標題: 由小學開始已經戀上校服裙的簡說經歷分享...... [打印本頁]

作者: kingphone    時間: 2023-6-2 21:50     標題: 由小學開始已經戀上校服裙的簡說經歷分享......

自小學三,四年級已經對校服裙有好感,尤其是白色的校服裙,. e) i' Q$ q0 L1 H
但我個人是有所要求,不是每款白色校服裙都喜歡8 {6 Q2 M- I1 V+ j
第一是布料方面,不要太厚,必定要學生校服用的恤衫布料4 \: t1 |- {9 a! P, k/ ?
裙的放腳位最少有兩吋或以上8 I" V  s1 G3 w9 w3 l( `
當時細個無錢買校服裙,所以到處搵一下有沒有人唔要的校服裙掉出來,發現有就執返屋企收埋,有次在垃圾房見到件,就入去拿出來在後樓梯著住玩,玩完就順手掉了,真係有點後悔掉左 又有一次,又多件校服裙被我拾到,於是又在後樓梯著住玩仲露出重要部位,但今次沒有咁好彩,因為有人落緊來,我走唔切撞到正 好彩個男人都無理我走了
4 r. ~# H; Z' w0 B, ~" k% e有一年農曆新年,全家人出了街得我一個,機會又來了 穿著了校服裙,當時我好大膽,在裙的下半部倒了一些酒精,之後再點火,頭幾次都可以拍熄,但最後一次就很難拍熄了,整到燒傷手,就連條校服裙都燒爛了一個孔 之後都有拾過多件不同校服裙,到了出來工作依然都有玩,自己有錢買就易話為了 第一件買的是在九龍城槍記買的循道為你,當時一件都是$100元有找,有時會在旺角買,買的是龍剛,但現時已改了款,我現時家中都有一件收藏 有一次在家中晚上沖涼時玩,玩完就收埋在牛仔褲內,點知忘記了拿返出來就返了大陸,點知被我媽媽發現了 打電話來問我點解有件校服裙,是不是著來睡覺 我當時都不知如何是好,給果我媽媽將條校服裙掉了 玩開就當然不會放棄啦!我再買,也是龍剛這款(舊版) 這次就帶了返大陸著來玩 返到大陸住所就只有我自己一個,沖涼後著住校服裙自己玩撕暴自己 撕爛後就掉落化寶盆即埸燒 到現時家中有幾十條校服裙,實在多到自己都頂不住了5 a, p: c- \8 @4 e8 D( M) m
- ]! B2 r$ p* E# F7 Y( o. n, p
作者: heidiqueen    時間: 2023-6-3 01:33

感谢分享!!
$ I- [- t3 ~/ R0 N! Q
作者: mimiwong    時間: 2023-6-3 12:12

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-6-2 21:50 發表   ( j4 C) b# ^9 X/ {  n- T( N
自小學三,四年級已經對校服裙有好感,尤其是白色的校服裙,
7 j6 H- M; ?# A" c( d: ]但我個人是有所要求,不是每款白色校服裙都喜歡
5 i0 a- h7 b1 j5 @6 G第一是布料方面,不要太厚,必定要學生校服用的恤衫布料' J; _$ l1 ?# s$ A2 l8 w9 W
裙的放腳位最少有兩吋或以上:sh ...
2 c, s( G. @4 p/ _; d: |& c- S竟然成日執到校裙咁好彩
作者: kkmonster    時間: 2023-6-3 14:58

thanks for sharing your story
作者: c615021    時間: 2023-6-4 09:51

我也去買了我小學的制服裙和高中的水手服
4 v+ a: y& H# U: g0 C; y真的很好玩
作者: stellaleung    時間: 2023-6-4 10:12

好利害!響邊度可以成日執到校裙?
作者: kingphone    時間: 2023-6-4 14:17

引用:
原帖由 mimiwong 於 2023-6-3 12:12 發表   
0 S! V. s$ l- M! v
1 f9 ]& G  C* A/ ?) a9 n/ H竟然成日執到校裙咁好彩
) t8 O+ f& ]- H4 S5 `當年住屋邨,經常有好多未壞的東西掉出來,什麼都有,包括校服 不過現時就難遇到了
作者: kingphone    時間: 2023-6-4 14:17

引用:
原帖由 stellaleung 於 2023-6-4 10:12 發表   2 p: L9 i( Y5 V9 a2 O8 @" q
好利害!響邊度可以成日執到校裙?
8 j+ w: \% }+ _( w- L; w9 ^當年住屋邨,經常有好多未壞的東西掉出來,什麼都有,包括校服 不過現時就難遇到了
作者: kingphone    時間: 2023-6-4 14:19

引用:
原帖由 c615021 於 2023-6-4 09:51 發表   
3 D/ N3 _% `5 q我也去買了我小學的制服裙和高中的水手服
, y: j& {/ B8 n; m: P7 Q. B: w真的很好玩
: l7 K# p) }) H1 s: N4 v* ?: n
我亦都有買過我小學校服裙
作者: guyhappy9955    時間: 2023-6-4 16:29

令人心有戚戚焉的故事!!!!!!!!!!
作者: willy    時間: 2023-6-4 19:24

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-6-4 14:19 發表   " t8 |$ J6 o0 U) z: K

8 g6 m/ J# S' O8 w/ p. T我亦都有買過我小學校服裙
5 s9 @' V/ j/ |* |8 C0 j4 ?2 \

" p. H: N$ o( p) k可惜我小學已摺, 如果唔係一定買返來, 而中學係男校, 所以唔會有校裙......
作者: kingphone    時間: 2023-6-4 19:29

引用:
原帖由 willy 於 2023-6-4 19:24 發表   # l" C6 R% o) C6 }( K/ F6 N" _5 y
  S( L& j' U& o2 T9 s% g. |3 o

! X& A  F* z5 y$ F# C* N! b% ]8 O( {可惜我小學已摺, 如果唔係一定買返來, 而中學係男校, 所以唔會有校裙......
1 P1 S8 o( S$ U, D* d我以前讀的小學很多年前已經轉了款,由白色啡邊領連身裙轉了上身香色圓領下身格仔裙,而中學亦是轉了款
作者: uniformlover    時間: 2023-6-4 22:33

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-6-4 14:17 發表   
# ?( |9 K7 U. U3 X% `7 W3 b9 u: v- `  W' V+ T: V3 ?
當年住屋邨,經常有好多未壞的東西掉出來,什麼都有,包括校服 不過現時就難遇到了
: c$ V# o! C( G3 D) s- c7 O- H係呀,果時都執過校服同佢地D PE褲
作者: kingphone    時間: 2023-6-4 22:40

引用:
原帖由 uniformlover 於 2023-6-4 22:33 發表   ( ^$ l# v5 ^6 q6 V  p9 Y
; r! q* m9 ]3 x7 F: S$ R8 z0 R% \) R
係呀,果時都執過校服同佢地D PE褲
5 b) U8 X% `$ o0 M
就係囉 因為當時期校服沒有現時有價值,所以唔合身和畢業後或者轉了校,都會掉,所以就比較多執到,到現時校服就值錢了,二手校服裙有人賣到$200幾 有價有市
作者: uniformlover    時間: 2023-6-9 00:25     標題: 回復 14# kingphone 的帖子

嗰時即刻

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0