嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

cd活動開催!!: CD攝影會命名

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表   
- c+ p, x0 z" \9 p絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此.6 L9 M3 n: p4 G) Q5 J& j8 e5 U
外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
; L& s7 b2 ?0 L: h
所以您既意見好緊要,事先感謝,亦都提醒左一D提防既地方,亦都令我可以考慮我未足夠既地方,同時令可進行性提高,係好正向既想法,另外,有左呢次活動如果成功進行,跟住既萬聖節活動進行難度就唔成問題,因為吸取左經驗,紫儀提議左出來,都好希望可以搞到,亦都係其中一個動力既原因
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

回復 19# ahbee9603 的帖子

三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎.  `9 n0 p4 W. c- Q3 C/ b' u
& S& V+ y8 h# u1 x
依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 ,
2 f  j9 n; B8 B2 @4 n& @& j我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝.
4 w/ o1 w# G$ I2 b/ x6 ]
3 M) |. V$ M: {" S' e  r* @哎, 係香港無車, 玩少好多嘢, 活動空間大大壓縮.
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

我有部Canon 7D / olympus EP-1有腳架有攝灯 ...& l6 s- q3 z2 T) a2 m! U* j
仲有部爛鬼貨van ...2 g' B+ ^; E4 ]# v
我都好想日光日白出去影相 ~8 [, N; _& g, Q* f; Q
以前幫人影外景(幫手咋)有個點有山有水兼無人 ...

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表   
( d( l  L5 ^6 t& d絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此.9 r4 s  ~# U, X) h: ^
外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
4 g6 H. _) j5 s
4 F* s8 K4 g6 K% ~' L3 lHeel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:47 發表   
: N7 g3 i# }& d! A8 ^# N3 R三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎.* `: j$ }9 }7 T8 D; {: `
- r$ L( t- V. W# P1 J8 }
依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 ,
  q5 R0 ~5 L( P我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝.7 ~8 d- [  I: [+ G0 R$ V+ E  H  n
  Q9 y: I- M3 V( d
哎, 係香港無車, 玩少 ...
4 h! V! D; o6 A  P0 x# M* O
我地男人大汗多油
( i+ A6 c! ]$ d1 h& k哈~我開行冷氣: S5 |* q- s' l% Z) U; H/ f
個妝都係易溶& b" d( x6 s- C6 t. g
老實說8 z9 d. l' E6 ^+ g% h
為何不先搞一兩次室內的
7 M& A! `$ H$ x5 D- n2 X" L  I室外我可是接受不了% G' E# [% Y* F0 U! A
不過室內我也不一定接受得了@@

咁book酒店就OK啦 ~
' s8 j& i. y& g9 s# @, ~( w我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 01:12 AM 發表   3 N/ e) b; R) ?: x8 m; F
3 j: F9 ^9 f* \0 `! R7 j
我地男人大汗多油
2 c+ N3 P3 W; x& E/ X' x9 R哈~我開行冷氣
3 D0 D- L7 _) y: n3 a/ k+ @) T個妝都係易溶2 \# i$ B  ]5 Z; g
老實說' Q2 X. Z2 y' R% _$ v
為何不先搞一兩次室內的3 M/ j& G2 \1 Z0 l
室外我可是接受不了
. @/ Z; |/ {. L不過室內我也不一定接受得了@@
4 T4 H' r/ K0 d0 k. R2 ~# u7 \
冇錯~
# Y! q4 x3 @& l/ T4 g9 N) N始終我都仲係唔可以見光....

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2010-8-4 02:29 發表   0 t1 k1 i0 x0 z& A6 B, \0 ~
& }* @9 [% v; q0 {
冇錯~3 z4 f7 i2 j* ^. t3 l$ Y8 z
始終我都仲係唔可以見光....
3 e+ a' f& o0 x3 a! v9 x5 {點會丫~SUKI咁正

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 01:23 發表   # L) ]* }. g4 V& _, V
咁book酒店就OK啦 ~
2 B1 X7 }3 ?& r: u8 ~% e$ D' u我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~
: d4 Q' c, A2 @0 n# m6 b. c# X
揀人吉吉?

如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視,
! s  g& M# ]/ U) i- G
/ ^0 e: ~7 l% }9 `1 _* \" E殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎
) `4 a, w7 T$ l6 Q1 l+ z; l# `5 z' M
因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流氹氹轉, 就會有管理員過嚟
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 心儀 於 4/8/2010 12:25 PM 發表   
  m9 m* ~% ~5 k$ n* j
' i1 E6 F2 G' ^! n揀人吉吉?
* H0 [8 Q( w. W  M4 c2 s+ K
有心水既都OK架 ~

引用:
原帖由 iamonheel 於 4/8/2010 12:57 PM 發表   
0 P' Z# H0 I9 i0 d4 P9 ?& k如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視,
; J) D6 D! y/ N+ R' o+ F+ D3 m
5 V. i7 L9 C/ G' U* u& n殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎
. _6 [. L& o& L. Z, _' ]% r9 W
5 R2 u4 E( Z6 j8 P% _5 U因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流 ...
& Q5 {, y. j- Y0 i( Z; d郊野公園就好少少 ~

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-4 01:08 發表   
6 L3 x+ m7 y/ U+ `# P3 I" x2 Y1 m, o: q: {

; ?. R" M. Q" @2 B0 ]3 iHeel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
& X% d! y7 r3 Z/ z4 y+ ]7 K
+ T2 a" X3 w' @2 m. q8 N: l+ YCECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友.
  k5 h! x% z! X  H( s
1 O7 F! g0 A  G; y0 k* {: G簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!

八卦問吓CECI係咪响Hotmatch有acc.架?

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:00 發表   7 p" }: \% L5 P& A
, K& K: z& u  a) \/ B, {# ^
有心水既都OK架 ~
+ P9 }) f( Q$ `0 b9 E

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 15:08 發表   
  @* X3 c: c4 ?1 s; H; p% W5 R1 J2 e' w7 b1 f2 x
* T3 G/ e" B5 ?, C
. K+ V1 D: c5 E- n+ L- F' i
x10 潛水吧

引用:
原帖由 ahbee9603 於 2010-8-3 00:23 發表   
: [7 ?/ ]) A& Z9 R& t您地既意見幾好,亦是我今天也考慮既問題,因為預左會有難度先至可以諗下點克服既問題,
+ ~+ f0 {3 d$ X/ r) |( M所以地點好緊要,我找到既到方有以下原則:
1 W8 W- h) X) x5 i+ ~7 |1.一般曾經都有cd既人拍攝,
$ ]* g/ {6 |$ f1 F2.小人干擾,而且本身我視察左3次,都覺比較問題唔大,timi ...
. f3 W: r0 ?1 [9 R1 p

; I& W" g' A5 I6 X4 X我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你
/ U0 z$ |) c: K+ \. r1 o0 f- @- A
" K/ x& q* z3 C' ~對於你幾點找地方既原則" x5 u% S4 Z3 _
以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓
7 V7 ~2 W) _; Y7 s. A而我也知道有小部份會白天進行私影,可是我看到的都是有專業造形跟化妝,並且都是只有一個CD,而不是一組CD去影的$ M7 V4 f( R  s  R2 |6 |
你開頭已經有指出光明正大地進行攝影活動,所以如果不能接受別的人目光,我看還是不要參加好了
. y( y+ N' U! }5 n7 F2 N: R/ D, s參加的,就應該大大方方的去拍∼將自己最好的一面呈現出來
# p; x# |, @" h, X* L# {+ \所以選地點應該是以美景、主題為出發點,而不是在想那裡人少、偷拍盲點少來做出發點. \* R/ ^! I" q

: X$ T& o) ]* P. ?/ m( V/ G其實你是想精挑細選一些人出來影,還是當是一個活動讓大家去留倩影呢?

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 13:06 發表   
1 h$ B  I$ h2 W, ~1 Z3 t1 A- R( l4 H1 A0 R, Z9 G7 d4 s2 G6 P
- @, [: E$ m1 }0 \
CECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友. $ l' p% u( K! ~, M% ?3 _

4 m. u5 j8 {# @. K2 F) ?, J簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!
8 ~8 A: Q* [, N; N點解heel姐會尊重心儀既   O( d7 u* Q0 T2 {9 F7 F* F
心儀受不起呢

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:00 發表   
) q& K3 c1 w. f$ p3 f1 ?* L( |( s+ z) K8 {, e+ H

0 r$ ^( M" d+ C0 t+ p1 ^5 B我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你, J% _% g5 W( L! n5 O. i4 G

, `6 _0 p% A! C& y* ^2 A; |! @0 @+ ^對於你幾點找地方既原則! h& V5 w; u& r7 E# C4 ^
以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓
- {! Z# M9 Z- F# E. z4 l而我也知 ...
/ t; z! j; b" {1 M, c+ f9 ]
# o! G( ], F) J/ B. W7 ]( }
你帶出咗個茅盾, 就係光明正大咁影, 定偷偷摸摸咁影, 好難甚至不能並存喎......
; R. Z# S6 W& @2 ]' i0 M光明正大咁影, 就要有演員嘅心理準備, 任人睇, 人有人睇, 你有你影, 好似演員係街拍戲咁囉
7 p2 T: ?( r: d8 o- `偷偷摸摸咁影, 隨時走鬼, 但姐妹化晒妝, 著埋高踭鞋, 好狼狽喎....7 D3 l' s+ t# E. d
就算無事, 因姐妹不能relax, 影出嚟啲相嘅質素都好有保留....
, F( T: ^, c) [5 [% {7 g當然係街頭拍戲, 都會有快閃黨, 但係人哋成team人喎, 係有人負責講數, 溝通, 應變, 唔係講玩.
. A+ y+ M9 n3 d' \照計都係出慣街, 好passable嘅姐妹先玩得掂.

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:09 發表   - X: |; \3 o0 O  ^* Y
1 |5 d" t/ ]  i
點解heel姐會尊重心儀既 : T8 ?" I: F. E# L9 C% T1 g
心儀受不起呢
# v  r0 N- f: j: D8 T. s. [
9 e- e: c4 F1 j0 q1 r2 @
淨係加分分比我, 已經要 Salute 喇 <--好鬼現實

最近訪問的版塊