: n/ |

/ `$ {6 @. L. e. b2 S4 Q' Y; i* u! ?現在天氣,正合適
, \/ V; M) ]% O% \! }* P. X( d- C' i+ n
(o^^o)
. w0 z: y8 h) s3 E( x3 f
, C; }) Z5 S9 h& H' K; {
係呀,所以有機會一定玩
作者: Zerodec    時間: 2022-2-10 13:24     標題: 回復 24# 中國人 的帖子

連身款都有?
作者: Zerodec    時間: 2022-2-10 13:26     標題: 回復 29# Johnlovebra 的帖子

夏天 bra 就唔會了, 底底都仲會著
作者: Johnlovebra    時間: 2022-2-10 13:56

引用:
原帖由 Zerodec 於 2022-2-10 13:26 發表   
2 Z; |& j& ]/ r" t1 C: i% {! x夏天 bra 就唔會了, 底底都仲會著
! X) b2 ^+ w2 O! n0 `4 e$ N$ R1 S2 n2 `3 v* p' a9 w" [$ k- V
夏天我都唔會啦,太容易被發現
作者: SAYA030    時間: 2022-2-10 14:15

我多數都喺入面著死庫水加絲襪
作者: Johnlovebra    時間: 2022-2-10 14:55

引用:
原帖由 SAYA030 於 2022-2-10 14:15 發表   ) ]$ m; _. g! Y3 Y" |" v
我多數都喺入面著死庫水加絲襪
% ^4 }( u* Q/ v8 L  `, ~
, ]0 n) n0 d* m; B2 i0 [4 d死庫水泳衣我都有一件,絲襪就興趣不大
作者: 中國人    時間: 2022-2-10 15:26     標題: 回復 27# Johnlovebra 的帖子

Sportbra唔會啦,包得仲好🤣🤣
作者: 中國人    時間: 2022-2-10 15:28     標題: 回復 30# Zerodec 的帖子

係呀,著連身款底底都唔洗著
作者: Wing117    時間: 2022-2-20 19:52

邊間bra鋪有得一齊研究咁好
( P. Q. g% b* v介紹!介紹!
作者: Johnlovebra    時間: 2022-2-21 12:03

引用:
原帖由 Wing117 於 2022-2-20 19:52 發表   + Q8 b7 {" j7 @  e  `8 t
邊間bra鋪有得一齊研究咁好
( K2 I; f7 S  l# a* e7 f; n1 a介紹!介紹!
, s* h  y1 l4 u6 k8 n
) V# t' J2 N, f2 c! Q8 y6 X我當時看的那間只是自己在看Display出來的學生Bra啦  r: i0 L, s2 g9 x
. @8 o9 y( |6 ?' w+ ?# k
一齊研究的都有,堅尼地城的恆澧不錯的,我也有去買過
作者: Wing117    時間: 2022-2-21 17:58

引用:
原帖由 Johnlovebra 於 2022-2-21 12:03 發表   
. s5 m) X/ G$ `) z7 P0 K& x( i7 E' f4 s2 M7 t' L: p5 z' r4 k
. E! l8 p3 @1 C2 e
我當時看的那間只是自己在看Display出來的學生Bra啦
$ O7 y- f2 r8 T: M) A3 q1 H6 [1 T, G
一齊研究的都有,堅尼地城的恆澧不錯的,我也有去買過
: U  Q" i2 @) T* A
! o4 {; N; x1 C) h2 Y: T果間好似偏向性商店或代購,反而鐘意細bra 鋪,例如 灣仔普樂里同西營盤SOLO
作者: Johnlovebra    時間: 2022-2-21 23:46

引用:
原帖由 Wing117 於 2022-2-21 17:58 發表   
* @7 ]( {3 O3 W& `
% W6 P. L3 B- {8 Q6 w
! u3 b' j. x3 {# q果間好似偏向性商店或代購,反而鐘意細bra 鋪,例如 灣仔普樂里同西營盤SOLO
0 a9 G. c) N6 ?3 P$ i4 n0 d
! ~0 P7 F" ]: Q& z/ C: X" z
恆澧都好多Bra賣,普樂里同西營盤Solo我都有去過,可惜少學生Bra款,所以就唔太適合我
作者: sexpic4me    時間: 2022-3-10 03:52

冬天著bra出街, 感覺好好
作者: Johnlovebra    時間: 2022-3-11 14:44

引用:
原帖由 sexpic4me 於 2022-3-10 03:52 發表   
1 n' Y% o4 |, R6 t- T& K" O冬天著bra出街, 感覺好好
, \; o; l6 j" S9 A

4 k' Q' k/ a( m* x; g% x係呀,可惜依家已經秒速變夏天,想玩都無得玩,我最近再買了新的、不太顯眼的Bra,雖然不顯眼,但始終出汗會有印,只能夠等到轉涼再玩過
作者: hojasho    時間: 2022-3-11 19:15

最正係自己著住,身邊女女都係現帶,好正
作者: 校服收藏者    時間: 2023-1-19 19:27

而家凍凍地又著得, e5 x& F, y$ L. ~& j
不過想知係無CD落街?
作者: kkmonster    時間: 2023-1-19 21:50

enjoy your trip
作者: mimiwong    時間: 2023-1-24 14:36

引用:
原帖由 Johnlovebra 於 2022-2-5 01:44 發表   
0 W! V% M" ~6 a7 ]$ m6 r' s前幾日屋企人外出好夜先返,而且十分凍,所以自己一個落去買午餐…我又戴Bra Set啦) `. l7 [- r7 T: @4 t
! x6 ^* g) y. B) `! H8 ~
今次呢套係6ixty 8ight少女Bra Set,但因為實在好凍,所以加多件淘寶買的莫代爾吊帶背心(如圖),尤其呢個Bra比較箍,所以非常 ...
( I) ~& r# c! c

$ R, Y2 _* C2 ?# ~0 J6 A( \" m我個人都好鍾意著女生衣服、著上感覺好難形容、而且女生衣服好似特別柔軟舒服、真係要好好享受呢種感覺
作者: pigpigpigpig    時間: 2023-1-24 18:19

我鍾意著薄pad
作者: Johnlovebra    時間: 2023-1-25 13:05

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2023-1-19 19:27 發表   
0 r* b* l5 }& t而家凍凍地又著得: J+ ?. }8 x; K# w- t
不過想知係無CD落街?
0 V; c2 X, L: R  b. E6 ?
' Y" h) r2 _4 k3 i3 y) R我只係鍾意著少女Bra,CD無興趣
作者: misslady    時間: 2023-1-25 19:17

今年,仲有冇去 試
作者: Johnlovebra    時間: 2023-1-29 00:37

引用:
原帖由 misslady 於 2023-1-25 19:17 發表   , w7 v3 `$ }" i) S" j3 b3 t
今年,仲有冇去 試
2 j& k! R% S4 \/ U* ^* P# \2 e8 @
  y5 j) a2 k2 M- {$ a- A- F) C" d
有,最近考到車牌,問朋友借車開,返可惜家裡附近沒有停車場,只可以泊咪錶位。週末晚上未到免費時段,或上午免費時段過後,就要去付費,那時候家裡人要不都睡了,要不就是未起床,或是有事要辦出去了,那就可以穿Bra和女內褲都樓下入錶,幾乎每個星期都可以這樣做

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0