標題: 好奇一問!大家喜歡二手校服還是全新校服? [打印本頁]

作者: 102    時間: 2008-4-10 21:27     標題: 好奇一問!大家喜歡二手校服還是全新校服?

真的很好奇@@: P0 D2 i; n' v
其實這裡的各位比較喜歡全新的校服自己穿
- V3 q+ c9 t" w還是喜歡購買女生穿過的校服來收藏呢?
作者: zeratal999    時間: 2008-4-10 22:41

我就喜歡收藏2手...新淨都有收藏...8 z7 i+ A2 R' y3 i9 [
穿就5會la....
, O9 b1 F) d& {. c9 f你興趣可以去睇下我d收藏
作者: cdtv    時間: 2008-4-10 22:48

二手我冇興趣
0 J" |% Z) e+ {0 ^' @. M$ k# {: Z除非係中意o既人啦
作者: 罪與罰    時間: 2008-4-10 22:56

通常都是要求全新.
1 E( \$ i  m: K5 A除非只有二手, 不太污也沒問題
作者: 小傻瓜    時間: 2008-4-10 23:08

只會要全新, 二手一D興趣都冇
作者: Rachel    時間: 2008-4-10 23:50

懶R買來收藏的, 當然要求新1 j1 `3 H2 I( k1 z. W1 g! c8 p
借的...只要清潔就好了~~
作者: NWFB_970    時間: 2008-4-10 23:55

最好都係買新啦!!!
作者: mmlee    時間: 2008-4-11 00:30

最好係全新7 U4 R& w: m! P3 h. ^4 k+ L
二手果d......基本上興趣唔大, 除非成日拎黎著
作者: 小軒    時間: 2008-4-11 05:10

引用:
原帖由 cdtv 於 10/4/2008 22:48 發表 " s  T! s, S3 p
二手我冇興趣/ D( }- A' q) Y  |* y1 |" O3 |# l
除非係中意o既人啦
7 ?4 R% C8 g+ j" ^$ q9 Z- b& O! d, t對~支持大大的說法
作者: 疾風怒濤    時間: 2008-4-11 09:12

都係新既好, 2 手比較麻煩
作者: sowler    時間: 2008-4-11 14:11

當然是全新吧.....二手的...唔知咩人著過,又唔知佢地點keep套校服.....
作者: 102    時間: 2008-4-11 16:13

那有時有人特地購買女生穿過的校服,為甚麼呢?
作者: candy    時間: 2008-4-11 23:02

比較喜歡新的!) G( K; g: T7 h; F7 C! {" K
二手如果新淨都可以,* `2 t/ M, o$ ^1 Z

" r# p- b, A1 Q/ k! P8 ]6 Z我就除非係中意o既人,新舊的都可以!
作者: cdtv    時間: 2008-4-11 23:14

引用:
原帖由 102 於 2008-4-11 16:13 發表
& l% m. U) y5 N7 S! N那有時有人特地購買女生穿過的校服,為甚麼呢?
. e$ W/ Q" S8 j) x3 y7 i
) Y/ O% C* W% A呢個就係戀物同 cd o既分別- p" J$ O( O( u- g1 N  k$ ~% e
cd 我個人見解都係戀物一種,但就有少少唔同4 R+ l( f% ?4 z1 {- n# P
戀物者主要係用女性物品去引發性欲' {% s, G+ i7 C, u  }8 `
買二手校服者就係呢d,佢地有時未必真係戀校服,而係戀套校服俾人著過o既感覺、味道,所以戀物者就會要二手
& X3 Z% L9 Y2 }  T而CD就係中意著女性衣物,認為質地好、靚等,男裝襪一般都好普通,冇乜特別,相比絲襪,真係完全兩樣野,所以絲襪就成為大部分CDo既入手物品
' U$ b& S/ }9 P* ]+ i( aCD買黎係著、欣賞多,所以會需要新品,而戀物者就係買黎引發性欲,如用黎打飛機之類
  w1 ?8 _8 d( T# f  x) Z2 x所以,從內容可見,以上回覆者大部分都有CD傾向
作者: bb_25713    時間: 2008-4-11 23:42

我多數2手^^( \$ D2 v9 [0 R' A; X
主要係平D同方便買~
( w3 R" Q) s2 }6 S4 {0 `7 m' ]0 @因為多數都係綱上的~9 X/ k0 f# g+ R8 m) r, p
唔洗驚
作者: zeratal999    時間: 2008-4-12 02:27

引用:
原帖由 bb_25713 於 2008-4-11 23:42 發表
0 {6 D% @2 s$ I- U1 P我多數2手^^
2 X  i( b; @: O( {" g) C主要係平D同方便買~
% K1 T$ K' p& b2 v1 l( S因為多數都係綱上的~
$ {# ?- E2 n8 e( S/ o唔洗驚
  w# M8 v& U; J& y% v) C1 H' u
; Z" ]* d6 h  N* g英雄所見略同.....
作者: s200110621    時間: 2008-4-12 09:46

我喜歡全新的校服,感覺乾淨
作者: sam567    時間: 2008-4-12 10:41

二手校服
作者: applechoi    時間: 2008-4-13 03:21

當然全新la......./ B& c# U/ S9 A* ~
除非無全新... 或者無錢就會搵d平ge 2手, 不過暫時未需要買2手住
作者: qazwsx1322003    時間: 2008-4-13 08:21

全新好
# d: q6 u$ h9 k# A2手既都唔知咩人著過2 R$ q  N( U( N5 y  c
一下唔好彩係呀伯就真係
作者: 鍾馗    時間: 2008-4-13 09:56

引用:
原帖由 小軒 於 2008-4-11 05:10 發表
( C4 V% w' u8 o. A+ k. B# D. o2 N7 \" B
對~支持大大的說法
  b, p, [$ o# W1 X6 ^. U
/ R) l' g) g$ x3 ]1 M) G$ D( Hme too
作者: abercrombie    時間: 2008-4-13 22:25

I also like new school uniform.
1 b2 z$ B0 H8 g; F" NAnd don't know where the 2nd hand come from and who have wore it, if they are wore by "Pork chop".........
作者: kinomodosakura    時間: 2008-4-13 23:00

2手好驚唔知咩人著過~! D# Y6 o1 p9 c" j0 F& M
曾經睇過一段youtube短片~, b# [' K7 Z1 s6 X: ]9 t
睇完我怕唔會有人敢買2手野@o@"2 i1 O4 |$ @3 F, |5 r1 w- ~
' a5 X7 T1 _- B
唔怕嚇親可以看以下內容( Y/ b& Z; A9 P
9 C7 S- z8 j: r2 X2 @- h' @

% b: v: s7 F) l. e# o3 N  {短片內容是這樣一個女生在網上賣2手校服/ ?- |/ @  C7 c: `8 ^$ r0 `, V
主要係賣比d有戀物癖既男性聲稱係佢著過...仲貼埋自己的靚靚相~& v# K/ r  b! G
之後就找了個男仔黎著呢d所謂既校服...仲話留番d味道比人 =   = "
3 Q; b. p( L6 `之後就有無知既男性走去買呢d校服仲拎黎索 = _ ="
作者: xup654m3    時間: 2008-4-13 23:33

一手~是比較乾淨啦!!( r; w( p' v: |3 D2 }5 @  S
. ^3 @! v- i( ?: h  E
可是二手~有另外一種感覺!!
! ]# X* H$ d6 ]& E- Q3 g有之前穿的人的味道~還會多了很多幻想
作者: crystal    時間: 2008-4-14 06:42

無所謂,有得著就好
作者: 記住密碼    時間: 2008-4-15 22:14

我喜歡二手的
作者: bb_25713    時間: 2008-4-15 22:48

引用:
原帖由 crystal 於 2008-4-14 06:42 發表
9 m9 X2 s& a. G! G$ D& \8 @無所謂,有得著就好
( t1 M6 E& ^+ {/ U" M
一樣想法
作者: haruka    時間: 2008-4-18 00:36

有新既就好: H* V( H' `9 T, z$ T
冇既舊既只要唔係太過污衊就得
作者: 5a4b3c2d1e0f    時間: 2008-4-18 16:07

second hand......
作者: powchan    時間: 2008-4-18 18:11

second hand......
作者: SSS    時間: 2008-5-1 02:25

對我黎講,兩者都冇乜大分別
- k% o0 Q4 w5 e假如係有得揀既話,我會買全新既校服6 {; \0 [* u) X0 e5 c" I( K) m$ h
不過會叫賣家(女仔)著一兩日先俾我(只限最鍾意既校服)
作者: palpall    時間: 2008-5-1 21:21

都系新衣服着住先舒服阿
作者: DenzeL    時間: 2008-5-6 18:38

無所謂啦~~@@~~
作者: 燒賣王    時間: 2008-5-7 10:17

我會叫個賣身影幾張我指定的來看 岩睇先買2手,唔係就買全新了
作者: mooo    時間: 2008-5-8 12:55

全新好難搵ga嘛~~~~其實無咩所謂geee
作者: 千鶴猛禽    時間: 2008-5-21 19:38

當然係新的啦
3 S* f& m( x, U4 V6 z3 x; U$ |$ r/ S最討厭用人地用過的野
作者: kikeei    時間: 2008-6-6 20:24

一手 maybe cheaper cost, but  二手 maybe..
作者: kof_1998    時間: 2008-8-22 18:28

先會諗全新, 如果買唔到既先會諗2手....
作者: pikachu668    時間: 2008-9-1 15:57

鍾意全新
! t. M( r  E# a( z2 W, X0 F* i最小會岩身- t; Y" A2 N, P9 ~7 V% ^
二手果D有時會太大/太細唔岩著
作者: 李馬q    時間: 2008-9-13 22:36

舊的話要睇下出處啦
作者: anthony    時間: 2008-9-14 00:11

一二手都冇乜所謂...不過二手洗得多D布軟D好似舒服D~9 ~' }3 e1 u& I3 W+ r
但二手既話一定confirm上手係女仔著...同埋係用黎返學...
作者: ricky    時間: 2008-10-8 23:36

NEW IS GOOD !!!
+ D$ G+ b% c5 A6 W+ tBUT OLD IS GOOD DREAMS
作者: lain    時間: 2009-1-26 01:33

引用:
原帖由 cdtv 於 2008-4-10 09:48 發表 7 P2 K/ c$ F4 \7 a+ w2 g5 P
二手我冇興趣
0 I3 y' F3 p: w/ l9 a% @除非係中意o既人啦
; y, j- C. E1 W( Q6 W$ T7 {
1 B% S* d- w5 B- Z, {+ a同意
0 t# W5 i2 d3 p& B) I! [最重要係岩自己穿
作者: shinobu    時間: 2009-1-26 07:08

全新2 X0 N* s% d! b( D* w9 b: m
除非真係搵唔到
作者: left4devil    時間: 2010-6-22 03:36

我鐘意2手多d喎
作者: uniformx    時間: 2010-6-22 06:36

全新又得,二手新淨又得, c& Y# T! A1 y9 [9 b
陳舊但無爛都算,岩身較佳,不合...睇情況
6 E( e, i( X$ x0 d: D有味但又係新既就perfect7 w+ d0 h7 o. l4 d$ n. b9 L$ W

" |; g2 D% X& l% s8 \- C  m二手而不明來歷/全新...洗衣機處理5 c7 N1 Y7 Q  E
我相信自己的洗衣機連同消毒藥水、洗衣粉、彩彯、柔順劑的功效
作者: wilicai    時間: 2010-6-22 07:00

合身材比較重要囉..........窄裙的更好
作者: dcch1    時間: 2010-6-22 21:47

點解呢個Post可以咁誇張, 成年半前都仲可以俾人推到返上o黎o既?!+ E4 Z, ]# e! J+ r5 v
. ?$ w- a" B3 Z7 {7 h! p, n
如果我買, 先考慮買二手退役/現役女學生校服啦梗係,
! u8 U+ Y) T! l4 a  b% m除非冇人放而自己又好想要, 如果唔係都唔會買一手~~
作者: yungjoey    時間: 2010-6-22 23:52

我都想要2手~耐可自己怪獸碼...唯有自己買...
作者: dcch1    時間: 2010-6-23 00:03

引用:
原帖由 yungjoey 於 2010-6-22 23:52 發表   
0 Z! a6 N- ~4 I# }& f0 T) L9 \我都想要2手~耐可自己怪獸碼...唯有自己買...
( o8 S2 W9 X. O8 ]( D* {0 l. [3 v; r. |' F' c9 z( D3 U
點「怪獸碼」法呀?!
作者: hkhkh    時間: 2010-6-25 16:14

新的比較好
作者: uniformx    時間: 2010-6-28 03:31

引用:
我都想要2手~耐可自己怪獸碼...唯有自己買...
0 I1 k) S, w0 s: U男有怪獸女有怪獸% t- I4 I' Z; }# D8 s
新有怪獸二手有怪獸
: X  J. }6 u# {( g我都轉售過34腰怪獸貨( q4 d5 ?! ^/ n5 n7 K- l
當然比例及機會係少好多,可遇不可求

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0