嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

校服裙買咩碼好

校服裙買咩碼好

三圍:37 33 385 e; b0 i6 J" `9 H" C; H
裙長37; p3 [+ I" E, a' ]) ~) W$ x
想問下應該買咩碼好?2 _( t4 ?" H4 P  H6 [. i8 a4 l
萬分感謝=)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
你想去邊道買啊??

xlxlxlxlxl

引用:
原帖由 whk 於 2010-5-12 01:36 AM 發表   ! E: I. ~8 q  S: K) ]  B1 \
xlxlxlxlxl
33腰唔使買XL下話
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 wong_1133 於 2010-5-12 09:20 發表   . J3 u5 g0 b/ @: J0 z5 |
& t4 ^  f1 Y7 _* }( g( `$ h$ S8 V7 m& F: m  p
33 腰實著唔到 36., Y2 t  G( ]7 h$ c1 h
我 28 腰著都好緊.% Z7 ^/ m/ z' a( }6 t9 X
40 都有 d 希望, 但可能要買再大 d 黎改細
喜歡 Liz Lisa, 喜歡 Lolita 和可愛的校服

引用:
原帖由 ohmygod509 於 2010-5-12 00:04 發表   
. }  F* O; ]0 q- ?6 `+ y三圍:37 33 38- ], b4 d0 t, T+ U- x
裙長37; M+ S  X: K" z7 p, ?
想問下應該買咩碼好?& |, U# C! q/ ?8 e3 I
萬分感謝=)
- k7 s1 x2 A  p2 j

8 l- N. K. O1 ^(只是建議, 我未做過) 不如你試o下打去有你心儀o既校裙o既校服公司,+ I0 A2 y, ]# B
講出你o既size, 問o下佢有冇現貨同係咩size, 然後將你o既size+學校名寫落張紙度,
  f, [! Y/ x1 R6 T; M9 q7 ?* g如果有現貨o既, 過一/兩日去間校服公司俾張紙佢話要呢個size o既校裙,
4 J, ~0 k" D7 D9 j, Y咁應該既可知自己著咩size, 又買到想買o既校裙.
4 z' Y1 y2 ^6 F( A* b+ \+ D! g% m7 Z4 _( G+ X! N1 O1 i
小小建議, 不喜勿舉中指~~

引用:
原帖由 nightnight 於 2010-5-12 12:13 發表   
5 {$ w3 ~# @. d" t; X0 d& l. V* A) p5 m
% n% M5 T% a* w, {+ U4 O
33 腰實著唔到 36.& q1 n& j! x/ Z- D! ~. M
我 28 腰著都好緊.; F% o* d8 Z9 ?& g; s) [, l, H$ X
40 都有 d 希望, 但可能要買再大 d 黎改細
7 o1 A5 A% l+ y6 v) j6 C) _4 y0 m

' ?$ w2 N9 s6 W) M' H) l, e40都唔得
1 x& y" l. j* _  ^; i  p我依家30腰都要買40碼,上身都係岩岩好

預定要加大碼喇.....42啦...
% b* @/ {+ H6 g( d但係要睇埋你既高度先得囉

我都是大約28腰..
5 C. S2 }" i% l' D% W5 N  t1 z" J) l試過39-40也差不多OK了

咁我要買40碼了

引用:
原帖由 haruka 於 2010-5-13 02:16 發表   ' c0 K. x! ?& O4 j2 v7 |3 Y
預定要加大碼喇.....42啦...' f! r9 G2 R& _  J
但係要睇埋你既高度先得囉
+ a7 E4 i1 x9 Q8 z我得168高炸; z* g1 i$ m% ~0 Y! s# B
系咪要改短條裙?

回復 12# ohmygod509 的帖子

有特碼架嘛~
9 _  F  G0 I5 h6 p3 J. @" D. {! y, A9 N" @0 F! A% z- q; @
40XL/42XL

引用:
原帖由 ohmygod509 於 2010-5-14 00:13 發表   ) g7 ?5 t7 ]) x3 `

" L8 t/ ?' F7 J1 z: E我得168高炸
2 q2 i( Q5 L& K  \系咪要改短條裙?
! y/ N2 v. L; D( i
' b! d) e1 ]+ a+ I你扮晒幫人買打去校服公司問啦,
  t7 g( [3 @7 r$ R+ f8 i3 W$ L& K0 _個個身型唔同, 好難俾到一個準確size你o架!!!

i want to buy too haha

40碼一定OK

40碼應該差唔多喇

40啦,買大改細好過穿唔到啦

引用:
原帖由 a63834620 於 2010-6-25 21:03 發表   
1 J4 J* d0 R3 d( R其實我都唔係好明d碼點睇-.-- [( n2 Y* d2 [' g' N
記得我半年前上網必左個保良局
! i# S, S- e( R' W# x當時我咩都唔知,個賣家有28同36碼" J( \3 k! J4 M
我以為我24腰應該穿28都ok-.-
& x* ?6 P2 }4 @/ |5 w點知比我想像中細好多,個腰位超窄
* L0 Z& E5 p# K1 G* ^$ `到最近買左我第一件一手校服,買到36碼,雖然都有少少 ...
8 S% E! _+ o: X0 ]* o' ?
& i; v+ m5 U; }7 D- V
留意, 裙o既碼數通常都係講裙長, ) s1 p% ]4 E) p! ~$ O
如果好似我咁, 169cm高, 買38碼裙長大概膝對上2", 8 F$ n) `( P3 R/ [' o8 r5 t
38碼腰連身裙計普遍30", 胸闊34" (注意間間校服公司呎碼都可能有偏差), ! k0 X: `$ D! L3 V1 \  `3 d: `
你買28碼, 小學生咁o既碼數wor, 34碼如果唔係改短o既, 我諗腰得26-28"左右, 胸應該32", 真係著得落?!

引用:
原帖由 a63834620 於 2010-6-26 00:39 發表   ) c0 i/ I3 @! `1 b) ~
咁我買33碼都啱穿lu  -  -我條腰24呢
; e, c- H$ L( _6 |5 t4 p7 C+ a2 F- Z; Y1 X
記得果一條28碼,其實都穿得落,but真係唔係咁舒服. q3 o* P% E7 E/ \, C
個腰位唔係個腰到,去左腰位對上-  -
2 x) e5 R- D% z# `+ `/ D# c3 z( m) J6 t# M! U8 T6 h
依加呢套普照好似都有少少長and闊-  -but我相信唔係個個學生妹都一定fit晒身- ...
! @* q# M' p: Q% L- v
2 Y( \+ m" C* F5 v% U你24"腰?! 真係後生可畏, 想當年我讀書最幼都29"腰, 羨慕+超級妒忌呢~~
5 P2 R+ W7 Z' `' V5 D+ G& X3 S- q/ F  X0 k" F$ B5 c
連身裙通當都會闊o的腰, 跟住用腰帶or冷衫束/遮啦, ' X  k, ^/ z& C# \. F3 T. p
半截就睇o下係咪橡根裙頭啦~~

最近訪問的版塊