嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

cd活動開催!!: CD攝影會命名

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表   
* C& r* m) Z  m絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此.% i( X% S7 H% Z3 [9 g
外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
/ S' A% f: o' U6 _3 S所以您既意見好緊要,事先感謝,亦都提醒左一D提防既地方,亦都令我可以考慮我未足夠既地方,同時令可進行性提高,係好正向既想法,另外,有左呢次活動如果成功進行,跟住既萬聖節活動進行難度就唔成問題,因為吸取左經驗,紫儀提議左出來,都好希望可以搞到,亦都係其中一個動力既原因
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

回復 19# ahbee9603 的帖子

三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎.
$ h/ Q( T$ z: B3 @* `1 o: K2 k0 w  j  G1 M# }, W' t3 K' S6 K; q
依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 ,
& n: ~- S; U, s) ~  W* K" O' J7 e; S我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝.
8 ~- z+ C8 Z8 a
. \/ I+ F6 E% u8 E哎, 係香港無車, 玩少好多嘢, 活動空間大大壓縮.
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

我有部Canon 7D / olympus EP-1有腳架有攝灯 ...- A8 Y, N# c3 I4 P
仲有部爛鬼貨van ...
6 g' {3 B- V6 U8 v# f) o5 p5 A我都好想日光日白出去影相 ~
0 @; S7 r/ R, K; L以前幫人影外景(幫手咋)有個點有山有水兼無人 ...

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表   
8 J3 z/ b" C; d5 P絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此.7 A3 }7 ?0 N; }! [  D7 j2 e
外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
. d) K: O8 W& _) h+ W7 Z
  w4 v2 \1 Q6 }
Heel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:47 發表   : U7 C/ {$ Y2 j1 \
三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎.
2 I+ D; N4 H5 W% c$ I3 i
9 H4 Q2 q; @0 ^6 p依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 , 9 D; q- l6 h: t9 ]  @& o
我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝.
( o2 j* G: ~( o/ O: M% x/ d$ z, |; p! I. e( c6 a# x. w
哎, 係香港無車, 玩少 ...
, `! ~' A# \1 I1 o: P
我地男人大汗多油: Q8 U9 `! ]4 a4 z9 n$ |
哈~我開行冷氣
" j, K$ l! s! C/ e: B' h& S個妝都係易溶4 j5 `( H4 g, B' y, Y
老實說
' C9 F5 j9 F" M# H# [為何不先搞一兩次室內的9 L: q& f: C  C' S0 U* I- m) f. K
室外我可是接受不了, s# E  K  t' Q9 \
不過室內我也不一定接受得了@@

咁book酒店就OK啦 ~ 2 N3 t' ?7 \8 d" Y
我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 01:12 AM 發表   # V) l( h% G& I2 B; l0 N+ P* r7 q

3 Q+ }: a' v& D4 O4 T6 T( w我地男人大汗多油
$ j% U6 z! S4 U1 O9 W哈~我開行冷氣8 V2 H9 S6 J3 F; j. }- {: d, c4 n# k
個妝都係易溶- ~- D8 M8 x# ^' {- o1 f
老實說7 C5 ]: k; Y" S  L
為何不先搞一兩次室內的5 R* Y2 v' \2 A* M" z
室外我可是接受不了% q* G: H6 i7 }1 x
不過室內我也不一定接受得了@@
) i/ E# R: B9 t+ |% N5 B
冇錯~
- U; N1 U0 {- B8 y/ N' [始終我都仲係唔可以見光....

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2010-8-4 02:29 發表   
& c- \& y7 I+ L. `, U5 I
1 X) v. b6 [6 |( w冇錯~
7 `% f7 E8 U0 q5 I5 {始終我都仲係唔可以見光....
2 r2 T1 b, i2 i6 H' ?( e點會丫~SUKI咁正

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 01:23 發表   
& `1 `8 j7 v5 z5 F' c# a# c咁book酒店就OK啦 ~
$ b4 ^% j$ x/ h# j. ^0 ?8 J# K我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~
' U* B# T4 }; e7 a, I( p/ \0 {揀人吉吉?

如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視, 6 Y* \7 _$ C: Y
% q/ X7 ]  _' X) m2 K) f! C& s
殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎 4 D6 B9 H% Q9 W/ e
  j9 n# c4 A. Y' f0 u* a
因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流氹氹轉, 就會有管理員過嚟
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 心儀 於 4/8/2010 12:25 PM 發表   
3 F5 r9 O4 |8 c: X- x% o4 J" g& a0 j# {7 s/ ?
揀人吉吉?
7 q. ?. R4 d3 N有心水既都OK架 ~

引用:
原帖由 iamonheel 於 4/8/2010 12:57 PM 發表   
6 @1 |  M. \) D$ p$ n# x如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視,
: J, _: J; F/ _: Y
3 a3 {/ S% X: C9 r3 j9 ^+ @8 a殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎
& P9 x/ G2 O4 i3 M  s: S
4 N: _5 u  W$ i( d0 |4 n+ n  a) h因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流 ...
* ]( b4 c& L, I$ E
郊野公園就好少少 ~

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-4 01:08 發表     x% f* m$ q8 h( n) ]. j
8 Q; ^% c: c# L( W2 I

5 L9 q) u6 u2 q* Y$ D* MHeel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
7 K' c5 m' `1 V
* k/ l& g% T* P0 r( v
CECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友.
0 x! K# m+ Z% q! V0 i8 o; E: h0 q, C+ c( [( R9 k9 _
簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!

八卦問吓CECI係咪响Hotmatch有acc.架?

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:00 發表   
. A" H$ D2 f; r/ E
3 C( B3 p% b( J. ~/ e% V有心水既都OK架 ~
( L$ f, X3 L! i* k9 F+ B

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 15:08 發表   
' M0 K/ h, V) b. h/ b4 j
% y% C# a& V0 `) J# O
: e: X& x& w6 V( p* {* P) \6 ?" |1 k' N3 _- t
x10 潛水吧

引用:
原帖由 ahbee9603 於 2010-8-3 00:23 發表   
3 |: C6 \4 B- @6 R: H您地既意見幾好,亦是我今天也考慮既問題,因為預左會有難度先至可以諗下點克服既問題,) G+ ^3 `3 O/ D: c; ?# d; t" y
所以地點好緊要,我找到既到方有以下原則:
5 W9 z3 i2 f( r- E+ W2 h1.一般曾經都有cd既人拍攝,
$ q( Q+ C! V7 Q' n+ x: d+ ~3 ?2.小人干擾,而且本身我視察左3次,都覺比較問題唔大,timi ...
0 b' C) D2 g) m5 K  g6 ?% H

$ \8 G1 s, z: }我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你% x& v+ u% H. ~' F  A9 [8 ^  `6 ]
; F$ W6 k" b1 D
對於你幾點找地方既原則
# M2 d; i0 y6 q, {: N7 t+ C以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓
: v6 X& C/ \7 a3 O. o而我也知道有小部份會白天進行私影,可是我看到的都是有專業造形跟化妝,並且都是只有一個CD,而不是一組CD去影的
* G2 z  m: r2 t# V你開頭已經有指出光明正大地進行攝影活動,所以如果不能接受別的人目光,我看還是不要參加好了
" |5 }- v- p, Z- {) A4 q參加的,就應該大大方方的去拍∼將自己最好的一面呈現出來4 x5 p3 W5 `! t; B8 \6 K
所以選地點應該是以美景、主題為出發點,而不是在想那裡人少、偷拍盲點少來做出發點% c+ U6 |+ d2 i  Y) ^  Q0 E4 y# Y

* R7 q9 \* x: e# n5 f( W: f4 }5 g( x6 i其實你是想精挑細選一些人出來影,還是當是一個活動讓大家去留倩影呢?

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 13:06 發表   
5 E0 b8 S$ u- x0 d  f2 H9 j9 y+ z: o5 W8 d, M8 X. m) Y
/ V7 Q; d* v* M/ N' Z. w
CECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友.
' y) T5 u5 g/ G# y  i2 K( h
0 j3 x! V2 f& x  d- K  H/ q; T& Z) Q簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!
: g$ I; M6 A- V+ g% |" s
點解heel姐會尊重心儀既
) R4 t' z' Y3 C$ A心儀受不起呢

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:00 發表   . s9 a: w1 m$ L2 O3 K5 W9 U
- X$ q7 Q& ]& C$ u

5 n# Y7 g1 i# y' i0 }! k6 R$ s9 e我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你
+ ^$ |& f9 Y4 r* i; N# {6 ?+ i1 P; a$ m. V% ^. T
對於你幾點找地方既原則, T# ~- s- j/ \4 r2 M+ ^3 I- _
以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓
8 X4 l: q$ k2 A而我也知 ...
: P; x( U% D% ~! n4 M. Q6 j8 l7 X
5 D5 \8 c3 k1 X: B你帶出咗個茅盾, 就係光明正大咁影, 定偷偷摸摸咁影, 好難甚至不能並存喎......) |9 Z, m" U% O
光明正大咁影, 就要有演員嘅心理準備, 任人睇, 人有人睇, 你有你影, 好似演員係街拍戲咁囉
8 S6 }" J9 D& m- `偷偷摸摸咁影, 隨時走鬼, 但姐妹化晒妝, 著埋高踭鞋, 好狼狽喎....0 x/ E9 p+ s* C) G
就算無事, 因姐妹不能relax, 影出嚟啲相嘅質素都好有保留....9 ]% h$ e0 h+ I; J1 B
當然係街頭拍戲, 都會有快閃黨, 但係人哋成team人喎, 係有人負責講數, 溝通, 應變, 唔係講玩.7 `* ~# H" G& W" U5 x, t/ y
照計都係出慣街, 好passable嘅姐妹先玩得掂.

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:09 發表   / n, w* U7 G0 \8 Z

: g- k0 o8 O+ g: r. O點解heel姐會尊重心儀既 $ u0 k+ O- V. z5 k% [8 c
心儀受不起呢
9 D+ A! H# T5 k! Z- M# m- ~2 F! }! |8 S% h, ~: c$ {
淨係加分分比我, 已經要 Salute 喇 <--好鬼現實

最近訪問的版塊