嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Yvonne Potato購物記

Yvonne Potato購物記

O係呢度爬返之前O的文,尋日又問過大家意見後,今日決定去Potato買鞋.2 W3 q6 ~" [: b3 N3 M% n3 e
初初去到,仲係食飯時間,舖頭有其他人睇緊或者試緊鞋,所以都係等一陣先入,都差唔多兩點再返去,終於舖頭冇人,我就入去,sales姐姐好好咁話:"隨便睇,你著乜O野size?"咁我就揀O左對長boot同一對高跟鞋,過程中兩位sales姐姐都好有心機幫我呢個乜都唔識O既人,又同我講好多其他姊妹去買鞋O既O野,令我個人放鬆唔少,又讚我,真係好好人!9 I* L- G2 a/ C# w" P
對boot一試就O岩,係唔只個size O岩,仲要係個筒都O岩,真係fit!
* H* n5 J# g# F6 E好多謝兩位sales姐姐,多謝你地!  z1 S# \+ @  i5 f$ ?
$ I6 a9 n2 ]' N4 C+ S6 ~: P) Z
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
Yvonne 姐買咗幾多錢?
回頭已是百年身,我是中年肥師奶

係唔係銅鑼灣果間?
2 u6 U+ {) z$ R買真係唔易!次次都擔心吊膽!
) u5 n- k. M% g, ?1 W9 x好羨慕你買到啱心水的boot,我都未著過boot啊!

引用:
原帖由 芷桐 於 2014-9-26 17:01 發表   5 E/ ]- `) ^& g8 z" H% s+ Z0 D
Yvonne 姐買咗幾多錢?
0 w. k' `5 D( Y- a
超過900元!大出血呀!

引用:
原帖由 applebaby 於 2014-9-26 17:05 發表   
1 h, s! r4 P2 c' k8 N係唔係銅鑼灣果間?( ?# G5 U# [# x6 g' Z$ |  L' k& x
買真係唔易!次次都擔心吊膽!
4 i+ C/ V( b& |; K9 U好羨慕你買到啱心水的boot,我都未著過boot啊!
4 u5 H+ [/ @. Y. Q! Z2 r觀塘廣場M樓,sales姐姐好好人!
6 n/ E( h% \, @1 [' O你去睇睇先啦,或者都有O岩你O既呢!我而家著緊對boot,感覺好舒服好正!

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-9-26 17:09 發表   
+ X" ?7 `, S( G( ?% T, s4 y2 m# u9 E7 B( A: \
超過900元!大出血呀!
1 |. J* T; }. r  A6 w4 Y1 E
# Q$ G: _' l8 ^$ Q! \7 Q1 ^9 [5 i
預左大出血, 要擔心之後仲會大洗左
我是乖孩子,我不說謊話的~

引用:
原帖由 lovable 於 2014-9-26 17:14 發表   
# o& h' J' M5 [' f$ ?6 R4 L3 U6 p8 f) b- G% x! J8 o7 g. I

! z5 o* q8 M, }" v+ k預左大出血, 要擔心之後仲會大洗左
3 l( U  e& v2 D7 W我都覺,今日買完有少少滿足O左自己O既購物欲咁

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-9-26 17:17 發表   + h  Y1 M2 T8 ~% y
  r/ \: E1 z3 @9 \
我都覺,今日買完有少少滿足O左自己O既購物欲咁
, h  }7 u4 M# [
$ o% Y3 b# F; M$ R/ _. m, p我就係一開始買野...特別係買裙...
, m/ @+ U9 ]# }2 {8 `只要一買開左就收唔到手...一定會大駛囉...
不美不活  敗家小娘
wechat: andrewGZ
QQ:1640111764

引用:
原帖由 angelice 於 2014-9-26 17:24 發表   
# W# _; H5 w) A
5 O: a- D, G6 |2 M9 a8 Q; z- }, e' e8 u# k
我就係一開始買野...特別係買裙...( M- E7 a& {' M7 b$ _
只要一買開左就收唔到手...一定會大駛囉...
  u: M$ J$ l5 |* p. |, y9 c8 e5 j
我都會控制O下自己...因為我已經冇乜位擺cd O既O野...

回復 9# kidnappedyvonne 的帖子

唉...我今個月已經比預算超支左近1倍... $ I, Z2 n. ^; S# L0 h3 n! Z- A# ~
下個月必須忍忍手至得
不美不活  敗家小娘
wechat: andrewGZ
QQ:1640111764

引用:
原帖由 angelice 於 2014-9-26 17:55 發表   
5 R& g) M# P( C, \, N7 n2 q唉...我今個月已經比預算超支左近1倍...
, {* [! o  A6 }0 S+ d: c+ D下個月必須忍忍手至得
- @; m0 f& T( @. ?: `/ @你買O左乜O野呀?有時買多O左係必須O既,因為有O的衫可能下次去睇就已經冇O左

# ^" ]) F# |( K9 S+ R0 fOh... 好引人..不過我實唔夠彊進去..尤其D sales 女女..我見到會有自卑感..唉

引用:
原帖由 chantelise 於 2014-9-26 19:40 發表   
  Z1 K# F. t& d, Z2 ?8 B: ] * B" W6 P$ r5 Y0 ~, L. {
Oh... 好引人..不過我實唔夠彊進去..尤其D sales 女女..我見到會有自卑感..唉
  N' r6 I: F) v' w: S" C( T. n( b我開頭都唔敢入去O架,不過諗住想買鞋,又見冇人,就行O左入去,信唔到過程咁順利又咁輕鬆!

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-9-26 20:50 發表   ; r) e# Q' D& G3 r- r$ [5 @0 w
( Q+ g9 y% M( z! ?
我開頭都唔敢入去O架,不過諗住想買鞋,又見冇人,就行O左入去,信唔到過程咁順利又咁輕鬆!
* U5 E2 B5 [+ |" T# M
3 G2 l; t. T5 W+ b# x咁下次想挑戰乜野呢? 買 bra bra?

引用:
原帖由 lovable 於 2014-9-27 00:55 發表   ) m; F- u  J  Z
- J0 Y! S( A4 [5 ^. ~

+ X3 B$ y% Y4 ^' ?咁下次想挑戰乜野呢? 買 bra bra?
* _2 x) s. z) J1 ~6 d之前我O係觀塘某個開倉買O左三set bra啦!

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-9-26 17:09 發表   
) I' _8 p/ X) N5 B& x9 d8 I5 B
! {8 }; N2 {) t6 x; u. v超過900元!大出血呀!
6 R6 c8 b1 Q1 [+ m$ N/ L, r
8 U3 {. b/ Q. C/ L; l8 a成千蚊啊, 難怪好招呼囉, 呢個價錢就算係去專門店買胸圍, 就算你話係自用, 佢地都會當你係女客一樣介紹啲產品俾你, 當然, 只限鋪入面無其他客人的時間啦, 同埋有時會 SALE 啲滯銷款俾你.

引用:
原帖由 mac02 於 2014-9-27 01:16 發表   
$ q9 Q. J1 q) V! o6 X2 u2 I9 f& A8 ]7 t' V  C
成千蚊啊, 難怪好招呼囉, 呢個價錢就算係去專門店買胸圍, 就算你話係自用, 佢地都會當你係女客一樣介紹啲產品俾你, 當然, 只限鋪入面無其他客人的時間啦, 同埋有時會 SALE 啲滯銷款俾你.
. H; L! I! e1 t2 _' O& d, p3 d
3 g0 x/ q; u' i- a" x% s3 i" C$ t初時係咁上下, 買得多就知價架喇.

引用:
原帖由 mac02 於 2014-9-27 01:16 發表   
0 @% B% A/ Z( X1 n+ {3 \& z5 _. d# S- m% [$ N
. h: e& Z% p$ ~& G; b- _
成千蚊啊, 難怪好招呼囉, 呢個價錢就算係去專門店買胸圍, 就算你話係自用, 佢地都會當你係女客一樣介紹啲產品俾你, 當然, 只限鋪入面無其他客人的時間啦, 同埋有時會 SALE 啲滯銷款俾你.
' f4 ?4 v* W+ c7 _+ D& C0 c
款就我自己揀O既,我的確係冇睇過對boot個價錢,因為我實在太鐘意個款,對高跟鞋就有睇,所以又唔可以咁講O既~

引用:
原帖由 lovable 於 2014-9-27 01:21 發表   
. b9 w/ P2 S5 l- v! U
2 P5 D$ {% p" X  g8 Q- I1 V/ Z5 o& t2 {/ r
初時係咁上下, 買得多就知價架喇.
/ P4 q& M; {* r; s, v7 a8 d" g冇錯,今次我又心情有O的緊張呢,始終都係第一次

回復 19# kidnappedyvonne 的帖子

都是那句,買東西時我只是穿上男裝的女生,上次買bra的時候,超好人的sale姐姐也當我是普通女人招呼,還教我bra bra知識,高興死了
回頭已是百年身,我是中年肥師奶