嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

POST處理問題,,,,目標帖子pid即係咩

POST處理問題,,,,目標帖子pid即係咩

HELP 各位....
覺得好的就按一下感謝吧~~
add我MSN啦大家

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
每個post/reply右上角+ a, F$ C% l- l
實有個數字寫住e.g.「1#」. e; C0 R8 ^8 ^( l
禁一下會提示帖子鏈接已經複製到剪貼板" q8 P! G  c, d& M/ p# m  k
然後開notepad選上
$ j# H- b, Z# [你會見到條咁既link:
8 T" `% X! M' U. {http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=13748&page=1&fromuid=17619#pid246326
% e, k# a; Q- u/ o* k* G: J
5 ?( c' X3 z$ t; ~. ?1 D% d) jEDIT: updated for #11: h( B" p! G  Z* s3 s% D) B
) o$ U0 q( d0 b! z
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:50 發表   1 @9 _8 {# m( p& ^+ B& r( ^
每個post/reply右上角
: s: l$ V7 H: q7 S2 C實有個數字寫住e.g.「1#」
$ \! V( V! w2 l9 i6 _禁一下會提示帖子鏈接已經複製到剪貼板
  v' t, K1 b: X9 e然後開notepad選上
% `8 J- O3 Y( S0 v- y2 W; q7 g& G3 N你會見到條咁既link:: n' W3 Z+ j# L; t: X. S' q9 Y
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=13748&page=1&fromuid=17619#pid24 ...
0 w7 \7 B. ~& u+ `

, o( B* [4 j+ G# X6 M1 ]" C7 `係咪即係每個帖o既獨立id呀?!

例如我打左個PID,,,但佢話相關資料填寫不全,請返回。
add我MSN啦大家

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:56 PM 發表   
2 Q* L# W3 Z7 z3 S6 R
) r+ E+ }% K2 N3 E! ^
/ B5 c6 S* _1 j. e# c$ _係咪即係每個帖o既獨立id呀?!
每個版有獨立id
0 q# ], Y( n, W7 b1 {! R每條thread又有獨立id
0 l. r2 w. s7 w" a4 r每個reply都有獨立id

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-6-21 11:58 PM 發表   : [8 Y7 S% u  `  I# a, b- X6 r( ]
例如我打左個PID,,,但佢話相關資料填寫不全,請返回。
只係果幾個數目字?

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:01 發表   
8 x2 |4 C( A/ ^9 s. ^只係果幾個數目字?
# i* Z6 @) N8 ?- v- E
; A' `; Z1 Z2 R1 u  m1 {係呀.....
add我MSN啦大家

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-6-22 12:03 AM 發表   
7 A" {6 Z. k7 V2 `9 B7 Z0 R5 F5 g) \5 y! @1 m- r  e  S
4 f$ D, b' g$ ^" b
係呀.....
你用緊咩道具: O7 H4 c- X6 Y3 a# u
同埋
9 o9 H* C. ?7 x# Z係pid定tid?

原來係TID
add我MSN啦大家

咁即係,,,,點搵佢出黎
add我MSN啦大家

留意#2入面所講

睇到哂....學生果然係唔同D
add我MSN啦大家

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-6-22 12:18 AM 發表   . h7 |( E% Z* k( D/ M2 ~
睇到哂....學生果然係唔同D
讀*片既學生

唔好咁講...2年前會考0分既大有人在...我!
add我MSN啦大家

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-6-22 12:22 AM 發表   
, y, l5 U2 d+ m; G( c2 c! v, h唔好咁講...2年前會考0分既大有人在...我!
會考高分=/=好好世界$ T4 M; E* V1 V5 E
「高分低能」者大有人在6 A3 J5 |" O8 j& x: s( D
幾高分都好,中英是但一科F就sayounara

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:32 發表   
3 O8 J* @; B6 z, T% c6 Z會考高分=/=好好世界
$ ^- ~$ L" E+ o8 N* Y! r" J「高分低能」者大有人在3 V3 L& g+ w4 I5 g$ c" }3 F
幾高分都好,中英是但一科F就sayounara
! @( w% \8 _7 J/ r( q" B% v7 o8 ^% r( v6 K; w8 U2 e8 b
哎,,,,真係灰,,,,好似好多科我都半個鐘走左
add我MSN啦大家

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-6-22 00:34 發表   8 b8 d; \; ^( @7 n6 u- ~
! Y: [: h9 @7 i! o
' `+ V8 G1 Z# D0 W, o' q
. l" a9 a8 Y2 M4 A+ W1 B+ @$ t

# f8 y  ?% T0 U. x) E/ _傾傾o下點解會傾到會考o既?!

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-6-22 12:34 AM 發表   
# O) B( v, P+ O6 H* s, ]* ]; K
" {7 h9 @8 e1 h2 @- f0 ]" `, g+ J2 P; P% n  h- X- y1 |
最勁試過一個sem走一半堂
7 x0 @& ]6 X# p  b$ b: |當然已經係會考之後既事啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:37 發表   
. _: d* I! V+ g最勁試過一個sem走一半堂
- c  o' F- {# |% e6 \! z* q) N當然已經係會考之後既事啦
& i' ~6 V$ p2 @9 B# g; }9 a2 V+ n% l: @; S
講埋大學添呀?! 你就好啦可以讀大學, 我AL成績...3科AS"D", 兩科都"U"...

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 12:39 AM 發表   
# \1 d) u& i% n
, q0 O- a0 u5 n& U6 Q) v) ?: L0 y3 }! }
講埋大學添呀?! 你就好啦可以讀大學, 我AL成績...3科AS"D", 兩科都"U"...
二線大學既食柴科