標題: 試衫的好地方 [打印本頁]

作者: ivy_c    時間: 2009-12-11 12:37     標題: 試衫的好地方

星期四的下午,小女子終於踏出了我人生的一大步,就係去o左MK H&M 試心儀的女裝…
; \  [+ \2 V( f, t2 m# ~' j4 [8 N2 q: M& n1 k& h
小女子第一件試的是深灰色短褲,我一揀就揀o左件40號,之後叫o左附近的男Sales 幫我 囉埋件38號去試。起初佢都唔係好想理我,只講o左句話D Size已經放曬出來Wor,但我就話我囉不到放o左在上層果D,結果佢都爬高幫我囉o左件38號,當我拿住手上的兩條褲裙時,無比的興奮就從心內湧現出來。之後小妹就急不及待地走進男Fitting 慢慢的試清楚 Size.../ L6 T' g2 W8 \- @; n0 G; I8 z
2 l$ [! Y4 [8 Y) w. g
小妹反反複複都試o左5-6條貼身褲和1條蛋糕裙,但可能是沒有著絲襪的緣故,試極條蛋糕裙都覺得不美,最終連再擇裙的心機都無埋,最後就囉番第一件試的短褲連同Keep 在Counter的一條長褲付款了。整個過程基本上是妳擇到甚麼都可以自助式o甘行入去試身,而其他人都不會理你。雖然果度有分男女Fitting,但都有好多女仕走去男Fitting 試衫,所以是無問題的。
" _0 x- @4 w6 n# G# W. q3 G  P% y- ?- {; c; n/ e5 _6 N5 q0 l% h
這是開心的一天…
8 H9 m) C' w! E! J! _8 C/ C. t: e8 ]' e( H0 a4 G9 g
作者: JG5446    時間: 2009-12-11 12:49

MK的確係一個買衫的好地方
% K( G/ I- @+ T有平有貴,選擇又夠多
+ e& c/ x; W+ L5 u: ]& P' d( t+ c' M9 P/ S
可惜我唔可以係mk買衫(太多熟人係mk
作者: kevin428    時間: 2009-12-11 16:15

買了那些呢
, y' F/ g3 s5 T  j* C& s穿出來分享下嘛
作者: zozoshing    時間: 2009-12-12 12:03

好勁呀, 不過昨日都想去h&m買下衫, 不過件件都好似去ball 衫咁, 出唔到街
作者: FS6573    時間: 2009-12-12 12:18     標題: 回復 1# ivy_c 的帖子

謝謝ivy_c無私的分享。
作者: sucker1965    時間: 2009-12-30 14:01

Thanks for sharing, good information! The photo is good
作者: joey221    時間: 2010-1-27 20:54

但小妹怕太多人, 但也十分多謝尔的介紹
作者: KR7723    時間: 2010-1-29 23:07

樓主幫襯的係咪朗_坊分店?
作者: kittykiki    時間: 2010-3-9 02:10

唔錯, 幾斯文得體~
作者: busneoplan    時間: 2010-3-13 11:18

我都試過去馬莎買裙,但個sales話呢條係女裝裙,唔比我試,攪到我セ心情都無。
作者: karenting    時間: 2010-3-14 22:45

Good!!! 可以去試裙... 成日想試... 但好怕Sales唔比
作者: kamayyo    時間: 2010-3-15 08:57

相片好看,謝謝ivy_c無私的分享
作者: CECI    時間: 2010-3-21 02:36

去Esprit會唔會好d呢? 佢0地好多Size!
作者: hkhelen    時間: 2010-3-23 16:27

下次去下H&M試先, 小妹只係試過晌三Sprit試
作者: mandy_mandy2006    時間: 2010-4-22 08:49

但試身室外有人點算你試衫件數,你不怕他們知道你試女人衫嗎?我昨天都選了幾條直身裙.....但就不好意思去試身室..............
作者: MANYAN    時間: 2010-4-27 02:43

但試身室外有人點算你試衫件數,你不怕他們知道你試女人衫嗎?
( |1 b7 y6 z! c! N9 D0 u我都想知
作者: city2047    時間: 2010-5-27 02:17

真係好介紹,謝謝。
作者: GF1    時間: 2010-6-4 15:10

This must be feeling very good
作者: Terry220022    時間: 2010-7-6 22:54

等我得閒都去試下先~
作者: ibm.jp    時間: 2010-8-4 12:02

我都覺得去H&M係唔錯既選擇
作者: Nikkibabe    時間: 2010-9-1 00:54

我都試過在H&M試女裝牛仔褲, 不過搭埋男裝的一齊.
作者: davybeebee    時間: 2013-8-8 04:16     標題: 回復 1# ivy_c 的帖子

good,,,,,,,,,,,
作者: jolfy    時間: 2013-8-8 07:18

, m1 Q% ^" x( U% r! D
zheg e suanshi shenmd
作者: Nikigal    時間: 2013-9-23 00:22

Very nice experience
作者: mabelmeow    時間: 2013-9-24 01:23

我都試過係 H&M / uniqlo / M&S 試女裝試裙,冇人理。
作者: yoda0806    時間: 2013-10-13 09:13

我都係~2 I6 t' l) S3 q3 d( w
不過中環H&M執咗好可惜....嗰度D款多好多..
作者: meikan    時間: 2014-6-21 21:43

H&M太多人......
作者: neolike    時間: 2014-7-27 19:01

多謝分享,你係男裝去定女裝去嫁?因為我唔識化妝,買衫都係上網買咋4 J0 S5 Q& {) |) q2 m3 |
% m- o5 L9 ]5 k
作者: cash123    時間: 2018-12-28 11:01

thanks much for share....................
作者: mandycheung520    時間: 2019-4-20 23:50

馬莎冇人理 任你試

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0