嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

生得高買衣服的煩惱

引用:
原帖由 sakuyi 於 2011-4-14 15:29 發表   
" a  t; {8 R& l3 d我地係咪應該搞個183聚會呢,哈哈
5 _# Q4 F; K0 \8 }# D
3 B, N2 R0 }# w  r) H/ o
Good idea^^/ D; z% l3 n0 u& N, x5 A: \; ~
我一定會去

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-15 22:35 發表   ' K' x- @# l! w5 T+ F% Y6 I1 C

; ^9 O, S! L- B5 j4 s3 R; a* i我有一件深灰色的蝙蝠袖衫, 著上身膊頭望落去更橫呢...
8 [2 c3 `0 _# _0 y% r明明拍賣網見到件衫係連身裙的款, 我著上身就變成左一件上衣, 嗚嗚...
1 a/ U; a) A- e5 R5 [+ o/ P! {, W# R1 X$ H) k
我覺得膊頭橫不太適合穿蝙蝠袖...
4 i+ a/ B1 [! }$ L' C5 a* |, |因為視覺上看起來看起來會更橫(囧
7 @7 w9 b5 i3 E9 N  L) \# h2 {多穿一點V領 大U領的衣服比較好~~~

其實戴一個合適的假髮可唔可以令膊頭望落去窄少少呢?

引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-15 22:39 發表   # l# F3 y2 \* O8 k! n" B' _
隻腳短 1 cm, 買鞋已經可以細兩個碼..6 E$ M7 Z# `7 Q/ u% p
呢 1 cm 真係世界上最遙遠的距離...
/ z0 ~! s4 ~% W' g& f8 X9 Z  y  @5 K' {) U% c! e( ^
不能同意更多

引用:
原帖由 pisa 於 2011-4-15 22:47 發表   " J/ m5 r0 z8 v& ]5 Y; d

7 i& e, f4 E6 j1 ?3 ^- `7 i- G! t  M6 r  T2 F9 G2 N# f3 C- `
我覺得你身材好正丫 9 r0 j. i( W, N/ V3 x; R
176都唔算太高啦,好多女仔都過170架!
$ _" x5 [2 m) T) M/ b0 H  }$ t+ r26腰差唔多啦,你有返咁高& ^4 M; R8 f! u5 ^! l, {$ d2 g
38膊都唔算闊o者,一般M碼都可以% `! G: x4 r( n
0 g- n' [/ k+ ^5 @# i+ J/ u5 g
你唔好太介意F size了,特別係網購既衫
8 W' U8 J8 E% V都唔知係咪童裝黎既! 細到呢... 我已經 ...
. r1 G( e1 S1 Y; y5 j% L4 F# B( L0 ?3 I: V% O1 j: f) v
過獎了...1 J% w3 P4 f( h+ A0 [7 K. S3 Y
高過170的女生在HK絕對很少見
0 U; e6 M6 p8 P7 ?! x腰圍方面...我想減到25吋就剛剛好了
- z  M" S6 S3 V& h2 j( @8 a膊頭橫才是我的致命傷 6 ^7 s/ V0 R/ ?2 J' {# C
因為沒有方法可以令膊頭變窄的 Orz/ m- |8 E; d8 X6 |9 r
唯有從衣服的配搭方面下點工夫~"~
0 h3 |. q. _' L! x) k8 v$ G# J2 r8 E! z* D
不過有些衣服的F size我還是穿得下.... M5 W) K, x- O
只是看起來很像衣架子而已(囧

引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-16 01:38 發表   
' a% P% H6 Z  B6 n6 P: N) J8 N" E) m& F
我覺得女仔好少可以有170以上咁高...  Y8 Q6 s) e' X; w' R
通常model或者外國女仔先有咁高
0 ]& t& ^. i* G" }' B& l0 X女仔一般都係15x至16x cm5 P3 L# d5 B. R) J! t7 x  ?
free size的衣服適合呢個高度的人著/ g( S" @6 @5 F
同埋如果生得高, 出街好容易被人注意...
4 U* v0 y% D$ X+ P
: E+ g; r$ t& g% D: D3 g4 K
對呀...我走在街上看到大部分人都比自己矮小7 W3 m( R: \$ t  w) O$ ^( g3 b
感覺自己好像變了巨人似的

引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-16 21:51 發表   
* S( w4 d6 J& {/ P3 ^& d% b其實戴一個合適的假髮可唔可以令膊頭望落去窄少少呢?
- K5 e* Q- T9 g/ `  B  C

$ V* H- M: A& f$ @應該都有一點幫助的...6 `! c3 I  E& G
所以目前在留長髮中~

我...180, 43~44碼鞋.

以我個人經驗, 難買到合身衣服可能是因為在網上買衣服的問題, 我曾經在網上買過二手的女裝, 有牌子, 不是現是一般網店賣的那些, 呎吋是沒那麼小的, 38碼(大約係細碼)的穿上雖然可能短了一點, 但不至窄, 我想以我身型, 40碼甚至42碼會好一點,
% P5 h; s; A9 E: o通常網拍(不論淘寶還是雅虎, 其實大部份還是內地貨)買到的那些都是所謂既free size, 很多時呎吋實在是太小了, 正如樓上有位姊妹講, 簡直就像是童裝, 如果穿不下就要跳到那些所謂肥人碼, 但那些衫碼...也好不了多少, 可以有超過100的腰圍卻只有38肩,   我很瘦也要40肩...        總之要就無左中間個D既呎吋0 D- W( d! I; ~8 G, M
不過要到街上買衫, 勇氣同預算都需要, 前者唔講, 後者嘛, 在網上買的通常很便宜, 而且可以隨時隨地在網上慢慢揀0 M& R# X' f$ o, R( k  f+ e- [

# T( W1 \* ^9 {4 p/ [, v# A我的身型嘛...     身高178, 腰大約是28/29, 不過27的褲/裙也可以穿得下, 倒是鞋, 很惱人: 45碼
0 I+ t9 S7 @; K4 a
2 D$ w1 o/ Z6 M+ @$ OPS: 其實而家香港越嚟越多高既女仔, 170都好多時見到, 睇你係邊區搵啦

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-10 13:34 發表   
7 l2 P. d" j, T5 B" |5 {0 R& d6 o; O, A7 W: o! ]

4 y, N# ]9 {' v我跟你交換高度吧~
* \8 E0 ^2 I/ J8 h5 i) s9 P
  b# W4 \5 @7 c8 n  F% m" n8 @2 ]9 y9 o; L7 K9 X
  你會後悔的~

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-17 13:48 發表   % f) U0 x7 m- e$ Y* u' v8 Q6 \

: I8 ?6 [+ }( S" Z5 }
' J" i( P+ a1 K; f0 T: ^應該都有一點幫助的...1 c1 A! ?, C- t
所以目前在留長髮中~
2 i% ?) T- S! ^+ o2 K3 v唔知直髮定係曲髮的效果會比較好呢?+ J6 ]+ W$ \6 x- ?$ _
係唔係頭髮遮到愈多膊頭就愈好?

引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-19 01:52 發表   4 S6 Q' [3 |" y& ^1 B+ Z2 @4 k

/ U% w0 x" ]  a唔知直髮定係曲髮的效果會比較好呢?
5 P* Q+ S; x! S+ ~係唔係頭髮遮到愈多膊頭就愈好?
5 K+ k$ n  {7 X7 N; Q2 U% h
9 B; S& i( Z! G5 \3 Q遮到太多膊頭會好似長掃把
' P* X  u( }" |1 H2 Z% `留長頭髮后前面兩邊垂向中間,搭到A型衫、裙就可以中和膊頭寬所構成的正V身型,膊頭位用公主袖就遮到) p: ^3 P; S  Z* I, p0 V
' f! R! M) s& S  m/ G8 d5 P
或披肩款都可以考慮,總之將你身上所有焦點移向前中偏下,就膊頭感覺無甘橫
4 D. O7 z$ m/ b4 g7 d9 h: g
- s( W5 z' U! [2 q
% G/ ]( `: h8 z4 T% ^[ 本帖最後由 w-wing 於 2011-4-19 04:11 編輯 ]
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

好高丫

我買one piece內衣件野短而我身長,著5到.6 p9 @* D5 Z+ g6 Y& j4 L
我183mm高

引用:
原帖由 傅千紅(KIRA) 於 2011-4-19 01:18 發表   
% O" Q  |& I3 S; j/ x. k/ Q, r
: g6 U5 t& \0 F. ^% V( A* b/ U/ O
5 s) c- Z% \0 P
5 N" w$ v( l6 E) {1 f% k7 Z5 L( O  你會後悔的~
8 B; P' E$ j; F
3 k0 ^5 z& [& \, @9 D我寧願可以矮一點...長得高很容易成為焦點><

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-19 22:34 發表   2 C& x& i9 A% Y2 P9 ]* [

" ]+ B8 ^# ~0 n' t/ {& F! I# d3 w. L1 I7 E5 n1 S# H& W5 Z9 K
我寧願可以矮一點...長得高很容易成為焦點>
: U2 A+ [" |2 b" Q8 O- d
! k' d8 N* n* q# Z4 C
我焦點落在你腰
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

向各位學習中~~~~~~~~~~~

我都176cm高,但膊比你橫很多哩.成40cm.仲可埋44-45碼鞋..比你更難買女裝啦.你仲有26-28腰,超羨慕哩.

引用:
原帖由 NikkiWong 於 2011-5-7 01:47 發表   
% ]# a% D4 _* b$ g我都176cm高,但膊比你橫很多哩.成40cm.仲可埋44-45碼鞋..比你更難買女裝啦.你仲有26-28腰,超羨慕哩.
  G7 m2 w5 v) L2 I
9 [2 g. ~# b  I) ^9 j( K/ Y- ~0 S( C' {
我應該跟你差不多吧@__@
$ `  P- o6 E& ?1 Y3 W: o只是38cm的我穿得下而已

還可有穿連身式的長裙嘛?不是嗎?