標題: 請問假髮處理 [打印本頁]

作者: 黑絲高跟熟女    時間: 2022-9-14 04:23     標題: 請問假髮處理

淘左個假髮黎試玩,戴上頭,只覺好蓬鬆,一D都唔好睇。想請問個假髮要點樣處理,例如整鬆佢,疏下佢,先會好睇?
作者: joey221    時間: 2022-9-14 08:05

引用:
原帖由 黑絲高跟熟女 於 2022-9-14 04:23 發表   
  @+ Z! s/ e2 }3 G5 M. L淘左個假髮黎試玩,戴上頭,只覺好蓬鬆,一D都唔好睇。想請問個假髮要點樣處理,例如整鬆佢,疏下佢,先會好睇?
. Q( U) R" D, B% q
' `$ F4 o$ v! S  w8 W
試吓用䕶髪素梳理
- \( z) j% Z; Z, B假髪蓬鬆部位,有奌幫助的

$ w8 Q9 c1 s* E7 z4 M  l5 L. B2 }https://hkcd.tv/thread-6802-1-1.html# K( ?) g4 L4 m; J0 W- v$ p9 {. M

, S! N) Z, d5 r) \1 u( ~! h[ 本帖最後由 joey221 於 2022-9-14 08:09 編輯 ]
作者: SweetDreamer    時間: 2022-9-14 09:46

多謝分享........
作者: 黑絲高跟熟女    時間: 2022-9-14 10:13

[quote]原帖由 joey221 於 2022-9-14 08:05 發表   
  t, m% K3 R) x! J& p- G" e/ F: @
3 a4 Q. l2 Z. O2 O
  F! [' F/ R. t) a9 H" O謝謝資訊,學到了
作者: Eliza    時間: 2022-9-14 12:12

新買的假髮我會使用捲髮器或直髮器做基本定型,定型時必須注意溫度,基本定型有時可能要做好幾次直到滿意,用髮架放一段時間會更好定型,佩戴時可使用定型噴霧,使用過後要清洗,風乾及掛好.
作者: joey221    時間: 2022-9-14 17:31

引用:
原帖由 黑絲高跟熟女 於 2022-9-14 10:13 發表   1 S6 O  |/ e3 G4 [9 S! _0 p
[quote]原帖由 joey221 於 2022-9-14 08:05 發表   5 i& e5 ~4 s1 O' l+ a! o

) L& Y9 U( e) ]% y# e9 B
$ V' ^5 V% q7 h# A  I* x. y謝謝資訊,學到了
; N% S0 t" Y! k5 ~

$ ]- l" O% v, {天氣熱我會短髮,
% @4 ]. p) z5 K$ x# M$ v. T大家分享做月生之感覺. P7 e$ l# u1 z4 f- e
https://hkcd.tv/thread-10526-1-1.html

8 R0 b, s" ?8 v3 B2 ]6 B3 m! d7 \# h; G. g% I* a7 d9 n
作者: 黑絲高跟熟女    時間: 2022-9-14 20:19

各位姐姐咁用心搞頭髮,姨姨我真係欽敬欽敬
作者: joey221    時間: 2022-9-19 07:25

引用:
原帖由 黑絲高跟熟女 於 2022-9-14 20:19 發表   
2 X  L5 r6 K6 i2 O! e各位姐姐咁用心搞頭髮,姨姨我真係欽敬欽敬
; B) t) X  i* L' h$ a" ^

8 Y( Y9 p& K( |# G9 Y外出cd 時,我會帶上

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0