嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

~~~~~~~~~~~~~

1 Z9 \6 S) Z& S" }. L7 R6 f5 `" q* O( p5 b, n( ?% k
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔好食野law  xDDDD
: X( Z9 a% K8 g9 X& T  ]" Z9 l$ d& K$ ~* @
心儀會同意的

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-5-21 21:58 發表   
: O/ d$ [: s3 p; S2 H& R唔好食野law  xDDDD
- S# [) m: ^% X. `7 ~* S2 _( D' l$ m
5 m2 M9 Z4 |7 X! W1 i' ]* I# f7 q心儀會同意的
1 [( O3 r! }$ \
同意8 P8 m; A. q" v: j. L& v
我之前減到差唔多20磅9 x& {! r! Q. u
係由我一日4餐改為一日兩2餐
! z. k! F" Q8 R2 j! g. S. l8 b# q每餐既食用份量減2/3
9 i1 g% a+ B* Y) w) w再加埋運動,好快瘦
3 t" a0 ^8 y9 Z5 m/ i* x
. j0 k6 v$ J3 Q' j5 VP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   
) }, @# r4 e  p( C4 ^! ~5 d  n5 B8 K5 {9 G4 W4 N9 G0 R
同意
# }' W" N: O% P' `; Q7 l我之前減到差唔多20磅% K: I% X( [) m: D
係由我一日4餐改為一日兩2餐9 Y, K! N# j: A( m, w! V$ h
每餐既食用份量減2/3
  U9 H) h" \( Q9 u8 D7 D  e再加埋運動,好快瘦
" Z2 k; p& r8 i% D* ~( ^* M( t
( q; a2 N: ~! n9 \+ ]" p$ t$ V" l. RP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
( y, Y. R4 r5 A4 a7 O$ U
! t1 T, n( f" c, ~8 O

" p" H4 M/ J  z, C7 u不過最佩服你,忍到口唔食
" A( z! p; n0 W( w! u我就唔得喇,我好為食

引用:
1 A  C+ b) G; H1 {1 E2 E4 y; S# S: e, M7 x: g/ ]" M* c
同意
& V1 ~. O7 @  C  Z5 k% B我之前減到差唔多20磅
8 d3 y; t4 L3 U( b係由我一日4餐改為一日兩2餐
" e+ Z9 N) e8 ]3 X" z5 \3 L7 r每餐既食用份量減2/3; a6 B* M* _" }
再加埋運動,好快瘦
. E4 h- j# ?- e7 D0 M9 |* f) m( @  v- N, d. h1 v
P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
, r# ?4 h7 L  q) B* d
食邊2餐~?果2餐幾點食架.. 做咩運動

我家陣一日兩餐 4 `0 b9 A+ A4 g/ `
出mk食每餐最貴6草
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 00:56 發表   0 _) {2 D* z+ F* H
我家陣一日兩餐 & q2 u9 j; B, `! H* _( O
出mk食每餐最貴6草
, S' t8 ^4 O2 ?0 ], P: N
/ ?( O  h/ ?2 f0 A旺角區食野一向都貴.

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 12:58 AM 發表   
6 m5 b# Z/ y+ I! I% \2 l( C* `& {. [; y1 b7 [

# o$ T% D, a7 T2 {旺角區食野一向都貴.
想像下$60係mk食得乜野
: }3 q2 [3 [% H1 \最平試過晚餐20落樓

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 01:01 發表   
! r3 |; ?0 W3 c6 A9 V$ j想像下$60係mk食得乜野
/ E( C6 c% T$ n$ P+ _( O最平試過晚餐20落樓
8 h# R4 ?; J! x5 O1 X1 v, W! D
+ R$ c" _& @0 G: \, e
你去Burger King/麥記當然平啦.3 E* \& P% W" f; x4 x3 L
旺角市政大廈入面熟食中心都平.

其實做運動/ M/ a6 U" ?5 }( u
; \4 I5 P5 n2 n" r
做到自己開始就死.的時候....之後再做的運動
2 B. Z9 L5 M9 ?% {
; k0 R  W; j' a就真正係燒脂肪了..8 M% K: u- d, n% _0 Q! c
( C5 F' m, Z& f$ Z
節食要節得其法./.盲從,只會受罪...
0 }( p' D" @# V) d% [$ ^- D% r
8 m+ l# D- L2 ]. [1 A$ `* V我日日都食好多野....不過都做好多運動    係有重到,不過沒有肥到~

我現在都有在控制體重了,BMI=20.7
* J, ^! O' }  G$ h: B$ t& P, ^因為返工體力消耗,控制飲食變得更容易累,每天晚上眼睛都快睜不開
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

我有諗過去跑步架..但係怕腳粗..最重要唔係呢個問題!係熱死~

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 01:09 AM 發表   
; |- U9 K3 b# h8 U5 l" u6 D% _  Y2 d

/ |' \1 @/ @* x$ c+ R你去Burger King/麥記當然平啦.
4 D! K, Q5 n1 X. N, H8 b9 i旺角市政大廈入面熟食中心都平.
果d平極都要20+; l7 c3 V, L& c
burking...自從隻薯條轉左之後就無去食6 e% e) o7 N4 S' W2 G  q# c
m記...通常都係食雪糕多

引用:
原帖由 pisa 於 2011-5-22 00:41 發表   : ~: `2 i5 Z& c1 w7 i
2 U1 J1 E3 e+ F
2 b8 [6 w$ j6 R% R6 B5 u# W% y
5 C: A' U8 _9 u4 y( E9 }
不過最佩服你,忍到口唔食 $ w% ]- i% @" z( j( q
我就唔得喇,我好為食
7 e0 n$ P7 o4 \! T) q2 F
←忍吾到x2
- ?0 {# G$ E$ S( u5 B4 }, Z6 U+ g雖然有做開運動 但係自從晚晚都清杯雪糕同幾排朱古力停吾到之後
/ g9 b# p8 r0 h. u瞬間51-->57kg
$ ]' a) a1 |0 {p.s.仲要系重左輕吾番個種

我改變咗飲食習慣, 3個月減咗2磅脂肪!!!
. s3 O/ r" h9 J我自己都估唔到!!!3 O% K: |3 {$ U4 ]: w
哈哈!!!

我自己試過同見過較明顯就係早餐食少少野
: ^* _( B2 R/ P8 j下午唔食,夜晚食少少野* j* _9 {2 c; a. M  w6 `2 p- Q' Z
初期好痛苦,但好快胃口就變細

起身后盡量飲多啲清水+做運動,之後早餐可以盡量豐富食多啲肉/高蛋白質食物應付一天所需,午餐簡單咬麵包/水果頂下肚,下午茶盡量免(沙律都唔好)餓就食水果但要選少汁類如蘋果以避免果糖過高,夜晚都要食啲野但可以盡量簡單及少豬、牛、雞肉或海鮮,高蛋白夜晚少運動難消耗掉,最好菜+魚肉(千萬不要公仔面,夜晚食最容易肥 )
& K/ D. u2 k' j$ Y, U/ B9 Z0 }( Z, T0 `+ w" _$ O
但是都有可能本身個人屬於骨重所以減極都輕不下,或容易水腫型減重了但是身形減不到,這就牽涉中醫範疇,我無辦法。
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

其實最大問題是家人要你多食飯....
" e" y  R0 q) V9 s1 ]+ R
" P! W( x$ R6 `5 b8 `9 C3 c做運動很易長肌肉..." C2 S' ?' v9 s: y
還是節食著手?
. s/ U9 p3 d7 f  U7 v5 l像我這種全身肥胖而非純脂肪肥胖的真是很難減...

引用:
# r$ B% a2 {& v& I
. `+ C9 h+ O# F0 P) J% X8 P同意
- [1 o; M; E. b5 X; O' o我之前減到差唔多20磅
# q9 O. z- g) w/ E8 h係由我一日4餐改為一日兩2餐6 T* h) q! G+ j; ^% U6 ]  ?* k% x
每餐既食用份量減2/3; I- a! F, Q( a0 e* L6 c$ _. r4 k
再加埋運動,好快瘦% N6 X5 r% z  h

1 I0 v' }, W' a; B( c5 l4 UP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
& F% a: G, L2 o5 F" _8 ^7 V. @我可以成個學期唔食lunch就變咗而家咁
已被各種毒品毒害至死......

點減肌肉 膀頭舊肌肉好大