標題: 高度迷思 [打印本頁]

作者: kinkyb    時間: 2022-4-30 07:22     標題: 高度迷思

請問4寸以上既鞋你哋係唔係
作者: loveplug    時間: 2022-4-30 13:44

4寸以上既鞋我就喜歡到無得頂
作者: joey221    時間: 2022-4-30 16:07     標題: 回復 1# kinkyb 的帖子

我穿不了4吋高根
作者: fireyau    時間: 2022-4-30 21:59

喜歡
' O6 R+ l# h' G( h8 w6 P我是高跟控,
作者: applebaby    時間: 2022-4-30 23:28

太高了,我著唔到啦
作者: BETTY    時間: 2022-5-1 03:27

我8至10cm都OK。再高好難行。
作者: kinkyb    時間: 2022-5-1 07:05

引用:
原帖由 joey221 於 2022-4-30 16:07 發表   
! W# F% u& ]7 a5 `' s5 C/ H( ~我穿不了4吋高根
! X1 T: h$ U. z
  ?  V& b  @6 a/ U+ f- D有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行- k$ m1 u& L7 U1 l
4 @' e4 Q9 k$ `1 }6 D
作者: kinkyb    時間: 2022-5-1 07:15

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 03:27 發表   & z+ ^$ B& s& K
我8至10cm都OK。再高好難行。
. l7 _4 x9 ^+ z' }7 a
8 y! N, e6 G$ }* d5 v我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限
作者: samou    時間: 2022-5-1 09:25

我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。
作者: BETTY    時間: 2022-5-1 09:44

我25X,穿40-41。
作者: kinkyb    時間: 2022-5-1 18:31

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表     m$ x% |5 V6 r1 `7 |7 ]
我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。
& z% }( T# G! q0 h, R. x/ T1 |3 w+ U4 L

6 e: }& }5 ~) f. b( r) Y比我著13吋腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直
作者: kinkyb    時間: 2022-5-1 18:33

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 09:44 發表   
! j' \0 I& [$ W6 O; ^* D4 e我25X,穿40-41。
$ [0 {9 `6 ^' T1 r5 a8 B7 ]* }

" W( a% @4 b; E! P8 v! [0 O咁應該會比我好D喎
作者: heidiqueen    時間: 2022-5-1 21:25

再高好難行,企一陣已經好攰......
; y( @% K! }8 ?, m8 X- U
作者: kinkyb    時間: 2022-5-2 12:45

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2022-5-1 21:25 發表   ! b; c) e- @+ D  }5 b
再高好難行,企一陣已經好攰....../ f* X$ ^+ r9 v
+ o' |. [4 {: ~* ^+ f: w. z: {! {7 c4 r7 B9 d  p- T
我都係,目前3吋已經極限,諗緊好唔好試下有防水台增高既4吋,出下貓 但係又驚前面睇好厚唔好睇
作者: BETTY    時間: 2022-5-6 22:47

個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。
作者: kinkyb    時間: 2022-5-6 22:59

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-6 22:47 發表   " b% }3 C+ X' ^( g
個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。
' _1 C' x$ \! }/ [
' Z2 g: j2 b. Q防水台只係諗住偷雞著4吋,平底睇落係又好睇D既,等我再嘗試下先
作者: HKReindeer    時間: 2022-5-8 14:01

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   ' A3 b- w5 Z4 S
! r# {8 w: h3 Y! Q4 m( {0 ?! I/ M' K# P6 q1 s1 h
正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)3 I2 l1 t% \) B+ W

# Q# D% A+ {) M: f$ C6 T而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得
9 g/ r' O* n) L, D! Z
' i! ?6 _3 m. O' H* }7 P
$ }$ s1 x$ j/ h: [
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:05 發表   
  t; G7 x; p( m8 K% I* K. s! a. y, i  G4 Y4 f7 r+ k: g$ B

2 l5 ?+ P/ n5 i/ }2 y1 h有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行
8 v: z+ t7 @6 \" h; f, _/ y) Q
, s7 |; M, ^5 }
有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」
! C$ V/ F# e5 v! ?, _$ D$ X+ A$ l  `+ j3 E* O, O
同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」
) U  |% m0 K( _- I2 _& U+ y5 H& D7 {  L5 U6 D
所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)' q( N( c0 G! @  d3 i! X

4 q" C" q* |' \0 @2 H* @[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2022-5-8 14:46 編輯 ]
作者: cder    時間: 2022-5-30 00:21

4吋高是基本,4吋以下舒服行走,12CM可以,但不會穿著外出,最近在穿一雙14.5cm有3cm的黑色魚嘴高跟鞋練習行路
作者: samou    時間: 2022-5-30 09:46

引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:15 發表   
  w: I/ ?- S! G/ f1 L1 b% E8 `  s! ^/ F; q" M) Y$ _* |
我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限
. u: E) _6 K, C7 _
如果245,11cm比較適合。 * E4 l  \) p: i. `# a- u, m
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 18:31 發表   1 `6 J' f9 _3 [  w

# F' B9 b/ n# A比我著13cm腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直
/ t9 p. w) h) @9 y站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。: B6 ~" p' B) C
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2022-5-8 14:01 發表   
0 j; |& o% O( M( j3 S正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)
# v2 h! L# V; D. u( L  w2 t$ C; @
0 w  K0 A6 a9 T0 O, O而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得
% |& y4 ~2 |% t) T9 V+ P  G
" c; n, @$ }- `/ A: H有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」
0 r' Z6 S- W- R2 z" I) ~9 z3 q: R$ `" X1 _( _" U3 f
同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」
7 W. g/ ?: l2 j' ^7 R$ W' Q- {9 ~+ J+ q; Z; R" Q
所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)
. ~+ K. C* q: bHKReindeer兄都好耐冇上來了,最近有咩新目標。
作者: kinkyb    時間: 2022-5-30 12:02

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-30 09:46 發表   
  F: Z" P4 o( K' a1 \  R& u3 y  s" Z, H
如果245,11cm比較適合。   |0 Z* A9 V/ f1 ~4 ?  F8 S
2 O/ ~4 j8 {( T8 v
站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
4 H* x4 l  P6 M  }/ ?+ n
, c3 I0 @7 s% y3 g$ R0 a, q謝回,下一步先試下 9cm,得既就再上
作者: cyw    時間: 2022-5-30 12:32

I can waer 3 inches, any higher than 3 inches will be difficult to walk, easily get tired and painful.
作者: 60286028    時間: 2022-6-25 09:08

3-4寸啱啱好,太高唔好睇啊
作者: samou    時間: 2022-7-5 09:19     標題: 習慣下就可以了

為什麼CL So Kate那麼好看,因為以40碼來說是125mm細鞋跟,斜度襯起來是最好看的,所以歷久不衰。
作者: HKReindeer    時間: 2023-3-13 18:15

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-30 09:46 發表   
  r* i; c6 `- Z0 ?3 Z! D' K7 M+ B2 G6 q: S* Q- n- ]
如果245,11cm比較適合。
& D( t) m- p5 L! d1 p/ p) @) `0 n+ n6 D
站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
, a' b0 X& ^( q6 y) R& Q2 D6 E
5 X8 c6 n, }8 Z; q4 a' D- z2 ^! l8 tHKReindeer兄都好耐冇上來了,最近有咩新目標。
* A2 S; _7 b! r9 {5 T& P# r
. u* s. m$ H5 n/ E& A+ I$ z* z& w3 O9 Q
我最近既目標就係,我D絲襪愈黎愈多,名牌高跟鞋都係愈黎愈多,4 m/ g/ g6 T- S# C* u2 L

4 ?- d2 Z! x* p9 N& r% ?+ C尤其絲襪,著既次數可以話日日都Keep住要著,不過講到洗絲襪的話,
' \& Y* z/ T0 R1 s- ?: Z3 W' \! M/ j5 \  q% u* \4 N! V
就真係日日都要洗一洗 ,同時胸圍和內褲都購買起來

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0