標題: 19.10 購物一記 [打印本頁]

作者: gourment    時間: 2009-10-22 00:07     標題: 19.10 購物一記

見好耐無去過shopping, 咁就諗住去瘋狂shopping, 點之............
9 ]% v% k2 E, y* i+ o8 T話說果日我點幾鐘落左旺中, 其實果陣時都已經好多人, d舖頭都開哂
9 ?/ d6 j8 W& ~1 _/ Q咁我就由3樓開始行, 不過可能少人既關係, 我見d sales既眼光都好不有善
* z* J; y/ C, N所以我就就咁走左.....
7 N9 q" ^( _$ j# n9 O- c之後我去左前d既 MAPLE, 一心諗住買番個袋點之無岩, 見個sales姐姐幾好人, 幾talk得, 反而買左4條裙裙
+ c4 Q+ r/ g" G5 ?3 o# @之後落左葵涌廣場, 仲sad....
7 n3 E( _" J" {  `# N3 Z果陣時已經係3點幾, 個商地都開始多人, 多學生...5 D- V" {4 q6 M5 E" F! j9 v  u
雖然我見到有好幾間d衫都唔錯, 不過因為多人既關係, 好難入去慢慢揀衫( p.s.仲有係因為d舖頭既間隔好死衰, 好多都係面對面的, 令到我仲驚, 唔敢入去), 之後我見到d boot幾好, 咁我就入左去問d sales姐姐, 不過因為佢既態度好差, 最終都係走左 )
# n$ O2 [8 @, d; r' Z8 x4 D0 O3 N最尾就落左荃灣新之城, 原來果度都幾多野行丫, 不過舖頭既間隔又係同旺中果d一樣, 令到我好難入手.........
2 g1 F) J' F; K" j# e9 q. I6 A總括黎講, 果日既戰利品就係4條裙啦..........
作者: akina    時間: 2009-10-22 00:10

還是不錯的收獲吧,另外,你身材也不錯
作者: tonykihg    時間: 2009-10-22 17:26

都買咗幾多野wo
作者: cdtv    時間: 2009-10-22 21:05

我都經常會見到岩心水 ge 野唔敢入去買
! o' a3 U, l+ a; D3 s7 T  o: ^始終太多人望住都係我地 ge 死敵
作者: gila    時間: 2009-10-22 22:50

套衫都幾襯你... 好女孩子feel~~ 你是女裝去購物? 還是男裝? 我都想去買番d 衫, 不過... 敵不過自己...唔夠膽.
作者: sprewell    時間: 2009-10-22 23:58

愛你的鞋多一點~~看似很高
作者: tracy4    時間: 2009-10-23 00:21

引用:
原帖由 gila 於 2009-10-22 22:50 發表   ) J2 a' y. Z) k
套衫都幾襯你... 好女孩子feel~~ 你是女裝去購物? 還是男裝? 我都想去買番d 衫, 不過... 敵不過自己...唔夠膽.
9 {: ^: r% T6 B( Q我都想知
. M- a7 N2 `+ }& g3 q% t如果你化埋妝一定昆到佢地
作者: joe_box    時間: 2009-10-23 00:41

旺中MAPLE....?
作者: grilboy    時間: 2009-10-23 00:58

同個AGE好似唔係好夾
作者: 校服收藏者    時間: 2009-10-23 19:19

鐘意第四條
作者: Jay    時間: 2009-10-23 19:50

你今日收穫唔錯下喎!
作者: butterflies    時間: 2009-10-23 23:28

第一幅相個look都唔錯咁喎
作者: gourment    時間: 2009-10-24 02:49

無丫, 我係男裝出去shopping架, 始終都未有勇氣cd出mk....
6 y- O/ a) z! ~) W6 s9 w2 ?9 s) q同埋我仲學緊化妝, 我發覺修眉係一件好難既事黎架!! 要修得好睇, 真係好難! 有無人可以教下我呀??
作者: 0214    時間: 2009-10-24 04:00

佩服妳好勇敢呀
$ |& C$ E2 S- W$ O6 z莫講話穿女裝出街, 叫我穿男裝入去買女裝衫我都唔敢...
作者: lovecd1    時間: 2009-10-26 01:40

穿男裝入去買女裝衫都ok ,但穿女裝出街我都驚,我穿起女裝都太似男人
作者: 涼宮春日    時間: 2009-10-26 03:20

引用:
原帖由 akina 於 2009-10-22 00:10 發表   
7 K2 Z; j- ]- i$ ~- O: O: r8 V還是不錯的收獲吧,另外,你身材也不錯
) m+ W+ E$ x# y/ p
" _1 {/ S# M% a* q( [* A十分認同
作者: mmlee    時間: 2009-10-26 21:55

其實你呢個裝扮還可以的
, k% l$ V/ @, u7 ~& ?$ O; H- R# c衝破自己一關便可以了+ J2 V  Y( |/ S
唔夠膽可以試下去少人既地方當練習
6 J0 X+ G' h  i8 I只不過好多姊妹都係衰聲, 想買野都唔敢開聲
. U4 x; J, O; t另外有好多鋪頭擺明係趕客的 (特別係女人街果類街鋪)$ R+ N. N6 e+ u+ i! B5 y9 ^2 O
見你粒聲唔出, 唔趕趕邊個
, _% a/ E$ ]9 p) d! t# D) j; Q& Y( I所以我地仍有好多問題要面對$ U6 ~0 \3 ?+ W  b3 X% n0 K0 e

1 ~5 a; [( A3 J4 w; {[ 本帖最後由 mmlee 於 2009-10-26 22:00 編輯 ]
作者: blue173123    時間: 2009-10-27 18:53

唔錯喎!幾靚呀
作者: bigpig    時間: 2009-11-2 12:29

not bad . I like your dresses
作者: kittykiki    時間: 2010-3-9 01:39

你好苗條呢~!!!!!
作者: CECI    時間: 2010-3-9 02:01

d裙好正啊! 有什麼碼呢! 因為我之前入左去G2000試行政套裝, 點知佢最大只得42! 但Sales好好人都比我試!卒之梗係失敗啦! 冇理由"變形俠醫"都鑑硬做ga!
作者: kittykiki    時間: 2010-3-9 02:06

引用:
原帖由 CECI 於 2010-3-9 02:01 發表   5 t0 H" @# M& ?; Y/ }0 w
d裙好正啊! 有什麼碼呢! 因為我之前入左去G2000試行政套裝, 點知佢最大只得42! 但Sales好好人都比我試!卒之梗係失敗啦! 冇理由"變形俠醫"都鑑硬做ga!
  W! [6 F/ \7 v: v" U有得試身已經好幸福
作者: 五香肉丁    時間: 2010-3-9 18:20

好正呀.....
作者: jkn38    時間: 2010-3-18 02:13

总觉得男装去买女装很尴尬
作者: cutecat0714    時間: 2010-3-25 15:58

I like tr dress and figure
作者: kamayyo    時間: 2010-3-26 23:50

你好修身,好睇
作者: BB9999    時間: 2010-10-12 13:58

10 pop for  U...
作者: 五香肉丁    時間: 2010-10-12 14:41

搞到我都有D衝動想去試
作者: Charmy    時間: 2010-10-13 00:21

我有時都会遇到d 態度奇差的sales, 原本過萬的賺買指数,立即下降。4 |; y3 a# r9 Q8 a9 [1 r
通常遇到這種情形、我立即走人永不再来。 JILL STUART就是其中之一
作者: jayshing    時間: 2010-10-13 11:09

你就好啦! ]& Z# b3 w% I# c2 H+ T
身型好fix ) y# ?# H! A' y( p/ A9 z6 L3 a, z1 V' e& W
有你一半就好
作者: peggyh    時間: 2010-10-13 13:43

妳買的新裙很靚,下次再努力買
作者: jester    時間: 2010-10-13 22:08

很漂亮的裙子呢,真不錯啊

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0