嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[求助] 有人有好介紹嗎(男士化妝品)

有人有好介紹嗎(男士化妝品)

對於一些男士用的粉底等等都比較難找吧
0 i  [4 G# ?3 P" H8 w' O& `& c大家都是用女生用的嗎?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
其實有的@@"1 w3 Y* I$ h2 `; g4 N6 T+ h* b# F+ a
本人比較愛美
7 Q& i4 ]. ^$ [: O$ u/ \  _就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY. q' }1 h" i" d' f; w( H4 t$ \+ C/ e7 B
所以一定要化得輕手
. p, A7 g( F1 U有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
) P+ U* v: ?. j我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈) M) d6 R9 s7 j  o+ A
但其實機本上皮膚比較好的用 低霜+BB CREAM 已經做到遮遐的功用
8 @4 x( o7 S. @- j, ~" c同埋最好就係比人睇起上來白得黎又好似冇化妝咁@@

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 18:15 發表   
# _! f6 n) Y8 b+ f其實有的@@"' c; ?6 m5 w' u& w; m$ C
本人比較愛美
5 q) k7 S5 J/ r7 T7 K) n就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY8 }* g0 J+ T% x
所以一定要化得輕手
/ R, t( C4 _5 e有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
* e( b, k4 t' r9 N  J0 ~% h( }我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈
) V; M2 W% F6 s6 |) k9 T  K但其實機本 ...
* r; \, X' }# e+ K0 C
香港好似好難找吧
! K1 e/ m% `  _: D" H; C淘寶看到的都比較貴

這就是在香港買的@@"4 l; D$ O& v) ?: H# w4 z4 o0 C3 y
很多地方也有哦
- W+ \. D$ `  G/ F5 ]有興趣可以發個圖片給你看看

我都想知邊度有得賣

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 19:35 發表   
$ b) L" G+ o2 H" H3 Q+ h) K1 N9 w& _4 r這就是在香港買的@@"
1 K0 E6 S2 y$ R很多地方也有哦7 S: m8 z0 g, h9 z- ~- `' \* H8 w% R
有興趣可以發個圖片給你看看
, N( r7 Q$ E" d) m5 X
我比較想上網買~2 S; r. J, }+ G
出去買怪怪的~
7 E  d2 Q" G5 c  j4 }- A想用男士用遮暇粉底等等來化妝
- E- X. p& n  m) M( K# p比起用女生的效果會比較好吧~
% u' \: k% Q) l, [' n9 _3 L4 r到胭脂眼影唇膏等等才用回女的

我拎晒表姐果d用,雖然全女版,但勝在免費嘛,留番d錢買衫衫

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 21:00 發表   . b# a( F: _0 X/ L

7 S) J" G/ @7 c, H我比較想上網買~# R0 l# @6 M+ X3 D1 B6 ?
出去買怪怪的~, w% U7 y* L8 C; w9 z
想用男士用遮暇粉底等等來化妝9 U5 t9 H( @- j
比起用女生的效果會比較好吧~
& I' J9 A' r+ E到胭脂眼影唇膏等等才用回女的
  G* Z  |' v/ ?
遮暇的東西好像沒分男女吧
( s  C& K/ ?& J! b& X/ P' R其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"# S4 S7 S  S% F
價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 21:04 發表   
( R8 y1 t, j5 B% `4 u& p6 o7 B7 b+ B% q
遮暇的東西好像沒分男女吧 ( k4 L4 z% p+ u6 ?2 [3 B% [
其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"
) A0 C% e" {7 R( T4 D1 r- o4 |; i價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用
' P- }3 l7 F; Y( l8 t9 Z' s比你講到好想買添∼
$ a& x) M- a/ e2 s$ R請問有無多d資料呢?
- b- v7 \8 ?/ B# s. q' c: L* s% I不過最近用了很多錢1 @8 E, E+ L& B' l5 l5 U3 o- n. w
又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 23:48 發表   
' G7 M& ~6 `$ q% T. _; z4 M  D, W, ^( H1 e2 J. k$ k8 d
比你講到好想買添∼1 p( z, r0 `; c( f
請問有無多d資料呢?
) ~; v, r$ _: L不過最近用了很多錢8 z8 h% x3 \2 O$ B: K7 L, f& h/ ^" C
又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的
/ b% s$ P7 X2 T# g" {網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   , t! Q. A: S. P  g
7 B. d5 `5 w) D: X0 t
網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
. T; o. \6 B$ Q/ i. `3 Z我平時化妝唔用BB cream
% g+ d9 O5 ^" |2 R( ^. [8 s6 `7 K如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?
- S6 d8 r4 s8 y7 G1 m% l呢個牌子有粉底等等的東東嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 00:58 發表   
/ P8 q6 }% w5 Z6 ?8 A
- d+ h5 u) ~7 S% Q% [. x& k3 S5 L我平時化妝唔用BB cream
& o! s) S9 B% Y7 n0 m; ~, @如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?
/ L7 a0 X- r* H* n4 T# f呢個牌子有粉底等等的東東嗎
8 ?( c' T9 t( l4 J1 y8 V7 {我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
& Y2 c) ~0 E6 M9 |: d, t% b% ]! a( M" r* ^1 r
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
0 @. p" _8 x/ h. F# \' O. f
5 x3 y3 B4 r2 g& S1 k3 R' J嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   1 r5 p" _- d% O% O$ Z
6 \% j8 m+ S! B5 _
我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
- o* l# ^3 h. a! C2 [; k; Z' U) W1 I
/ ]0 p# @: ~  P4 ?呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的( W. [: l$ X* e- j* @1 D

4 l5 `& m0 I; q" ~* N4 x" W嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
% j' c1 H2 v3 j- i$ h" ^8 v0 B
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~
" i) i) g8 ?) b! w# q9 S- P多貼一些吧我想看

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 14:25 發表   3 J  U$ @; a0 }8 M
4 |/ X- w. e* z& ~
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~4 C& _4 f7 i* q+ R; R
多貼一些吧我想看
' Y# R2 M; e. k' e5 Q3 a/ t4 E
又唔係好睇,貼黎把鬼

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 14:27 發表   1 Q7 Y% L% R, H& a5 D

9 k( O) w3 \' l又唔係好睇,貼黎把鬼
6 _; |) c" g* c6 [咁靚女都話唔好睇

男仔化妝好麻煩-0- 根本男女不平等

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   
" g6 y( n7 {; _% @# S+ a7 l
7 D' Y3 \/ g; T5 i% q網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
" \( W% j3 q: F; s, l( F" Y  W9 Y( J8 n9 s5 U0 P
"卡姐" 試過用MIOGGI未呢? 都OK架!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   
8 e$ q+ j3 h: Z3 L4 N* K; z/ n  J9 {1 N. p3 \; {0 l" D
我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
, H/ E% ^2 @  P6 O1 W+ J' h6 R4 _: W+ L- b, r9 ~4 A3 d1 G
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的7 v- Y+ F7 l1 q7 H+ w' g

1 A5 J! @  n+ A嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
: \% E; o! U. r

4 W( @: `$ S  H! [BB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-29 21:46 發表   
) g1 \7 L+ P% v' x& `+ R( M
& Y8 z! S; g, d7 ?
  M' L. j- W4 @6 N, HBB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
1 Q* l! @' |, }" @& y5 D; s
我都是分開的耶~& `; M; j' x- t, b9 B
底霜是濕粉嗎?