嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

最後有咩人去左九展?? (22-5-2011)

引用:
原帖由 jennychan1974 於 2011-5-23 19:58 發表   5 T( K) p. R% L0 `( ^2 g

* y# w/ B0 c. p) K5 R. u" m+ a" Z  \& Y
maggie吾係騎呢又吾係小丑喎 ,事實佢好有心基打扮,所以好靚靚,加嘪有勇氣参賽,大家支持支持吓喇
$ T6 p* c6 ?8 u6 l4 ~) ?. h8 Q( q. P; C% l! u; e) U6 R
* x2 n& u+ i. t0 U
我邊到有指名邊個呀, 嗰啲前輩高人, 點敢嘰紇呢
! Y3 i9 W3 g- x0 V
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
http://hk.dv.nextmedia.com/templ ... &av_id=15277471
: b/ \0 K, Z7 Z( K8 i" S
0 q  J, {; n  _6 O, v01:13 果個心儀黎- -?

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-5-23 20:07 發表   & N/ d1 n3 _* P$ s5 o! g
9 S! u0 J+ l4 b% C1 t) ]  p8 R$ f) x4 ~. m

8 I$ I$ ^8 l8 f9 e) |- F真係見仁見智 la .... 有心機又不一定靚.....
9 ?8 U1 D% r  p. G3 X' h

9 `: k1 j# l7 Xmaggie 真的也很美~~她被人恨評她內心也不好受~~* s) }! K  Q" U2 v, s
咁妳靚嗎? 哦~~我知網上人人讚妳靚~~; d7 K7 p- |3 O3 z# v4 @
靚就去試試會不會被人恨評丫~~
, i  m1 v+ M+ a" S( Q" U閉門做車~~抬高自己~~扁低別人~~可恥可恥~~
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

回復 23# adam5354 的帖子

Maggie Leung 個人好麻煩,同他有親關係遲早一定鬧交收場.
% B5 [' c' d$ D; T3 ?9 H8 E他的 "往事"真是無人不曉.

引用:
原帖由 w-wing 於 2011-5-23 20:09 發表   / j. ]+ t* X9 b
最弊甘有心機浪費曬,人地要騎呢,唔係要打扮、儀態好,方向唔同,不過其實這也反映HK觀衆嘅口味
' ^% o+ C: g' t1 e
5 v7 L# }' D5 R, f
表面儀態好又點,可惜他的內心+對人處事態度真是...... & c) x7 `" b$ \
與他曾經交往過的人都知.

引用:
原帖由 Hester@2005 於 2011-5-23 20:41 發表   - q/ D, U' z8 b
http://hk.dv.nextmedia.com/template/dv_channel/index.php?fuseaction=dv15.player&mode=section&id=all&range=d&dv_iss=20110523&sec_id=462&art_id=15276188&av_id=152774711 I) W2 T7 N+ z

+ ^5 I# n% [5 Z: r01:13 果個心儀黎- -?
% J* n% ~. a/ s1 D

7 f+ K; b( K0 c1 r( L哈哈天大個笑話~~ + h( Y% o1 \" }
好好笑呀~~~~~~~
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

回復 26# adam5354 的帖子

一D 都不像心儀,
8 b6 w, L  P) }+ l( T而且心儀連CD 影相都唔比其他唔識的人影.
! o$ d" p( i6 I% y+ A怎會"出風頭"參加呢類比賽節目,比其他人影他呢?

回復 25# ae111 的帖子

人品非一朝一夕可以改,但是放在打扮嘅心機應該受到肯定,不是交心與共事應該無問題呱
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

引用:
原帖由 w-wing 於 2011-5-23 21:15 發表   2 |5 U0 O2 j" Y) v7 M  P
人品非一朝一夕可以改,但是放在打扮嘅心機應該受到肯定,不是交心與共事應該無問題呱
1 Z8 v; B. z( ^( a0 o) \2 |% w
0 p$ [* \) ~7 M( _. r% K- B0 c
我咁睇, 節目都未出街, 你哋呢個圈啲新仇舊恨已經蒲晒面, 如果人哋電視台有人 monitor 緊呢到, 幾難睇呢, 真係笑大人個口呀
( s8 F* l& _' u; s7 r' ~' Q+ }2 R9 e7 {# R
再講, 呢道同 CDFamily 應該出個聲明, 表示正密切關住節目內容, 如果有對CD / Cosplay 圈子有甚麼不實或者過火描繪, 一定會提出譴責.
! b8 i' n+ l) T
, d1 r# p2 i2 K& ^不過算喇, 我都係早啲唞把喇. 5 @6 ?- E# ?9 C
9 r3 N/ C7 z9 K1 v# l2 \
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 Hester@2005 於 2011-5-23 20:41 發表   5 |9 Z, P5 U6 b0 ~" p
http://hk.dv.nextmedia.com/templ ... &av_id=152774715 b3 {9 m; O' N) v' g& h
. S9 i! ]3 e$ N5 O. N# N% Z% L5 C
01:13 果個心儀黎- -?
# U" _  A  l3 b. p/ @, Q
心儀靚好多
This time, don't need another perfect lie
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away

引用:
原帖由 涼宮春日 於 2011-5-23 21:49 發表   * M+ u* J. g4 D. P8 t
: F! \$ g+ Q6 X: d, o7 C
心儀靚好多
4 d3 |3 s* i" n4 ~
+ ^  ]& e7 n8 J* W. M8 B7 L絕對認同.

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-23 21:52 發表   
0 T& p5 R  S2 u6 m- S+ W% a
- L/ r3 D/ J' c+ a7 s
4 l( q2 e& \; ]; ?2 H絕對認同.
" j* J1 X7 s. x9 f& f1 c% @3 S
哦~~緊係好多仔溝啦~~

只能說...留名睇死士
+ j1 D& g( `5 }0 b+ e; S& n0 n# L2 T/ Q% s$ I; G7 R9 N0 F
一睇就知...TVB根本唔會正視呢件事, 監製本身擅於make noise, 由美女廚房系列可見一斑! _- r. i6 g) V4 ~1 i- @
make noise無罪, 但文字媒體報導失實就係問題
# u# a$ b2 J# p4 I; n* Q7 f6 v但香港主流社會係傾向將將小數同化, 而TVB本身要笑匠多過台灣或者日本ge “真實感”, 換言之...絕望& x, I1 v4 Y8 u& h# u8 D
我都係果句...set高權限啦, 我唔想D硬膠小朋友入嚟做判官
& C6 d: m+ B/ \9 ~* \" i2 d2 ?( \+ i
8 ^& ?% ^8 P: Z+ }2 w至於Maggie, 唔多講了, 花生當年食到夠, 呢個人做ge 野...見人見智啦
Apple這個名字只存在於虛擬世界
FB叫Apple Ce,看到的不妨加我
Apple是...話題終結者+說話無定向的傢伙XD

引用:
原帖由 Hester@2005 於 2011-5-23 20:41 發表     ^; U' a% q2 @2 i' `) T% n) @
http://hk.dv.nextmedia.com/templ ... &av_id=15277471
" b4 p& `. v; ]+ ?9 U' E' s" Z& y* ?# m8 p* m6 ?
01:13 果個心儀黎- -?
0 L: O- h. m; S7 H- Y# s  M8 W
你唔係話maggie leung似我掛?
4 b7 @$ {+ i  k. g) r2 }1 \6 a5 S% g) n

呢個節目一出街,我地就仆_啦
) r& r9 b6 ^3 a/ b; z: R因為一定引起爭論,5 Q! C* n" Z7 `: t* p; A/ _
正如樓上所講,日本節目係講欣賞,HK節目係開玩笑,HK人都好中意睇D小數群比人開玩笑,- A  d3 I  {/ [; n
CD圈勢力不大,爭論既結果只會更醜化我地.
2 E; K; w$ Y' o6 L; K" y. R2 I
! s6 y, q6 e  \) C6 ?; L最後只能望天長嘆,同D"參賽者"講一句:要有自知之明,找台灣/日本D高手照個樣,要出位唔係得呢D方法既
什麼時候才能跨過鏡子的另一面,尋找另一個靈魂??
偽屬性賽高!!!

引用:
原帖由 pingu142857 於 2011-5-24 01:23 發表   
: I+ x5 v7 v2 n) d1 W" I呢個節目一出街,我地就仆_啦# Y  C2 V3 j9 K
因為一定引起爭論,
, @6 M# D9 Z$ p5 r- r; \* x正如樓上所講,日本節目係講欣賞,HK節目係開玩笑,HK人都好中意睇D小數群比人開玩笑,
7 \4 M, S* L- s, D: K# M9 LCD圈勢力不大,爭論既結果只會更醜化我地.' K) [* X# U* |$ }1 p% q! m

R# `6 ^% i% w最後只能望天長嘆,同D"參賽者"講一 ...
- s( f$ v, b" I) o
視乎節目方向點走
7 G1 ~" k% M& t. C* c如果到時玩好似果個參加者著件校服挷條孖辮8 g; G2 T" m' p
果D就叫搞笑反串! |7 L  j8 x' q
根本同我地CD係兩回事' _* w# M, Z' b
對我地的影響心應該不會很大* ?4 U! m. j0 m
監製都話會去上海、台灣及馬來西亞物色有質素的參賽者參加3 H8 _( h# n' S0 I! j( m
如果搵到D紀香等等有質素既參賽者返來
: u# y# K9 a+ E+ |! J咁對香港普遍市民對CD既認受性有幫助都唔定
( _3 k# c$ W4 M% }2 T* u5 j
  E  A: h- F- {8 E4 I3 f最怕都係有D香港真正既CD,但自以為是既人上左節目1 ]4 p9 d5 G9 }# V( ~/ M
咁就真係影衰曬
7 x6 K  j5 L3 V7 b, u- h) N( r" @0 U8 v% q8 q" T

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-24 01:54 發表   5 g9 S) S% l  m; C' u

, L9 @; P0 G5 I2 ?2 I視乎節目方向點走
% F. i/ E. O, P- S如果到時玩好似果個參加者著件校服挷條孖辮
2 @9 H8 f" @) u: N' Z; x果D就叫搞笑反串& b) Q8 p7 u2 y4 R! c5 _) F
根本同我地CD係兩回事
0 k- V; ^2 ?) p( r. o& A* s  T8 O對我地的影響心應該不會很大
' s2 [% @# f/ ~監製都話會去上海、台灣及馬來西亞物色有質素的參賽者參加. _/ e1 k# ], e! {
如果搵到D ...
; z  k+ o; A, Z* W  x- O' @真係最怕香港上哂嗰班騎呢怪.
4 k$ K3 J" E5 N1 p; _但監製又招到神人番泥...咁就 + C4 |) D( I5 [1 e3 _- Y2 o1 G/ ?

4 m5 I0 U$ e3 M# KPS:死士絕對唔係死得冇價值
. {$ g' u" s; j4 I% A只要有一個清泉,其實已經好好.... l  R- N$ i- Y. A( u; H
話哂香港過去的想法係如花... ...
" l/ [) {! l, j認真的話,差極都唔會差過如花

古今多少事,都付笑談中 =v=
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 Rachel 於 2011-5-24 04:01 發表   ! p; V5 s* s7 [! |' e' }
古今多少事,都付笑談中 =v=
6 a6 W# j2 [& F* {/ U你問了沒去嗎

引用:
原帖由 kogptw 於 2011-5-24 04:03 發表   ( ]2 o. g7 G% ^. [% g7 b
$ e) B: g' y& b/ r; W; v2 t' u
你問了沒去嗎
/ m8 b' l2 Q+ L' X要OT,冇時間去4 Y+ n+ v$ G# J  p9 B: @- P
就算有,我寧願去影航空母艦好過 XDDDD& q0 }' W2 |$ p( v

9 p" B5 Z7 V1 z' @  p( X( O其實小R都e左相比佢~! A- z1 s% s* k* Z& }8 y
唔敢send校服相去 @@
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...