標題: 分享一次旅行海關check 野 [打印本頁]

作者: PFG2014    時間: 2022-9-25 23:51     標題: 分享一次旅行海關check 野

其實唔止一次+ w( V3 q) h' |% J! q8 d
第一次係名牌Wolford嚟,所以無問題當係禮物
/ @9 t- ~' Y7 V/ F, m/ n  s. X0 H) x% U
第二次慘喇,冇包裝,比個關員直頭問我呢對絲襪係你的?* j6 Z2 l9 y4 w- c) D' N- f
我嚟唔切諗,唯有好老定咁自願搭咗話係呀,我架。
$ N: S$ d' i# @9 r8 y可能太老定,佢半信半疑咁比我過) Y2 l' q! j4 Q' k% F! `

) g/ @% q6 O& f* r  ~! C1 p9 T[ 本帖最後由 PFG2014 於 2022-9-25 23:53 編輯 ]
作者: heidiqueen    時間: 2022-9-26 22:58

請樓主繼續加油!!' n) U" ^/ |6 y

作者: kdkid    時間: 2022-9-27 00:46

過很多次海關都未試過問, 絲襪又唔係違禁品
作者: janet    時間: 2022-9-28 09:56

引用:
原帖由 SweetDreamer 於 2022-9-28 09:09 發表   
; q- h- }0 T1 v# |" r食咗字,............. 0 q# [$ G1 z/ h( `

0 V! _; \: I  S2 b; f8 \1 W咁多年, 版主唔處理............., O, \; S0 ~) M& x+ D' _5 Q+ x
扣分果D, 就行動迅速..............
" r% `+ S( X& `4 B- z
咁多年??? ; x( ~0 C' i' m8 F7 `, d
可唔可以講清楚D # D- P* A4 C  f# }/ P

- Q6 t1 c5 e! {3 U: r( y1 B4 }$ ~我GET唔到
& q) o8 n, h* r7 @  Q/ |: `. F% s9 j; }( D" v
可以去舉報違規行為開新POST舉報 $ e! _, p& |7 `9 R8 Y7 y3 I
OR PM ME 5 r/ y2 x" R, N3 _0 u
不過要時間
作者: Wanzhoulin    時間: 2022-10-28 16:08

我有ㄧ次通關時 啊Sir 用金屬探測棒 掃到我背部時 响了因爲我裡面穿了細肩帶睡裙上面的調整扣是金屬的
7 Z% t# `4 D; m" R( o  W啊Sir 疑惑的摸了ㄧ下 就讓我 Pass 了 當時真的很緊張
作者: 陳真    時間: 2022-10-28 17:05

美國過海關要除鞋,俾人睇到著絲襪,冇人理我問我。' [+ l6 O! u3 d7 C0 s$ r9 n  k  S
日本神社要除鞋入,俾人睇到著絲襪,冇人理我問我。
% f; f9 @: N* k, Q( T% f' O過大陸關,打開過背包,有冇包裝絲襪在內,冇人理我問我。: l2 a3 F9 `0 `8 m- Q- d8 d% _8 |
係大陸辦證做體檢,body check ,心電圖檢查,儀器要夾小腿。護士笑說,那我要撕破了。我笑笑口。護士說,不行我就撕。最後成功讀取數據,唔駛撕爛絲襪。
: V4 L( W7 U( V5 x" Y反而有一次去一田揀絲襪,女 sale 好興奮咁同同事講,我終於見到男仔著絲襪啦。
作者: heidiqueen    時間: 2022-10-28 23:28

我未試過......
作者: judy712    時間: 2022-11-5 08:00     標題: 回復 10# SweetDreamer 的帖子

當時妳自己身上是男裝還是女裝?我估可能泰國、美國、歐洲就好接受。
作者: shirleung87    時間: 2022-11-5 11:15

引用:
原帖由 Wanzhoulin 於 2022-10-28 16:08 發表   3 k9 l9 D3 G# D+ g0 }# X2 L
我有ㄧ次通關時 啊Sir 用金屬探測棒 掃到我背部時 响了因爲我裡面穿了細肩帶睡裙上面的調整扣是金屬的$ _4 q7 B# |0 w- W; x( p3 _: i
啊Sir 疑惑的摸了ㄧ下 就讓我 Pass 了 當時真的很緊張
1 x' E1 E& a  l" P) E" m' y2 G% O0 A/ z; T' G, u! w0 G
好羡慕好羡慕!
# s7 m  T0 T! ~% k5 O! C& P; X* }我都有好幾條吊帶睡裙既吊帶連接扣,調節扣係金屬,$ X0 x6 t. F. ?' L) m* H$ r# l5 c
半夜自慰時都會不其然摸到,
2 X2 b3 ^* _  i) c金屬部分提醒緊自己,只有女仔既衣服先有呢D!, r7 c) ~6 `/ k( ~& ~3 N
男性衣服係唔會有

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0