嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

校服裙買咩碼好

校服裙買咩碼好

三圍:37 33 389 ], I" ^, [' j  c' n& |6 H! o
裙長37
$ Y' J4 Y+ [% X- j, x想問下應該買咩碼好?" N5 F3 F+ P% L6 R
萬分感謝=)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
你想去邊道買啊??

xlxlxlxlxl

引用:
原帖由 whk 於 2010-5-12 01:36 AM 發表   
. w) [1 H: `  P2 w. C  u: L* a- oxlxlxlxlxl
33腰唔使買XL下話
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 wong_1133 於 2010-5-12 09:20 發表   
% l# L; I" p- [0 Y8 P36
4 u# M# B3 W* j: p6 b
% g3 k. Z( F$ J& v2 h$ I
33 腰實著唔到 36.
/ R' D( V5 Z3 Z我 28 腰著都好緊., \. e- n6 R( A6 r; o/ w; c) I
40 都有 d 希望, 但可能要買再大 d 黎改細
喜歡 Liz Lisa, 喜歡 Lolita 和可愛的校服

引用:
原帖由 ohmygod509 於 2010-5-12 00:04 發表   + G# f% M& X1 W( K
三圍:37 33 388 T( J% C. L' X' N) ?! W
裙長37
4 Z8 U; W) t% Y  u1 N, d, I想問下應該買咩碼好?. z) l; D; f0 U
萬分感謝=)
! M4 b! @/ q5 l6 q- l" `& j: O# O8 b) T* y5 H3 J
(只是建議, 我未做過) 不如你試o下打去有你心儀o既校裙o既校服公司,5 m9 q8 D1 C, w$ c+ p
講出你o既size, 問o下佢有冇現貨同係咩size, 然後將你o既size+學校名寫落張紙度,
& `9 R+ Z3 a% K) o0 u如果有現貨o既, 過一/兩日去間校服公司俾張紙佢話要呢個size o既校裙,' M) j1 {1 m* W4 i% ~
咁應該既可知自己著咩size, 又買到想買o既校裙.4 u; @( x4 s9 i# B$ {& [, V
% H" }. [( a& y; T7 a
小小建議, 不喜勿舉中指~~

引用:
原帖由 nightnight 於 2010-5-12 12:13 發表   
5 C8 f) @* `$ D8 H; V
2 d+ q9 p+ W( H' U. U" r5 y/ u/ R9 G% I2 \0 T! f3 D% l
33 腰實著唔到 36.) k3 S& ]5 K& m* C7 _
我 28 腰著都好緊.  S) Q4 f" m+ D1 w: M2 ^( R# f
40 都有 d 希望, 但可能要買再大 d 黎改細
' F4 ?8 M3 j+ i1 F) e# M& A: l

/ d# h3 E. Y. f  _8 v40都唔得* F. F7 r) s/ w* b! E! e* v' S
我依家30腰都要買40碼,上身都係岩岩好

預定要加大碼喇.....42啦...
& J, i8 D. U" e7 m. A: p但係要睇埋你既高度先得囉

我都是大約28腰..& _& `8 E4 G: e3 L0 A
試過39-40也差不多OK了

咁我要買40碼了

引用:
原帖由 haruka 於 2010-5-13 02:16 發表   $ M- W$ {' x: P5 M$ H
預定要加大碼喇.....42啦...* A# R' i/ z1 V
但係要睇埋你既高度先得囉
0 ]4 ]8 A0 u5 d/ D7 _
我得168高炸; u" s$ A" F! v( a! p- }
系咪要改短條裙?

回復 12# ohmygod509 的帖子

有特碼架嘛~
8 T1 Z7 I8 G: @: L! U
& a' \; _' \( K, v40XL/42XL

引用:
原帖由 ohmygod509 於 2010-5-14 00:13 發表   
( U( G8 Y- D  @4 `* {% l! B- _. [2 I$ L( Y( K
我得168高炸
) Y1 k$ V, I( {& _系咪要改短條裙?
" c! }  v6 F; T' w2 W  a2 ]7 C

4 W# o( H2 X! W1 r3 k你扮晒幫人買打去校服公司問啦,
3 X" g, n" ^: j6 Z1 v8 ]; `5 w% O個個身型唔同, 好難俾到一個準確size你o架!!!

i want to buy too haha

40碼一定OK

40碼應該差唔多喇

40啦,買大改細好過穿唔到啦

引用:
原帖由 a63834620 於 2010-6-25 21:03 發表   0 B. E: W# {# v- O1 k
其實我都唔係好明d碼點睇-.-
$ `$ P: m1 e$ z記得我半年前上網必左個保良局& M+ D5 @0 t, f1 M* n" K
當時我咩都唔知,個賣家有28同36碼
" B5 m" R; M' V( Y" _  j, ?+ s. `, H$ |我以為我24腰應該穿28都ok-.-/ e( r& e+ f* h& i$ `# C# o: d
點知比我想像中細好多,個腰位超窄
% X, }4 I% Z$ E" P到最近買左我第一件一手校服,買到36碼,雖然都有少少 ...
$ j5 h1 h! Q' X, o
3 z2 ~1 h4 E5 [0 M7 R留意, 裙o既碼數通常都係講裙長,
/ c" [5 A& {9 ~3 Q  r+ R如果好似我咁, 169cm高, 買38碼裙長大概膝對上2", 0 j0 C$ s" p1 q
38碼腰連身裙計普遍30", 胸闊34" (注意間間校服公司呎碼都可能有偏差),
: E3 k* d' K+ ^/ b你買28碼, 小學生咁o既碼數wor, 34碼如果唔係改短o既, 我諗腰得26-28"左右, 胸應該32", 真係著得落?!

引用:
原帖由 a63834620 於 2010-6-26 00:39 發表   " ?# u# T$ [5 ~0 k
咁我買33碼都啱穿lu  -  -我條腰24呢
/ ~% \/ l; {0 V
) F: T& g* g1 q0 Z* E) j1 N記得果一條28碼,其實都穿得落,but真係唔係咁舒服
: C- X2 i! r: L+ C個腰位唔係個腰到,去左腰位對上-  -* d4 c0 J, W' n! d

4 I% G* v, A  _8 D3 `- X6 h依加呢套普照好似都有少少長and闊-  -but我相信唔係個個學生妹都一定fit晒身- ...
% l: _8 B8 |6 I1 i
) B. }4 U+ g/ a- ]- e( m2 X
你24"腰?! 真係後生可畏, 想當年我讀書最幼都29"腰, 羨慕+超級妒忌呢~~. e5 G$ j+ J6 D8 F0 F: W5 M& T2 ^

% S5 _0 t5 x( t0 ^  o9 w1 Y連身裙通當都會闊o的腰, 跟住用腰帶or冷衫束/遮啦, & l5 O8 V: J6 o) z6 J; y
半截就睇o下係咪橡根裙頭啦~~