標題: 著絲襪睇醫生的經歷 [打印本頁]

作者: lcw23hk    時間: 2023-3-6 01:29     標題: 著絲襪睇醫生的經歷

話說我要到醫院覆診,因為我左膝以前受過傷,所以要須做手術才可根治。由於之前兩次診治中,醫生已經徹底診治過我的膝傷,我以為今次只要跟醫生表達做手術的意願後,就可以走了。: |) n. h- D0 q

; ?# s7 e/ C0 M/ u9 B不過當我講完後,醫生要再次檢查一次左膝,要我兩個褲管捲到上大腿位置,當時我褲里穿了薄絲襪,一時間不知如何是好。之後我堅著頭皮,照捲起褲管,心情十分緊張,因為這是我第一次真正被人發現。醫生看到了我的腿後,定了一會,便著手檢查雙蓋。當他摸到我膝蓋後,肯定知道我穿了絲襪,但他沒有說什麼,只是以專業的態度,詢問我膝傷如何。
' V& x, m8 \9 T, O) x. Y. f1 F5 W6 ^& f: X, M( P6 m2 v) i8 F
檢查完後,哪叫我放回褲管,先回到診症的位置。之後他匯報他的主管醫生,主管醫生重覆一次醫生的做法,都是叫我捲起褲管檢查。當然他亦知道我穿了絲襪,但沒有什麼異樣,幫我檢完就叫我回位,站在身邊的護士亦很平靜,不知她有沒有發現到。見完醫生後,心情仍然是十分激動,這次經歷太過意外了,但其實沒有什麼,一切都係自己看得太重了。
作者: ueue3388    時間: 2023-3-6 01:42

被人發現的感覺是開心的?
作者: lcw23hk    時間: 2023-3-6 04:01

引用:
原帖由 ueue3388 於 2023-3-6 01:42 發表   + ~! V& O5 y2 y& p% |
被人發現的感覺是開心的?
! z2 _% ?  T- V1 w7 c
! o8 v  }3 m) e0 `  b- n當時唔覺得開心,反而好擔心同緊張,擔心對方會唔會覺得我係變態,但對方唔止冇問到,仲完全唔當一回事,所以諗返擔心都係多餘的。: i/ ]8 a4 V3 R; k! U3 ?+ e
# |7 I. `$ }7 {3 Z4 o
PS 當時係著8D的薄肉絲
作者: joey221    時間: 2023-3-6 09:33

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2023-3-6 04:01 發表   
9 j9 m  F" b; ?2 l5 S( w/ J: F2 B, r: O2 G! H! C8 d) R
4 c2 }4 H# G! |, g8 g
當時唔覺得開心,反而好擔心同緊張,擔心對方會唔會覺得我係變態,但對方唔止冇問到,仲完全唔當一回事,所以諗返擔心都係多餘的。6 G* \* o  {, f  D9 N! p% J( Y0 t
( x1 B5 o# C6 y: C4 `" H/ k
PS 當時係著8D的薄肉絲
( w- S: _1 R6 M7 z0 d: [$ E( P- W5 y8 s
會不會穿上女裝內褲
作者: 校服收藏者    時間: 2023-3-6 14:29

可能佢知有男裝絲襪呢樣野
作者: heidiqueen    時間: 2023-3-6 23:10

擔心都係多餘的......
作者: 梓欣    時間: 2023-3-7 11:48

我試過有一次,裝好身,一身辦公室女仔裝扮,# V- J6 F9 F  b  z$ |
絲襪短裙高踭鞋,一落樓就被查身份證!
作者: lcw23hk    時間: 2023-3-7 17:20

引用:
原帖由 joey221 於 2023-3-6 09:33 發表   , L5 Q2 V& G& @/ E) J5 i! `

* m8 w( u' o  l2 C# A# N" o
' ]0 y* G+ i& g! T. v' x會不會穿上女裝內褲
! a3 K7 v; D! U& n& S
5 j7 u( a% ]# [6 u' w; F
我淨係鍾意絲襪,好想將絲襪日常化,可以好似女人咁當係尋常衣物咁配搭。
作者: lcw23hk    時間: 2023-3-7 17:24

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2023-3-6 14:29 發表   ( a/ U1 Y4 R1 t
可能佢知有男裝絲襪呢樣野
6 {) e' T* T* M: @  S/ X- _
我都唔知佢地知唔知,佢地可能都覺得奇怪,佢地都不約而咁問我做邊行,唔通知著絲襪會同行業有關?
作者: lcw23hk    時間: 2023-3-7 17:26

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2023-3-6 23:10 發表   2 _* \. a# G% P; G8 |) P3 T1 H
擔心都係多餘的......
- s3 U, m* `* a9 I+ _4 F, B, ^# a係的,短褲+絲襪出街多咗後,人地都冇乜點去留意,都冇咩好擔心@
作者: lcw23hk    時間: 2023-3-7 17:28

引用:
原帖由 梓欣 於 2023-3-7 11:48 發表   ! S- ~) l, Z' D. |$ ~
我試過有一次,裝好身,一身辦公室女仔裝扮,
, G& P3 K- L. B9 z& I# _7 D絲襪短裙高踭鞋,一落樓就被查身份證!
/ i# ]  O3 ~) t1 {# K) j# r: `
咁你點應對呀?
作者: 梓欣    時間: 2023-3-7 19:38

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2023-3-7 17:2!  
5 U+ b8 i7 i$ W3 @2 ^; u5 Y
; m& a# t" _3 b1 \* z5 O, B咁你點應對呀?
冇呀!咪俾佢哋睇,睇完冇事咪放我走囉!
" ?4 w4 ]! f. N9 I9 `我全程冇出聲!
作者: 陳真    時間: 2023-3-7 21:56

我試過係深圳辦過境車司機體檢,被發現穿了絲襪..) |2 @' f4 k# U. @3 Z. D3 E: m

2 N: \$ g" C" B2 I1 E0 C: h有點緊張,但沒事
8 j$ N8 i1 `' Y4 }$ c- H
# L* y% k& V" [2 I/ J6 m! h0 L) j- U姑娘說,如果 心電圖 儀囂檢測不到脉搏我就要撕你的絲襪
# \6 }% o# `  n0 l+ w( n  }$ t5 n, R( _* j" r* d
結果測到脉搏,唔洗撕。
作者: JoJo1217    時間: 2023-3-8 12:09

引用:
原帖由 梓欣 於 2023-3-7 19:38 發表   
! t: l, e- F. w) B冇呀!咪俾佢哋睇,睇完冇事咪放我走囉!. \7 f* ~. @2 H1 o; i' S
我全程冇出聲!
0 a+ h7 C% X' |, l1 ^$ b; Y8 \
: x2 J' f3 }/ Z1 s' M9 X  J
我都試過
9 O, K$ v8 ^: l+ n5 ?' u1 a都係全OL裝' P: E. q8 y/ p
短裙絲襪高跟
4 L, }/ I' u8 O) I0 B6 d* k# z我估佢其實想抄我牌
0 G2 z# g7 M) x' D不過發現我係男之後無奈俾我走
作者: 梓欣    時間: 2023-3-8 14:15

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-8 12:09 發表   
( }0 ?5 A7 m% M! t, s: d
! n* X' r- z2 S. l/ z# w
1 s  O& U9 L7 R3 N( j我都試過9 o% o! E# I4 E0 q- f' s% ~! m
都係全OL裝% }! I! u# m- t) j) y; h5 E' ^
短裙絲襪高跟
1 r( o3 ~: \! b我估佢其實想抄我牌
' x% w" K$ `1 |8 b6 ]不過發現我係男之後無奈俾我走
我自問,就算上好裝都冇呢度啲姊妹咁靚,我古佢哋當時只想確定我係男定女!
作者: lcw23hk    時間: 2023-3-8 16:35

引用:
原帖由 陳真 於 2023-3-7 21:56 發表   
/ W( t# a1 N! [6 {4 Q% p' |" W我試過係深圳辦過境車司機體檢,被發現穿了絲襪..
1 X/ }, |/ ~' d2 o: N- c# y1 R1 W# h4 M$ E) f
有點緊張,但沒事
( l9 L! V( ~  {$ _7 y0 L: C$ w! V' P7 J& x3 \
姑娘說,如果 心電圖 儀囂檢測不到脉搏我就要撕你的絲襪; o! ?& u9 M* H
; l% K( G9 N( i
結果測到脉搏,唔洗撕。
  T! \% T. Z7 S' s+ `/ |6 p

9 x. e) r" X- t. m" h( H檢查脈搏要在隻腳度check的咩?正常唔係在手臂度咩?+ D! l! B+ _: ?/ q# z% I4 a- ^4 N
8 y( I: t8 ~4 `0 ^+ {
師兄好似有好多被人發現的經驗,可唔可以分享一d嚟聽下
作者: joey221    時間: 2023-3-8 18:05

引用:
原帖由 梓欣 於 2023-3-7 11:48 發表   
  s8 n1 q" P. s2 z( F6 i) a( ?我試過有一次,裝好身,一身辦公室女仔裝扮,
; J$ j. e/ K- q# K: ~/ t8 M絲襪短裙高踭鞋,一落樓就被查身份證!
' p  g: R: U: |  y/ h5 i- S- T
, j6 I) D' g# l! m3 I: D
會不會很麻煩?
作者: JoJo1217    時間: 2023-3-8 18:07

引用:
原帖由 陳真 於 2023-3-7 21:56 發表   . ?! M# ]/ {2 V2 b; o/ r
我試過係深圳辦過境車司機體檢,被發現穿了絲襪..
5 Y  C4 M4 o3 i! |# N. q4 Q; ?8 M
- P: X# N6 e* X: D8 u+ w有點緊張,但沒事' _' Q9 c7 L. l, @

, B7 U: ?! S9 t. i+ n. s3 r姑娘說,如果 心電圖 儀囂檢測不到脉搏我就要撕你的絲襪
& |- D: a( S# g% m
9 e* C" I# y0 K% t- C6 {% Y結果測到脉搏,唔洗撕。
6 `1 N7 h) h8 D  }
# K' B2 X: S5 r0 c. H心電圖check心口唔check腳
$ c2 c! n1 x  b; R4 B- x# g1 C+ h當時係咪著咗全身絲?
作者: 梓欣    時間: 2023-3-9 01:35

引用:
原帖由 joey221 於 2023-3-8 18:05 發表   # ?5 Q( Y. X7 C

; c) ?1 Y- X) X4 v$ R/ a) F; g
5 V3 P' _; Q" p: p3 b9 q/ z會不會很麻煩?
( a  l! z. {: k  C5 a- Y+ N唔會,但有點驚慌!
作者: 陳真    時間: 2023-3-11 23:19

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-8 18:07 發表   ' L8 v9 J1 S/ z* I1 u
& _5 k+ h  f9 G
6 j: U% m' ^0 x( Y/ v
心電圖check心口唔check腳9 H6 x; w8 ]0 {
當時係咪著咗全身絲?
6 d$ \! E, n  r/ M5 ]4 h4 l9 C" I- @6 @3 M& G4 B
好多年前,唔記得 check 乜,只知要有舊野夾腳。
作者: 陳真    時間: 2023-3-11 23:32

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2023-3-8 16:35 發表   
5 A( t+ m& n% V9 L+ p+ o* O6 x* D* S5 v% P0 l
+ r  m+ B" o4 C, R( f7 w& ?7 A
檢查脈搏要在隻腳度check的咩?正常唔係在手臂度咩?4 v6 n" C5 ?7 e4 c) |- q$ G' i

, d7 [( K: u6 J$ O) m, ]師兄好似有好多被人發現的經驗,可唔可以分享一d嚟聽下
* V# `  q2 v& X  s9 ]0 h
1 x$ T& x0 Y7 ~$ X& O6 @- P- @好多年前,唔記得 check 乜,只知要有舊野夾腳。
9 d3 O: L# q. y! y被人發現的經驗,一個人出街時有時會故意穿破洞牛仔褲,去一田買絲襪時被 sales 發現。(其實去過不少絲襪店買絲襪,店姐仔都有9成知道你係買俾自己著。
2 N; [6 q8 d4 J  x; K; Q9 H有次台灣出差,同同事食完晚飯回酒店後,我貪得意著了對露趾冒拖鞋,係江子翠一帶行街。(應該冇人留意我)+ E" b4 B+ d( s
仲有一次買鞋,著左對厚黑絲,店員笑說,好少人會穿男裝線襪。' S* h6 M9 A7 a

3 c) ]9 e( Z( f# r0 h著肉絲美國機場過安檢除鞋,著肉絲同朋友打保齡球同溜冰換鞋,著肉絲去 Gym 做運動同入 Sauna 房。 (應該冇俾人發現過掛)
作者: Yoshihk    時間: 2023-3-14 22:02

心電圖係夾四肢同心口貼d野,做成多個電流系統黎check心臟情況.
作者: lcw23hk    時間: 2023-3-17 16:16     標題: 回復 21# 陳真 的帖子

師兄真利害,咁多俾人發現的經驗。其實俾人發現時會唔會有興奮的感覺呢?
& |" L3 y" N5 j/ U% R& D+ E* m$ A0 c- k
+ x+ @/ u; C/ V4 P2 L; G我之前都試過買鞋時著長褲和好薄的肉絲去買,當時有著船襪,我捲起少少褲腳,肉絲有點褶皺,而且在燈光下係會見到少量絲光,所以望真d係有著絲襪。當時的店員呆一下,轉身同佢同事咬耳朵,之後佢地一齊望過嚟,都有d驚訝,可能估唔到吧。俾人發現心情有點興奮。+ N, x% @" l  ^7 C

' g0 k) C) L* |: p) D* k, _你著穿破律仔褲去一田買絲襪,個sales一眼就見到你有著肉絲?當時佢地有咩反應?2 Y4 B7 V5 m( i5 i8 B

$ p) D4 U% P8 s& M  K9 [你著肉絲唔會加對襪的?直接著鞋對絲襪咪會好易穿囉?, A0 N7 T% k) \" Y9 o0 L# m

# P: j# d  `9 t2 D你著的肉絲係邊款呀?換鞋、做Gym和入桑拿房都冇俾人發現?!係咪好薄好透的?
作者: 陳真    時間: 2023-3-21 22:07

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2023-3-17 16:16 發表   
: r; `& N% i- U# T# ^( g8 ~" G# A師兄真利害,咁多俾人發現的經驗。其實俾人發現時會唔會有興奮的感覺呢?
6 @0 _2 K& i: }" I/ v* _
) ^: q3 P# q/ K8 {  r. `我之前都試過買鞋時著長褲和好薄的肉絲去買,當時有著船襪,我捲起少少褲腳,肉絲有點褶皺,而且在燈光下係會見到少量絲光,所以望真d係有 ...
& q: V, t2 O' }' \: u" v% n$ p' \. }* P1 h7 @
冇野既,平常心。係上次見到我著絲襪果個女 sale 過度興奮姐。遠處聽到佢同絲襪專櫃的另一同事講,我終於見到男人著絲襪啦。我行遠左沒理佢...3 t6 \( d4 |4 \6 |
" I7 U4 N7 d! ]4 `* E0 h/ U$ T
穿絲襪不會再加棉襪在外,直接穿鞋不易穿的,而且返工好多時都係咁著。5 S" r; ~. f/ ]; e" ]& K9 u

& s, @1 _- g& \, r1 S' J有次去先施買絲襪,店姨姨直接說,你要著 L-LL 呀. z- h+ P2 W: K6 Q
8 q; l, s* _5 N' S8 [: y7 L& a
基本上,男仔一個人行得入百貨公司既絲襪專櫃,Wolford, Calzedonia 等,啲店員都知道,係來買給自已薯的。# g2 M' B6 |6 u8 m& d6 D) ~
& R0 m7 v) m* ~3 N
作者: heidiqueen    時間: 2023-3-21 22:51

陳真師兄真利害,有咁多經驗!!2 Q& ?6 b+ D; W" }( `% ~$ q

作者: lcw23hk    時間: 2023-4-18 19:21     標題: 回復 24# 陳真 的帖子

做到平常心都好難,始終都係比較介紹人地的目標,雖然俾人發現係好興奮,都係擺脫唔到世俗的目光。
( I% _+ I2 @# B3 }* q* |. Q/ K" [1 L( f5 S$ M9 i
師兄平時著開幾多D肉絲?其實易唔易俾人發現的?8 L4 M( ^3 G- R0 u1 n' |. T
6 b7 Q" y- }- N; Q- c
有一次我著住8D肉絲+短褲搭地鐵,肉絲係深膚色,都好自然,一直都冇人發現,有個男人入到嚟,望咗兩眼我對腳,突然間發現我著咗絲襪,撑大對眼望住我,仲好驚訝咁,佢咁望法有d唔好意思,就低頭望其他野,但都間唔中望返我對腳。
2 r5 }# I) l! n
8 l: y- v5 X; o& Q0 B: b其實10D以下的肉絲應該會好透,行在隔離都未必會發現到,唔知大家有冇試過呢d經驗?
作者: CYT    時間: 2023-4-19 02:24     標題: 回復 8# lcw23hk 的帖子

最近有試前面開叉既工裝長裙加絲襪出街 上身係t-shirt 加短袖裇衫 造型算係中性/無性別風格
作者: 梁山伯    時間: 2023-4-19 12:03     標題: 回復 16# lcw23hk 的帖子

有隻 Kardia 係放膝頭哥就可以check到,一塊牌咁
作者: lcw23hk    時間: 2023-4-22 13:20     標題: 回復 27# CYT 的帖子

會唔會化妝的?
作者: lcw23hk    時間: 2023-4-22 13:21     標題: 回復 28# 梁山伯 的帖子

哦,原來如此。
作者: CYT    時間: 2023-4-23 05:04     標題: 回復 29# lcw23hk 的帖子

唔會 因為造型係中性/無性別風格 化妝反而唔太夾 同埋好易會吸引奇異目光 用返男仔look、髮型等會自然啲 會少好多奇異目光
作者: lcw23hk    時間: 2023-5-18 16:29

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2023-3-6 01:29 發表   : {$ s; I# j: f3 v, o1 w
話說我要到醫院覆診,因為我左膝以前受過傷,所以要須做手術才可根治。由於之前兩次診治中,醫生已經徹底診治過我的膝傷,我以為今次只要跟醫生表達做手術的意願後,就可以走了。
+ z: T" Y$ Z$ H. g& D. p6 A: {" I  B/ ^4 z) r
不過當我講完後,醫生要再次檢查 ...
5 E3 `# |( x: d; y3 s
0 O8 K3 [; f1 M. F- D' T
1 g- F3 ^9 d6 T) }
經過上一次的經驗之後,我呢半年覆診咗兩次,都係短褲加超薄絲襪,兩次都係男醫生做檢查的。9 _" J( x; \5 b8 @5 O
4 x" a* p( P) b9 O
第一次覆診時,著住對Omero Aestiva 8 (Brazil色),醫生完全睇唔出我著咗絲襪,甚至摸到我的絲襪大腿時問我,我的皮膚係咪成日都咁乾燥,我有點唔好意思咁講,我著咗絲襪,醫生才晃然大悟,不過醫生隻手幾多死皮,檢查時不斷咁勾絲,好在冇勾爛,只係勾到d毛粒。3 m3 e) {) u, \/ P# ]/ o: d9 ^/ {
' z  E; O5 h- m7 g$ U
第二次覆診時,著CDR Malaga 5(深膚色),相同地,醫生都係一d都發現唔到,至到佢摸到我的絲襪腿時,才疑惑咁問你隻腳咁滑的,我話我著咗絲襪,醫生才話哦,著咗絲襪,完全睇唔出。醫生再努力望下,似乎都睇唔出絲襪的痕跡。個姑娘聽到我地的對話,都落足眼力睇下我係咪真係有著絲襪。之後同醫生傾返在邊個位開刀時,醫生都有意冇意間用手指刮住我對絲襪,個位俾佢刮到起毛粒。最後,個醫生講咗d同日後康復時要留意的野,話皮膚都會影響康復的進度,我諗一諗,我相信醫生以為我著絲襪的原因,因為著絲襪會令皮膚好睇d才會咁著。; [3 M) r7 L6 t! ^8 _
8 @9 R( _/ |' v8 I2 U, Q0 G
兩次俾醫生檢查時,心情都越來越鎮定,即使覺得俾對方發現,都唔會有咩問題,可能下次有人問及時,我都想同對方講話自己鍾意著絲襪,咁就算啦。
, `2 }6 @% \) x- K9 r3 A5 ^3 }" {! {: k- C3 `9 r; e
PS.今次我有影到一d相,但要post係度,相的size要97kb以下,有冇咩方法可以壓細張相呢?
作者: CYT    時間: 2023-5-19 03:30     標題: 回復 32# lcw23hk 的帖子

可以google相片壓縮
作者: wky    時間: 2024-5-6 17:18

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2023-5-18 16:29 發表   
2 w' K; N0 ]/ u$ e0 l3 u1 }8 |* s1 O. A# d! A
5 ]" P+ p/ j; J

j! Z; i6 _8 z. u4 N經過上一次的經驗之後,我呢半年覆診咗兩次,都係短褲加超薄絲襪,兩次都係男醫生做檢查的。7 n* Q6 r. y8 v8 a* [
2 x- q' E4 d+ {
第一次覆診時,著住對Omero Aestiva 8 (Brazil色),醫生完全睇唔出我著咗絲襪,甚至摸到我的絲襪 ...
6 d$ @% h( b) Y, E' E
CdR Malaga 5,我自己著都要戴咗棉手套先著,俾其他人摸,唔勾爛先奇
作者: lcw23hk    時間: 2024-5-7 11:17     標題: 回復 27# CYT 的帖子

有冇相睇下的?如果著長裙應該會幾女性吧。。
作者: lcw23hk    時間: 2024-5-7 11:21     標題: 回復 34# wky 的帖子

係的,真係好易爛,要好輕手腳,戴手套,慢慢著才得,我之前在微博見到有個男仔,著CDR Malaga 5著咗十幾次才在腳趾度爆開。。。
作者: wky    時間: 2024-5-8 11:15

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2024-5-7 11:21 發表   
  _6 e% v2 `8 a% ^1 u係的,真係好易爛,要好輕手腳,戴手套,慢慢著才得,我之前在微博見到有個男仔,著CDR Malaga 5著咗十幾次才在腳趾度爆開。。。
) ?0 |1 y$ }: i" a: Q- T有冇條link等我可以睇下?
作者: lcw23hk    時間: 2024-5-8 14:57

應該我誤會咗,佢係指超薄絲襪係著咗十幾次,之後在屎忽度爆線才收皮。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0