標題: 洗衫 [打印本頁]

作者: bb_25713    時間: 2008-4-10 18:50     標題: 洗衫

你地D衫有冇洗架???
* O+ f  n7 j  F8 R' p" q我就冇啦~# O1 Q- z% Y! x0 q+ j
唔知洗左點整番乾,
* D2 D4 ^$ M$ y" `屋企又唔係得自已一個~
' c# T, D; t8 }6 E如果D衫糟了.....* N3 f- I7 g- x* V  w4 n
唔知各依會點算呢???
作者: noel    時間: 2008-4-10 19:18

囉去洗衣店磅洗囉, 唔洗好唔衛生
作者: cdtv    時間: 2008-4-10 20:36

我有自己房
5 ~: B' q  Q  S  u洗完會趁夜晚曬乾佢
作者: mmlee    時間: 2008-4-11 00:36

最屈機既方法: 用乾衣機
& F: b- m: s0 }* w(不過都唔會咁做, 會縮水)
$ C/ |) }+ ?7 Z' B' P$ {再唔係, 用抽濕機吹乾佢
作者: 小軒    時間: 2008-4-11 05:04

<---我是用抽濕機
作者: sowler    時間: 2008-4-11 14:13

最好有抽濕機,乾衣機啦......
. y# H- ?& X  b0 j; N* Y/ W去洗衣店呢......好似怪怪的....一件半件去洗 ....
作者: candy    時間: 2008-4-13 00:09

絲質睡衣,用手洗!
% `; E) P3 ^" s1 ?/ q乾衣機脫水,再吹乾佢!
作者: 1677    時間: 2008-4-13 01:18

如果絲襪,我會沖涼果陣洗埋
* n% M' o. @* {7 R6 ~(著住絲襪沖涼感覺好正架!)
* N7 }3 b6 c) A$ x, q  a然後o係房窗口晾乾,/ y9 _  r  T' b5 D
一晚就乾,冇人知!$ v! c6 Y% L8 T6 F. ?. ]% o, b6 \
而家天氣比較濕,可以用風筒吹下,
' U# T! H( p' p5 j* q但風筒一定唔可以太熱!絲襪怕熱架!
作者: simeilo    時間: 2008-4-15 18:41

哈哈 我都系放系自己房个浴室度吹干就算啦!
作者: Saya    時間: 2008-4-16 23:29

抽濕機(20L) 關上房,窗門
* N0 l" {) e) x3 g3 s! b大約3-4 hr 全乾 ( 用洗衣機洗,轉乾, 手洗就未必得 )
作者: haruka    時間: 2008-4-18 00:32

拎去洗衣店磅洗....某程度仲可以做埋存倉
作者: Rachel    時間: 2008-4-18 10:56

引用:
原帖由 haruka 於 2008-4-18 00:32 發表 5 R0 p% d' t. A- @' O2 G3 {5 Q! P+ m
拎去洗衣店磅洗....某程度仲可以做埋存倉
5 A- H/ Q( `$ ?% G; R4 u. D, O磅洗是一個好提議" ]6 {' H6 Z4 n+ b8 k

5 h* ?4 [9 `# [. z2 I# J) |不過小R不建議當存倉9 p  q) e- w' o+ l2 @+ I
特別是乾洗劑氣味很重的店舖2 Z) N! I3 O3 q
<~~這懶R中過招
9 r% g3 _1 q9 r! f: M7 X4 P# K1 Q. Q  O衣服吸了乾洗劑的氣味, 久久不散
作者: lucozader    時間: 2008-4-18 11:51

手洗 之後用熨斗熨乾
作者: 98cl01    時間: 2008-4-19 10:39     標題: 回復 1# 的帖子

抽濕機最好
作者: robertpires    時間: 2008-6-2 08:25

抽濕機
作者: xxx1001    時間: 2009-9-14 01:59     標題: 回復 1# 的帖子

我會喺入廁所沖涼既時候順使洗埋,然後拎返房開冷氣瞓...第2朝就乾晒喇
作者: peter_lee    時間: 2009-11-22 15:44

用風扇吹都乾
作者: yuko    時間: 2009-12-1 22:50

係沖涼果時洗之後用風筒,用大毛巾
作者: 776439    時間: 2009-12-23 21:04

趁洗澡的時候用手洗一洗,不然穿久了會發臭

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0